Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 ... 10
1
Gondolatok Isten Igéjéről / Re:Napi lelki morzsák
« Utolsó üzenet: írta szandry Dátum Ma - 09:10:44 »
„Szikszai Béni: „Útitárs”
Bibliai elmélkedések
az év minden napjára”

„November 14

„Nem látták egymást, és senki sem kelt
fel a helyéről három napig. De Izráel
fiainak lakóhelyén világosság volt.”
(2Móz. 10. 23 )

Ez a világ sötétségben jár. A sötétség fejedelme, Sátán tartja hatalmában. Minden színpompája, fényes kirakatai, káprázatos fényreklámjai mellett is csak sötétben tapogatózik. Nem tudja, hova megy, mert nem ismeri Azt Aki így szólt: „Én vagyok a világ Világossága; aki Engem követ, sosem jár sötétségben.” A világ bölcsessége, kultúrája, felvilágosultsága csak arra jó, hogy megvakítsa a hitetlenek elméjét, hogy ne lássák Krisztus Dicsőséges Evangéliumának Világosságát. A világ sötét és halott, jóllehet „az Igazi Világosság, Amely megvilágosít minden embert, már eljött a világba”. A világ azonban nem fogadta be Jézust, az Igazi Világosságot. Ez a sötét világ a maga egészében sohasem fogadja be Jézust, csak a választottak. Akik azonban befogadták Őt, azoknak Életük és Világosságuk van. A lelki Izráel minden fiának Világossága van az ő lakóhelyén. Amikor a világ fejvesztetten kapkod a sötétben, az Úr megváltott népe az Ige Világosságában félelem nélkül halad előre a biztos örökség felé. Világosság – e a te számodra is Isten Igéje?

NEM ÉRINTI A KÜLSŐ SÖTÉTSÉG * Rövidzárlat következtében egy egész városrész sötétségbe borult, egyetlen gyártelep kivételével. Annak ugyanis a városi hálózattól független, saját áramfejlesztő telepe volt. Isten gyermekei hasonlóképpen az Ige Fényében járnak, függetlenül attól, hogy e világ hamis világosságai fénylenek – e vagy sem.

* Igéd Mécses a lábam előtt – 2Móz. 10. 21 – 29”
2
Ismerkedés és szabadidő / Re:Keresztyén hírek
« Utolsó üzenet: írta M.Csilla Dátum Ma - 02:44:27 »
... folytatás az előző kommenthez:

"A Smirnabeli gyülekezet angyalának pedig írd meg: Ezt mondja az Első és Utolsó, a ki halott vala és él: Tudom a te dolgaidat és nyomorúságodat és szegénységedet (de gazdag vagy), és azoknak káromkodását, a kik azt mondják, hogy ők zsidók, és nem azok, hanem a Sátán zsinagógája. Semmit ne félj azoktól, a miket szenvedned kell: Ímé a Sátán egynéhányat ti közületek a tömlöczbe fog vetni, hogy megpróbáltassatok; és lesz tíz napig való nyomorúságtok. Légy hív mind halálig, és néked adom az életnek koronáját. A kinek van füle, hallja, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek. A ki győz, annak nem árt a második halál."
~ Jelenések könyve 2,8-11 ~
3
Ismerkedés és szabadidő / Re:Keresztyén hírek
« Utolsó üzenet: írta M.Csilla Dátum Ma - 02:42:19 »
Számomra nagy felfedezés:

Vádemelés nélkül tartanak fogva egy lelkészt Törökországban – a felesége magyar
"... A háromgyermekes 48 éves édesapa 23 éve szolgált a Feltámadás szabadegyházi gyülekezet lelkészeként az Égei-tenger partján található Izmir (Szmirna) kikötővárosban. Izmir Törökország harmadik legnagyobb, nagy múltú kereskedővárosa, amely többek között jelentős iparral, acél- és hajógyártással, kőolaj-finomítókkal és pamutiparral rendelkezik. A közel négymillió lakosú metropolisztól, ahol Pál apostol harmadik missziós útján térített, mintegy 50 km-re fekszik Efezus...."

Teljes cikk:  https://orientalista.hu/vademeles-nelkul-tartanak-fogva-egy-lelkeszt-torokorszagban-a-felesege-magyar/

Törökország: Erdoğan nem engedi el a lelkészt

Teljes cikk: https://orientalista.hu/torokorszag-erdogan-nem-engedi-el-a-lelkeszt/

Elsimította az amerikai lelkész miatti vitát Ankara és Washington

Teljes cikk: https://index.hu/kulfold/2018/08/03/elsimitotta_az_amerikai_lelkesz_miatt_kirobbant_vitat_ankara_es_washington/

Egy protestáns lelkész miatt mérgesedett el az amerikai-török viszony - a Maszol.ro portálról

Teljes cikk: http://www.maszol.ro/index.php/kulfold/99851-egy-protestans-lelkesz-miatt-mergesedett-el-az-amerikai-torok-viszony

İzmir

İzmir (régebben Szmirna;[3] görögül: Szmirni [Σμύρνη]) Törökország harmadik legnagyobb városa és Isztambul után a második legnagyobb kikötője. A város İzmir tartomány székhelye, az Égei-tenger partján, az İzmiri öbölben fekszik. A városnak tizenegy kerülete van: Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Konak és Narlıdere. 2000-ben a város lakossága 2 409 000 fő volt, 2005-ben a lakosok számát 3 és fél millióra becsülték.

Teljes leírás a városról: https://hu.wikipedia.org/wiki/%C4%B0zmir_(telep%C3%BCl%C3%A9s)

4
Gondolatok Isten Igéjéről / Re:Napi lelki morzsák
« Utolsó üzenet: írta M.Csilla Dátum Ma - 00:17:31 »
„Cseri Kálmán
A Kegyelem Harmatja"

11.16 Ki mennyit lát?

Ne félj, mert többen vannak velünk, mint ővelük!
Uram, nyisd meg a szemét, hadd lásson! (2Kir 6,16-17)

Egy időben az arámok gyakran megtámadták Izraelt, de Izrael királya Elizeus próféta tanácsára mindig ott várta őket, ahol titokban támadni akartak. Az arám király ezért megparancsolta, hogy fogják el Elizeust. Éjjel körülvették a várost, ahol éppen tartózkodott, s amikor a szolgája ezt reggel meglátta, megrémült. Elizeus imádságára azonban megnyílt a szeme, és meglátta, hogy az ellenséges katonák és őközöttük egy védőgyűrű van, Isten megvédte szolgáját. Viszont az ellenség büntetése az lett, hogy elveszítették látásukat, és el lehetett vezetni őket.

Van, aki a láthatókat sem látja. Nem is mindig orvosi értelemben vakul meg, hanem elbizakodottságában vagy félelmében nem tudja felismerni a helyzetet, megmámorosodik valamitől, megszédül a sikertől, elvakult lesz, mert könnyelmű, vagy egyszerűen nem vesz észre másokat, még a hozzá legközelebb állókat sem.

Van, aki csak a láthatókat veszi számításba, de nem számol a láthatatlanokkal. Az arámok (és sokan ma is) csak racionális tényezőkkel számoltak, nem gondoltak arra, hogy Isten meghiúsíthatja haditervüket. Elizeus szolgája is először csak az ellenséget látta, de az Isten által küldött védelmet nem.

És vannak, akik ugyanolyan komolyan veszik a valóság láthatatlan részét, mint a láthatót. Elizeus is pontosan látta a veszedelmet, de tudta, hogy Isten meg fogja őket védeni. Tudta, hogy tehetetlen ebben a helyzetben, de azt is, hogy nem védtelen. Ezt a látást nevezi a Biblia hitnek. Ábrahám közel százéves, és még nincs gyermeke, de „hitében erős volt", és várta, hogy Isten teljesíti ígéretét. Dávid sem csupán Góliát méreteit látta, hanem Isten hatalmát is.

A teljes valóságon az tájékozódik, s az jut el helyes következtetésekre, aki a láthatatlanokkal, Isten létével és igéjével is számol.
5
Gondolatok Isten Igéjéről / Re:Napi lelki morzsák
« Utolsó üzenet: írta szandry Dátum Tegnap - 07:43:08 »

„Szikszai Béni: „Útitárs”
Bibliai elmélkedések
az év minden napjára”

„November 13

„Csendesedjél le az Úr előtt, és türelmesen várjad Őt! ...
Szűnj meg haragudni, hagyj fel a heveskedéssel. Ne
bosszankodjál, az csak rosszra vinne! (Zsolt. 37. 7a, 8 )

Minden ember szívében ott él az ösztönös vágyakozás, hogy bárcsak végre nyugalmat és békességet találna zaklatott élete. Ha a te szívedben is ott van ez a vágyakozás a belső békesség után, Isten rámutat arra, hogy mi a te nyugtalanságod Igazi oka. Igénk erre figyelmeztet: „Szűnj meg haragudni, hagyj fel a heveskedéssel. Ne bosszankodjál ...” A harag, a heveskedés és a bosszankodás az emberi szív bűnös érzelmei. A te nyugtalanságodnak és minden emberi nyugtalanságnak, idegeskedésnek a forrása tehát ott van a szívben, a bűnös emberi szívben. Ezért van annyi békétlenség a lelkedben, ezért vagy te magad is annyira ideges és agyonhajszolt, mert bűn van a szívedben. Az Ige pedig a mai napon arra figyelmeztet, hogy ezt az életet nem lehet így folytatni tovább, mert „az csak rosszra vinne”! Le kell csillapodnod, hogy megszabadulj attól a sok rossztól, ami a szívedet gyötri, és nyugtalanná, békétlenné teszi életedet. Ez a világ sokféle csillapítószert kínál, mint ahogy a beteg fájdalmait is sokféle gyógyszerrel próbálják enyhíteni. A mámor gyönyöre és a szórakozás öröme valóban enyhíti is ideig – óráig a lélek nyugtalanságát, de ez csak múló pillanat. Ezt követi az ellenhatás, ahogy az egyes csillapító gyógyszereknél is lenni szokott. Az agyonhajszolt, ideges, nyugtalan emberi léleknek az egyetlen Igazi Gyógyszere ez: „Csendesedjél le az Úr előtt.”

CSILLAPÍTÓSZER * Volt idő, amikor a háborgó tenger hullámait úgy próbálták lecsendesíteni, hogy zivatar idején olajat öntöttek a víz felszínére. Van – e olyan Olajod Amely lelked háborgó hullámait lecsillapítja?

* Senki nem menekül meg – Ámos 9, 1 – 5”
6
Gondolatok Isten Igéjéről / Re:Napi lelki morzsák
« Utolsó üzenet: írta M.Csilla Dátum Tegnap - 02:48:18 »
„Cseri Kálmán
A Kegyelem Harmatja"

11.15 Nem süllyed el

"...ő pedig levágott egy darab fát, és odadobta.
A fejszevas ekkor úszni kezdett... és kivette." (2Kir 6,1-7)

Egy egészen hétköznapi történetről van itt szó, de sok lelki üzenettel. Elizeus próféta körül egy egyre bővülő tanítványi kör alakult ki. Abban a lelki sivatagban, amely akkor ott volt, ez oázisnak számított. Kinőtték a szálláshelyet, úgy akarták bővíteni, hogy kivágnak fákat. Olyan szegények voltak, hogy szerszámot is kölcsön kellett kérni. Munka közben az egyik fejsze beleesett a folyóba. Elizeus bedobott oda egy fadarabot, s Isten ereje felhozta a vasat a víz színére, ki lehetett venni.

Miért alakult ki ez az oázis a lelki sivatagban? Mert ott volt víz: Elizeuson keresztül Isten élő igéje hangzott, s ez vonzotta az embereket. Isten igéje mindig életet támaszt, és növekedést ad. Semmi mással nem érhető el, és nem pótolható az, amit Isten beszéde elvégez az emberek életében. Rajtam keresztül árad-e Isten éltető igéje? Bízzunk az ige erejében!

Ez a kis gyülekezet nem mástól várt támogatást, hanem maga látott munkához, hogy bővítse épületét. Mindenki megfogta a szerszámot, és dolgozott. Menjünk, készítsünk, magunknak! - ez volt a jelszó. A lelki ébredések idején ez mindig így történt.

De Isten embere nélkül nem akartak elindulni. Mózes is ezt mondta az Úrnak: ha a te arcod nem jön velünk, ne vigyél ki innen! A hívő ember minden dolgát Istenre figyelve, vele közösségben akarja végezni.

Baj azonban így is történhet. De az is arra volt jó, hogy láthassák Isten hatalmát és szeretetét.

Ma sokan elmerülnek a túlhajszoltság, csüggedés, depresszió, reménytelenség folyójában. Sokakat beszippant egy-egy szenvedély örvénye. Az a „fadarab", amelyet Isten beledobott ebbe a folyóba, Jézus Krisztus keresztje. Aki őt segítségül hívja, megmenekül, új életlehetőséget kap. Mondjuk ezt el másoknak is!
7
Apológia / Re:Jehova tanúi
« Utolsó üzenet: írta Akatriel Dátum 2018 November 12, 23:36:38 »
Nem értitek és félremagyarázzátok az Írást

Héberekhez 1:3-4 A Fiú a dicsőség kisugárzása, az Istenben az ő lényének kimetszett képe. Hatalmas szavával ő hordozza a mindenséget is, ő szerezte meg a vétkek bocsánatát s azután leült a magasságban az isteni Fenség jobbja felől miután annyival hatalmasabbá lett az angyaloknál, amennyivel azokénál különb névnek lett örökrészesévé.

Krisztus Isten fia, ezt még az ateisták is tudják. Minden hatalmat az Atyától kapott és most is alárendeltje az Atyának, jelenleg is szolgál.

Az a baj, hogy nem vagytok tisztában Isten fogalmával és fenségével. Keveritek az isteni természet és az Isten fogalmát.

"Ő az én szeretett Fiam, Őt hallgassátok!"

Egyébként meg Szent-Szellem nem Szentlélek (ez is egy rossz fordítás).

8
Apológia / Re:Jehova tanúi
« Utolsó üzenet: írta Elisabeth Dátum 2018 November 12, 22:58:35 »
Idézet
De tudod mit majd Krisztus elmondja neked, hogy is van ez. Ő szeret téged és most mosolyog ahogy a Szent-Szellem is az Atyával együtt.

Isten az Ő akaratát kijelentette nekünk, a Szentlélek által. Aki hisz, az hisz Isten Ígéjének. Tudod, ha Isten maga tesz bizonyságot a Szentlélek által, hogy Jézus Isten mindenek felett, akkor én ezt elhiszem.

Hogy Te mit hiszel, azért Te fogsz feleni. Eddig szépen átlépted azokat az Ígéket, amit Schomer testvér és én beidéztünk. Így viszont nem látom értelmét további beszélgetésnek. Ha Isten Szava nem győz meg, én sem tudok és akarok tovább diskutálni.
9
Apológia / Re:Jehova tanúi
« Utolsó üzenet: írta Akatriel Dátum 2018 November 12, 22:50:30 »
Kedves Elisabeth!

Bételben több angyal is jelen volt (többek között Uriel főangyal mint az Úr 'átjáró és kapu felelőse') de Jákobhoz azaz Izraelhez maga az Úr szólott: "Odafönt pedig az Úr állt, és ezt mondta: Én vagyok az Úr, atyádnak, Ábrahámnak Istene, és Izsáknak Istene!" Maga El (ez is Isten egyik neve) szólott, ezért nevezte el Lúzt Jákob Bételnek azaz Isten házának.

A többi dolog Krisztus istenségével kapcsolatban azt igazolja, hogy "az Atya és Én egyek vagyunk", azaz egyezünk, ugyanazt akarjuk. Nem azt jelenti, hogy Krisztus az Isten. Krisztus az Krisztus. Krisztus is az Atyától származik, de Isten nem származik senkitől Ő öröktől fogva van. Krisztust is az Atya küldte a világba.

Az egész Szentháromság tan azért zsákutca mert az emberek nem értik, hogy viszonyul az Atya, a Szent-Szellem és Krisztus egymáshoz. Krisztus Isten dicsőségének kisugárzása, tükörképe.

De tudod mit majd Krisztus elmondja neked, hogy is van ez. Ő szeret téged és most mosolyog ahogy a Szent-Szellem is az Atyával együtt. 
10
Apológia / Re:Jehova tanúi
« Utolsó üzenet: írta Elisabeth Dátum 2018 November 12, 22:38:17 »
Ja és még ne felejtsük el Pál apostol szavait sem, amelyet a Szentlélek által jelentett ki:

Igazat mondok Krisztusban, nem hazudok, lelkiismeretem tanúskodik mellettem a Szentlélek által, 2. hogy nagy az én szomorúságom, és szüntelen fájdalom gyötri a szívemet. 3. Mert azt kívánom, hogy inkább én magam legyek átok alatt, Krisztustól elszakítva, testvéreim, az én test szerinti rokonaim helyett; 4. akik izráeliták, akiké a fiúság és a dicsőség, a szövetségek és a törvényadás, az istentisztelet és az ígéretek, 5. akiké az ősatyák, és akik közül származik a Krisztus test szerint, aki Isten mindenek felett: áldott legyen mindörökké. Ámen.
Róma 9,1-5

Ámen!
Oldalak: [1] 2 3 ... 10