Alfa-Omega közösség

Evangélium => Fiataloknak => A témát indította: Antee - 2012 Augusztus 23, 13:08:52

Cím: Szüzesség
Írta: Antee - 2012 Augusztus 23, 13:08:52
Sziasztok!

Igaz én is fiatal vagyok, de tudtommal a mai világban elég könnyelműen veszik ezt a kérdést. Ami régebben szégyennek számított, az most könnyen trendivé válhatott. A topic címe mint jól látjátok, a szüzesség. Erről kell hogy folyjon a beszélgetés, hogy Isten miképpen adott erről rendelkezést és miként kell hogy megéljük Isten igéje szerint.

Cím: Re:Szüzesség
Írta: Antee - 2012 Augusztus 23, 13:12:34
Folytatólagosan ki szeretném fejteni a nem tetszésemet azon kifejezés iránt, miszerint "elvesztik a szüzességet".
Mint ha egy darab valami lenne amit a zsebünkben hordanánk és könnyen elveszíthetnénk.
Szerintem ez nem más, mint a bűn szépítése.

Elvesztettem a szüzességem --> Véletlen volt, nem akartam, a tudtomon és akaratom kívül történt.

Fogalmazzunk konkrétabban:
Odaadtad a szüzességed --> Szándékos, akaratos, a tudtoddal és beleegyezéseddel történt.

Cím: Re:Szüzesség
Írta: Elisabeth - 2012 Augusztus 23, 16:47:57
Egy nagyon fontos Igevers, ami minden erkölcsi területre is vonatkozik:

9. Mi módon őrizheti meg tisztán az ifjú az ő útát, ha nem a te beszédednek megtartása által?
10. Teljes szívből kerestelek téged: ne engedj eltévedeznem a te parancsolataidtól!
11. Szívembe rejtettem a te beszédedet, hogy ne vétkezzem ellened.

Zsolt 119,9-11

A mai világ szinte hivalkodik ebben a kérdésben. Istennek kell engedelmeskedni, és nem szabad engedni a bün csábításának. Egy fiatalnak is meg kell felelni Isten elött, amit tesz. Teljesen egyetértek, kedves Anti, hogy nem szépíthetjük a bünt.

 :2smitten:

Cím: Re:Szüzesség
Írta: ditte - 2012 Augusztus 23, 18:17:08
Igazad van Anti testvérem. Nevén kell nevezni a dolgot, nem szépíteni.
Cím: Re:Szüzesség
Írta: Guti Tünde - 2012 Augusztus 23, 19:19:47
Kedves Testvéreim!

A világban egyre inkább természetessé, magától értetődővé válik az, amit Isten bűnnek ítél.
Sátán egyik taktikája, hogy összemossa a dolgokat. Ahogy langyossá válik a hívő ember szíve, úgy áramlik be lassan, észrevétlen a bűn. Legyen az akár szenvedély, akár gyűlölet, akár paráznaság.
Minden bűnhöz kell az ember saját, akarati döntése, hozzájárulása.

Abban az esetben beszélhetünk a szűzesség elvesztéséről, ha erőszakról van szó. (Sajnos sok ilyen volt pl. háborús megszállás idején...)
Cím: Re:Szüzesség
Írta: Jules - 2012 Augusztus 23, 22:54:40
...most az jut eszembe, hogy huszon egy-két évesen, amikor egy gyerekkori jó barátomnak arról beszéltem, hogy még nem voltam nővel, mert azt akarom, hogy a majdani feleségem legyen az első, egész egyszerűen nem hitte el, hogy igazat mondok.

Annyira természetes már, hogy a fiatalok tizenévesen túl esnek az első szexuális élményen, hogy hihetetlennek számít, ha valaki tisztán akarja megőrizni magát.
Cím: Re:Szüzesség
Írta: Elisabeth - 2012 Augusztus 23, 23:34:17
Valóban így van kedves Jules! Sokszor nem kis bátorság kell ahhoz egy fiatalnak, hogy engedelmeskedjen az ÚRnak. Nagyon fontosnak tartom azt is, hogy milyen társaságban mozog a fiatal. Mert ott, ahol a többi fiatallal együtt imádkoznak, Igét tanulmányoznak megóvjhatja a fiatalt a kísértéstöl.
Rossz társaságok pedig nagyon könnyen bünbe vihetik a fiatal lelket.

Ne tévelyegjetek: "A jó erkölcsöt megrontja a rossz társaság!"
1Kor 15,33

 :2smitten:
Cím: Re:Szüzesség
Írta: Antee - 2012 Szeptember 07, 11:42:05
Így igaz Testvérem.

Azt sajnos mindenki láthatja ha kicsit körbenéz, hogy a legtöbb fiatal bizony erkölcstelenségben él. Viszont ezt nem is látják erkölcstelennek, mivel egymáshoz viszonyítanak és nem Isten igéjéhez.

Eszembe jut amit még pár éve hallottam. Szomorú, de keresztény fiatalok szájából is elhangzott, hogy jó ha már nem tapasztalatlan a másik fél, így nem bánják ha a leendő házastársuk nem lesz szűz.

Röviden: a testiséget részesítik előnyben és nem a tisztaságot.

:(
Cím: Re:Szüzesség
Írta: Elisabeth - 2012 Szeptember 07, 13:38:26
Így látom én is, kedves Antee!

Sokan nem értik, hogy az Isteni élettöl való eltávolodás, a tudatlanság, a keménnyakúság elhomályosítja az ember értelmét, ami azt jelenti egyben, hogy érzéketlenné válik Isten Ígéjével szemben:

17.    
Ezt mondom annakokáért és bizonyságot teszek az Úrban, hogy ti többé ne járjatok úgy, mint egyéb pogányok is járnak az ő elméjöknek hiábavalóságában,
18.    
Kik értelmökben meghomályosodtak, elidegenültek az isteni élettől a tudatlanság miatt, mely az ő szívök keménysége miatt van bennök;
19.    
Kik erkölcsi érzés nélkül, önmagukat a bujálkodásra adták, minden tisztátalanságnak nagy nyereséggel való cselekedésére.
20.    
Ti pedig nem így tanultátok a Krisztust;
21.    
Ha ugyan Őt megértettétek és Ő benne megtaníttattatok, úgy a mint az igazság a Jézusban:
22.    
Hogy levetkezzétek ama régi élet szerint való ó embert, mely meg van romolva a csalárdság kívánságai miatt;
23.    
Megújuljatok pedig a ti elméteknek lelke szerint,
24.    
És felöltözzétek amaz új embert, mely Isten szerint teremtetett igazságban és valóságos szentségben.

Ef 4,17-24

 :2smitten:
Cím: Re:Szüzesség
Írta: E.Edit - 2012 Szeptember 07, 14:39:11
Talán ott kezdődik a nagy baj,hogy már nem tartják értéknek a szüzességet,egyik fél sem. Sőt olyan gondolkodás is van,hogy "Nem baj,hogy mással is volt már kapcsolata,legalább nem lesz kiváncsi másra,ha már összeházasodtunk". Hát mit mondjak? Hatalmas tévedés! Csak mikor rájönnek,már késő. Az erkölcsi lazaságból is látszik,mennyire a testiség van figyelemközpontba helyezve,ugyanis ezt a területet (is) kiválóan tudja a sátán használni. Az erkölcsi lazaság pedig nem korfüggő. Pusztít úgy a fiatalok,mint az idősebbek körébe.
Sokmindennek jó volna,ha visszaállna az értékrendje.
 :062:
Cím: Re:Szüzesség
Írta: Elisabeth - 2012 Szeptember 07, 15:17:07
Na, ebben tökéletesen egyetértek Veled kedves Editkém! Az erkölcsi tisztaság nincs korhatárhoz kötve!

Habár a topic címe a szüzesség, ami a fiatalokat érinti, mégis úgy gondolom én is, hogy az erkölcsi tisztaságról beszélhetünk itt, ami minden korosztályt is érint.

Isten nekünk a tisztaságot engesztelése által megadta. Vegyük ezt egy nagyon drága ajándéknak, amire, mint értékre nagyon vigyázunk! Ö megadta a lehetöséget, és azáltal, hogy ígéretünk van arra, hogy megigazít, kérhetjük is, hogy ebben is végezze el bennünk a megszentelödést.

1. Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlőműves.
2. Minden szőlővesszőt, a mely én bennem gyümölcsöt nem terem, lemetsz; mindazt pedig, a mely gyümölcsöt terem, megtisztítja, hogy több gyümölcsöt teremjen.
3. Ti már tiszták vagytok ama beszéd által, a melyet szóltam néktek.
4. Maradjatok én bennem és én is ti bennetek. Miképen a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, hanemha a szőlőtőkén marad; akképen ti sem, hanemha én bennem maradtok.

Jn 15,1-4

 :2smitten:
Cím: Re:Szüzesség
Írta: Antee - 2012 Szeptember 07, 15:19:47
Az alfórum címe csupán azért "fiataloknak", mivel számukra talán potenciálisabb veszély, olyan korban vannak akik számára kinyílt a Világ.
Cím: Re:Szüzesség
Írta: Elisabeth - 2012 Szeptember 07, 15:32:31
Nagyon jó ez így kedves Antee! Talán a fiataloknak sem árt megtudni, hogy ebben a kérdésben az idösebb korosztálynak is Ige szerint kell élni, és minden korra érvényes a szív, a gondolkozás és a test tisztasága!

De még egy eszembe jutott ezzel kapcsolatban:

Nagyon fontos az is, hogy vigyázzunk a szem által beáramló csábításokkal szemben is. Nem minegy milyen filmeket, milyen képeket nézünk és milyen zenét hallgatunk. A mai világ eröteljesen befolyásolja ezeken keresztül is az emberek gondolati és érzelmi világát! Ne legyünk naívak ebben a kérdésben sem!

A mi Urunk azt akarja, hogy szentek legyünk. Engedelmeskedjünk a mi Urunknak!

 :2smitten:
Cím: Re:Szüzesség
Írta: Antee - 2012 Szeptember 07, 15:58:46
Ámen! :2smitten:
Cím: Re:Szüzesség
Írta: heisenberg - 2012 Szeptember 07, 21:23:04
Sziasztok! :088:

Engedjétek meg hogy megosszam a gondolataimat a témában. Sokan kifogásoltátok az "elveszti a szüzességét" kifejezést és ezzel egyet is értek. Viszont én a "tisztaság" kifejezéssel sem vagyok kibékülve. Számomra a szüzesség egy állapot nem pedig érdem. Én személy szerint 18 éves vagyok, és durván fél éve "adtuk oda egymásnak" a barátnőmmel aki akkor 16 éves volt. Ez egy nagyon szép közös élmény volt, mindenféle kényszer vagy társadalmi nyomás nélkül. Nem biztos hogy valaha összeházasodunk, és ezzel mindketten tisztában voltunk/vagyunk.

Nem értem hogy ettől miért lennék erkölcstelen :03: még kevésbé hogy miért lennék "tisztátlan". Ez egy olyan dolog ami szigorúan két emberre tartozik, és amíg nem ártanak vele másnak addig nem látom be miért kellene elítélni őket.
Most ezt nem azért írtam hogy oldalakon keresztül igéket idézzet hogy Isten szerint ez bűn, csupán azért írtam hogy lássátok hogyan gondolkozik az "átlag fiatal", aki nem hívő . :05:
Cím: Re:Szüzesség
Írta: Elisabeth - 2012 Szeptember 07, 21:36:57
Kedves Heisenberg!

Mi itt nem embereket ítélünk el, hanem egy életvitelt, ami Isten szemében bün, mert Isten Szava mondja ezt. Mindannyiunknak számot kell majd adni az Örökkévaló Isten elött azért, amit tettünk, vagy nem tettünk. Legkevésbbé lesz mérvadó, hogy én, vagy Te mit gondolunk, még kevésbbé az, hogy a mai nem hivö fiatalok mit gondolnak, hanem kizárólag Isten Szava, Ígéje alapján leszünk megítélve.

Itt, mi az Íge alapján szeretnénk segítséget nyújtani hívö fiataloknak ebben a kérdésben is, Isten felé felelösséggel élni a fiatal életet. Viszont nem mondhatunk mást, mint amit Isten mondott nekünk.

Szeretettel

 :2smitten:
Cím: Re:Szüzesség
Írta: Antee - 2012 Szeptember 07, 22:07:38
Sziasztok! :088:

Engedjétek meg hogy megosszam a gondolataimat a témában. Sokan kifogásoltátok az "elveszti a szüzességét" kifejezést és ezzel egyet is értek. Viszont én a "tisztaság" kifejezéssel sem vagyok kibékülve. Számomra a szüzesség egy állapot nem pedig érdem. Én személy szerint 18 éves vagyok, és durván fél éve "adtuk oda egymásnak" a barátnőmmel aki akkor 16 éves volt. Ez egy nagyon szép közös élmény volt, mindenféle kényszer vagy társadalmi nyomás nélkül. Nem biztos hogy valaha összeházasodunk, és ezzel mindketten tisztában voltunk/vagyunk.

Nem értem hogy ettől miért lennék erkölcstelen :03: még kevésbé hogy miért lennék "tisztátlan". Ez egy olyan dolog ami szigorúan két emberre tartozik, és amíg nem ártanak vele másnak addig nem látom be miért kellene elítélni őket.
Most ezt nem azért írtam hogy oldalakon keresztül igéket idézzet hogy Isten szerint ez bűn, csupán azért írtam hogy lássátok hogyan gondolkozik az "átlag fiatal", aki nem hívő . :05:

Pontosan találóan adtad közre az átlag fiatal gondolatvilágot és cselekedetet.
Mivel regisztrációdkor megírtad hogy nem vagy keresztény viszont érdeklődsz, ezért gondolom hogy tudod, hogy mi "más világban élünk"!

Egy olyan világban ahol nem demokrácia, hanem teokrácia van. Vagyis akik Isten törvényei szerint élnek.
Az Ő törvényei nem csupán értelmetlen rendeletek, hanem egytől egyig a mi javunkat szolgálja és egyben neki ad dicsőséget.

Nagyon nagyon kevés az az eset, mikor egy házaspár esetében mindketten egymásnak adták szüzességüket.
Meg kell érteni azt, hogy itt nem csupán fizikai kontaktusról van szó, hanem lelki/szellemi közösülésről is.

De ha csak a testiséget nézzük, elnézéseteket kérve a kifejezésért: senki sem szeret egy olyan pohárból inni amit azt előzőleg többen körbenyalogattak.

Nagyon sok házasságot tönkretett már a házasság előtti nemi élet. Legyen akár viszonyítási alap vagy nemi betegségek.
De talán a szexuális eltorzulás az, ami az egyik legborzasztóbb mind közül, amikor már nem a lelki örömök kapnak helyet, hanem a száraz testi kielégülések.


Cím: Re:Szüzesség
Írta: heisenberg - 2012 Szeptember 07, 22:35:39
Nos, igen, gondolom a beszélgetés itt ért holtpontra hiszen én nem látok, soha nem is láttam okot arra hogy a Bibliát igaznak fogadjam el, így evidens hogy nem élek annak szellemisége szerint.
Mindenesetre teljesen kiegyensúlyozott és boldog kapcsolatban élek, és a testiség nem megy a lelki egyensúly rovására, sőt. A kettő szerintem nem létezhet egymás nélkül és ez így van jól. :05: Persze, megértem hogy ti más elvek szerint éltek úgymond egy "másik világban" de hogy is mondjam...
Én boldog vagyok, és meggyőződésem hogy ez nem "tisztátlanság".  :pirul:
ha ezért engem bárki felelősségre akar vonni, halálom előtt vagy után... vállalom
Cím: Re:Szüzesség
Írta: Antee - 2012 Szeptember 07, 22:48:04
Felelősségre fog vonni Isten, ez tényleg nem elkerülhető. Nem kívánok neked semmi rosszat, de ha véget ér a kapcsolatotok valamilyen oknál fogva, ne félj visszajönni ide és újra beszélgetni. Nem fejmosást fogsz kapni hanem segítséget.

Nem muszáj hogy véget érjen itt a beszélgetés, ha valóban keresed Isten akaratát, akkor nyugodtan kérdezz, sokan a segítségedre vannak itt.
Cím: Re:Szüzesség
Írta: petya1962 - 2012 Szeptember 08, 00:15:52
Sziasztok! :088:

Engedjétek meg hogy megosszam a gondolataimat a témában. Sokan kifogásoltátok az "elveszti a szüzességét" kifejezést és ezzel egyet is értek. Viszont én a "tisztaság" kifejezéssel sem vagyok kibékülve. Számomra a szüzesség egy állapot nem pedig érdem. Én személy szerint 18 éves vagyok, és durván fél éve "adtuk oda egymásnak" a barátnőmmel aki akkor 16 éves volt. Ez egy nagyon szép közös élmény volt, mindenféle kényszer vagy társadalmi nyomás nélkül. Nem biztos hogy valaha összeházasodunk, és ezzel mindketten tisztában voltunk/vagyunk.

Nem értem hogy ettől miért lennék erkölcstelen :03: még kevésbé hogy miért lennék "tisztátlan". Ez egy olyan dolog ami szigorúan két emberre tartozik, és amíg nem ártanak vele másnak addig nem látom be miért kellene elítélni őket.
Most ezt nem azért írtam hogy oldalakon keresztül igéket idézzet hogy Isten szerint ez bűn, csupán azért írtam hogy lássátok hogyan gondolkozik az "átlag fiatal", aki nem hívő . :05:

Kedves >>heisengerg<<!

Engedd meg, hogy egy-két dologra reflektáljak, amire a hozzászólásod adja az apropót.

Idézet
Ez egy olyan dolog ami szigorúan két emberre tartozik, és amíg nem ártanak vele másnak addig nem látom be miért kellene elítélni őket.

Teljesen egyetértek veled: valóban csak két emberre tartozik, rád, s a majdani feleségedre, akit megcsaltál azelőtt, mielőtt megismerted volna. Egyébként valóban senki másra nem tartozik. Rám sem, és senkire, aki ezt a hozzászólást olvassa. DE: miután te ezt leírtad, innentől közügy, s ne vedd zokon, ha kapsz hideget is meg meleget is, helyeslő, s megítélő hozzászólást.

A másik dolog: a szüzesség valóban egy állapot, ezzel egyetértek. Érdem oldaláról nem nyilatkoznék, mert nem azért leszel tökéletes, mert valamit teszel, vagy nem teszel. Akivel egységre jutsz testi és szellemi értelemben is, azzal egy test leszel, s ez nem a feleséged jelen esetben. Ezt lehet könnyedésn venni, s lehet ragaszkodni a tisztasághoz. Ha könnyedén veszed, akkor ez azt jelenti, hogy ilyen könnyedén vedd majdani feleségedtől is, ha esetleg félre***. A tapasztalat az, hogy akkor belép a féltékenység, ami nem csak a jelenbeli dolgokra való féltékenység, hanem a múltadra is. Mondom, ez a tapasztalat...

Javaslatom: igazítsd életedet Isten mércéjéhez, s nyugodt, félelem és féltékenység mentes lesz az életed, akkor is, amikor már elmúlnak a szuper emlékek egy kis futó kaland után.
Cím: Re:Szüzesség
Írta: pilgrim - 2014 Január 07, 14:33:36
Egy embernek minél több szexuális viszonya van az életében, annál értéktelenebb lesz a szex...

A szex a házasok ajándéka.
1Móz 2,24 Annakokáért elhagyja a férfiú az ő atyját és az ő anyját, és ragaszkodik feleségéhez: és lesznek egy testté.

Lesznek ketten egy testté. Így lett teremtve. Ajándék a házasságban.

Nem törvénykezni akarok a mondanivalómmal. Jézus sem azért jött, hogy kárhoztassa a világot, hanem, hogy megtartsa azt.

Egyértelműen bűn a házasság előtti szex, hogy egyet értsek az előttem szólókkal.

Vannak olyan emberek akik helyi, emberi etika szerint élnek. Amit az adott földrajzi hely, idő és társaság határoz meg. Hégeli filozófi az, hogy neked is lehet igazad, meg nekem is. De az élet fekete vagy fehér. Van szubjektív és objektív igazság is.

Róm 2:14 Mert amikor a pogányok, akik nem ismerik a törvényt, természetes eszük szerint cselekszik azt, amit a törvény követel, akkor ezek a törvény nélküliek önmaguknak szabnak törvényt.

Róm 1:32 Ők ugyan megismerték Istennek azt az elhatározását, hogy akik ilyeneket cselekszenek, méltók a halálra, mégis nem csak maguk cselekszik ezeket, hanem azokkal is egyetértenek, akik ilyeneket művelnek.

De van Biblia erkölcs is. Az egy jó mérőrúd, arra, hogy mi a jó és mi a rossz. Istenszava megbízható, igaz...Szava teremtette az eget, szólt és lett.

Kérdés, hogy melyikkel gondolkozunk?

A hit hallásból van, ha nem beszélünk róla, nem hallják a hitben erőtlenebbek.

Róma 15,1 Tartozunk pedig mi az erősek, hogy az erőtelenek erőtlenségeit hordozzuk, és ne magunknak kedveskedjünk.

A testi kereszténynek még testi harcai vannak, a szellemi keresztények pedig szellemi.


Azt meg azért férfiak vallhatjuk, hogy később érett férfi korban igen értékes egy szűz hölgy...Főleg keresztény házasság előtt.
Cím: Re:Szüzesség
Írta: furcsa01 - 2014 Október 07, 18:44:43
7 ,5 év házasságon vagyok tul eddig.nem szüzen házasodtam,a feleségem sem volt az.ö 5 fiuval volt elöttem együtt,én 24 lányal.és egy cseppet sem bánom hogy nem az elsök voltunk egymásnak.isten azért adta a parancsolatokat mert szeret minket,mert minden bünnek negativ következményei vannak,ettöl akar minket isten megovni
Cím: Re:Szüzesség
Írta: Antee - 2014 Október 07, 21:01:31
Elég szomorú, hogy egy cseppet sem bánod. Ugyananis amit tettél, az paráznaság volt. Azt pedig tudjuk, hogy amit megbán az ember, azt bocsátja meg az Isten. Úgyhogy te nagy bajban vagy. Isten azért adta a parancsolatait, hogy vigyázzunk a Vele való kapcsolatra, mert a bűn elválaszt Tőle. A parancsolatok, ami amúgy életszabály, az csak a javunkra vannak.
Cím: Re:Szüzesség
Írta: korni - 2014 November 03, 15:16:33
Egyetértek Antee-val megvallani bűnt hű és igaz Isten előtt aki megbocsájtja. Igazi bűnbánat bűn elhagyása.