Sziasztok Tesókák!
Tündi felvetésének elegettéve, ebben a topicban fogunk foglalkozni a keresztyénnek nem mondható szekták tevékenységével.
Isten kegyelméből egyetlen ilyenben sem kellett megfordulnom
ezért én is más forrásmunkákra fogok támaszkodni ebben a témában!
Viszont azt megígérem, hogy olyan keresztyén testvérek kutatómunkájára fogok támaszkodni, akiket egyrészt személyesen ismerek, másrészt hitelességűk, megbizhatóságuk, felkészűltségük felől nincsen kétségem.
Már többször tapasztaltam azt a fórum 'világi' topicjaiban, hogy kedvenc témának minősűlnek az összeeskűvés-elméletek!
El kell mondjam, hogy 'nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél!'
Szóval az 'új világrend' megvalósításának terve, már évszázadok óta nem csupán terv, hanem tudatos cselekedetek sorozata.
Sokáig agyaltam rajta, hogy kell-e evvel a témával foglalkozni egy keresztyén fórumon.
Azonban elég nyílvánvaló, hogy az e jellegű törekvések legalább akkora veszélyt jelentenek a bibliai hitre, mint a keresztyén szekták!
Hát akkor ennyi körítés után vágjunk bele a közepébe!
A 'Szabadkőműves páholy'
Kik ők, honnét származtatják magukat, mi a céljuk?!
A szabadkőművesek példaképe Hiram Abif.
Ő nem volt más, mint Salamon király szövetségese, aki a jeruzsálemi templom építésénél a cédrusfákat szállította.
Az Ő személyének a későbbiekben még lesz jelentősége, amikor a szabadkőművesek okúltista praktikáival foglalkozunk.
Maguk a szabadkőművesek eredetüket a régi templomos lovagok korára helyezik, állításuk szerint azoknak a kőműveseknek a (jog)utódjai, akik a középkori kolostorok építésénél tevékenykedtek, és kis reggeli áhítattal kezdték munkájukat.
Később, az építkezések leállításával egyidőben ezek a céhek tovább működtek és olyan klubszerű társasággá alakultak át, amelyekben 'lelki építő munka folyik'.
Szeretik hangoztatni, hogy társaságuk nem titkos, csupán zárt, és csak a páholytagok neveit illetve a jeleket kell titokban tartani, amelyekről egymást felismerhetik.
Magyar vonatkozásban olyan nemzeti hírességeink voltak tagjai a szabadkőműves páholynak, mint
Kossuth, Széchenyi, Gróf Andrássy Gyula, Eszterházyak,
Irodalmárjaink közűl pl. Ady Endre, Benedek Elek, Csokonai, Heltai Jenő, Karinthy Frigyes, Móra Ferenc, Tamási Áron.
De tag volt Liszt Ferenc, Hajós Alfréd, Klapka György, Kőrösi Csoma Sándor, Szent-Györgyi Albert, mondhatni a 'nemzet nagyjai'.
Folyt.köv.