Szerző Téma: Jogdíjmentes keresztény zenék  (Megtekintve 28464 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Jogdíjmentes keresztény zenék
« Válasz #45 Dátum: 2011 Október 01, 09:26:20 »
Koszonjuk! :afro:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Kijelentes7

• Testvérünk
  • *
  • szellemi aranyásó
« Válasz #46 Dátum: 2011 Október 04, 03:55:39 »
Szivesen Antee,

itt van egy másik : Spirit Community - egy viszonylag hagyományos kortárs közösségi dicsőitő album
(letöltés persze jobb egérgombbal)

http://www.spiritcommunity.com/store/christian_music/listen.php

Nem elérhető Kijelentes7

• Testvérünk
  • *
  • szellemi aranyásó
« Válasz #47 Dátum: 2011 Október 18, 13:26:56 »
Jamaicai Reggae  stilusú dicsőitő album Azzaf-tól  :

http://www.jamendo.com/fr/artist/Azzaf

Letöltés a lefelemutató nyilra (Télécharger) kattintással, vagy innen :

http://www.jamendo.com/fr/album/48552

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #48 Dátum: 2011 Október 25, 10:18:06 »
Kedves Testvéreim!

Ma kaptam azt a lehetőséget, hogy Ézsaiás 53, 3-5 sorait mp3-ban csengőhangként letölthessem.
Szeretném megosztani veletek is, mert ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy telefonunkról hallgatva
megvallhassuk az ÚrJézus megváltó és gyógyító kegyelmét.

3 Útált és az emberektől elhagyott volt, fájdalmak férfia és betegség ismerője! mint aki elől orcánkat elrejtjük, útált volt; és nem gondoltunk vele.
4 Pedig betegséginket ő viselte, és fájdalmainkat hordozá, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől!
5 És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg. (Ézsaiás 53, 3-5) Károli ford.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Batiszrael

• Testvérünk
  • *
« Válasz #49 Dátum: 2011 November 16, 16:44:38 »
Sziasztok!

Nem kötözködni szeretnék, de a topik cime, hogy jogdijmentes zenék, ilyen nem igazán van, ha csak nem a komoly zenére gondolunk. Olyan van, hogy ingyen letölthető a szerző engedélyével, de minden mű elvileg jogdijas. A keresztény művek is. A jogdij nem más, mint a Szerzői Jogvédő Hivatal által levédett bárminemű mű, és a keresztények is le szokták védeni a műveiket. Két keresztény zenész között csupán az a különbség mig az egyik szivesen hozzáférhetővé teszi ingyen is a szegényebb testvéreiknek, a másik keresztény zenész pedig foggal-körömmel ragaszkodik ahhoz mint a sajátjához, és semmiféleképpen nem hajlandó ingyenessé tenni.
Ez vonatkozik a keresztény kottákra is.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #50 Dátum: 2011 November 16, 18:41:31 »
Igen Testvérem, de sok közölük otthoni vagy fellépési felvételek amelyek nem jutottak el a szerzői jogvédő hivatalhoz.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Batiszrael

• Testvérünk
  • *
« Válasz #51 Dátum: 2011 November 16, 18:53:05 »
Igen Testvérem, de sok közölük otthoni vagy fellépési felvételek amelyek nem jutottak el a szerzői jogvédő hivatalhoz.

Ha egy mű egyetlen egyszer is CD-n kapható volt, akkor nem számít, hogy milyen felvétel. Én nagyon utálom a szerzői jogvédelmet, de tavaly csináltam egy gyerek albumot, és nem engedték jogvédelem nélkül kiadni. Nem tudtam semmit tenni. Úgyhogy tudom miről beszélek. Az én dalaimat is csak akkor szabad énekelni vagy játszani, ha engedélyezem. Persze én engedélyezni szoktam, de az nem jelenti azt, hogy nincs jogvédelem alatt. Sajnos az egyházban nincs is olyan újabb könnyűzenei dal, ami ne lenne levédve, még a kottája is! Még a messiási dicséretek is le vannak védve! A baj ott van, hogy vannak akik azt amit az Úrtól kaptak, egy az egyben a saját tulajdonuknak tekintik, és nem hajlandók térítés nélkül továbbadni. Elvileg minden egyházban van jogtalanul használt dicséret, mert senki nem kérdezte meg az előadókat a fordításról és arról, hogy énekelhetik-e? Nagyon bonyolult dolog ez, sajnos, hogy az egyházban is megtalálható.  :pityereg:
Én szívesen tennék fel pld. messiási kottákat, de láttam, hogy nem szabad, mert szerzői jogvédett dolgokat nem tehetek fel. Így gyakorlatilag semmit, még kottát sem tehetek fel. Nagyon sokszor kerültem olyan helyzetbe keresztény zenészektől, akik fel voltak háborodva a gondolkodásmódomon, mert azt mondják, a letöltés lopás, és az ő dalaikat bizony ne töltögesse senki akkor sem, ha nincs rá pénze. Csak kérdezem én, kitől várjuk az áldást? Nem  mindenható Jó Istentől? Nem ő áldd meg minket, ha a szegényen segítünk?

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #52 Dátum: 2011 November 16, 19:04:28 »
Kedves Batiszrael!

Idézet
Ha egy mű egyetlen egyszer is CD-n kapható volt, akkor nem számit, hogy milyen felvétel. Én nagyon utálom a szerzői jogvédelmet, de tavaly csináltam egy gyerek albumot, és nem engedték jogvédelem nélkül kiadni.

Ez nem feltétlen kell, hogy így müködjön. Nálunk például egy CD kiadásnál megkérvényezheted a jogdíjmentességet. Amennyiben nem szerepel a listán már addig is levédett müvész, meg is kapod. Ezek teljesen jogdíjmentes produkciók.

Szeretettel

:2smitten:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Batiszrael

• Testvérünk
  • *
« Válasz #53 Dátum: 2011 November 17, 07:03:40 »
Nálunk ilyen nem létezik. Németországot nem ismerem, Magyarországot igen, ott sem csinálhatsz copyright nélkül felvételt. Ezen végig mentem, úgyhogy tudom. Egyébként a letöltés Magyarországon engedélyezett magáncélra, nem törvénysértő. Külföldön nem engedélyezett. De a tény akkor is tény marad, nem tudok feltenni nektek kottákat, mert a messiási dicséretek copyright védelem alatt állnak.Ez viszont száz százalék.

Nem elérhető Batiszrael

• Testvérünk
  • *
« Válasz #54 Dátum: 2011 November 17, 07:16:17 »
Az előző CD-met nem akartuk levédetni, a sokszorositó vállalat mondta, hogy akkor nem sokszorositják a CD-ket. Copyright engedély nélkül lopásnak számit. Itt. Magyarországon is végigcsináltam, ott még a forditásba is belekötöttek. Nem voltak hajlandóak elfogadni. Elvileg úgy kéne működnie, hogy valaki megveszi a kottákat és ő saját célra megtanulhatja, elénekelheti, előadhatja, mert a kotta vásárlásával veszi meg a jogot az előadásra. De tudom, hogy nem igy működik az egyházban, és nem is kell hogy igy működjön. Van eg jó dicséret, jobbik esetben van róla kotta, rosszabbik esetben nincs, hallás után megtanulják, leforditják, akkordokat irnak alá és éneklik. Szóval ez igy törvénysértő. De mielőtt bárki is megkövezne, én úgy az egész copyrightos dolgot kidobnám az egyházakból.  :055:
Én adnék és adok is a szegénynek. Ha nem tudja megvenni, azzal nem károsit meg engem, hogy letölti a dalaimat. Meg kéne változni a keresztény zenész társadalomnak! A copyright engedéllyel gyakorlatilag a testvérem ellensége leszek, mert azt amit az Úrtól kaptam és ő nem tudja honorálni, megtagadom tőle. Az én Bibliámban ellenben az van irva, hogy aki megkönyörül a szegényen, az Úrnak ad kölcsönt. Hát inkább adok az Úrnak kölcsön semmit sem várva érte, mint ragaszkodni ahhoz, ami nem is az enyém. Hiszen mindenem amim van az Úrtól kaptam, nem?

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #55 Dátum: 2011 November 17, 07:17:39 »
Akkor talán van lehetőség arra, hogy privátban elküldöd .
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Batiszrael

• Testvérünk
  • *
« Válasz #56 Dátum: 2011 November 17, 07:20:07 »
Nincs szükség rá kedves Pista Bácsi. Van egy honlapom, ahol bárki ingyen letöltheti. Ha akarod, elküldöm neked a cimet. Isten áldjon Testvérem! Legyen épülésedre!

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #57 Dátum: 2011 November 17, 07:36:10 »
 :2smitten: Köszönöm szépen, örömmel fogadom a felajánlásodat. :2smitten:

Nem elérhető Batiszrael

• Testvérünk
  • *
« Válasz #58 Dátum: 2011 November 17, 14:08:46 »
Drága Pista bácsi! Küldöm a priviben a cimet. Légy áldott!

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #59 Dátum: 2011 November 17, 15:08:03 »
Köszönöm Dafna, megkaptam.  :2smitten: