Az Orom, mint a lelek gyumolcse - egy olyan felismeres, hogy elveszett letemre Isten szeret engem. Ennek a megtapasztalasa, a fontossagi sorrendek helyere kerulese adja meg annak az oromet, hogy Jezust minel jobban megismerhetem es ezzel egyutt az elveszettseget is egyre jobban latom. Ebben az oromben alazat van, mento szeretet - es orommel oltozom fel a lelek fegyvereit, foleg ebben van az alapmotivacioja. Az udvossegem sisakjat, a bekesseg sarujat veszem fel orommel, hogy tudom, hogy Isten meghalt ertem, nem itelkezni indulok, hanem a bekesseget mondom, annak a titkat - ez ad oromet, ha valaki felkapja a fejet es kijon az elveszettsegbol es elindul velunk a menny fele. Az orom nem elvezet, nem buszkeseg = szeretet az alapja. Az Isteni szeretetnek egy olyan megnyilvanulasa, ami bennem termi meg, hogy egyre inkabb szeretni tudok, szeretni jo - es ebben nem az en erdemem, teljesitmenyem a cel, hanem aki ilyenne formalt, aki rendbehozott, megujitott es ilyenne tett. Tudok sirni a sirokkal es orulni az orulokkel - nem erzekenykedo, hanem lelkileg erzekeny lettem, a halott allapotombol megelevenitett es visszatukrozom azt a mento, felto szeretet, amit Isten rajtam keresztul akar bemutatni. Orommel vagyok barany a farkasok kozott - es valahol ez a gyozelem. A vesztes allapotbol Isten athoz a gyozedelmes vilagaba - ami akkor is orom, ha ezert utnek.
szeretettel
Sandor