Evangélium > Lélek gyümölcse

Türelem

(1/7) > >>

Antee:
Várjuk a hozzászólásokat.

ditte:
Nagyon fontos,hogy Isten gyermekeiként türelmesek legyünk. Isten nagyon türelmes velünk és könyörületes minden teremtményéhez.
 :2smitten:

Guti Tünde:
Így van, ámen! Egyetértek, Ditte!  :168:
A türelem is a Lélek gyümölcse.

Irma:
Türelem... Sokáig előttem teljes rejtett dolog volt a türelem mibenléte. Nem is értettem, hogy miként is lehet ezt gyakorolni. Én ugyanis alapvetően, emberi természetemnél fogva nagyon türelmetlen, gyorsan reagáló ember vagyok. Szeretek a dolgoknak nagyon gyorsan a végére járni. Hamar átlátom a dolgokat és hamar, hamar cselekedni. És ha valaki nem tudta ezt az iramot követni azzal szemben hamar elfogyott a türelmem. De Isten látta, hogy őszintén vágyom arra, hogy hasonlatossá váljak Jézushoz, ezért aztán elkezdett foglalkozni velem. Átmentem sok mélységen, és magasságon, találkoztam sok olyan helyzettel, amikor félre kellett tennem az emberi természet adottságait, és egyedül az Ő kegyelmére hagyatkozva átmenni azokon, és ma már elmondhatom, hogy legalább értem / nagyjából / mire is gondol Isten akkor amikor a Szent Szellem gyümölcsei között a türelmet is megemlíti, mert ahhoz, hogy ez a drága gyümölcs valóban megjelenhessen az életünkben, ahhoz már Istennek való átadottságban kell élnünk, másként nem megy.

Antee:
Igen, ez a gyümölcs is egy azok közül, amit az Úr érlel meg rajtunk.
A türelem hiánya nagyon sok helyen mutatkozhat. Szerintem a legtöbbször a terveink miatt üti fel a fejét, ha nem úgy sikerül ahogyan mi azt képzeltük. Mindennek van egy rendeltetési ideje, amely Isten irányítása alatt van.

A türelem ott kezdődik, amikor teljesen átadjuk neki az irányítást.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése