Evangélium > Lélek gyümölcse
Jóság
ditte:
Ámen!
Irma:
Isten Szelleme sokszor elgondolkodtat azon, hogy mit is jelent Isten jóságát közvetíteni ebben a világban. Azt hiszem, hogy azzal ne mondok újat senkinek, hogy ezek a szavak a ma emberének nem mondanak szinte semmit : szivesség, jóság hűség.... Úgy nőttek fel nemzedékek hogy már szinte nem is ismerik. És beszélni nem is érdemes róla, most annak van itt az ideje, hogy valóságosan mutassuk meg az életünkkel, életükben Isten jóságát. De hogy lehet ezt megtenni? Csak az Őbenne elrejtett élet képes erre, akiben valóban Isten Szelleme termi ezeket a gyümölcsöket. A sátán sok mindent meg tud hamisítani, de ezeket soha, mert ő gonosz és minden munkája is az, ilyet ő még hamisítani sem tud. De mi keresztények tudjuk ezt közvetíteni? Vagy csak szépeket tudunk róla mondani? Én, bevallom sokszor nem tudom, de nagyon szeretném! Ezért hiszem, hogy aki a jó munkát elkezdte bennem Az be is fejezi majd, és átformál engem az Úr Jézus napjára.
Antee:
Amen
ditte:
Ámen.
Elisabeth:
Szerintem a jóság, mint a Lélek gyümölcse akkor fog láthatóvá lenni, ha Krisztusi jóindulat van a szívünkben.
A jóindulat gyökere a szeretet.
2. Teljesítsétek be az én örömömet, hogy egyenlő indulattal legyetek, ugyanazon szeretettel viseltetvén, egy érzésben, egyugyanazon indulattal lévén;
3. Semmit nem cselekedvén versengésből, sem hiábavaló dicsőségből, hanem alázatosan egymást különbeknek tartván ti magatoknál.
4. Ne nézze kiki a maga hasznát, hanem mindenki a másokét is.
5. Annakokáért az az indulat legyen bennetek, mely volt a Krisztus Jézusban is,
Fil 2,2-5
Szeretettel, Shalom
:2smitten:
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése