Evangélium > Lélek gyümölcse

Hűség

<< < (2/12) > >>

ditte:
A hűség nagyon fontos Isten előtt.Hűség Istenhez,hűség a házastárshoz,barátokhoz,a munkánkban stb.Megbízhatónak kell lennünk.

"Aki hű a kevesen,a sokon is hű az;és aki a kevesen hamis,a sokon is hamis az."(Lukács 16,10.)

Nora:
Ámen!
nagyon fontos a hüség mint házastársak közt ,  de a legfontossab hogy az ember a teremtöjéhez legyen nagyon hüséges mert ö a mindenség Úra!
ö tudja szivek gondolatait, szeret és ov bennünket  minden rosz dologtol, de ehhez mi is kellünk !hogy hüségesen  kitartsunk a  harcban ,  :2smitten:

petya1962:
Ma délelőtt beszélgettem egy tesóval, s szóba került a hűség kérdése. Ő adott egy definiciót erre a szóra:--- Idézet ---A hűség nem más, mint egy szövetségi rendszerben elvárható magatartás.
--- Idézet vége ---

Értelmezhető minden szövetségi rendszerben:

* házasságban a házastársnak kimondott IGEN, s ez az igen tizen, huszon év után is
* munkahelyen ezt a szövetségi viszonyt a munkaszerződés határozza meg.
* gyülekezetben is érvényes, hogy egy célért munkálkodó emberek odaadó, cselekvő viszonya.
A magatartás nem feltétlenül működik saját elhatározásból és erőből. Ezt Isten munkálja. Kicsiben kezdődik. Van egy példázat a Bibliában a hamis sáfárral kapcsolatban: aki a világi javakon rosszul sáfárkodik, arra Isten valódi javakat nem fog bízni. A sáfártól Isten hűséget vár el elsősorban, s a számonkérésnek az alapja éppen a hűség lesz.

Másik vonatkozásban a hűség a Szent Szellem gyümölcse, amely sok-sok apró kis cselekedetben tud megerősödni "aki a kevesen hű, az bizatik sokra" elv alapján.

ditte:
Pontosan így van.

Elisabeth:
Kedves Testvérek!

Nekem nagyon sokat mond, amikor a Bibliában összehasonlítja Krisztus kapcsolatát gyülekezetével a házassági kapcsolattal. Ha a házasságban jelen van a mély szeretet , akkor természetes a hüség. Nem kötelességböl, nem korrektságból, hanem szeretetböl.

Valahogy így érzem az ember Istenhez való kapcsolatát is. Vissza a Krisztus iránti elsö szeretethez, mert akkor a Krisztushoz való hüségem is szeretetböl fakad. Öszintén: hová mehetnék? Csak Jézusnál van élet és igaz szeretet.

Shalom

Elisabeth  :2smitten:

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése