Evangélium > Lélek gyümölcse

Lélek gyümölcse beszélgetős szoba

(1/4) > >>

Antee:
Legyen egy ilyen topic is, amelyben összefoglalva beszélhetünk a Lélek gyümölcséről. :afro:

Ani Kinor:
http://www.youtube.com/watch?v=MDCbJ4vnMNg#ws

" Blessed are the poor in spirit. "

" Áldottak a szegények, szellemben. "
MÁTÉ 5

:2smitten:   :2smitten:    :2smitten:

Elisabeth:
Kedves Testvérek!

Elgondolkoztam ezen a témán és az ÚR Jézus szavai jutottak eszembe:

1.    Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlőműves.
2.    Minden szőlővesszőt, a mely én bennem gyümölcsöt nem terem, lemetsz; mindazt pedig, a mely gyümölcsöt terem, megtisztítja, hogy több gyümölcsöt teremjen.
3.    Ti már tiszták vagytok ama beszéd által, a melyet szóltam néktek.
4.    Maradjatok én bennem és én is ti bennetek. Miképen a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, hanemha a szőlőtőkén marad; akképen ti sem, hanemha én bennem maradtok.
5.    Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: A ki én bennem marad, én pedig ő benne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek.
Jn 15,1-5

Nekem nagyon sokat mond: Nálam nélkül semmit sem cselekedhettek. A szölötö maga Jézus Krisztus! Maradjon Bennünk, és mi maradjunk Benne.

"Ti már tiszták vagytok ama beszéd által, amit szóltam néktek."

Mennyire sokszor nem érzem magam tisztának és milyen sokszor van szükségem imádkozni: Tiszta szívet teremts bennem ó, Isten!

Szeretettel

Elisabeth

Antee:
Igen kedves Testvérnőm, Jézus a szőlőtő. A gyümölcsök sem a mi érdemünk, hanem egyedül Istené.
Hallottunk-e már olyan gyümölcsfákról, akik nyögve és erőlködve termik a gyümölcseiket?

Az éltető táplálék az, ami által terem a gyümölcs. Mi mennyit szívunk el ebből a táplálékból? Megtudja Isten teremni rajtunk a gyümölcsöket?

Elisabeth:
Kedves Antee!

--- Idézet ---Hallottunk-e már olyan gyümölcsfákról, akik nyögve és erőlködve termik a gyümölcseiket?
--- Idézet vége ---

Ez egy nagyon jó kérdés.  :afro:

Szerintem nagyon fontos amit írtál: Meg tudja Isten teremni a gyümölcsöket?

Nekem meg kellett tanulnom, hogy hiába minden erölködés, hanem sokkal fontosabb teljesen átadni magam neki: Atyám legyen meg a Te akaratod.

Megértettem, hogy Ö elöbb szeretett engem, minthogy bármit is tehettem volna.

Érdekes az Ószövetségben is az összefüggés Isten beszéde és a gyümölcs között:

8.    Mert nem az én gondolataim a ti gondolataitok, és nem a ti útaitok az én útaim, így szól az Úr!
9.    Mert a mint magasabbak az egek a földnél, akképen magasabbak az én útaim útaitoknál, és gondolataim gondolataitoknál!
10.    Mert mint leszáll az eső és a hó az égből, és oda vissza nem tér, hanem megöntözi a földet, és termővé, gyümölcsözővé teszi azt, és magot ád a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek:
11.    Így lesz az én beszédem, a mely számból kimegy, nem tér hozzám üresen, hanem megcselekszi, a mit akarok, és szerencsés lesz ott, a hová küldöttem.
Ézs. 55,8-11

Isten Szava - gyümölcstermés

Mit gondolsz ezzel kapcsolatban?

Shalom

Elisabeth

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése