Evangélium > Vitás témák

Mit jelent tanítani?

(1/17) > >>

Antee:
A témát érintő kérdéseket várjuk.

Shomer ayin:
 :104: De tényleg... kik ezek és honnan valók? Őket kell követni-vagy a tanaikat? Mi szerint kel őket vizsgálni az Ige szerint? és őket kell-e - vagy azt amit tanítanak? Mi a szűrő? Ki lehet tanító? Ki keni fel a tanítókat? Miben nyilvánul ez meg? Ki tesz róluk bizonyságot? Ha "valaki"  bizonyságot tesz róluk, akkor az felülbírálható-e? És ha már "tanítók"... akkor kik a tanítványok? és kinek a tanítványai? Ez miben nyilvánul meg? Ha a jó "tanítvány" -ból felismerhető a "Mestere"... akkor a mi esetünkben hogy van ez? Miért kell tanító, ha Isten tanítványai vagyunk? (   Jn 6,45    
Meg van írva a prófétáknál: És mindnyájan Istentől tanítottak lesznek. Valaki azért az Atyától hallott, és tanult, én hozzám jő.; Jer 31,34    
És nem tanítja többé senki az ő felebarátját, és senki az ő atyjafiát, mondván: Ismerjétek meg az Urat, mert ők mindnyájan megismernek engem, kicsinytől fogva nagyig, azt mondja az Úr, mert megbocsátom az ő bűneiket, és vétkeikről többé meg nem emlékezem.)
Hol kezdődik és meddig tart a Tanító felelőssége- és hol a Tanítványé?

Shomer ayin:
és egyáltalán:    HALLLLLÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ          VAN ITT VALAKIIIIIIIIIIIIIIIII ?

Ani Kinor:
Van, van  :hehe:  csak nem vagyunk tanítók.


Hát a sima tanár, az attól jó, hogy pont annyi információt ad át a 'diáknak', amennyi kell, azaz amit Az éppen befogadni képes.

Amúgy pedig, ha IGÉT tanít valaki, az tobbnyire, de nem mindig! - lelki pásztor, vagy valóban tudja, és ismeri az IGÉKET az ISTEN Gyermeke  :2smitten:

Egyébként, ott van maga a BIBLIA, és azt elolvassa valaki, a Szent Szellem megtanítja a leírtakat belole. Példákkal illusztrálja.

Honnan tudhatom, hogy igaz tanító valaki? - onnan, hogy egyezik a BIBILIÁVAL amit mond. A BIBLIA hitelessége?
Az esetemben, a lelkiismeret volt a mérvadó.
Nekem a BIBLIÁRÓL a kovetkezoképpen tettek bizonyságot:
* eloszor fiatalabb koromban (most 38 vagyok) 20 - 21 évesen, kedves, jószándékú, hitben gyenge személyek az utcán, akiknél nem megtértként is erosebb hittel rendelkeztem, tuzesebb hittel!!!
* majd az orangyalok, akik azt mondták egyedul a BIBLIA igaz, de nekik sem annyira hittem, mivel azt mondták nem tudják a jovot, és így azt gyanítottam, valami kókler szellemek.....
* AZTÁN!!!! maga az ÚR! A felhoben levo nagy szem. Mikor 2009 decemberében, azt mondtam: mutassa meg, mi az igaz út, mert tudni akarom!
És akkor vezetett arra a volt ma már hála ISTENNEK nem letezo ezoterikus forumra, ahol megismertetett egy keresztény társam a BIBLIÁVAL, és abból tanított hónapokon át.

Most ki is térnék megtérésem további részére. Mikor maga a megtérés lezajlott, amely nem megtérés volt, hiszen az ÚRBAN mindig is hittem, az o kegyelme által, hanem Megigazítás, akkor azt mondta a Szent Szellem, uljek le, és nézzuk a BIBLIÁT. Írtam már tobbszor, nekem az életem, a lelki életem, legbelul azzal telt, hogy egy mondatot kerestem, a lélekrol. Csak ugye ezt a spirituális konyvekben nem találtam meg.
És annyit mondott a Szent Szellem mikor leultem: GALÁTABELIEKHEZ ÍRT LEVÉL 5. fejezet.
Ez volt a legnagyobb ajándék tulajdonképpen, én már mást nemis keresek az életben.  :2smitten: :2smitten: :2smitten:

Ki az egyetlen igaz tanító? - a Szent Szellem!  :igen:(Engem emberek nem nagyon érdekelnek, mert nem tudnak semmit.)

ditte:
Az újszövetségi korban mindannyiunkat a Szent Szellem vezérel. A Szent Szellem azonban nem erőlteti ránk a vezetését. A mi felelősségünk,hogy engedjük-e,hogy Ő vezessen.
A tanító egy szolgálati ajándék,amit a Szent Szellem ad az egyháznak. A szolgálati ajándékokra szükség van az egyházban a "szentek tökéletesbítése céljából szolgálat munkájára, a Krisztus testének építésére".(Efézus 4,12.)
Azonban azt is mondta,hogy mindent vizsgáljunk meg. Ebben is segít nekünk a Szent Szellem.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése