Oké Elisabeth. :) Béke veled is! :)
Idézetet írta ex-prodigal .:
"Ez azért érdekes, mert ezek szerint a nefilimek túlélték az özönvizet. Az özönvizet Noé, és családja élte túl az emberek közé. Noénak a családján kívül állatokat kellett bevinnie a bárkába. "
Áldott Testvérem. A Nefilinek bizonyos értelemben túlélték az özönvizet! Nem testben, de lélekben. Hallottál már a démonokról ugye?
Ám a letaszítottak miatt, Testben is újra felbukkantak...Igaz, nem azok akik az özönvíz előtt voltak...
Nem magyarázok semmit, beszéljen az Ige: 1Kor 11,10
Ezért kell az asszonynak hatalmi jelt viselni a fején az angyalok miatt.
Mind tudjuk ugye, hogy Pál picit később élt mint Noah... Tehát a figyelmeztetés folyamatos... Ha ezt elfogadjuk, akkor megértjük azt is, hogy Noah után, hogyan bukkanhattak fel újra a Nefilinek...
Szia Shomer.
((Én úgy gondolom, hogy a megtestesülés egy központi igazság. A katolicizmusban például ott van az oltáriszentség, amelyet az Úr újabb, és újabb megtestesülésének tartanak, mert szó szerint veszik, hogy "ez az én vérem, és testem mely megtöretik.." Jézust nem tudják megmutatni a híveknek, ezért megmutatják nekik az oltáriszentséget, mintha azzal valóban az Urat mutatnák be.)) Jézus azt mondta: "boldogok akik nem látnak (Engem) és hisznek", és azt is "ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, Én ott vagyok közöttük".
A nefilimes téma úgy jön ide, hogy ez nem más mint nem tiszta lelkek folytonos, vagy egyszeri megtestesülése. Fizikai alakban, formában, vagy akár világosság angyalának látszatában megjelenni, és emberként megtestesülni az én egyéni véleményem szerint nem azonos fajsúlyú fogalom.
Jézus valódi csontot, és valódi húst öltött magára, hogy váltság lehessen a bűnért. Ugyanakkor hatalmat is kapott arra, hogy letegye, majd ismét felvegye az Ő életét. Én nem hiszem, hogy ezzel az erővel akár a leg'hatalmasabb' démoni fejedelmek egyike is rendelkezne. Nem hiszem, hogy képesek lennének
élő, és valóságos testben megjelenni. Az ige azt írja, a testnek élete a vérben van. Ha a gonosz angyalok képesek valódi, és élő testet ölteni, az teremtés, és megtestesülés egyben. Ez nem volna kis dolog. Jézus ezzel szemben állította, hogy szellemnek nem lehet húsa, és csontja. Azaz Jézus vagy nem tudott a nefilimekről, vagy figyelmen kívül hagyta őket.
(Pál ír arról, hogy van szenzitív/materiális test, és van szellemi test, és hogy a feltámadás után az anyagi test elnyeri a szellemi test állapotát. Az angyaloknak nem kell testté válniuk ahhoz, hogy végrehajtsák Isten akaratát a fizikai világban. Amikor Ábrahámhoz közelít a három emberalak, az ige férfiaknak nevezi őket. De miután asztalt ültek, és beszélgettek, az egyiküket az Úrnak, a másik két személyt pedig angyalnak nevezi az ige. Azaz Ábrahám számára kiderült, hogy kik látogatták meg, és a vendégség pusztán közösségvállalás volt az ő személyével. Az ige nem jelent meg kétszer testben.)
Hatalmi jel az angyalok miatt. (1Kor.11)
"4.Minden férfiú, a ki befedett fővel imádkozik avagy prófétál, megcsúfolja az ő fejét.
5. Minden asszony pedig, a ki befedetlen fővel imádkozik avagy prófétál, megcsúfolja az ő fejét, mert egy és ugyanaz, mintha megnyiretett volna."
A nő ebben a részben ima közben fedi be a fejét.
"7. Mert a férfiúnak nem kell befednie az ő fejét, mivel ő az Istennek képe és dicsősége; de az asszony a férfiú dicsősége."
Az asszony feje a férfiú, a férfiú feje az Úr. Az Úr dicsőségének
van helye az imádásban, ám a férfi dicsőségének nincs. Az asszony jelképesen eltakarja a fejét, a férfiút, az emberi dicsőséget.
Az imádásban az a cél hogy szellemben legyen, és gondolom az angyalok is így tudják jobban szolgálni Isten akaratát a hívők felé, ha azok szellemben vannak.
Ezt csak én gondolom. Én be szoktam gyakran csukni a szemem, így a teljes külvilágot kizártam. A szemeimet fedem be. Ilyenkor nem foglalkoztat a külvilág. A fejkendő nem véd meg szellemektől, a hit véd meg. A gonosz lelkek sem jelképeket, sem kegytárgyakat nem félnek, és nem tisztelnek. Ha bármi távol tartja őket, az Isten ereje, dicsősége, angyalai. Valódi rettegés, és valódi gyötrelem. Ha egy nő elveszti a fejkendőjét, vagy elrabolják és fogoly, akkor is imádkozhat, mert minden mást ki tud zárni így is. Kiszolgáltatottá sem válik, mert Isten kegyelme így sem hagyja el. Az angyal aki védi így is vele marad, mert Isten gyermeke marad jelképek nélkül is.
Lk 10,19
"Ímé adok néktek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapodjatok, és az
ellenségnek minden erején; és
semmi nem árthat néktek."
Semmi ezek közül, csak az emberek.
Lk 12,4
"Mondom pedig néktek én barátaimnak: Ne féljetek azoktól, kik a testet ölik meg, és azután többet nem árthatnak."
Jób 35,8
"Az olyan embernek árt a te gonoszságod, mint te vagy, és igazságod az ilyen ember fiának használ."
(Mármint a világiak esetleges gonoszsága.)