Szerző Téma: Izraeli hírek  (Megtekintve 42143 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető irene

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2573
Re:Izraeli hírek
« Válasz #465 Dátum: 2014 Szeptember 12, 18:10:35 »
 http://kolisrael.hirolvaso.com/kol-israel-2014-09-11/

Magyar nyelvű hírek Jeruzsálemből  :2smitten:  Naponta 14- 15 percesek
szeretettel  ajánlom figyelmetekbe!

http://kolisrael.hirolvaso.com
zsolt 25:8.    Jó és igaz az Úr, azért útba igazítja a vétkezőket.

Nem elérhető Elisabeth

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7213
Re:Izraeli hírek
« Válasz #466 Dátum: 2018 Január 27, 16:12:33 »
Ma,  a Shabbat napján, 2018 január 27-én van a nemzetközi Holokauszt emléknap

A tiltakozások hatására sem a megemlékezést, sem a Horthy-misét nem tartják meg

http://www.szombat.org/politika/a-tiltakozasok-hatasara-sem-a-megemlekezest-sem-a-horthy-miset-nem-tartjak-meg
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Elisabeth

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7213
Re:Izraeli hírek
« Válasz #467 Dátum: 2020 Január 27, 00:36:57 »
2005-ben, a haláltáborok felszabadításának 60. évfordulóján az ENSZ Közgyűlése január 27-ét a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává.

Holokauszt Világfórum – Erőteljes fellépést követeltek az antiszemitizmus ellen a felszólaló államférfiak

„Erőteljes fellépést követeltek az antiszemitizmus ellen a Holokauszt Világfórumon felszólaló államférfiak Jeruzsálemben, a Jad Vasem holokauszt-múzeumban rendezett találkozón csütörtökön.
A háromórás rendezvényen több tucat ország állam- és kormányfői álltak ki a rasszizmus és az antiszemitizmus ellen az auschwitzi haláltábor felszabadulásának 75. évfordulója alkalmából rendezett “Emlékezés a holokausztra, harc az antiszemitizmussal szemben” című fórumon.“

A teljes cikk:

https://izraelinfo.com/2020/01/23/holokauszt-vilagforum-eroteljes-fellepest-koveteltek-az-antiszemitizmus-ellen-a-felszolalo-allamferfiak/
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Sofia

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 341
Re:Izraeli hírek
« Válasz #468 Dátum: 2020 Február 06, 09:17:34 »
DONALD TRUMP: JERUZSÁLEM IZRAEL EGY ÉS OSZTHATATLAN FŐVÁROSA MARAD

Kétállami megoldást javasolt Donald Trump amerikai elnök keddi sajtókonferenciáján Washingtonban a palesztin-izraeli konfliktus rendezésére.

A Trump által javasolt kétállami megoldás értelmében – mint az elnök elmondta – Washington elismerte Izrael szuverenitását a ciszjordániai palesztin területeken létesített zsidó telepek felett, vagyis e telepek amerikai álláspont szerint Izrael szerves részei, továbbá Washington Jeruzsálemet Izrael Állam egy és oszthatatlan fővárosaként ismerte el. Trump nem pontosította, hogy hol lennének Izrael határai a ciszjordániai területeken, vagyis hogy valamennyi zsidó telep feletti izraeli fennhatóságot elismeri-e. Az amerikai elnök egyben bejelentette, hogy kormányzata elismeri Izrael fennhatóságát a Golán-fennsík felett is. Donald Trump realistának nevezte a tervet, és úgy vélekedett, ez „hatékony lépés” a béketeremtéshez és alap a közvetlen tárgyalásokhoz. Ezek lefolytatására és egy részletesebb menetrend kidolgozására közös bizottságot hívnak majd életre – mondta, de arra nem tért ki, hogy az érintett felek mindegyike részese lenne-e ennek a bizottságnak. Mint fogalmazott: a tervezet „történelmi lehetőség” a palesztinok számára is az önálló államuk megteremtésére. „Elképzelésem mindkét fél számára előnyös” – szögezte le. Nyilvánvalóvá tette ugyanakkor, hogy a leendő palesztin állam megszületésének feltételei vannak. Mint mondta: a palesztinoknak egyértelműen vissza kell utasítaniuk a terrorizmus eszközét. Közvetlenül azután, hogy közölte: Jeruzsálem Izrael egy és oszthatatlan fővárosa marad, bejelentette azt is, hogy az amerikai kormányzat nagykövetséget tervez nyitni Kelet-Jeruzsálemban, amelyet a palesztinok leendő fővárosának nevezett. Az elnök ígéretet tett arra, hogy egyetlen palesztint sem fosztanak meg otthonától, nem költöztetnek el. Közölte azt is: amennyiben Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke a békét választja, az Egyesült Államok és más országok is minden erejükkel segíteni fognak. Közölte, hogy levelet küldött Abbásznak a béketervről. Trump kifejtette: sokat kell tennie a palesztinokért is, mert egyébként a béketerv „tisztességtelen lenne”. Azt állította: a béketerv a palesztin gazdaság gyarapodását és a munkanélküliség csökkentését is lehetővé teszi.  Trump szerint tíz év alatt egymillió munkahely jöhetne létre, és a bruttó hazai termék többszörösére növekedne. Az amerikai elnök arra bíztatta a muszlim országokat, hogy támogassák a béketervét. „Itt az ideje, hogy a muszlim világ korrigálja az 1948-ban elkövetett hibát” – mondta, utalva arra, hogy az 1948-ban hozott ENSZ-határozat után a muszlim világ elutasította Izrael Állam elismerését.
Trump megköszönte Ománnak, Bahreinnak és az Egyesült Arab Emírségeknek a békerve kidolgozása során tanúsított együttműködésüket és közvetítésüket. Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő „történelmi napnak” nevezte a béketerv bejelentésének napját. Köszönetet mondott Trumpnak és kormányzata munkatársainak az előterjesztésért. Az izraeli kormányfő közölte, hogy Izrael kész a tárgyalásokra egy leendő palesztin államról. Leszögezte: a palesztinoknak el kell ismerniük Izraelt „zsidó államként”, és hangsúlyozta, hogy a palesztin menekültek nem kapnak jogot arra, hogy visszatérjenek a mai Izrael területére. Netanjahu hangsúlyozta: a béketervvel Washington elismeri, hogy a palesztin területeken épült zsidó telepek Izrael részei, mert az amerikai elnök is elismeri annak fontosságát, hogy Izraelnek képesnek kell lennie önmaga védelmére a Jordán-völgyében és más vidékeken is. Az izraeli kormányfő stratégiai fontosságúnak minősítette az izraeli szuverenitást Ciszjordániában, amelyet bibliai nevén, Júdea és Szamária néven említett. Bejelentette, hogy valamennyi zsidó településre és a Jordán-völgy egészére kiterjesztik Izrael joghatóságát, vagyis izraeli törvényeket léptetnek életbe. Úgy vélekedett: az új béketerv reális és esélyt nyújt a tartós béke megteremtésére. Leszögezte azt is, hogy beleegyezett a palesztinokkal folytatandó tárgyalásokba, mert a Trump-tervet kiegyensúlyozottnak találja.
A tájékoztató után a Fehér Ház közleményben tudatta, hogy a Donald Trump által előterjesztett béketerv „demilitarizált” palesztin állam létrehozását irányozza elő.     Az amerikai elnök kedden délután a Twitteren héberül és arabul írt bejegyzést tett közzé, továbbá mellékelt térképeket is. Ezek egyikén a ciszjordániai telepeket Izrael állam részeként tüntette fel.

Netanjahu: stratégiai fontosságú az izraeli szuverenitás Ciszjordániában
Stratégiai fontosságú az izraeli szuverenitás Ciszjordániában – szögezte le Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a Fehér Házban, Donald Trump amerikai elnök beszéde után. Az izraeli kormányfő bibliai nevén Júdea és Szamária néven említette Ciszjordániát, A Jordán-folyó völgyét. Hangsúlyozta: az amerikai elnök elismerte annak fontosságát, hogy Izraelnek képesnek kell lennie önmaga védelmére a Jordán-völgyében és más vidékeken is.
Netanjahu úgy vélekedett: az új béketerv reális és esélyt nyújt a tartós béke megteremtésére. Leszögezte, hogy beleegyezett a palesztinokkal folytatandó tárgyalásokba, mert a Trump-tervet kiegyensúlyozottnak találja. Kész a tárgyalásokra a palesztinokkal egy leendő palesztin államról – jelentette ki Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő a Fehér Házban. Az izraeli kormányfő leszögezte: a palesztinoknak el kell ismerniük Izraelt „zsidó államként”. Megjegyezte: a palesztin menekültek nem kapnak jogot arra, hogy visszatérjenek a mai Izrael területére. Netanjahu hangsúlyozta: a béketervvel Washington elismeri, hogy a palesztin területeken épült zsidó telepek Izrael részei.

Az Arab Liga rendkívüli ülést tart szombaton az amerikai tervről
Rendkívüli értekezletet tart az Arab Liga szombaton Mahmúd Abbász palesztin elnök részvételével, hogy megvitassa Washington közel-keleti béketervét – közölte a pánarab szervezet főtitkára, Hosszam Zaki kedden, még mielőtt Donald Trump amerikai elnök bejelentette volna béketervét. Az értekezletet palesztin kérésre hívták össze – tette hozzá közleményében a szóvivő. Az iszlám vallás szunnita ágának központi intézményeként kezelt egyiptomi al-Azhar egyetem és mecset nagyimámja, Ahmed el-Tajeb egy kairói nemzetközi konferencián kedden a palesztinokkal szemben eleve részrehajlónak minősítette Donald Trump kormányát, és megalázónak nevezte, hogy Trump az izraeli miniszterelnökkel jelenti be az új béketervet, arab és muzulmán résztvevők nélkül. „Ők azok, akik felvázolják, megvitatják (…) és megoldják a mi problémáinkat. Egyetlen arab vahy muzulmán (résztvevő) nélkül” – mondta Ahmed el-Tajeb.

Teherán szerint a terv büntetés a palesztinoknak
Az iráni elnök egyik tanácsadója szerint a kedden ismertetett amerikai béketerv csak büntetés a palesztinok számára, és nem más, mint Izrael és az Egyesült Államok megállapodása. Ez egy megállapodás a cionista rendszer és Amerika között. A palesztinok közreműködése nincs napirenden. Ez nem béketerv, hanem a szankciók terve – írta egy üzenetben a tanácsadó. Az iráni parlament elnöke már korábban, a terv ismertetése előtt az évszázad szemfényvesztésének nevezte azt. „Az Egyesült Államok hatalmas összeesküvést készített elő azért, hogy megalázza a muszlimokat” – jelentette ki kedden Ali Laridzsáni a törvényhozásban.

Hamász: Trump közel-keleti béketerve agresszív
Donald Trump amerikai elnök bejelentései közel-keleti béketervére vonatkozóan „agresszívak”, Jeruzsálemre vonatkozó javaslata pedig „képtelenség” – mondta kedden a Gázai övezetet uraló palesztin Hamász szervezet egyik tisztségviselője. „Trump bejelentése agresszív és nagyon sok haragot fog szítani” – mondta Számi Abu Zuhri, a Hamász szóvivője a Reuters hírügynökségnek Trump szavaira reagálva.
„… Jeruzsálemre vonatkozó bejelentése képtelenség, és Jeruzsálem mindig is a palesztinok földje lesz… A palesztinok szembe fognak szállni ezzel az egyezséggel, és Jeruzsálem palesztin föld marad” – tette hozzá Abu Zuhri.
Halíl al-Hajja, az iszlamista palesztin szervezet egyik vezető tisztségviselője határozottan visszautasította az Egyesült Államok és Izrael által bejelentett „összeesküvést”, leszögezve, hogy a palesztinok reagálása tekintetében „minden lehetőséget nyitva tartanak”. Halíl al-Hajja nem sokkal azután nyilatkozott, hogy Donald Trump bejelentette egyértelműen Izraelnek kedvező béketervét. „Biztosak vagyunk benne, hogy palesztin népünk nem fogja megengedni, hogy ez az összeesküvés megvalósuljon. Úgyhogy, minden opció nyitva van. A(z izraeli) megszállók és az amerikai kormány fog viselni minden felelősséget azért, amit tettek” – hangoztatta a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász egyik vezetője.

Jordánia veszélyes következményektől tart
A jordániai külügyminiszter attól tart, hogy veszélyes következményei lesznek, ha Izrael egyoldalú intézkedéseket hoz, amelyekkel az a célja, hogy „új realítások” érvényesüljenek az érintett helyszíneken. A keddi miniszteri nyilatkozat szerint közvetlen tárgyalásokat kell folytatni az összes végleges ügy megoldásához az elfogadott elvekkel, az arab békekezdeményezéssel és a nemzetközi törvényekkel összhangban. Mint írta, a palesztin állam létrehozása Kelet-Jeruzsálem fővárossal és a kétállami megoldással az egyetlen út, amely elvezet az átfogó és tartós békéhez.

Békét Most: a terv a valóságtól elrugaszkodott, és nem hoz stabilitást a térségnek
Donald Trump amerikai elnök béketerve „a valóságtól szembeszökően elrugaszkodott” – közölte a terv keddi washingtoni bejelentése után a Békét Most baloldali izraeli csoport, hozzátéve, hogy a terv nem fog stabilitást hozni a térségnek.
„A terv, amely zöld utat ad Izraelnek az elszigetelt zsidó telepek annektálásához, cserében egy csupa lyuk palesztin állam (létrehozásáért), életképtelen, és nem fog stabilitást teremteni” – fejtette ki nyilatkozatában a békepárti szervezet nem sokkal Trump washingtoni bejelentését követően.
A csoport ismét kiállt egy kétállami megoldás mellett, amelyben Kelet-Jeruzsálem a leendő palesztin állam fővárosa lenne. Minden más javaslat – szögezi le a Békét Most – „a történelem szemétkosarában fogja végezni”. Izrael-barát és békebarát amerikaiakat tömörítő J-Street nevű szervezet vezetője, Jeremy Ben-Ami „átverésnek” nevezte a javaslatot a Twitteren közzétett reagálásában.
„Jószándékú emberek hallani fogják, amint Trump kétállami megoldásról beszél, és izgalomba jönnek. Azt kell megérteni, amit Netanjahu éppen kifejtett: Izrael tovább akar lépni, azonnal kiterjesztve szuverenitását Ciszjordánia területének 30 százalékára” – mondta Ben-Ami.

forrás: https://demokrata.hu/vilag/donald-trump-jeruzsalem-izrael-egy-es-oszthatatlan-fovarosa-marad-200424/
 

Nem elérhető Sofia

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 341
Re:Izraeli hírek
« Válasz #469 Dátum: 2020 Április 29, 05:08:08 »
„Ezért így szól az én Uram, az ÚR: Most jóra fordítom Jákób sorsát, és Izráel egész házán megkönyörülök, mert féltő szeretetre indulok szent nevemért. Akkor elfelejthetik gyalázatukat és mindazt a hűtlenséget, amit ellenem elkövettek. Biztonságban laknak a földjükön, és senki sem háborgatja őket. Visszahozom őket a népek közül, és összegyűjtöm őket ellenségeik országaiból: így mutatom meg rajtuk a többi nép szeme láttára, hogy én szent vagyok. Majd megtudják, hogy én, az ÚR vagyok az ő Istenük, amikor én, aki fogságba vittem őket a népek közé, ismét összegyűjtöm őket a földjükön, és nem hagyok ott közülük senkit. Többé nem rejtem el orcámat előlük, mert kitöltöm majd lelkemet Izráel házára – így szól az én Uram, az ÚR. „ (Ezékiel 39:25-29)

Izrael Állam függetlenségi napját minden évben a zsidó naptár Ijár hónapjának 5. napján ünnepeljük, idén április 29-én, szerdán. Az ezt megelőző nap, hagyományosan az Izraelért elesett katonák és mártírok emléknapja. A két nap közti összefüggés nyilvánvaló: Izrael létét nagy részben az érte küzdő katonáknak köszönheti, áldozatuk nélkül nem létezne a független zsidó állam.

Nem elérhető Elisabeth

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7213
Re:Izraeli hírek
« Válasz #470 Dátum: 2020 Május 03, 15:40:57 »
Jesua, Jézus a kábel-TV-ben

Márciusban indult be Izraelben az evangelizálós  TV adó-csatorna  a «Shelanu TV». Héber és angol nyelven (héber felirattal) közvetítenek.  Igy tudják az év minden napján hirdetni Izraelben az Evangélium üzenetét.

Dicsőség az ÚRnak!

https://www.god.tv/israelbreakingnews/

Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10