Szerző Téma: Üldözött keresztények  (Megtekintve 16988 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
Re:Üldözött keresztények
« Válasz #30 Dátum: 2011 December 24, 14:25:59 »
Kedves Testvéreim!

A világ nagy részén nem ünnepelhetnek karácsonyt testvéreink az üldözés miatt. Ne felejtkezzünk el róluk, hanem foglaljuk imáinkba öket.

Információk:

http://www.csi-magyarorszag.hu/

:ima02:

Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #31 Dátum: 2011 December 24, 15:05:50 »
Nagy kegyelemben élünk, szabadon gyakorolhatjuk hitünket! Imádkozzunk Testvéreinkért, akiknek szenvedésben és üldöztetésekben van részük.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #32 Dátum: 2012 Január 04, 13:23:20 »
Így van.
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #33 Dátum: 2012 Január 04, 14:03:26 »
Kérlek Testvéreim imádkozzunk Észak-Koreában élő testvéreinkért.
Ez a videó nem új. Már meghalt a vezető, de van másik. Az értük való imádkozás most is aktuális.
Igyekeztem lefordítani. A fordítást is küldöm majd utólag.

Keresztények Észak-Koreában

www.youtube.com/watch?v=NIkUFa1HYys&feature=share
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #34 Dátum: 2012 Január 04, 14:35:06 »
KERESZTÉNYEK ÉSZAK- KOREÁBAN

(Több keresztény beszél)

- Sok esetben a hatóságok odajönnek a házunkhoz figyelmeztetés nélkül. Mindig ezt teszik az emberekkel. Nem azért, mert keresztények vagyunk, hanem azért,mert meg akarják ijeszteni az embereket és biztosítani, hogy nem okoznak bajt. Ez az ő módszerük arra, hogy mindenki imádja az észak-koreai vezetőt.
Egyszer kézzel másoltam bibliai verseket. Mindig imádkozom, hogy ezeket nehogy megtalálják, mert ez veszélybe sodorta volna a családom életét.

- Észak- Koreában a keresztények mindig félnek, hogy felfedezik őket. Kemény büntetés jár azért, ha bűnösnek találják őket. Ez hatalmad, mert ez halált jelent. Az észak- koreai kormány ki nem állhatja, ha a keresztények Istent imádják, mivel arra kényszerítik az embereket, hogy Imádják Kim Il Sung-ot és Ki Jong Il-t, mint istenüket.

- Egy nap a rendőrség jött a házamhoz és felkutatták. Találtak Biblia vers részeket, amiket kézzel másoltam. Rám kiáltottak többször, és elvitték a férjemet és a gyermekeimet. Mindannyiunkat börtöntáborba vittek és halálra dolgoztattak minket.
Most nem vagyok benne biztos, hogy a szüleim és a gyermekeim kibírják-e a nehéz munkát vagy egyáltalán élnek-e még a börtönben vagy, hogy Észak-Koreában vannak-e még. Mindig imádkozom a keresztényekért, akik hátra lettek hagyva az észak- koreai börtöntáborokban, mert tudom, hogy ott élni olyan, mint a pokolban.
Az emberek jól ki vannak képezve. hogy imádják kim Il Sung-ot és Kim Jong Il-t. De azok a szülők, akik Istenben hisznek, nem képesek Kim jongil-t imádni. Ez az ő gyermekeiknek büntetést okoz és még más családtagoknak is. Ezek a gyerekeke olyan sokat szenvednek, mert minden lehetőségtől meg vannak, fosztva  a felsőbb oktatásra vagy egy jó munkahelyre. Mindent elvesztenek.

(folyt.)

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #35 Dátum: 2012 Január 04, 15:00:12 »
(folyt)

- Azt akarom, hogy a világ tudjon a kegyetlenségről, amivel az észak-koreai börtöntáborokban szembenéztünk. Arra voltam kényszerítve, hogy a Yodok börtöntáborba menjek. Kilenc hosszú évet töltöttem ott. Úgy bántak velünk, mint az állatokkal. de még az éllatok is jobban éltek, mint mi ott.
Az a dolog ami annyira leszomorított, az a tény volt, hogy a szüleimet és a gyermekeimet is a Yodok börtöntáborba tették. Azért mert ln egyedül keresztény voltam, az apámat, az anyámat és az egész családomat bebörtönözték. Annyira fájt, hogy úgy bántak a gyermekeimmel, mint az állatokkal. Annyira mérgessé tett, amit tettek.

- Sokan nyugaton nincsenek tisztában a szenvedésről, amit az észak-koreai testvérek és testvérnők elviselnek.
Észak-Koreában ha az  emberek hisznek Istenben és a kormány elkapja őket, megölik őket a családjuk három generációjával együtt.
A hívőket nem érdekli, ha nekik maguknak  kell meghalniuk. De mivel a családjukat is megölhetik, sokan titokban követik Jézust és nem tudják ki más hívő.

- Valaki beszélt nekem egy emberről, aki otthon volt olvasva a Bibliát. Annyira belemerült éjjel a Bibliaolvasásba, hogy nem hallotta a kopogás hangját az ajtón. Ahogy a kopogás hangja hangos dörömböléssé növekedett, észrevette, hogy valaki van a z ajtónál és gyorsan elrejtette a Bibliát. A helyi falu igazgató és két szomszéd rontott be kérdéseket feltéve és felkutatták az ő kicsi házát. Egyikük megtalálta a Bibliát.
Aztán nagyon félt, hogy meg fog halni. Tudta,mi történik, ha Bibliát találnak. De a szomszéd elrejtette a Bibliát a saját ruhájába és azt mondta a többieknek, hogy semmi sincs a házban. A következő napon a férfi, aki elvitte a Bibliát, visszatért egyedül. "Én is hívő vagyok. Az országunkban levő jelen helyzet miatt nem lehetek közösségben más hívőkkel, ezért a hitemet magamban tartom. Olyan hálás vagyok Istennek, hogy vannak más hívők rajtam kívül. Kérlek légy óvatosabb a Biblia olvasással és kérlek imádkozz értem. bár a kormánynak dolgozom, de titokban kisegítek más hívőket. Imádkoznunk kell más hívőkért, hogy egy napon Észak- Korea  szabadon hagyja, hogy az  emberek befogadják Isten Igéjét.

(folyt)

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #36 Dátum: 2012 Január 04, 15:25:50 »
(folyt)

- Az észak- koreai keresztények szenvednek a legjobban a világon. Még a mikor nehézségekkel néznek is szembe, Isten ellátja őket hittel, erővel és bátorsággal, hogy megőriztessenek. Isten velük van és a Menny reménységét adja nekik.
Akármikor kapcsolat van velük, azt kérik, hogy imádkozzunk és értsük meg az imában való együttállás (összefogás) értékét.
Az emberek azt kérdezik tőlem: "Hogy élik túl a keresztények Észak- Koreában?"
Van egy titkuk: És ez Istenközbenjárásán, védelmén és csodáin keresztül.
Annyira éheznek testileg, de nem élhetnek meg Isten Igéjének az olvasása nélkül, ima és Isten dicsérete nélkül.
Ez a titka a túlélésüknek.
Bár a körülmények nagyon kemények, az észak- koreai keresztények nem bátortalanodtak el, hanem ehelyett egyek, egy szívvel és azt mondják, ez egy jó lehetőség , hogy terjesszék az evangéliumot szerte az országban.
Miután ezt hallottam olyan izgatott lettem és felbátorodtam. A ti imáitok és segítségetek nagyon értékesek nekünk.

- (Narrátor hölgy) Csak ebben az évben az Open Doors sikeresen tudott gondoskodni sok dologról az észak- koreai keresztények számára. Ennek a tervezetnek a nagy mértékét nem lehet nyilvánosan közzétenni. Voltak nehézségek a szállítással kapcsolatban a felügyelet miatt. Isten kegyelméből az Open Doors képes volt eljuttatni a javakat a keresztény hívőknek. Köszönjük a leveleket és bizonyságokat, amiket Észak- Koreából kapunk az Open Doors által.

-Nem  egy politikai megoldásra várunk, hanem a nemzetközi közösségen keresztül jövő nyomás lenne jó. Egy válasz van, a Jézus Krisztus szeretete és kegyelme. Az észak- koreai keresztények imádkoznak, hogy családjaik, barátaik, és a szomszédaik megismerjék Jézust. Még azokért is imádkozunk, akik üldöznek minket. Azért imádkozunk, hogy ne rossz dolgok történjenek Kim Jong Il-lel, hanem hogy ő is megismerje Jézus Krisztust. Pál apostol is egyszer olyan ember volt, aki üldözte a keresztényeket.
Mi igazán hiszünk egy csodatévő Istenben.
Ámen.

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #37 Dátum: 2012 Január 05, 07:47:53 »
Megjelent az OPEN DOORS 2012-es indexe:

http://www.youtube.com/watch?v=gI00hN29uPo&feature=player_embedded#!

Imádkozzunk üldözött testvéreinkért!
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Gyöngyike

• Testvérünk
  • *
« Válasz #38 Dátum: 2012 Január 05, 07:53:35 »
Igen, hordozzuk Őket imáinkban....

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #39 Dátum: 2012 Január 05, 09:56:45 »
Megjelent az OPEN DOORS 2012-es indexe:

http://www.youtube.com/watch?v=gI00hN29uPo&feature=player_embedded#!

Imádkozzunk üldözött testvéreinkért!
Köszönöm drága Testvérem. imádkozom értük.

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #40 Dátum: 2012 Február 04, 21:10:23 »

Nem elérhető Elisabeth

• Testvérünk
  • *
« Válasz #41 Dátum: 2012 Február 04, 23:08:05 »
Kedves Testvéreim!

Ne szünjünk meg könyörögni a mi testvéreinkért, akiknek hitükért szenvednek, vagy megyilkolják öket!

:ima02:
Zsolt 143,10

Nem elérhető Guti Tünde

• Testvérünk
  • *
    • www.gutitunde.eoldal.hu
« Válasz #42 Dátum: 2012 Február 05, 10:23:21 »
Kedves Ditte!

Elolvastam.  :062: Csodálatos, hogy Isten ilyen dolgokat tett Kínában! Igen, Ő sohasem változik! Viszont mélyen elgondolkodtatott, hogy vajon én mit vállalnék Jézusért...  :061:
Nagyon nagy szükségem van arra, hogy az első szeretet tüze fellobbanjon a szívemben!
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #43 Dátum: 2012 Február 06, 07:52:01 »
Drága Elisabeth!
Nagyon fontos,hogy imádkozzunk üldözött Testvéreinkért. Azt hiszem még sokkal többet kellene, mint amennyit eddig imádkoztam értük.

Drága Tünde!
Valóban mindig ráébresztenek erre az ilyen hírek. Nekünk is újra az első szeretettel kell szeretnünk a mi drága Urunkat.

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12