(folyt)
- Azt akarom, hogy a világ tudjon a kegyetlenségről, amivel az észak-koreai börtöntáborokban szembenéztünk. Arra voltam kényszerítve, hogy a Yodok börtöntáborba menjek. Kilenc hosszú évet töltöttem ott. Úgy bántak velünk, mint az állatokkal. de még az éllatok is jobban éltek, mint mi ott.
Az a dolog ami annyira leszomorított, az a tény volt, hogy a szüleimet és a gyermekeimet is a Yodok börtöntáborba tették. Azért mert ln egyedül keresztény voltam, az apámat, az anyámat és az egész családomat bebörtönözték. Annyira fájt, hogy úgy bántak a gyermekeimmel, mint az állatokkal. Annyira mérgessé tett, amit tettek.
- Sokan nyugaton nincsenek tisztában a szenvedésről, amit az észak-koreai testvérek és testvérnők elviselnek.
Észak-Koreában ha az emberek hisznek Istenben és a kormány elkapja őket, megölik őket a családjuk három generációjával együtt.
A hívőket nem érdekli, ha nekik maguknak kell meghalniuk. De mivel a családjukat is megölhetik, sokan titokban követik Jézust és nem tudják ki más hívő.
- Valaki beszélt nekem egy emberről, aki otthon volt olvasva a Bibliát. Annyira belemerült éjjel a Bibliaolvasásba, hogy nem hallotta a kopogás hangját az ajtón. Ahogy a kopogás hangja hangos dörömböléssé növekedett, észrevette, hogy valaki van a z ajtónál és gyorsan elrejtette a Bibliát. A helyi falu igazgató és két szomszéd rontott be kérdéseket feltéve és felkutatták az ő kicsi házát. Egyikük megtalálta a Bibliát.
Aztán nagyon félt, hogy meg fog halni. Tudta,mi történik, ha Bibliát találnak. De a szomszéd elrejtette a Bibliát a saját ruhájába és azt mondta a többieknek, hogy semmi sincs a házban. A következő napon a férfi, aki elvitte a Bibliát, visszatért egyedül. "Én is hívő vagyok. Az országunkban levő jelen helyzet miatt nem lehetek közösségben más hívőkkel, ezért a hitemet magamban tartom. Olyan hálás vagyok Istennek, hogy vannak más hívők rajtam kívül. Kérlek légy óvatosabb a Biblia olvasással és kérlek imádkozz értem. bár a kormánynak dolgozom, de titokban kisegítek más hívőket. Imádkoznunk kell más hívőkért, hogy egy napon Észak- Korea szabadon hagyja, hogy az emberek befogadják Isten Igéjét.
(folyt)