...Miért is gondolhattam azt hogy "esetleg" felmerülhet a "törvénykező" nézet????...
Nézd Gábor: Engem nem kell az egységre figyelmeztetni. Valahogy ez nekem az eddigiekben nem okozott problémát, és úgy gondolom az egységben való részvétel, az arra való törekedés,az egység megtartása tőlem nem idegen "viselkedési forma". Sőt: Isten kegyelméből ez a lételemem.
Bár Igaz: Nekem az a szó-az a megnevezés hogy Testvér, nem a tisztelet adás kötelező megnyilvánulása... AZ én hitem szerint: Nem egymást hívogatjuk Testvéreknek, hanem a Teremtő hívott minket gyermekeinek, és így lettünk tehát sokan testvérek! Ez pedig nem rajtunk áll, vagy nem is tőlünk indult, hanem Isten adta ezt így! Tehát ha mi az Ő gyermekei vagyunk, akkor egyben Testvérek is vagyunk... ha pedig ez így van, (márpedig így van) akkor ezt az ember nem tagadhatja meg! ( ha mégis, akkor az az illető ugye, saját magát zárja ki)
Egyszóval ez az egységünk alapja... Bizony a Testvériség!
Isten tisztelete; Isten Imádata;Testvériség;Egység;Hosszútűrés;El-illetve Be fogadás;Szeretet... Ezek pedig mind olyan fogalmak, amikről
nem beszélni kell, hanem megélni!Jézus azt mondja:
Jn 6,65
És monda: Azért mondtam néktek, hogy senki sem jöhet én hozzám, hanemha az én Atyámtól van megadva néki.Ez pedig azt jelenti: Ha Isten nem küldte volna e az Ő Szavát, akkor még mindíg a világban bolyonganánk értelmetlenül és menthetetlenül...
Voltak olyanok a történelemben, akik csak kíványcsiságból-érdekességként próbálták Jézust követni... Amikor pedig kiderült hogy azt nem lehet, akkor el is hagyták az Urat. Így is van megírva:
Jn.6, 66.
Ettől fogva sokan visszavonulának az ő tanítványai közül és nem járnak vala többé ő vele.Ámde Isten kibocsátotta az Ő SZavát, és az Ő nagy kegyelméből elért bennünket!
Ezt előre meg is mondta Isten:
Ézsaiás 55,6.
Keressétek az Urat, a míg megtalálható, hívjátok őt segítségül, a míg közel van.
7.
Hagyja el a gonosz az ő útát, és a bűnös férfiú gondolatait, és térjen az Úrhoz, és könyörül rajta, és a mi Istenünkhöz, mert bővelkedik a megbocsátásban.
8.
Mert nem az én gondolataim a ti gondolataitok, és nem a ti útaitok az én útaim, így szól az Úr!
9.
Mert a mint magasabbak az egek a földnél, akképen magasabbak az én útaim útaitoknál, és gondolataim gondolataitoknál!
10.
Mert mint leszáll az eső és a hó az égből, és oda vissza nem tér, hanem megöntözi a földet, és termővé, gyümölcsözővé teszi azt, és magot ád a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek:
11.
Így lesz az én beszédem, a mely számból kimegy, nem tér hozzám üresen, hanem megcselekszi, a mit akarok, és szerencsés lesz ott, a hová küldöttem.
12.
Mert örömmel jöttök ki, és békességben vezéreltettek; a hegyek és halmok ujjongva énekelnek ti előttetek, és a mező minden fái tapsolnak.
13.
A tövis helyén cziprus nevekedik, és bogács helyett mirtus nevekedik, és lesz ez az Úrnak dicsőségül és örök jegyül, a mely el nem töröltetik.És az Ő Szava pedig így beszél Önmagáról:
Jn 14,6
Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általamTehát nem megengedett az ötletelés,dogmák-teóriák gyártása... sem semmi más megnyilvánulás, hanem kizárólag a Változhatatlan Isten-Változhatatlan Szava által juthatunk el a Teremtőnkhöz!
Ezt Mondja az Úr- Mózes által:
V Mózes 30,8.
Te azért térj meg, és hallgass az Úr szavára, és teljesítsd minden parancsolatát, a melyeket én e mai napon parancsolok néked.
9.
És bővölködővé tesz téged az Úr, a te Istened kezeidnek minden munkájában, a te méhednek gyümölcsében, a te barmodnak gyümölcsében és a te földednek gyümölcsében, a te jódra. Mert hozzád fordul az Úr és öröme lesz benned a te jódra, a miképen öröme volt a te atyáidban.
10.
Hogyha hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek szavára, megtartván az ő parancsolatait és rendeléseit, a melyek meg vannak írva e törvénykönyvben, és ha teljes szívedből és teljes lelkedből megtérsz az Úrhoz, a te Istenedhez.
11.
Mert e parancsolat, a melyet én e mai napon parancsolok néked, nem megfoghatatlan előtted; sem távol nincs tőled.
12.
Nem a mennyben van, hogy azt mondanád: Kicsoda hág fel érettünk a mennybe, hogy elhozza azt nékünk, és hallassa azt velünk, hogy teljesítsük azt?
13.
Sem a tengeren túl nincsen az, hogy azt mondanád: Kicsoda megy át érettünk a tengeren, hogy elhozza azt nékünk és hallassa azt velünk, hogy teljesítsük azt?
14.
Sőt felette közel van hozzád ez íge: a te szádban és szívedben van, hogy teljesítsed azt.
15.
Lám elődbe adtam ma néked az életet és a jót: a halált és a gonoszt.
16.
Mikor én azt parancsolom néked ma, hogy szeressed az Urat, a te Istenedet, hogy járj az ő útain, és tartsd meg az ő parancsolatait, rendeléseit és végzéseit, hogy élj és szaporodjál, és megáldjon téged az Úr, a te Istened a földön, a melyre bemégy, hogy bírjad azt.
17.
Ha pedig elfordul a te szíved, és nem hallgatsz meg, sőt elhajolsz és idegen isteneket imádsz, és azoknak szolgálsz;
18.
Tudtotokra adom ma néktek, hogy bizony elvesztek: nem éltek sok ideig azon a földön, a melyre a Jordánon általkelvén, bemégy, hogy bírjad azt.
19.
Bizonyságul hívom ellenetek ma a mennyet és a földet, hogy az életet és a halált adtam előtökbe, az áldást és az átkot: válaszd azért az életet, hogy élhess mind te, mind a te magod;
20.
Hogy szeressed az Urat, a te Istenedet, és hogy hallgass az ő szavára, és ragaszkodjál hozzá; mert ő a te életed és a te életednek hosszúsága; hogy lakozzál azon a földön, a mely felől megesküdt az Úr a te atyáidnak, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak, hogy nékik adja azt.Tehát mindazokkal tudok egységben lenni minden testi igyekezet nélkül, akik Ábrahám,Izsák,Jákób Istenét Vallják Istenüknek, és az Ő Igéjéhez -Jézushoz
Feltétel és válogatás nélkül ragaszkodnak, ahhoz nem tesznek hozzá-abból nem vesznek el semmit,nem próbálják a maguk kedve szerint formálni Isten Szavát...