Szerző Téma: Amíről nem feletkezhetünk el  (Megtekintve 3370 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Shaly

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1610
 • Az Úr szolgája
Amíről nem feletkezhetünk el
« Dátum: 2011 November 24, 19:44:51 »
Néha nagyon át tudok menni nyafogósba, és nem is nagy a baj.
Egy ellen szerem van ellen és egy bajom sem akkora.
Meg kell döbben hogy nekem milyen jó dolgom van.
Mert van aki nálam sokkal rosszabb volt a sorsa.
És itt a második világháború ami igen elszomorít.
Képeket nézek és ésszel nem tudom felfogni, hogy emberek hogy is lehetnek ilyen gonoszok a másikkal, csak azért mert másnak született.
Például zsidónak vagy cigánynak.
És ez az a város ahol ezt a szörnyűséget tették.
Auschwitz - Birkenau.
Ez számunkra intő példának kell lennie, mert ez még egyszer nem fordulhat elő.
"Ekképpen azért most is van maradék a kegyelemből való választás szerint."
Róma 11, 5

Nem elérhető ditte

 • Segítő
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4504
Re:Amíről nem feletkezhetünk el
« Válasz #1 Dátum: 2011 November 24, 20:01:50 »
 :060: :062:
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Amíről nem feletkezhetünk el
« Válasz #2 Dátum: 2011 November 24, 20:06:03 »
Biztosan tudjátok, hogy elterjedt mindenfele az a teória, hogy nem voltak koncentrációs táborok.
Olyat próbálnak letagadni, amit nem lehet elrejteni.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető ditte

 • Segítő
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4504
Re:Amíről nem feletkezhetünk el
« Válasz #3 Dátum: 2011 November 24, 20:13:18 »
Igen. Sajnos. Ahogy egyre kevesebb túlélő van, annál bátrabbak. ezért is fontos, hogy a fiatalok tudjanak erről. vigyék el őket a Holokauszt múzeumba is.
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Shaly

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1610
 • Az Úr szolgája
Re:Amíről nem feletkezhetünk el
« Válasz #4 Dátum: 2011 November 27, 20:32:08 »
Szerintem ez Európa nagy szégyene.
Elnézte egy örült csoport őrjöngését.
És is főleg egy embert hibáztatnak:
Adolf Hitlert!
De kértem én egyetlen egy embert képes lett volna ilyenre?
A válasz kategorikus nem.
De még sok embert maga mellé tudott állítani és így tudta ezt megtenni.
És sajnos marad még ennek a csoportnak utód szervezete és élik világukat.
Nagyon oda kell rájuk figyelni és imádkozni, hogy galád terveik ne valósuljanak meg.
"Ekképpen azért most is van maradék a kegyelemből való választás szerint."
Róma 11, 5

Nem elérhető rose

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 19
Re:Amíről nem feletkezhetünk el
« Válasz #5 Dátum: 2011 November 27, 21:42:32 »
Kedves Shaly!

Sajnos nemcsak Európa, hanem az egész világ szégyene ez. És igazad van, ez nemcsak egy ember bűne. Úgy tudom, hogy mikor a nácik felszólitották a világ miniszterelnökeit hogy adják ki az országukban élő zsidókat, egyedül - ha jól tudom - Svájc volt talán aki nem adta ki. Sőt más nemzetbeli zsidó embereket is bújtattak. Most nézzétek meg Svájcot. Az egyik leggazdagabb ország a világon. Talán nem véletlenül.  Szomorú  :062:

Nem elérhető Elisabeth

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7213
Re:Amíről nem feletkezhetünk el
« Válasz #6 Dátum: 2011 November 27, 22:24:38 »
Az igazság az, hogy nem úgy jött fel Hitler, mint egy szörnyeteg. Gazdasági válság, munkanélküliség, anarchia jellemezte azt az idöszakot, amikor megjelent a porondon mint a náció megmentöje. Elvakította az embereket, látszólag rendet rakott, munkát adott (ö építtette az autópálya hálozatát), stb. 1000 éves birodalmat hirdetett. Még az egyházak is együtt müködtek vele. Tehát megtévesztette az embereket, s amikor már sejtettek sokan valamit, késö volt. Addigra diktatúrája hihetetlen mértékben müködött.

Szerintem erre érdemes odafigyelni. Egy gazdasági káosz, anarchia a legkedvezöbb táptalaj egy diktátor megjelenésére. Ilyenkor egyszerü az embereket megtéveszteni parolákkal. De az ára ennek hihetetlenül magas! Addig kell reagálni, amíg lehet.

1000 éves birodalom, a zsidó kérdés "végsö megoldása" - az emberi terv...     
1948 Izrael államának alapítása - Isten terve - kijelentve elöre a próféták által

Shalom

 :2smitten:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Shaly

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1610
 • Az Úr szolgája
Re:Amíről nem feletkezhetünk el
« Válasz #7 Dátum: 2011 November 28, 17:30:59 »
Voltak viszont olyan emberek akik hősként is tekinthetünk, hisz azokban a nehéz időben is segítettek.

A holokauszt tíz katolikus hőse


Számos katolikus hőse van a holokuasztnak, csak a katolikus Lengyelországban négyezer embernek adományozott Világ Igaza kitüntetést a Jad Vasem. A holokauszt katolikus hősei közül többen világszerte ismertté váltak, mint Szent Maximilian Kolbe, Edith Stein vagy Oskar Schindler. XII. Piusz pápa vezetésével a katolikus egyház egymillió zsidót mentett meg, ami több, mint amennyit más nemzetközi szervezeteknek együtt sikerült. Számos hős azonban névtelen maradt. A Catholic Herald a holokauszt nemzetközi emléknapja, január 27. alkalmából mutatott be tíz katolikus hőst.

1. Agnes Walsh, a nővér. 1896-ban született, 1916-ban lett apáca, először Írországban, majd Palesztínában szolgált. Egy balesetet követően Franciaországba küldték, hogy felépüljön, így hamarosan az ország nácik által megszállt részén találta magát. 1943 decemberében egy zsidóellenes hajtóvadászat közben Pierre Cremieux, egy francia zsidó férfi arra kérte, hogy rejtse el feleségét, hét éves fiát és négy hónapos ikreit. Walsh nem törődve azzal, hogy veszélybe került volna, ha kiderül a németek számára, hogy angol, megkérte elöljáróját, Granier nővért, hogy adjanak nekik menedéket. A család a háború után is kapcsolatban maradt a nővérrel, vallomásuk nyomán a Jad Vasem 1990-ben, 94 korában tüntette ki őt. Agnes Walsh 1993-ban hunyt el.

2. Jacques de Jesus, a francia karmelita, a Petit Collège Sainte-Thérèse de l’Enfant-Jésus igazgatója. 1900-ban született Bunelben, és nem sokkal azután halt meg tuberkulózis miatt Linzben, hogy felszabadították a mauthauseni haláltábort, ahova azért került, mert zsidó fiúknak adott menedéket iskolájában. A szerzetes történetét Louis Malle 1987-es filmje, az Au revoir les enfants dolgozta fel. Többek között hamis néven vett fel három zsidó fiút - Hans-Helmut Michel, Jacques-France Halpern and Maurice Schlosser – az iskolába, és segített elrejtőzni három másiknak is, köztük két felnőttnek. Kettejüknek munkát adott az iskolában, egyiküknek pedig egy falubelinél szerzett szállást. 1944. január 15-én tartóztatta le a Gestapo. A zsidó fiúkat Auschwitzba küldték, amit nem éltek túl. Az atyát 1985-ben tüntette ki poszthumusz a Jad Vasem.

3. Boldog Bernhard Lichtenberg német pap. Tábori káplánként szolgált az első világháborúban, mint porosz-sziléziai pap. 62 éves volt, a berlini Szent Hedvig-katedrális prépostja, amikor bekövetkezett a Kristályéjszaka. Ettől kezdve minden este azzal zárta a misét, hogy imádkozott „a zsidókért és minden szegény lélekért, akik a koncentrációs táborokban szenvednek”. 1942. október 23-án is nyilvános imát mondott a haláltáborokba deportált zsidókért, Krisztus azon figyelmeztetésére is felhívta a figyelmet, hogy „szeressétek felebarátaitokat”. Az atyát feljelentették a hatóságoknál. Két év munkaszolgálatra ítélték Dachauba, de az odaúton meghalt. Sírja a Szent Hedvig-katedrálisban található. Lichtenberg bátran kritizálta a nácik eutanáziaprogramját is, és a Reich illetékeseinek is írt levelet ez ügyben. II. János Pál 1993-ban boldoggá avatta.

4. Giovanni Ferrofino olasz érsek. A 98 éves korában, 2010-ben elhunyt főpap a vészterhes időkben diplomataként szolgált, és tízezer zsidónak segített elhagyni a náci Németországot. Elmondása szerint megbízatása egyenesen XII. Piusztól származott, aki utasította, hogy kérje meg a portugál elnököt, hogy adjon vízumot a zsidóknak. Ezután az érseket a Dominikai Köztársaságba delegálták, ahol a segítségével nyolcszáz zsidó kapott vízumot, hogy Portugáliából kiutazhasson a karibi országba. A pápa olyan leveleket küldött Ferrofinónak, amelyeket csak ő tudott dekódolni. Két napig utazott a nunciussal, Maurilio Silvanival, hogy személyesen adja át a pápa kérését az ország elnökének,  Raphael Trujillo generálisnak. A megmentett zsidók többsége az Egyesült Államokban, Kanadában, Kubában, Mexikóban telepedett le. Giovanni Ferrofino mindig úgy tartotta, hogy az érdem elsődlegesen XII. Piuszt illeti. Vallomásait már megküldték a Jad Vasemnek.

5-6. A lengyel házaspár, Józef és Wiktoria Ulma. Ők az életüket adták a zsidókért. 1942-ben rejtették el a Szalls-család hat tagját markowai házuk tetőterében, zsidó szomszédjuk két lányával együtt. Azonban 1944 márciusában rajtaütöttek a házon a nácik, akik, hogy példát statuáljanak a lengyeleknek, kivégezték a házaspárt – arra sem voltak tekintettel, hogy Wiktoria terhes volt. Hat gyermeküket úgyszintén lemészárolták. A házaspárt kanonizációja 2003-ban indult, a mészárlás hatvanadik évfordulójára emlékművet állítottak a háznál.

7. Riccarda nővér, az angol brigittiánus. Riccarda Beauchamp Hambrough XII. Piusz rendelkezésének megfelelően megnyitotta a rend általa vezetett római kolostorát a zsidók előtt a náci megszállás idején. Főnöknőjével, a svéd Boldog Mary Elizabeth Hesselbladdal közösen hatvan zsidót csempésztek be a Szent Brigitta-házba, amikor 1943 októberében a nácik elkezdték összegyűjteni a római zsidókat, hogy a haláltáborokba deportálják őket. XVI. Benedek Isten szolgájának nyilvánította Riccarda nővért 2010 júliusában. Mary Elizabethet II. János Pál 2000-ben avatta boldoggá.

8. Stanisława Leszczyńska, a lengyel szülésznő. Stanisława Leszczyńska az auschwitzi haláltábor „szülészeti osztályán” dolgozott. Két év alatt háromezer csecsemőt segített a világra, akiknek a többségét hordóba fojtották a nácik, közülük ezer pedig alultápláltság vagy lehűlés miatt hunyt el. A anyákat dolgoztatni akarták, de a csecsemőket haszontalannak találták. A lengyel szülésznő saját életét veszélyeztette azzal, hogy visszautasította a gyermekgyilkosságokban való részvételt, szembeszegülve ezzel Joseph Mengelével. Leszczyńskának katolikus hite adott erőt, minden szülés előtt imádkozott, és haláluk előtt meg is keresztelte a csecsemőket. 1974-ben hunyt el, Łódź-ban el is indította a kanonizációs eljárást az illetékes egyházmegye. Már többen is bizonyítottan meggyógyultak a közbenjárására, főleg születési problémákkal fordultak hozzá. Úgy tekintenek rá, mint a „pro-life”-ügy, azaz az abortusz ellen küzdők patrónusára.

9.  Christoph Probst, a német diák. A háromgyermekes orvostanhallgató a Fehér Kereszt nevű antináci mozgalom tagja volt, 23 évesen végeztek ki Hans és Sophie Schollal együtt, guillotine-nal, 1943. február 22-én. Halála előtt, „articulo mortis” katolizált. A bajorországi Murnau am Staffelseeban született, zsidó mostohaanyja agnosztikusnak nevelte. A Fehér Kereszt hat névtelen szórólapja elítélte a zsidók kivégzését, mint „a legfélelmetesebb bűntettet az emberi méltóság ellen, egy bűnt, ami páratlan a történelemben”. Probstot a hetedik szórólap tervezetével fogták el, amit ő maga készített, és ami Adolf Hitlert egyszerűen gyilkosnak nevezte. A müncheni Stadelheim börtönben a kivégzése előtti napon papot hívatott magához, aki megkeresztelte. Majd hitvallást tett, és megjegyezte: „most már könnyű és vidám lesz a halálom”. Legkisebb fia csak négy hetes volt, amikor lefejezték.

10. Az olasz üzletember, Giorgio Perlasca. Angel Sanz-Briz spanyol diplomata arra kérte, hogy szerezzen olyan házakat Budapesten, amikben a szefárd zsidókat tudnak elrejteni spanyol dokumentumokkal. 1944 novemberében, miután Sanz-Brizt a saját biztonsága érdekében hazarendelték, spanyol diplomataként lépett fel, és felvette a Jorge nevet. Saját akaratából és erejéből 45 nap alatt háromezer spanyol dokumentumot állított ki a spanyol nagykövetségen. Amikor a nyilaskeresztesek egy spanyol védelem alatt álló házból állítottak elő zsidókat, bátran közbelépett, lehordta a parancsnokot és azzal fenyegette, hogy üzenetet küld Madridba, hogy súlyosan megsértették a spanyolok jogait, ami súlyos következményeket vonhat maga után a két állam kapcsolataiban. Az összes zsidót elengedték a nyilasok. Perlasca a szovjet csapatok bevonulásakor is a városban maradt, és Raoul Wallenberggel együtt még annyi életet mentett meg, amennyit csak tudott. Végül hazatért, ahol ritkán beszélt arról, amit tett. Mind a spanyol, mind az olasz és a magyar kormány kitüntette, és megkapta a Világ Igaza díját is.

Magyar Kurír
"Ekképpen azért most is van maradék a kegyelemből való választás szerint."
Róma 11, 5

Nem elérhető Shaly

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1610
 • Az Úr szolgája
Re:Amíről nem feletkezhetünk el
« Válasz #8 Dátum: 2012 Április 23, 17:46:33 »
Ma lementem a Duna-partra megnézni a cipőket.
Nagyon megdöbbentő volt számomra.
Főleg az kavart fel, amikor egy gyerekcipőt láttam.
Sokat tudok már ezekről a borzalmakról.
Ismerek néhány embert aki ezt túl élték.
Hát nem volt egyszerű.
Egy dolog megtanultam, vigyázni kell a túlélőkre.
"Ekképpen azért most is van maradék a kegyelemből való választás szerint."
Róma 11, 5

Nem elérhető ditte

 • Segítő
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4504
Re:Amíről nem feletkezhetünk el
« Válasz #9 Dátum: 2012 Április 23, 17:58:01 »
Igen. És ne felejtsük el soha. Imádkozzunk, hogy többé ne történjen meg.
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Elisabeth

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7213
Re:Amíről nem feletkezhetünk el
« Válasz #10 Dátum: 2012 Április 23, 19:46:30 »
Köszönöm Testvéreim, a megemlékezést....

   
Halld Izráel: az Úr, a mi Istenünk, egy Úr!
5Móz 6,4

   
Áldott, a ki jő az Úrnak nevében;
Zsolt 118,26

http://www.youtube.com/watch?v=z26ovVTuFoM#

 :ima02:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető ditte

 • Segítő
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4504
Re:Amíről nem feletkezhetünk el
« Válasz #11 Dátum: 2012 Április 23, 20:29:40 »
Áldott, aki jő az Úr nevében!
Ámen!
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető julika

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 847
Re:Amíről nem feletkezhetünk el
« Válasz #12 Dátum: 2012 Április 24, 13:42:00 »
Ma lementem a Duna-partra megnézni a cipőket.
Nagyon megdöbbentő volt számomra.
Főleg az kavart fel, amikor egy gyerekcipőt láttam.
Sokat tudok már ezekről a borzalmakról.
Ismerek néhány embert aki ezt túl élték.
Hát nem volt egyszerű.
Egy dolog megtanultam, vigyázni kell a túlélőkre.
Mennyire igazad van testvérem!
Életnek kútfeje az igaznak szája; az istenteleneknek szája pedig erőszaktételt fedez el.