Szerző Téma: Gyülekezetben való ruhaviselet  (Megtekintve 12517 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Sofia

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 341
Re:Gyülekezetben való ruhaviselet
« Válasz #75 Dátum: 2019 Március 03, 18:21:15 »
Én a farmer nadrágon és a mini szoknyán szoktam megbotránkozni. A farmer nadrág már mindennapos viselet, közönséges hétköznapi öltözet. Kényelmes, de nem szép. Pont ezért ha tehetjük, vagyis ha meg tudunk venni egy szebb ünneplő nadrágot, akkor tiszteljük meg Istent azzal, hogy ebben és nem farmerben, nem a hétköznapi ruhánkban megyünk istentiszteletre. Ha valakit farmerben látok a templomban egy márkás, drága edző cipővel, egy valódi bőrkabátban, akkor tudom, hogy nem az anyagi gondok miatt nincs az alkalomhoz illően felöltözve. Ha valakit egy kopott, ódivatú farmerben látok egy kopott cipővel, akkor tudom, hogy lehet, hogy ez a legjobb ruhája, ami rajta van. A mini szoknyát sem mindegy, hogy kin látom. Van különbség egy igazságot kereső érdeklődő és egy presbiter felesége között. Én szeretek a legszebb, legjobb, legújabb ruhámban templomba menni, ami nem farmer, nem mini szoknya, nem a legújabb divat szerint készült. Tudom, hogy Isten szereti a szépet és gyönyörködik bennünk amikor tisztán, szépen, csinosan, az alkalomhoz illően megyünk Őt dicsőíteni és nem kényszerből vagyunk így öltözve, hanem azért, mert erre indított bennünket a lelkiismeretünk. 

Nem elérhető Isti861

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 8
Re:Gyülekezetben való ruhaviselet
« Válasz #76 Dátum: 2020 Október 08, 22:43:02 »
Azon gondolkodom, hogy vajon mit mondana Jézus erre?! Igazából fogalmam sincs sajnos és csak találgatok. Abban egyetértek, hogy olyan öltözékben ne jelenjünk meg, amiben ember társunkat csábításba vihetjük..  Vannak olyan emberek, akik direkt veszik fel a legszebb ruhájukat azért, hogy a többi hívő testvérei előtt mutogassa milyen csodálatos ruhája van és ékszer kirakatnak tekintik magukat. Hála Istennek nem olyan sűrűn fordul ez elő. Tényleg Isten szeme előtt a ruhánk lebeg? Isten a ruhát vizsgálja meg, nem a a szíveket és a veséket? Isten hozta létre a ruha stílusokat pl.: (farmer, melegítő, öltöny, stb..) ? Jézus öltönyt öltene magára vajon? Vagy megveti azt aki melegítőben tér be a Mennyei Atyánk tiszteletére?  Húzhatok öltönyt ha a szívem nem tiszta, vagy húzhatok egyszerű ruhát magamra ha mindenben Isten akaratát cselekszem. Vajon nem az lenne a jobb, ha a gazdag egyenrangúvá tenné magát a szegénnyel és nem ez lenne az igazi megalázkodás? Bemerítő János tiszteletlen volt, mert szőrből készült ruhát viselt és nem úgy öltözött, mint Salamon?Hát nem hinném. Én emberi gondolkodásnak vélem ezt az egészet. Ha vannak is intelmek a szentírásban a ruhával kapcsolatosan az a felfuvalkodottság és a paráznaság elkerülése végett lehetnek. Igaz az is, hogy konkrétan a ruházatról, Mózesnek rendelkezett az Örökkévaló, hogy mit viseljenek azok akik a szentsátor körül szolgáltak.


„Elvetvén azért minden undokságot és a gonoszságnak sokaságát, szelíden fogadjátok a beoltott igét, ami megtarthatja lelketeket. Az igének megtartói legyetek, ne csak hallgatói, megcsalván magatokat. Mert ha valaki hallgatója az igének és nem megtartója, az ilyen hasonlít ahhoz az emberhez, aki tükörben megnézi az ő természet szerinti ábrázatát, megnézte magát és elment, és azonnal elfelejtette, milyen volt. De aki belenéz a szabadság tökéletes törvényébe és megmarad amellett, az nem feledékeny hallgató, sőt cselekedet követője lévén, boldog lesz az ő cselekedetében. Ha valaki istentisztelőnek látszik köztetek, de nem zabolázza meg nyelvét, sőt megcsalja a maga szívét, annak az istentisztelete hiábavaló. Tiszta és szeplő nélkül való istentisztelet az Isten és Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és özvegyeket az ő nyomorúságukban, és szeplő nélkül megtartani magát e világtól.”

    Jak 1,21-27

Vagy Ézsaiás 58. fejezete.

 

Nem elérhető Guti Tünde

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4119
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Gyülekezetben való ruhaviselet
« Válasz #77 Dátum: 2020 Október 10, 16:40:37 »
Ha egész lényünket az Úr oltárára helyeztük, akkor nem kérdés, hogy a ruházatunkat és az élet minden más egyéb dolgát is.
Mivel az igazi Krisztus-követő sosem magára, hanem Urára hívja fel a figyelmet (illetve ennek így kellene működnie!), akkor
a ruházat legyen tiszta, szerény és sosem botránkoztató.
Hogyan öltözött Jézus? Szerintem a legegyszerűbb módon. Nem gondolom, hogy ma csak öltönyben és nyakkendőben járna.
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Isti861

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 8
Re:Gyülekezetben való ruhaviselet
« Válasz #78 Dátum: 2020 Október 18, 20:16:16 »
Egy istentisztelet képe a korabeli leírások alapján. Most szeretnék egy képet festeni arról, hogy milyen lehetett egy istentisztelet az apostoli idők tájékán,hogy ne csak olvassatok az első Gyülekezetről, hanem legyen róla egy belső képetek is.A korai keresztény szerzők és az Újszövetségalapján próbálom meg valahogy érzékletesen összeilleszteni a képet.Nem lesz benne sok ismerős dologszámotokra. A legtöbb olyan dolog, amiről ma a keresztények az Egyházra asszociálnak, nem is létezett az apostoli időben. Ismeretlen volt a gyülekezeti épület, a templomtorony, vagy a színes üvegablakok. Nem volt része a hitéletüknek az énekeskönyv, a pulpitus vagy a padok  a  templomban.  Senki sem járt öltönyben, vagy nyakkendőben istentiszteletre. Ma nehezen képzelhető el egy gyülekezet ezek nélkül. Ezek azonban legalább ezer évig nem váltak a Gyülekezet részévé. Ezzel nem azt mondom, hogy e dolgok önmagukban rosszak, de nem voltak részei a korai Gyülekezet életének. Mindamellett az első Gyülekezetnek olyan ereje volt, amit a mai Egyház el sem tud képzelni.
Részlet Robert Heidler tanítása nyomán című könyvéből.

Nem elérhető Guti Tünde

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4119
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Gyülekezetben való ruhaviselet
« Válasz #79 Dátum: 2020 Október 24, 15:10:59 »
 :311:
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.