Szerző Téma: Amire egy jó pásztornak figyelnie kell  (Megtekintve 15421 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Árvai Emil

  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 1997
Re:Amire egy jó pásztornak figyelnie kell
« Válasz #60 Dátum: 2023 Május 25, 07:10:54 »
"... A jó lelkipásztor gondozza és ápolja a rábízott lelkeket azáltal is, hogy az azonos érdeklődésű vagy élethelyzetű emberekből igyekszik csoportokat létrehozni.  Sokféle példát látni erre...
De ezt a célt szolgálják a gyülekezeti kirándulások, túrák, diakóniai vagy egyéb más közös szolgálatok, megmozdulások, együtt végzett tevékenységek is. Így mindenki megtalálja a maga helyét a nagy közösségen belül egy átlátható kisebben is, szorosabbra szövődik az igazi közösségi háló. Különösen is fontos ez az olyan gyülekezetekben, ahol az emberek szinte már alig ismerik egymást. Az Úr ugyanis senkit sem akar egyedül hagyni a hit útján való járásban..."

Horváth Mihály (internetről - megvanirva hu)

Nem elérhető Árvai Emil

  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 1997
Re:Amire egy jó pásztornak figyelnie kell
« Válasz #61 Dátum: 2023 Május 31, 06:16:09 »
...
"–   Bizalmi tőkét ilyenekkel tudsz befektetni: hátrébb tudsz lépni, át tudsz adni magadtól szolgálati területe(ke)t másoknak, be tudsz vonni másokat, (újakat is) a szolgálatba, be tudod vonni a teljes gyülekezetet döntésekbe, rá tudsz bízni döntéseket másokra anélkül, hogy te beleszólnál, eleve feltételezed, hogy másokban is van kegyelmi ajándék nem csak benned és annak teret is engedsz, minden lehetséges módon arra törekszel, hogy másokat felemelj és ne lenyomj stb. (ezek most csak az Apcs. 6 közvetlen tanulságai, de a lista még bizonyára folytatható…)
–   Ha nyilvános és teljesen őszinte (nem egy pózolós, stratégai alapon alkalmazott) önkorrekciót gyakorolsz, azzal csak növeled a bizalmat a hívőkben, ezért bármilyen nehezedre esik is, tedd meg! (Vagy azt gondolod, hogy ha egy Péter apostolra volt jogos panasz – és itt nem csak az Apcsel 6-ra, hanem a Gal.2-re is gondolok – akkor rád nem lehet jogos panasz? Te mindig mindent jól csináltál, mindig neked volt, van és lesz igazad?)
–   Ne próbáld azt elhitetni magaddal sem a hívőkkel, hogy ha egy probléma nincs kommunikálva, akkor az nem létezik! A hívők nem hülyék…
–   Ne legyen háttér olvasata annak, amit mondasz, ne stratégizálva, manipulálva beszélj, mint a politikusok, hanem beszélj őszintén és egyenesen: Úgy-úgy, nem-nem...."

Pánczél Tamás (internetről, evangelikalcsoport hu)

Nem elérhető Árvai Emil

  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 1997
Re:Amire egy jó pásztornak figyelnie kell
« Válasz #62 Dátum: 2023 Június 01, 05:51:08 »
VÉLEMÉNYCÜNAMIBAN

A juhok bégetnek,
a pásztor hallgat.
A juhok (el)tévednek,
a pásztor szaladhat.