Hogy mire kell figyelnie egy jó pásztornak?
Elsősorban azokra akiket az Úr rá bízott, vagyis a gyülekezete tagjaira. És ezt szó szerint értem. Ma a pásztorok túl vannak terhelve, ezt hallom mindenhol. Túl sok feladatot vállalnak vagy túl sok a kötelező feladat, ezt sajnos nem tudom, de tény, hogy sokan sokszor meg vannak fáradva testileg és lelkileg is. Éppen ezért elhanyagolják vagy egyáltalán nem végzik a lelkigondozás szolgálatát. Hogyan mehetne egy pásztor egy elcsatangolt bárány után ha észre sem veszi, hogy hiányzik? Hogyan erősíthetne egy gyengélkedőt ha nem tudja, hogy betegeskedik? Persze ezt megtehetik a testvérek is, de elsősorban a pásztor feladata kellene legyen, mert Isten rájuk bízta az őrzés és vezetés szolgálatát a tanítás mellett, mondhatjuk úgy is nem túl szépen, hogy nekik ez a munkájuk. Nekem az a meglátásom, hogy sokkal összetartóbbak, élőbbek lennének a gyülekezetek ha a pásztorok jó példát mutatva időt és figyelmet fordítanának a gyülekezet tagjaira, ha mindenki kaphatna egy kis törődést, érezhetné a szeretetet. A szeretetről nagyon szeretünk beszélni, de keveset gyakoroljuk.