Evangélium > Pásztoroknak

Amire egy jó pásztornak figyelnie kell

<< < (10/11) > >>

ditte:
Igen, Isten adja az elhívást minden szolgálati ajándékot. :)

Sofia:
Hogy mire kell figyelnie egy jó pásztornak?
Elsősorban azokra akiket az Úr rá bízott, vagyis a gyülekezete tagjaira. És ezt szó szerint értem. Ma a pásztorok túl vannak terhelve, ezt hallom mindenhol. Túl sok feladatot vállalnak vagy túl sok a kötelező feladat, ezt sajnos nem tudom, de tény, hogy sokan sokszor meg vannak fáradva testileg és lelkileg is. Éppen ezért elhanyagolják vagy egyáltalán nem végzik a lelkigondozás szolgálatát. Hogyan mehetne egy pásztor egy elcsatangolt bárány után ha észre sem veszi, hogy hiányzik? Hogyan erősíthetne egy gyengélkedőt ha nem tudja, hogy betegeskedik? Persze ezt megtehetik a testvérek is, de elsősorban a pásztor feladata kellene legyen, mert Isten rájuk bízta az őrzés és vezetés szolgálatát a tanítás mellett, mondhatjuk úgy is nem túl szépen, hogy nekik ez a munkájuk. Nekem az a meglátásom, hogy sokkal összetartóbbak, élőbbek lennének a gyülekezetek ha a pásztorok jó példát mutatva időt és figyelmet fordítanának a gyülekezet tagjaira, ha mindenki kaphatna egy kis törődést, érezhetné a szeretetet. A szeretetről nagyon szeretünk beszélni, de keveset gyakoroljuk.

Guti Tünde:
Ezért - is - fontos, hogy az ajándékokat maga az Úr Lelke ossza ki, és ne emberek jelöljenek ki testvéreket a szolgálatokra!
Egy pásztornak nem adminisztrálni, programokat szervezni stb kellene, hanem törődni a nyájjal!  :2smitten:

Árvai Emil:
Aktuális gondolatok az internetről:

https://kotoszo.blog.hu/2021/10/28/kovacs_viktor_evangelikus_lelkesz_feladatom_hogy_minden_oldal_tagjai_fele_szolgaljak

Árvai Emil:
"Valahol hallottam, hogy a rendező azt mondja a színésznek: ne kívül szenvedj, hanem belül! És ha belül szenvedsz, akkor hiteles lesz kívül is.
Ezt én is megállapítottam a prédikációkkal kapcsolatban. Volt, akiről azt gondoltam, hogy nagyon okos, viszont a visszafogott előadásmódja nem segített befogadni a jó gondolatokat. Olyan sótlanul adta elő a prédikációt, amihez nekem kellett energiákat mozgósítani, hogy abból valamit érzelmileg is átvegyek. De nem tudom, hogy ezt egyáltalán lehet-e oldani.
A lelkésznek mindenesetre azon kell gyötörnie magát, hogy a Biblián keresztül megértett isteni üzenetet miként adja át a többieknek."

Szabó Dénes (internetről, parokia hu)

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése