Evangélium > Pásztoroknak

Pásztor jogai a Biblia szerint

<< < (3/9) > >>

Anikó ANCSI:
TISZTELET  :2angel:A tisztelet megadása alapvető, korábban előfordult, hogy ellentmondtam a pásztornak. Aztán gondolkodtam… vajon a juh irányítja, vezeti a pásztort, avagy a pásztor a juhot? Sokszor megsértődnek, másként gondolják, és úgy gondolják, hogy megmondhatom a magamét a pásztornak. A Földi törvények is köteleznek minket „Adjátok meg a császárnak, ami a császáré, és Istennek, ami az Istené” - mondja Jézus az evangéliumokban.
A hierarchia tiszteletbenntartása fontos!

Tehát a pásztor tereli a juhot és irányítja és befedi  :044:

Szeretettel: Anikó( Ancsi)))

Batiszrael:
Bocsáss meg Ancsi, az adjátok meg a császárnak ami a császáré, nem vonatkoztatható a pásztorok tiszteletben tartására, mert az az Ige teljesen mást tanit. Ott az adózásról volt szó és a földi törvények megtartásáról. Amit irtál az nekem tetszett, csak más Igét hoztam volna elméletem alátámasztására.

zoltan:
Talán ez is ide illik.

Zsid 13:17  Engedelmeskedjetek előljáróitoknak és fogadjatok szót, mert ők vigyáznak lelkeitekre, mint számadók; hogy ezt örömmel míveljék és nem bánkódva, mert ez néktek nem használ.

1Thess 5:12  Kérünk továbbá titeket atyámfiai, hogy becsüljétek azokat, a kik fáradoznak közöttetek, és előljáróitok az Úrban, és intenek titeket;
1Thess 5:13  És az ő munkájokért viseltessetek irántok megkülönböztetett szeretettel. Egymással békességben éljetek.

Ugyanakkor ez is :

1Pét 5:2  Legeltessétek az Istennek köztetek lévő nyáját, gondot viselvén arra nem kényszerítésből, hanem örömest; sem nem rút nyerészkedésből, hanem jóindulattal;
1Pét 5:3  Sem nem úgy, hogy uralkodjatok a gyülekezeteken, hanem mint példányképei a nyájnak.

 :2smitten:

Guti Tünde:
"A tanítvány nem feljebbvaló a mesterénél, aki pedig felkészült, az olyan, mint a mestere." Lukács 6:40.

"Aki pedig legnagyobb közöttetek, az legyen szolgátok!" Máté 23:11.

Kedves Testvéreim! Sok szeretettel ajánlom nektek Gayle D. Erwin: A JÉZUS-STÍLUS c. könyvét, ami rendkívül mélyen, részletesen foglalkozik azzal, milyen lelkülettel szolgált köztünk Jézus, és milyennek kell lenni a - krisztusi - pásztoroknak!  :168:

Antee:
Mit gondoltok, a pásztoroknak joga van kihúzni a pénzt a gyülekezeti tagok zsebeiből?

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése