Szerző Téma: Barátok közt  (Megtekintve 12143 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető DavidJonathan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 6
Re:Barátok közt
« Válasz #30 Dátum: 2013 Július 12, 17:38:53 »
Igazán szomorú hírek ezek.

Most közbe jönnék egy személyes témával,amire nagyon szeretném ha a testvérek minél több hozzászólást tennének ha lehetne.

Akkor elmesélem,

Idén fejeztük be a 8. általános osztályt 2 barátommal: Józseffel és Áronnal.
József és Áron hívő körbe nőttek fel,gyülekezetbe jártak mindig, amióta érett ésszel gondolkoznak, felelnek a tetteikért mégjobban.

5. , 6. , és 7. osztály első félévében nem nagyon barátkoztam velük, közömbösek voltak a számomra. Hanem 7. osztály második félévében elmeséltem,hogy én is hívő családban élek és nőttem (anyukám,nagymamám hívő / apukám meghalt és a testvérem világi teljesen). Azóta Józseffel sokat beszélgettünk Istenről, volt mikor iskola után 1 - 1,5 órát is a villamos megállóban álltunk és örömmel halgattam amiket mondott, de mivel én még nem gondolkoztam olyan érett fejjel mint most 8. osztályba ezért nem nagyon figyeltem fel rá.
Elmeséltem neki,hogy az anyukám a Győzelem gyülekezetébe jár itt Nagyváradon, Erdélyben. Én is oda jártam de nem szerettem az emberi társaságot,evel húzott vissza az ördög.Ha kellett nem csak,hogy gyülekezetbe hanem sehová se szerettem menni, nem szerettem résztvenni bulikon(osztálybuli,stb... De mondjuk ez még jó,hogy így volt).
Sokszor megkért,hogy mennyek el vele a gyülekezetbe meg sokszor megkérdezte,hogy mikor akarok megtérni?
És én nem tudtam válaszolni ezekre a kérdésekre...
Dicsőség az Úrnak,hogy sikerült eljutnom odáig,hogy ebbe a félévbe, 8. Osztály végére így a nyári vakációban mostmár 3-4 hete,hogy magamba és teljesen függetlenül, saját akaratra megyek a gyülekezetébe és keresem az Urat.
Az utóbbi 1-2-3 hónapba, nagyon de nagyon megszerettem Józsefet mint barát és mint testvér az Úrban , úgy nézek rá mintha a testvérem lenne valóságban is.
Viszont Józsefről mást mondhatok el: Ahogy a 8. osztály elkezdődött, elkezdett másképpen viselkedni, másképpen öltözködni,beszélni.
És eljutott odáig,hogy az iskola osztályunkból a lányokkal tölti egész idejét amikor összefutnak, Anita és Timi a kedvencek.
Megkérdeztem tőle,hogy József, mondd már tudod te mit csinálsz most? Tudod te, hogy bűnt követsz el? Ugyanis elmondhatom,hogy csajozik ahogy csak tud, és " szerelmes " Anitába.
Ezen a héten, szerda reggel 7:30 kor elutaztunk kirándulni a végzős osztállyal a hegyekbe 1 napos kirándulásra,és szinte az egész időt a két lánnyal töltötte.
Látszott tisztán és világosan,hogy őket keresi minden mozdulatával. 1 hete a gyülekezetébe, ifjúsági est volt és a szerelemről, a párokról volt szó.
Megemlítődött az a tény,hogy HÍVŐNEK nincs mit keressen HITETLENNEL, az is ,hogy egy fiúból mikor lesz férfi, mikor közeledhet egy lány felé hívőként és az is,hogy ige szerint nézve a dolgot FIÚ és LÁNY között nincs barátság.
Megkérdeztem tőle,hogy csajozik-e, miket csinál manapság és ő aki az osztály emlékalbumba aztírta nekem,hogy a legjobb barátja vagyok és ő aki testvér az Úrban letámadott és dühöngve nézett rám majd válaszolt: " Nah mivan, irigykedsz"?
Egyszóval már nem ismerem meg, s amióta már én rákérdeztem ezekre a dolgokra, ő csak aztmondja ,hogy csak barát a lányokkal és hogy velük is kell jóba lenni, nem csak fiúkkal.
Amellett hogy hívőnek nincs mit keressen hitetlennel( ami persze teljesen felnőtt 18+ életkorú, sajátmagát fenttartó emberre szól igazából) az is ott van,hogy még 15 éves sincs csak 14.

A nagyvilági élet első főbenjáró tulajdonsága a csajozás, a paráználkodás,az ivás,cigizés.
És ilyen szépen mulat velük, szórakoznak mindenhogy, persze Anita egy világi lány, aki rávette Józsefet, hogy elmennyen vele és a többi lánnyal a Lion bárba vagy mi lenne az, SŐT majdnem rávették,hogy cigizzen.

Persze ő tudta,hogy miről van szó,hogy hol van az a hely és Én aki a világi életből változok megfele Nem tudom.
Egyszóval sokat csalódtam benne.
 József a Sálem gyülekezetnek a dicsőító csoportnak a zongora kezelője, Áron pedig laptop előtt űl és vetíti az énekek szövegét, igéket.
A kiránduláson éppen a fiúkkal játszottunk focit amikor én hírtelen József szerint csalást követtem el, és minden áron dühösen, rámszólt,hogy ne így,hanem úgy.Pedig 100%-osan tudom,hogy nem erről van szó,csak amióta kiteregettem,hogy mit gondolok az új Józsefről, agresszívan tekint rám és csak rosszakat gondol rólam.
A barátság kettőnk között megszűnt létezni szerintem, és ha nem járnák a gyülekezetébe vagy egyetlen egy gyülekezetbe sem,akkor rám se szólna,nézne.
Érzem,hogy semmi barátsággal,semmi közeledessél beszél velem, teljesen alap hangon, és hogyha nem ő általa szólt volna az Úr hozzám,akkor tudom,hogy akár meg is ütne.
Emellett nagyon vagány fiúval barátkozik az osztályból, mivel ez a fiú is egy csajozós típus és elmondhatom,hogy mostmár versenyeznek egymás közt Anitáért.

Nos ez a történet,ez nem hagy nyugodni,mert tudom, hogy József barátom nem ilyen volt és most érte el talán a kamaszkort és lett szerelmes.
De neki akárhogy nézem nem csak hogy hivőnek nincs mit keressen hitetlennel,de még 18 éves sincs, így tudja jól, hogy mibe van és neki nem lenne szabad.


----Erről szeretnék felvilágosódást,információt szerezni. Kértem az Urat,hogy segítsen nekem, és mutassa meg mi a helyes,hogy én evel mit is akarok,mert nekem nagyon de nagyon Fontos József.
Arról szeretnék tudni,hogy jól gondolkodom, jól érzem-e hogy nincs rendben valami,hogy jól teszem ezt,amit teszek.

Tudom,hogy ige által az ember mindent elér az életben,ezért ha van ilyen ige amivel én meg tudom magyarázni Józsefnek,hogy ezt haggya abba amíg nem késő, akkor hálás lennék ha leírnák nekem,mivel én Bibliát nagyon sajnálom,hogy sosem olvastam úgy ahogy kéne, és ezért lehet,hogy mint frissen megtért gyerek nem fog rám hallgatni legalábbis ahogy ismerem őt.

Szeretném megtudni,hogy jól látom én, ezt a dolgot,hogy neki mint 14 éves és hívő fiúnak,aki tudja az igazságot, NINCS hogy mit közeledjen a lányokhoz(olyan mértékben,hogy puszi puszi az arcra, röhögni össze-vissza mindenen, elmenni a lányok miatt különböző bárokba,stb...).
Szeretném megtudni,hogy mit tehetek én ezért? Én Józsefet NAGYON szeretem, habár 1 éve hogy jobban ismerem.
Ő csak aztmondja,hogy a lányokkal is jóban kell lenni. Értem én, de ez már több mint jóban lét, ez már nem mértékkel van.

Én nem tudom,sajnos tapasztalatlan vagyok, nem ismerem az igéket,de ahogy már olvastam az ezelőtti témákból a következő Igék fogtak meg engem:

Idézet
15. Ne szeressétek a világot, se azokat, a mik a világban vannak. Ha valaki a világot szereti, nincs meg abban az Atya szeretete.
16. Mert mindaz, a mi a világban van, a test kívánsága, és a szemek kívánsága, és az élet kérkedése nem az Atyától van, hanem a világból.
17. És a világ elmúlik, és annak kívánsága is; de a ki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.
1Jn 2,15-17

Tudom,hogy a Testvérek fognak tudni nekem válaszolni,mégha egy kicsit hosszadalmas is lett a történet.
Köszönöm előre is,
Dávid
"Áldjad, én lelkem,az URat, és egész bensőm az Ő szent nevét!"
Áldjad lelkem az URat, mert Jó, mert Örökkévaló a szeretete,a kegyelme! Dícserjük Őt szüntelen és adjunk hálát Neki mindenkor és mindenért.
 103. Zsoltár 1

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Barátok közt
« Válasz #31 Dátum: 2013 Július 12, 17:54:54 »
Kedves Dávid, igen sok mindent érintettél. Mindenre igével választ adni és kifejteni elég hosszadalmas lenne és lehet nem is lenne könnyű megérteni és közvetíteni József felé. Ezért néhány igével válaszolnék ami feljött bennem miközben olvastalak.

Jakab levele 4,4
"Parázna férfiak és asszonyok, nem tudjátok-e, hogy a világgal való barátság ellenségeskedés az Istennel? Ha tehát valaki a világgal barátságot köt, ellenségévé válik az Istennek."

1Korintusi levél 15,33   
"Ne tévelyegjetek: "A jó erkölcsöt megrontja a rossz társaság!"

Kolosse levél 3,2
"Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel."
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető DavidJonathan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 6
Re:Barátok közt
« Válasz #32 Dátum: 2013 Július 12, 18:16:31 »
Köszönöm a választ,
Igazán megbizonyosodott nekem a Jakab levele és a Kolossé Levél magyarázata,miszerint nem Istentől van a világi kinyíltság, a szabadon lét és a nem félés az odafentiektől.

Amivel nem tudom,hogy mit gondoljak az a korintusi levél lenne.
Nekem József bizonyítgatni akarja mégiscsak,hogy ő nem világiasodik, hanem keresi a meglétet mindenkivel.
Megpróbálja megnyugtatni lelkét,hogy ő igenis jár a gyülekezetbe tiszta szívvel és alázattal, kifogásokat azonban felhoz nekem, felhozza azokat a dolgokat,amiben én bűnös voltam és meggondolatlan. Ezekhez viszonyítgatja magát és én nekem már lassacskán fáj,hogy nem lehetek vele olyannyira közel mint ahogy szeretnék. Fáj,hogy nem beszélünk mostmár gyülekezeten kívűl sohasem Istenről és az átélésekről. Én egyre jobban közeledem, ő egyre jobban távolódik. Ha nem lenne benne a dicsőítő csoportban, szerintem eltérne tőlünk.

Ezt hogyan folytassam vele?
Szerintem előbb utúbb rájön,hogy miket művel, de lehet késő lesz.
"Áldjad, én lelkem,az URat, és egész bensőm az Ő szent nevét!"
Áldjad lelkem az URat, mert Jó, mert Örökkévaló a szeretete,a kegyelme! Dícserjük Őt szüntelen és adjunk hálát Neki mindenkor és mindenért.
 103. Zsoltár 1

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Barátok közt
« Válasz #33 Dátum: 2013 Július 12, 18:44:37 »
Istennek a kezében van az ő élete is. Az Úr megkeresi az elveszettet, te csak legyél mindig ott József-nek ha szüksége van rád.

"Ne tévelyegjetek: "A jó erkölcsöt megrontja a rossz társaság!"

Ez az igét ezzel a világi közmondással másolták le: "Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók."
Ha egy hívő a világi dolgokat keresi és abban érzi jól magát, idő kérdése és testiessé válik.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető DavidJonathan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 6
Re:Barátok közt
« Válasz #34 Dátum: 2013 Július 12, 18:54:10 »
Lassacskán kezdem megérteni.

Nagyon nem birom elfogadni az új Józsefet. Érzem,hogy ez nem az ő "stílusa"... de ha ezt próbának is szánja Isten, akkor el kell fogadni és várom a változást.
 
 Köszönöm az eddigi válaszokat, hogyha még bárkinek van hozzáfűznie, azt nagyon de nagyon szivesen fogadom!
"Áldjad, én lelkem,az URat, és egész bensőm az Ő szent nevét!"
Áldjad lelkem az URat, mert Jó, mert Örökkévaló a szeretete,a kegyelme! Dícserjük Őt szüntelen és adjunk hálát Neki mindenkor és mindenért.
 103. Zsoltár 1

Nem elérhető bacsipista

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5969
  • Keresztény kincskereső
Re:Barátok közt
« Válasz #35 Dátum: 2013 Július 12, 21:46:33 »
A világ csábító. Nem csak a felnőtteknek, hanem a fiatloknak is. Előttetek most kezd megmutatkozni minden csábításával egyetemben.
Aki erős a hitben az ellenáll, aki kevésbé erős az próbálkozik.
Természetesnek tartom, hogy ebbem a korban vonzalom alakuk ki az ellenkező nemmel kapcsolatban, amelyek lehetnek baráti  kapcsolatok, de lehet akár egy szerelmes vonzódás is.
Isten nem tiltott el minket keresztényeket a világi emberekkel való kapcsolattaól, mert ha ezt tette volna akkor nehezen tudnánk bevásárolni, minkába, iskolába járni, hiszen körül vagyunk véve világi emberekkel.
Továbbá a nagy missziós parancsot sem a hívők táborában kell teljesítenünk.
Én azt javaslom, hogy továbbra is maradj Józsefnek jó barátja, érezze, hogy te nem utasítod el őt. Rajtad keresztül sugározzon feléje és rá az Úr Jézus szeretete.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Rukina

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 56
Re:Barátok közt
« Válasz #36 Dátum: 2013 Szeptember 01, 20:08:36 »
Ismerek egy testvért, aki a bemerítkezése előtti napon elment a világi barátjaival szórakozni, és végül mentő és gyomormosás lett a következménye. Másnap a bemerítése is elmaradt...
Én is ismerek egy ilyen esetet egy nő, akinek elmentem a bemerítkezésére, bemerítkezett, aztán hopp,rágyújtott. Mondták is neki, ha böjtöl, kimegy...

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Barátok közt
« Válasz #37 Dátum: 2013 Szeptember 01, 21:17:43 »
Kedves Rukina!

A dohányzás cselekvése nem üdvkérdés, nem különbözik például a kávézástól. Sokan a testünk templomának a beszennyezéséről beszélnek, de fogalmuk sincs hogy mit is jelent valójában.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető bacsipista

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5969
  • Keresztény kincskereső
Re:Barátok közt
« Válasz #38 Dátum: 2013 Október 24, 14:33:05 »
Nálunk a gyülekezetben előfeltétel a bemeritkezéshez, ha valaki dohányzik, kérje az Úr szabadítását, hogy a bemeritkezésre már szabad legyen ettől a megkötözöttségtől.
Viszont ha bemeritkezés után visszatér a dohányzáshoz, az nem nézik jó szemmel, de ezért nem zárják ki a gyülekezből.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Barátok közt
« Válasz #39 Dátum: 2013 Október 24, 17:18:29 »
Megy az ujjal mutogatás azokra, akik például dohányoznak, vagy kávéznak. Pedig nem ez teszi tisztátalanná az embert. Így történik meg az, hogy olyanokat ítélnek el, akik nem követtek el bűnt. Az ítélkezők pedig ez által cselekednek bűnt.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Jazmin

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 482
Re:Barátok közt
« Válasz #40 Dátum: 2013 Október 24, 17:36:12 »
Azert testvereim kulonbseg van a dohanyzas es kavezas kozott.Itt minden cigarettas dobozra ra van irva:a dohanyzas ol! Viszont a kavera nincs.A kave kis mertekben egeszseges is.Peldaul verszegenyeknek,vagy kicsi vernyomasuaknak ajanljak,meg orvosok is.Viszont a dohanyzast senki nem ajanlja...Sot,a leszokasra biztatnak.Ha neha kavezol,nem halsz bele.De a dohanyzas miatt tudorakot kaphatsz.Most meg mar  be akarjak azt hozni h ne lehessen mindehol venni cigarettat csak nehany helyen.Meg ha a vilag is azt mondja h nagyon artalmas a cigaretta,hat akkor mi,akik a SzentLelek temploma vagyunk,meg jobban karosnak kell iteljuk.A masik meg az,hogy ha valaki ujjaszuletik,az megundorodik a cigarettatol,es ,egszabadul e szenvedelytol.Mert Jezus megszabadit.Meg hitetlenek is  kuzdenek h leszokjanak..Hat meg akkor egy hivo....O nem is kell kuzdjon sajat erejebol,mert az Ur megszabaditja.
Az Isten SZERETET. 1 Ján 4:8

Nem elérhető bacsipista

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5969
  • Keresztény kincskereső
Re:Barátok közt
« Válasz #41 Dátum: 2013 Október 24, 17:57:53 »
"Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek;"  (Róm 12,1)

Hát elgondolkodtató, ha tudom, hogy árt a cigaretta akkor tudatosan rombolhatom-e a testem?
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Barátok közt
« Válasz #42 Dátum: 2013 Október 25, 12:43:35 »
Azert testvereim kulonbseg van a dohanyzas es kavezas kozott.Itt minden cigarettas dobozra ra van irva:a dohanyzas ol! Viszont a kavera nincs.A kave kis mertekben egeszseges is.Peldaul verszegenyeknek,vagy kicsi vernyomasuaknak ajanljak,meg orvosok is.Viszont a dohanyzast senki nem ajanlja...Sot,a leszokasra biztatnak.Ha neha kavezol,nem halsz bele.De a dohanyzas miatt tudorakot kaphatsz.Most meg mar  be akarjak azt hozni h ne lehessen mindehol venni cigarettat csak nehany helyen.Meg ha a vilag is azt mondja h nagyon artalmas a cigaretta,hat akkor mi,akik a SzentLelek temploma vagyunk,meg jobban karosnak kell iteljuk.A masik meg az,hogy ha valaki ujjaszuletik,az megundorodik a cigarettatol,es ,egszabadul e szenvedelytol.Mert Jezus megszabadit.Meg hitetlenek is  kuzdenek h leszokjanak..Hat meg akkor egy hivo....O nem is kell kuzdjon sajat erejebol,mert az Ur megszabaditja.

Kedves Jázmin!

Elsősorban a Szentlélek templomára szeretnék reagálni.

1Korintusi levél 6,19-20
"Kerüljétek a paráznaságot. Minden bűn, melyet az ember cselekszik, a testen kívül van, de aki paráználkodik, a maga teste ellen vétkezik. Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, amelyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok?"

Egyértelműen leírja az ige, hogy a paráznaságot kivéve minden más bűn kívül van a testen. Így a cigarettázás sem gyalázza Isten templomát, sem semmi más, amely bemegy a szájon. De ezt is egyértelműen tudtunkra adta Jézus:

Márk evangéliuma 7,18-20
Ő pedig így szólt hozzájuk: "Ti is ennyire értetlenek vagytok? Nem értitek, hogy ami kívülről megy be az emberbe, az nem teheti tisztátalanná, mert nem a szívébe megy, hanem a gyomrába, és az árnyékszékbe kerül?" Jézus ezzel tisztának nyilvánított minden ételt, de hozzátette: "Ami az emberből előjön, az teszi tisztátalanná."

Mégis a testvérek megbélyegzik, megnehezítik és megítélik azokat, akik nem vétkeznek!

A dohányzás, mint rákkeltő tényező lejjebb van a listán, ha néhány mindennapi dolgot szemügyre vesszük. Van olyan ételszínezék, amely bizonyítottan rákkeltőbb a dohányzásnál, de ott a dízel gépkocsik által kibocsátott kipufogógázok, ami csakugyan jóval(!) rákkeltőbb a dohányzásnál. Még egyes naptejekben is rákkeltőbb anyagok vannak, mint amit a dohányzás okoz. A többször felhasznált étolaj is csakugyan rákkeltő. De ezeket csak az érdekességkedvéért írtam le, ugyanis a Szentlelket nem egészséges testben tiszteljük meg, hanem Isten parancsolataiban való járásban, azaz engedelmességben!

Ha ma este úgy döntök, hogy asztalnak a lábából főzök levest, azzal nem fogok bűnt elkövetni, csak hibát, jóllehet az egészségemet is roncsolná nem kis mértékben. Ha pedig a cigaretta okozta függőséget nézzük, akkor azt kezeljük úgy, mint függőséget, de ne úgy, mint Isten templomának a szennyezését. Függőségből pedig igen sok van a keresztények között is, ha példának vesszük az előzőleg tárgyalt kávét is. De lehet kóla, csípős paprika vagy a csokoládé is. De mi ezekben a közös!? Úgy a dohányzás is, mint az összes többi, pozitív reakciót vált ki a szervezetünkben, amitől boldogabbak leszünk, jóllehet túlzott fogyasztása káros lehet.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető manoka38

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 163
Re:Barátok közt
« Válasz #43 Dátum: 2014 Április 08, 11:49:03 »
Vėgig olvasva a topikot vegyes ėrzėsek ėbredtek bennem....
Valóban a fiatalság köreiben láthatunk sok negatívumot, de legalább annyi pozitív ėrtėket is.
Tapasztaltam ės tapasztalom most is, hogy minden serdülő korosztály kipróbál bizonyos dolgokat: alkohol,dohányzás, esetleg durvább dolgokat is. De ha őszintėk akarunk lenni, a mi nemzedėkünk is a határokat feszegette. Igaz másik rendszerben, más elvárások szerint....
Viszont a fiatalság baráti köreiben is szóba kerul a Szentírás, es bizony tudnak róla beszėlgetni, vitázni...
Ezen a ponton már a szülőknek, nevelőknek van nagyobb felelőssėgük! Mert a gyermek ha kėrdez, nem kap ugazi választ.
Pedig nem fájna senkineksem ha ő maga válaszolni nem is tud, egy könyvet a gyerek kezėbe nyomhat.....A BIBLIÁT.....
Ės ezek után a "kis felnőtt" dönthet. Ės hagynunk kell dönteni! De kötelessėgünk az útját az igazság felė terelni....

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Barátok közt
« Válasz #44 Dátum: 2014 Április 08, 12:07:21 »
Igen Testvérem, nem hogy kötelességünk, de a szeretetünk is kell hogy hajtson bennünket, hiszen a gyermekeinkről van szó.
Ahogy az ige is írja:

1Korintusi levél 15,33
"Ne tévelyegjetek. Jó erkölcsöt megrontanak gonosz társaságok."


Ettől nem mindig tudjuk megvédeni a gyermekeinket, viszont a nevelésük kezdetétől felépíthetjük bennünk az igazi értékeket, felépíthetjük az irántunk való bizalmukat, így tanácsainkat megfogadva nem akarnak majd mindent kipróbálni. A világ kívánsága nagy, borzasztó bűnök elfogadottá váltak. Gondolok itt például arra, hogy sok keresztény fiatal előnynek tekinti a szexuális kipróbáltságot (másokkal) a házasság előtt, és ezzel döntik össze egymás leendő házasságát, az igazi egységet sosem megismerve. Ráadásul pedig nem csak önmaguk ellen vétkeznek, nem csak önmaguk aratják le amit vetettek, de Isten parancsolatát áthágva bűnbe esnek.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)