Szerző Téma: Hírek a világból  (Megtekintve 158780 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Árvai Emil

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1151
Re: Hírek a világból
« Válasz #1980 Dátum: 2018 Október 07, 05:24:24 »
Kávéházat nyitott a Magyar Vöröskereszt Budapest belvárosában (Empathy Cafe & Bistro).

Teret adni az empátiának (riportcikk az interneten, parokia.hu) :

https://www.parokia.hu/v/teret-adni-az-empatianak/

Nem elérhető Árvai Emil

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1151
Re: Hírek a világból
« Válasz #1981 Dátum: 2018 Október 25, 21:30:05 »
Chuck Norris  (világhírű színész) Budapestre jön, és egyik vendégelőadója lesz a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett Cipősdoboz-akció 2018. november 24-i rendezvényének a Papp László Sportarénában:

https://777blog.hu/2018/10/25/igaz-a-hir-magyarorszagon-ad-halat-chuck-norris/

Nem elérhető Árvai Emil

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1151
Re: Hírek a világból
« Válasz #1982 Dátum: 2018 November 17, 06:41:18 »

Nem elérhető Sofia

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 341
Re: Hírek a világból
« Válasz #1983 Dátum: 2019 Március 20, 11:41:12 »
„Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.” (Jelenések könyve 13:16-17)

A személyazonosság lopás, pénztárca és táskaelvesztés és egy sor egyéb információvesztés elleni védelem megoldásaként beharangozott, mindent magába foglaló, nyomon követő RFID-chip térnyerésének és gyors elterjedésének vagyunk szemtanúi. Azt is tudjuk, hogy a viselőjének megölésére képes RFID-chip mára valósággá vált.
Az természetesen nem kérdés, hogy a világunkat irányító hatalmak minden embert microchippel akarnak ellátni. Számos újsághírben olvashattunk már a különböző bőr alá ültethető micro- és nanochipekről.
Azt azonban sokan nem tudják, hogy az amerikai élelmiszerbiztonsági hatóság az olyan beültethető chipeknek használatát is engedélyezte, amik képesek kárt, például szándékos égési sérülést okozni viselőjének.Az eredetileg bűnözők nyomon követésére kifejlesztett,ciánt tartalmazó microchipet először egy szaúdi-arábiai feltaláló fejlesztette ki. Találmányát, a távirányítással aktiválható, a testbe ciánt fecskendező RFID-chipet Németországban akarta szabadalmaztatni, de a német hatóságok annak veszélyes és egészségre káros hatása miatt megtagadták a bejegyzést. Tehát a chipek már nemcsak információt tárolnak vagy gyűjtenek viselőjükről, de számos egyéb funkcióra is képesek, mint ahogy a fenti YouTube klipben 0:42-nél a riportertől hallhatjuk: „képes megölni, ha nem fogadunk szót.”
Ugyanebben a YouTube klipben hallható Scott Silverman, az Applied Digital Solutions elnökének sokszor idézett interjúja is, akinek mellesleg már a cége által gyártott „VeriChip” van a karjában, amelyben a technológia előnyeit ecseteli a CNBC riporterének.
A VeriChip-et gyártó, most már PositiveID néven futó társaság éppen a napokban jelentette, hogy az izraeli hadsereg is ilyen bőr alá ültethető chipeket rendelt tőlük katonái számára, „katasztrófa felkészülési és vészhelyzet-kezelési programjuk támogatásához.”

Az emberek lassan megszokják a chipeket. A legtöbb ember Magyarországon is csak utólag értesült arról, hogy új, az EU szabványnak megfelelő, már nem az egykori „szabadságot” jelképező kék, hanem vörös útlevele is chipet tartalmaz, illetve, hogy ma már csak ujjlenyomatvétellel kaphat útlevelet. Gondolom, amikor a chipet az útlevélből, vagy személyi igazolványból bőrünk alá akarják költöztetni, sokak „csak” a következő lépést látják majd az elkerülhetetlen folyamatban.

forrás:keresztenyhirek.hu

Nem elérhető Guti Tünde

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4037
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re: Hírek a világból
« Válasz #1984 Dátum: 2019 Március 30, 17:45:12 »
 :304:
Bizony, közel vagyunk azokhoz a napokhoz. Más források is ezt igazolják.
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Sofia

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 341
Re: Hírek a világból
« Válasz #1985 Dátum: 2019 Április 18, 07:31:36 »
KELL-E NEKÜNK A KERESZTÉNYSÉG?

Egy új kutatás szerint az európaiak többségének fontos a keresztény kultúra és hagyomány megőrzése, amiben mi magyarok is hasonlóan gondolkozunk. Ami már érdekesebb, hogy területi eloszlás szerint milyen különbségek vannak az egyes országok között.

Az Európai Unió (EU) állampolgárainak többsége szerint meg kell őrizni Európa keresztény kultúráját és hagyományait – derül ki egy új kutatásból. A Századvég Európa 35 országában – az EU-ban, Ukrajnában és a Nyugat-Balkánon – végzett kutatása szerint az uniós tagállamok állampolgárainak majdnem 60 százaléka gondolja úgy, hogy meg kell őrizni Európa keresztény kultúráját és hagyományait, és csak 31 százalék szerint kellene túllépni a keresztény hagyományokon egy világibb kultúra felé.

A volt szocialista országok és a visegrádi négyek (V4) állampolgárainak kétharmada tartja fontosnak a keresztény kultúra megőrzését, viszont a nyugati alapítók és a 20. századi csatlakozók állampolgárainak csak alig több mint fele gondolja fontosnak a hagyományok megőrzését.

A magyar emberek csaknem 80 százaléka gondolja úgy, hogy meg kell őrizni a keresztény alapokat és hagyományokat. Magyarország mellett Bulgária és Csehország tartja a leginkább fontosnak a keresztény hagyományok megóvását.

A fenti adatokból kitűnik, hogy az egykori szovjet blokk országaiban a vallásos meggyőződés és háttér erősebbnek mondható, mint a Nyugat-európai országokban, aminek okára még nem derült fény. Nemcsak a kereszténység, de önmagában a vallás is háttérbe szorult, ami Közép-Kelet-Európa nagyvárosaiban szintén igaznak mondható.

Ausztriában sem túl rózsás a helyzet, minden negyedik fiatalkorú kritikusan viszonyul a valláshoz. A többség úgy véli, hogy a vallás magánügy, mindenkinek a saját dolga eldönteni, gyakorolja-e vagy sem.

Szintén megfigyelhető jelenség – amely Magyarországon is ugyanúgy jelen van – a valláshoz való kritikai hozzáállás, ami leginkább egyfajta megkérdőjelezése a hagyományos, konzervatív értékeknek. Sokak számára olyannyira magánügy lett a vallás, hogy arról nyilvánosan véleményt formálni, megemlíteni a közbeszédben már kellemetlen érzéseket vált ki, nem tarjuk helyénvalónak.

A kérdés viszont továbbra is megmarad: amellett, hogy szavak szintjén a “többségnek fontos a kereszténység megőrzése”, a valódi, hitre alapuló és identitásformáló vallásgyakorlás hanyatlása milyen hatással lesz a nemcsak Magyarország, de az egész kontinens szerepére?

forrás:777blog.hu

Nem elérhető Sofia

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 341
Re: Hírek a világból
« Válasz #1986 Dátum: 2019 Április 28, 20:02:13 »
Három katolikus templomban robbant pokolgép húsvétvasárnap Srí Lankán

Április 21-én nyolc bomba robbant Srí Lankán katolikus templomokban és különböző szállodákban. A támadásoknak 290 áldozata és mintegy 500 sebesültje van.
Gyászba borult Srí Lanka húsvét vasárnapján, amikor egy összehangolt merényletsorozatban három katolikus templomban és három szállodában robbant pokolgép. Az áldozatok száma meghaladja a 150-et, közülük legalább 35-en külföldiek.
A fővárosban, Colombóban, ahol három szállodát és egy templomot ért támadás, legalább 45-en haltak meg. 67-en a fővárostól északra található Negombóban haltak meg, ahol a templomban robbant pokolgép, az ország keleti részén található Batticaloában pedig legalább 25-en vesztették életüket a templomot ért merényletben.
Albert Malcolm Ranjith Patabendige Don bíboros, colombói érsek kifejezte fájdalmát a merénylet miatt és felhívást tett közzé véradásra azokban a kórházakban, ahol a sebesülteket ápolják.
Srí Lanka 21 milliós ország, lakosainak többsége buddhista (70 százalék), ezt követik a hinduk (12 százalék), a muszlimok (10 százalék) és a keresztények, akik az ország lakosságának 7,4 százalékát teszik ki.
2018 végén a National Christian Evangelical Alliance of Sri Lanka elnevezésű keresztény szervezet jelentette, hogy megnőtt a keresztény közösségek ellen elkövetett merényletek száma: 2018 januártól szeptemberig 67 merényletről számoltak be.

Forrás: Avvenire

Nem elérhető Sofia

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 341
Re: Hírek a világból
« Válasz #1987 Dátum: 2019 Május 22, 10:12:35 »
Ez a felfedezés véget vethet a műanyagszennyezésnek

Nem kérdés, hogy a műanyagszennyezés korunk egyik legnagyobb környezeti problémája. Néhány elrettentő adat arról, hogy tulajdonképpen mekkora is a baj:

-2015-ös adatok szerint a világon évente 381 millió tonna műanyagot termelünk.
-1950 és 2015 között összesen megközelítőleg 7,8 milliárd tonna műanyag készült.
-a legkönnyebben újrahasznosítható műanyag a PET, de még ennek is mindössze 20-30 százaléka kerül vissza a körforgásba, a többi     hagyományos hulladékban végzi.
-1950 óta a globális műanyagmennyiség mindössze 9 százalékát hasznosítottuk újra.
-az óceánban található műanyaghulladék 80 százaléka a szárazföldről származik.
-a három Franciaországnyi területű Nagy csendes-óceáni szemétsziget 52 százalékát műanyag teszi ki.
-a műanyagnak több száz évre van szüksége ahhoz, hogy mérgező melléktermékeket produkálva lebomoljon a természetben.

Elég szörnyű a helyzet, éppen ezért igyekeznek kutatók, hogy valami használható alternatívát találjanak a hagyományos műanyagra. Néhány lebomló változat már kudarcot vallott, többek között azért, mert ezeket sem lehet egyszerűen a háztartási hulladékba dobni, különleges módszerekkel bomlanak csak le ipari körülmények között. A most kifejlesztett, újrahasznosítható műanyag viszont teljesen más tészta: legóként lehet szét- és összeszerelni molekuláris alkotóelemeire, méghozzá minőségromlás nélkül, így rengetegszer újrahasználható – írja a Science Daily. Az USA Energiaügyi Minisztériumának Berkeley Nemzeti Laboratóriumában fejlesztették ki a különleges anyagot, amelyet gyakorlatilag molekuláris elemeire bontva számtalanszor újra lehet használni különböző formákban, struktúrákban és színekben, a használati céltól függően. A Nature Chemistry tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint ráadásul az anyag minősége sem romlik a sokszoros “szét- és összeszereléstől”. Peter Christensen, az egyik kutató szerint az alapvető probléma az, hogy a legtöbb műanyagot nem arra tervezik, hogy újra lehessen használni, ellentétben ezzel az újítással, amely molekuláris szinten gondolta újra az elődeit. Minden műanyag, a PET-palackoktól kezdve az autó-alkatrészekig olyan nagy molekulákból áll, amelyeket polimereknek nevezünk. Ezek a polimerek széntartalmú, kisebb monomerek összekapcsolódásából állnak. A hagyományos műanyaggal az a baj, hogy az olyan adalékok, amelyek az anyag keménységéért vagy színéért felelnek, gyakran a monomerekhez kapcsolódnak, méghozzá olyan erősen, hogy az újrahasznosításnál lehetetlen őket elválasztani egymástól. Mivel ezek a különböző tulajdonságokkal rendelkező műanyagok keverednek az újrahasznosító üzemben, gyakorlatilag kiszámíthatatlan, hogy az új anyag melyik eredeti tulajdonságát fogja örökölni, ezért lehetetlen újra és újra lefolytatni ugyanezt a folyamatot. A műanyag újrahasznosítási élettartama nagyon alacsony, és ha nem lehet már többet mit kezdeni vele, a hulladéktárolókba megy, onnan pedig a talajba vagy az óceánokba. A megoldás a polydiketoenamin, vagyis a PDK lehet, amit egyszerű, erősen savas oldatban molekuláris szintig lehet bontani. A sav felbontja a monomerek közötti kötéseket, és lehetővé teszi, hogy az anyagot bármilyen formában újrahasznosítsák. A kutatók ott akarják ilyen műanyaggal kiváltani a hagyományos változatot, ahol eddig lehetetlen volt az újrahasznosítás, ilyenek például a mobiltelefontokok, az óraszíjak, a cipők vagy a számítógépes kábelek.

forrás:24.hu/tudomány

Nem elérhető Árvai Emil

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1151
Re: Hírek a világból
« Válasz #1988 Dátum: 2019 Augusztus 05, 22:06:25 »
A bangladesi sziámi ikreket szétválasztották több mint 30 órás műtéttel.
Az operációt vezető Csókay András további imát kér.

Link:

https://777blog.hu/2019/08/02/csokay-andrasek-sikeresen-szetvalasztottak-a-fejuknel-osszenott-ikreket/


Nem elérhető Árvai Emil

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1151

Nem elérhető Árvai Emil

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1151

Nem elérhető Árvai Emil

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1151
Re: Hírek a világból
« Válasz #1991 Dátum: 2019 Október 04, 06:47:56 »
A Pál utcai fiúk című zenés színdarabról és a regényről:

https://777blog.hu/2019/07/09/hiaba-halt-meg-nemecsek/

Nem elérhető Árvai Emil

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1151
Re: Hírek a világból
« Válasz #1992 Dátum: 2019 November 05, 09:03:57 »
cikk az internetről:

"Álszentek vagy szentek? - sztárok és az újjászületés"

https://777blog.hu/2019/10/28/alszentek-vagy-szentek-sztarok-es-az-ujjaszuletes/

Nem elérhető Árvai Emil

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1151

Nem elérhető Guti Tünde

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4037
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re: Hírek a világból
« Válasz #1994 Dátum: 2019 December 03, 21:09:13 »
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.