Ismerkedés > Ismerkedés és szabadidő

Keresztény filmek

(1/8) > >>

Antee:
Váljék áldásotokra.  :317:

bacsipista:
Kedves Látogatónk!

Szeretnénk online keresztény filmeket elérhetővé tenni.

Ebben a topikban csak a filmismertetőt és a film megnyitásához szükséget linket helyezzük el.
Az online átirányítás a Havanna Agapé Gyülekezet honlapjára vezet, ahol az ajánlott filmet meg lehet tekinteni.

Elsőként Bibliai filmeket ajánlunk.

bacsipista:
A kezdet (In the Beginning)Színes, amerikai-olasz filmdráma, 174 perc, 1966.

Rendező: John Huston
Forgatókönyvíró: Christopher Fry
Zeneszerző: Toshirô Mayuzumi, Ennio Morricone
Operatőr: Giuseppe Rotunno
Producer: Dino De Laurentiis
Vágó: Ralph Kemplen, Alberto Gallitti

Szereplő(k):
Michael Parks (Adam)
Ulla Bergryd (Eve)
Richard Harris (Cain)
John Huston (Noah)
Stephen Boyd (Nimrod)
George C. Scott (Abraham)
Ava Gardner (Sarah)
Peter O'Toole (A három angyal)

Amint azt a cím is sugallja, a film a bibliai Teremtéstörténet első huszonkét fejezetét dolgozza fel. A világ keletkezésének különleges képei után Ádám és Éva történetét követhetjük nyomon, majd kettejüknek a Paradicsomból való kiűzetése után Káin és Ábel egymással való küzdelme elevenedik meg. Életre kel Noé és Ábrahám, láthatjuk amint az addig egy nyelvet beszélő emberek világa összezavarodik Bábel tornyánál, és szemtanúi lehetünk Sodoma és Gomora félelmetes pusztulásának. Az Ótestamentum első részének fontosabb epizódjait az egyik arkangyal szerepében Peter O'Tool narrációja köti össze...

A filmismertető forrása: kritikustömeg.org

Szép, színes  történetek elevenednek meg az Ószövetségből, a Teremtés könyvéből. Ádám és Éva teremtése, a bűnbeesés, Káin Ábel ellen elkövetett gyilkossága, Nóé bárkaépítése és az özönbíz, Bábel tornyának az építése,  Szodoma és Gomora és bűnös lakóinak elpusztítása helyet kapott a filmben.
De mindezt csak tömörítve lehetett besűríteni a filmbe, ezért elnagyoltak a történetek.
Úgy gondolom, hog ez a film kedvet készít ahhoz, hogy a film nézője kézbe vegye a Bibliát.


Film megnyitásához kattints ide!

bacsipista:
Genezis - A teremtés és az özönvízEgy vén nomád pásztor valahol a pusztában egyszerű szavakkal mesél a tüzet körülülő gyermekeknek Ádámról és Éváról, a tudás fájáról, az Édenkertből való kiűzetésről, Káin bűnéről, Noé bárkájának történetéről, s legvégül a szivárványról, mely megpecsételi az Isten emberrel kötött szövetségét. Meséje a felelősségről is szól, mellyel az ember tartozik a Föld minden élőlényéért, hiszen a Mindenható az embert rendelte valamennyi teremtmény urául.

Rendezte: Ermanno Olmi
A film zenéjét Ennio Morricone írta
Szereplők: Annabi Abdelialil, Omero Antonutti, Sabir Aziz, B. Haddan Mohammed, Paul Scofield, Haddou ZoubidaSzámomra meglepő volt ahogy az öreg pásztor, mint narrátor meséli el a történteket. Pozitívum, hogy ezáltal könnyen lehetett mozogni a térben és az időben, de a látvány kissé elmaradt ez miatt.
Csodálatos képeket láthatunk a teremtett világ szépségeiről, amit végig kísér a zene és az ének.
Nem kalandfilm jellegű és éppen ezért jobban megszólítja a nézőt, mert elgondolkodtat e teremtett világ megőrzéséért és  Úrtól kapott felelősségünk megéléséért.


Film megnyitásához kattints ide!

bacsipista:
A Biblia: Ábrahám (The Bible: Abraham)
Rendezte: Joseph Sargent
Szereplők: Richard Harris, Barbara Hershey, Maximillian Schell, Vittorio Gassman

A nagy világvallások közül három is – a kereszténység, az iszlám és a zsidó vallás – az ősatyák sorában tartja számon Ábrahámot, az első embert, akivel Isten szövetséget kötött, s az egyetlent, aki Isten barátjának nevezhette magát. Ábrahám volt az, aki Kánaán földjére vezette népét, miután a nomád törzs hosszan vándorolt a pusztaságban. E monumentális filmalkotás Richard Harris (Harry Potter, Nincs bocsánat, Gladiátor) nagyszerű alakításában tárja elénk a pásztorból lett hős életét, akinek hitét az isteni akarat folyamatosan kemény próbatételeknek veti alá. Az Emmy- és Golden Globe-díjas Barbara Hershey (Krisztus utolsó megkísértése, Hannah és nővérei) alakítja a gyönyörű és tiszta, mégis tragikus sorsú Sárát, Izrael törzseinek ősanyját. Joseph Sargent rendezésében egy ősi világ tárul fel előttünk fantasztikus képekben s vele egyistenhiten alapuló kultúránk legmélyebb gyökerei.

Hitelesen mutatja be a bibliai történetet. Ábrahám konfliktusait, a hosszú vándorlást, Isten ígéretét, a gyermekáldás történetét.
A film megtekintése nem pótolja a Biblia olvasását!

Film megnyitásához kattints ide!

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése