Szerző Téma: Jeremiás  (Megtekintve 3223 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető zéjfél

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5
  • szabadgondolkodó
Jeremiás
« Dátum: 2015 Május 06, 00:19:52 »

Lehet, hogy nem volt jó ötlet pont Jeremiás prófétával kezdeni a "megnyitó" blogomat  :291: de valahogy úgy érzem, hogy egy belső hang azt súgja, hogy nem is annyira rosz ötlet.
Hogy miért pont Jeremiás?- azért mert jelen pillanatban Ő az egyik "kedvencem". :291:

Jeremiásnak az Úr ezt mondta;

(Jer 1:11)
" Szóla továbbá nékem az Úr, mondván: Mit látsz te, Jeremiás?..."


Ezt a kérdést az Úr mindannyiunknak felteszi, de vajon mit látunk mi!?
Azt sajnos nem tudom elmondani,hogy embertársam mit lát mert nem vagyok sem látó, sem próféta, viszont annál inkább el tudom mondani azt, hogy mit látok én.
Jeremiás szavaival élve, én ezt látom;

(Jer 2:19-24)
" A magad gonoszsága fenyít meg téged, és a te elpártolásod büntet meg téged. Tudd meg hát és lásd meg: mily gonosz és keserves dolog, hogy elhagytad az Urat, a te Istenedet, és hogy nem félsz engemet, ezt mondja az Úr, a Seregeknek Ura.
 Bizony régóta széttörtem a te igádat, és letéptem köteleidet, és azt mondtad: Nem leszek rabszolga; mindamellett minden magas halmon és minden lombos fa alatt bujkálsz vala te, mint egy parázna.
 Pedig én úgy plántállak vala el téged, mint nemes szőlővesszőt, mindenestől hűséges magot: mimódon változtál hát nékem idegen szőlőtőnek fattyú hajtásává?
Még ha lúgban mosakodnál is, vagy szappanodat megsokasítanád is, feljegyezve marad a te álnokságod előttem, mondja az Úr Isten.
Mimódon mondhatnád: Nem undokíttattam meg, nem jártam a Baálok után?! Lásd meg a te útadat a völgyben, ismerd meg csak: mit cselekedtél! Gyorslábú kancza-teve, a mely ide-oda futkos útain.
Pusztához szokott nőstény vadszamár, a mely érzékiségének kívánságában levegő után kapkod. Gerjedelmét kicsoda csillapíthatja le? Senki ne fáraszsza magát, a ki ezt keresi, megtalálja ezt a maga hónapjában."


Sajnos mai világunk visszatükrözi azt a kort mint amelyben Jeremiás élt
Az emberek nagyon eltávolódtak Istentől, idegen isteneket keresnek, a kapzsiság, a rosszindulat, a gyűlölködés, és még sorólhatnám, hogy mi mindennel fordítanak hátat az Úrnak.
A leg fájdalmasabb számomra az, hogy vannak olyan "séma" keresztények, akik csak addig keresztények amíg ott vannak a templomba. Pedig egy keresztény élet pontosan akkor kellene kezdődjön amikor az ember kilép a templomból, vagy az imaházból, vagy a gyülekezetből stb.
Nem, nem tisztem az ítélkezés és távol is áll tőlem, hogy ítélkezzek...de én ezt látom, és azt kell mondanom amit látok...nem hazudhatok.
Jeremiás szavai minket is, mindannyiunkat figyelmeztetnek.
A másik napjaink egyre növekvőbb fenomén, hogy vannak olyan keresztények akik annyira túlzottan hangoztatják Isten szeretetét, hogy megfeledkeznek egy nagyon fontos dologról.
Isten szeretete nem zárja ki IGAZSÁGOSSÁGÁT!

(Jer 9:24-25)
" Hanem azzal dicsekedjék, a ki dicsekedik, hogy értelmes és ismer engem, hogy én vagyok az Úr, a ki kegyelmet, ítéletet és igazságot gyakorlok e földön; mert ezekben telik kedvem, azt mondja az Úr.
Ímé, eljőnek a napok, azt mondja az Úr, és megfenyítek minden körülmetélkedettet a körülmetéletlenekkel együtt:.."


Igen!-az Úr szeret bennünket, de nem nézhet félre!
Ő maga a tökéletesség!
Ő maga a szeretet!
És Ő maga az igazság!

Jártamban keltemben, én is látok sokmindent ami elszomorítja a szívemet
Keresztény testvéreim házába bemegyek, és mit látnak vajon szemeim....?

(Jer 10:9-15)
" Társisból hozott lapított ezüst és Ofirból való arany; az ácsnak és az ötvös kezének munkája; öltözetök kék és piros bíbor; mesterek munkája valahány.
 De az Úr igaz Isten, élő Isten ő, és örökkévaló király; az ő haragja előtt reszket a föld, és a nemzetek nem szenvedhetik el az ő felindulását.
(Mondjátok meg hát nékik: Az istenek, a kik az eget és földet nem alkották, el fognak veszni e földről és az ég alól!)
 Ő teremtette a földet az ő erejével, ő alkotta a világot az ő bölcseségével, és ő terjesztette ki az egeket az ő értelmével.
Szavára víz-zúgás támad az égben, és felhők emelkednek fel a föld határairól; villámlásokat készít az esőnek, és kihozza a szelet az ő rejtekhelyéből.
 Minden ember bolonddá lett, tudomány nélkül, minden ötvös megszégyenül az ő öntött képével, mert hazugság az ő öntése, és nincsen azokban lélek.
 Hiábavalók azok, nevetségre való munka, elvesznek az ő megfenyíttetésök idején!"


...ezeket látják szemeim.
Fából, rézből, bronzból készült kis budha szobrokat, feng-shuj figurákat, ezótérikus dolgokat, amelyekben nincs élet, amelyek annyira tehetetlenek, hogy az az apró mikroszkópikus porocska szemcse is ha rátapad nem tudja magáról eltávólítani az embri kéz segítsége nélkűl.
És ez fáj a legjobban, hogy az emberek ezektől az élettelen tárgyaktól várják a megoldásokat.
És beszélek, és mondom, de sajnos sokan nem vesznek komolyan, és nem veszik észre a remegést a hangomban..
Ezt látom én!
És még azt látom, hogy India démon istenei elözönlik Európát, és az emberek hagyják magukat félre vezetni, az úgymond "keresztények" bedőlnek az ördög csalafinta módszereinek, és nem veszik figyelembe a figyelmeztető és intő szavakat.

(Jer 35:17)
" ... azért mert szóltam nékik, de nem hallották, kiáltottam nékik, de nem feleltek."


És újra megkérdem önmagamtól - miért pont Jeremiás próféta?
Azért mert az Ő szavait hangoztatják a legkevésbé a gyülekezetekben,templomokban és mindenhól ahol igehírdetés van.
Ő és Keresztelő János a vallási nagyhatalmak fekete bárányai...
Az igazság fáj mindenkinek, néha még nekem is, de ez nem jelenti azt, hogy ki kell zárni azokat az igéket amelyek nem tetszenek, és csak azokat hangoztatni amelyek kedvesek a füleinknek.
Jeremiást én egy csodálatos embernek képzelem el, szinte megjelenik előttem ahogy olvasom szavait, szinte látom ahogy kűzd, hogy az emberek, a népe megértse, hogy mekkora veszélyben vannak...és szinte mindenki hátat fordít neki, kigunyólják, megverik és börtönbe zárják. És mindezt miért?
Azért mert ki merte mondani az igazságot.
Nem bálványozni akarom én Jeremiást, hanem inkább mély tiszteletet érzek iránta mert nemcsak az ember Jeremiást látom benne, hanem magát az Urat is.

(Jer 1:10)
" Lásd, én e mai napon népek fölé és országok fölé rendellek téged, hogy gyomlálj, irts, pusztíts, rombolj, építs és plántálj!"


És milyen igaz ez... ! :291:
Népek fölé és országok fölé!
Nem ismerősek szavai?

Nos ezt látom én..(Jer 25:5 )"Térjetek meg már mindnyájan a ti gonosz útaitokról és a ti gonosz cselekedeteitekből, hogy lakhassatok a földön, a melyet az Úr adott néktek és a ti atyáitoknak öröktől fogva örökké."
[/size][/b]

Még egy annyit,hogy a fenti igével senkire nem "mutatok én" ujjal,  csak a Szentírást idézem.
Nem érzem magam tökéletesebbnek másnál...sőt rengeteget kűzdök a hibáimmal, de igyekszem mindig észbetartani a fenti szavakat, tehát csak azt szeretném ezzel mondani, hogy a fenti utolsó ige ugyan úgy szól nekem is mint bárki másnak.

Dicsőség az Úrnak!
" Az Úr kegyelmessége az, hogy még nincsen végünk; mivel nem fogyatkozik el az ő irgalmassága!"
(Jer.sir.3:22)

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Jeremiás
« Válasz #1 Dátum: 2015 Május 06, 00:43:24 »
Egyetértek Testvérem, Jeremiás személye példaadó a mai napon is. Nem volt túl gyümölcstermő a szolgálata, mert bár hirdette Isten igéjét, mégsem hallgattak rá. De véghezvitte a szolgálatát, amire rendelte Isten. Legyen halló fülünk és látó szemünk, hogy érzékenyek legyünk Isten szavára. :afro:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető zéjfél

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5
  • szabadgondolkodó
Re:Jeremiás
« Válasz #2 Dátum: 2015 Május 06, 01:14:16 »
Köszönöm kedves Testvérem a bátorítást!   :301:
És legfőképpen az igaz szavaidat!
Adja az Úr, hogy minél több emberhez jussanak el szavaid..  :314:

" Az Úr kegyelmessége az, hogy még nincsen végünk; mivel nem fogyatkozik el az ő irgalmassága!"
(Jer.sir.3:22)

Nem elérhető Guti Tünde

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4346
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Jeremiás
« Válasz #3 Dátum: 2015 Május 12, 20:08:29 »
Jó volt olvasni az Igéket és a hozzá fűzött gondolatokat, testvérem!
Szeretem én is Jeremiást olvasni! Van benne valami radikális, valami olyan elkötelezettség, ami nagyon hiányzik napjaink keresztyéneiből.
Istentől kapott üzenetét nem félt továbbítani. Pedig különösen kemény időkben élt. Valóban példánk ő. Dicsőség az Úrnak!
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető korni

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 13
Re:Jeremiás
« Válasz #4 Dátum: 2015 Június 23, 16:18:26 »
Engem is elgondolkodtatott Jeremiás története az Isten iránti való feltétel nélküli engedelmesség és az alázat ragadott meg. Valóban nem elég a vasárnapi keresztény élet hanem minden nap élő kapcsolatom legyen az én Megválómmal. Köszönöm ezt a témát,hogy elkezdtétek.

Szeretettel: kornélia
Azért ha valaki Krisztusban van,új teremtés az, a régiek elmúltak,íme újjá lett minden
 2Kor 5:17