Szerző Téma: Advent  (Megtekintve 16020 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Guti Tünde

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4164
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Advent
« Válasz #45 Dátum: 2012 December 07, 19:06:59 »
 

A különbség csak abban van, amit megtettek, vagy amit nem tettek meg!


KEITH GREEN: A juhok és a kecskék - A Máté 25. része alapján

http://www.youtube.com/watch?v=Ix8ddosjg-k#

 
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Elisabeth

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7213
Re:Advent
« Válasz #46 Dátum: 2012 December 07, 21:02:31 »
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető irene

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2573
Re:Advent
« Válasz #47 Dátum: 2012 December 08, 11:46:53 »
 :angel2:

ÁDVENTI EMLÉK


Ha már lehullt a hó
s fekete földünket befödte,
hogy’ szállott gyermekálmok röpte
a fényes ég felé,
az égi trón elé…
De Téged nem talált meg.

Az égi gyermeket kereste,
akiről, ha leszáll az este,
csodálatos mesék borulnak,
vágytól égő gyermekszívekre.
Az égi gyermeket kereste
és nem talált rád, nem ismert meg…
Hiszen Te nem vagy többé gyermek.

Szétfoszlottak a régi álmok,
meghaltak a mesék.
A karácsonyfa lángjait
oltogatták hideg szelek…
Még mindig nem ismertelek.
Sok évbe telt, s ha Te nem jössz elém,
Megváltóm, Uram, Messiásom,
ma sem ismerlek én.

Hála neked, hogy megkerestél.

Ó, most már van karácsonyom,
s ádventi nagy csodavárásom.
Megcsaltak mind a régi álmok,
de benned nincs csalatkozásom.
Benned mindenem megtalálom.
A valóság szebb, mint az álom.
 :angel:

Túrmezei Erzsébet

zsolt 25:8.    Jó és igaz az Úr, azért útba igazítja a vétkezőket.

Nem elérhető Árvai Emil

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1658
Re:Advent
« Válasz #48 Dátum: 2013 December 04, 06:25:07 »
"... Ebben az időszakban az advent valahogy belengi a hétköznapokat, megszínesíti a napjainkat. Nem szeretem a hideg telet, mégis ez a fajta melegség, ami adventkor átjár, felkészít a karácsonyra.
Az emberek átváltoznak karácsony közeledtével. Az adventi várakozás olyan, mintha egy kicsit mindenki szerelmes lenne. ..."
Katus Attila sportoló - internetről (parokia.hu)

Nem elérhető Kingooo

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 378
Re:Advent
« Válasz #49 Dátum: 2013 December 05, 18:25:15 »
Olyan szep az Advent! De sajnos a rohano vilag elmossa az unneppel egyutt. Viszont, ha elore gondolkodunk s otthonunkbol kizarjuk a vilagot, akkor elvezni is tudjuk a varakozast s idejeben el tudunk keszulni es nem "esunk be" faradtan Karacsonyba. Mennyi idot es energiat megsporolhatnank, ha nem az utolso napra hagynank mindent. ISTEN kegyelmebol nekem sikerult megvalositanom s nagyon ereztem ISTEN tamogatasat es szeretetet, ahogy elterveztem, melyik heten mit fogok tenni s a varva vart nap pihenten ert.

De te, oh Uram! paizsom vagy nékem, dicsőségem, az, a ki felmagasztalja az én fejemet.  Zsolt. 3/4

Nem elérhető Kingooo

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 378
Re:Advent
« Válasz #50 Dátum: 2013 December 05, 18:28:47 »
Adja meg az UR, hogy aldott lehessen szamunkra Advent idoszaka es lelkiekben megujulva igazan tudjunk orulni JEZUS KRISZTUS vilagra jovetelenek a megunneplesen. Amen

De te, oh Uram! paizsom vagy nékem, dicsőségem, az, a ki felmagasztalja az én fejemet.  Zsolt. 3/4

Nem elérhető Jazmin

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 482
Re:Advent
« Válasz #51 Dátum: 2013 December 06, 08:45:37 »
Advent..Varakozas..Sejtelem..Izgulas..? Mit jelent nekunk keresztyeneknek  az advent? Puha parna amivel kibeleljuk a varakozast?Kenyelmesse tesszuk eletunk? Vagy inkabb egy ebresztgetes,arra,hogy a mi Urunk nemsokara visszajon -nem mint kisgyermek mostmar-hanem mint Kiraly az egnek felhoin ,es mi legyunk keszen.
Lukács evangéliuma 12,40 
Ti is azért legyetek készek: mert amely órában nem gondolnátok, abban jő el az embernek Fia.
Az Isten SZERETET. 1 Ján 4:8

Nem elérhető Árvai Emil

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1658
Re:Advent
« Válasz #52 Dátum: 2015 November 25, 07:50:50 »
KARÁCSONYVÁRÁS

Hócsend, halk zene, bájgli
illata - teljesül gyermeki álom.

Kérlek, tanítsál, kedves karácsony,
szüntelen Jézusra várni.


(Á.E., 2015.nov.)

Nem elérhető Guti Tünde

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4164
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Advent
« Válasz #53 Dátum: 2016 December 07, 14:40:13 »

Orbán Béla:

Ádvent üzenete

„…és nevezd annak nevét Jézusnak, mert Ő szabadítja meg az ő népét annak bűneiből.” (Mt.1,21)


Máté evangéliumának beszámolója Jesua születéséről i.u. kb.70 körül íródott, így az egyik leghitelesebb beszámoló arról. Mária fogantatása előtt elhangzott kijelentés ezért így jobban megérthető számunkra, mert ennek az evangéliumnak az írója az akkori kor zsidó életformáját, szokásait jól ismerhette.

Ebben a korban a Jézus név a zsidóságon belül sokszor előforduló személynév volt. Mint minden korban vannak nevek, melyek kifejezik annak a kornak vágyait. Vagy kimagasló tetteket véghezvivő emberek miatt mások is egyazon nevet választják gyermekeiknek.
Mint tudjuk, a Megváltó születése előtt a zsidó nép római tartomány volt, önálló államisággal nem rendelkezett és felette Heródeshez hasonló megalkuvó kényurak és hamis főpapok uralkodtak.

A vallási helyzet úgyszintén a viszályt és a pártoskodást tükrözte.
Maga Joseph Flavius is e korban írásaiban mintegy 20 Jézusról számol be, de az Újszövetségben is hárman hordozzák a Jézus nevet. Mindez jelzi, hogy a zsidó nép szabadulni akart e történelmi helyzet minden elnyomása alól, és mindenki szívében élő vágy volt, hogy legyen végre Szabadító (Jézus), aki az ország uralmát átveszi, és a népet megszabadítja minden ránehezedő elnyomástól.

Ezért volt szükséges a fogantatás előtt az a kijelentés, hogy a megígért Jézus nem ugyanaz, mint az emberi vágyak remélt szabadítója.
E bibliai versben határozottan hangzik el a kijelentés: „Ő szabadítja meg az ő népét annak bűneiből”


Most, majd 2000 évvel később körülöttünk mindenhol szerte e világban egyre erősödik a szabadulás vágya. Egyre többen szeretnének elnyomott helyzetükből felszabadulni, a rájuk nehezedő terhek alól kiszabadulni, így egyre többet hangzik el: szabadságra van szükségem.
A mindennapok malomtaposásától, az adósságok terheitől, a legkülönbözőbb uralmaktól, azoknak elnyomásától, láncaitól és köteleitől szenvedők az akkori, izraeli néptömeg szenvedését élik át.

A probléma akkor és ma is ugyanaz. Akkor és ma is a változást szeretné mindenki megélni, mely nem más, mint mentesülni a nehéz helyzetéből. Mert valamennyi állapot nem más, mint a bűnök következménye, melyek egymáshoz kapcsolódva egy mindent megkötöző láncot alkotnak.

A mai állapotunk sem más. Az emberiség, népünk, családunk, vagy személyes bűneink természetes következményében szenved és vergődik.
Annak idején az ország vezetése a maga hasznát kereste és ahhoz görcsösen ragaszkodott, miközben ennek érdekében behódolt hűbérese volt a Nagy Birodalomnak.
A vallási vezetők semmiben sem különböztek tőlük. Számukra is csak a hatalom és a gazdagság volt fő céljuk.

Jézus születése előtt Jézus és Megváltó személye születésének kijelentése, így mindennel ellentétes értelmet kapott.
A próféták 400 éve hallgattak, a helyzet elviselhetetlen, és az emberek változást remélnek.

Ez a kijelentés azonban több, sőt, ellentétes az emberek vágyainál. Ugyanakkor veszélyes figyelmeztetés mindazoknak, akik bűneik által kerültek hatalomra, vagy törvénytelenül uralkodtak.

Úgy gondolom, hogy a mostani Ádvent félelmetesen hasonlít arra a korra, amikor ez az angyali kinyilatkoztatás elhangzott.
Nem célom, nem feladatom, hogy ostorozzam a mai „Nagy Birodalom” vagy más világi vezetők tevékenységét. Ugyanígy nem célom és nem feladatom, hogy a mai zélóták, farizeusok, szadduceusok, szabadosok és egyéb vallási ágazatok szellemiségét leplezzem le.

Most, Ádvent idején újra el kell, hogy hangozzék: ma is van szabadítás, ma is van Szabadító, ma is van megváltás, ma is él a Megváltó, aki a helyzetükből szabadulni akaró embereket Krisztus uralma alá vezeti.
Ma is érvényes, hogy ne a következmények ellen harcoljunk, ne azok alól akarjunk szabadulni! Ma is ugyanaz érvényes, mint akkor. A ma emberének is szükséges bűneiből szabadulni.

Ma is vannak Jézusokká tett emberek, sőt, Jézusokká önmagukat kinevezők. Sokan kihasználják e helyzetben a szabadulásra vágyókat, és sokszor maguk kínálják, hogy szabadítanak, hamis autoritásukkal „Jézus nevében”, jézusi szabadítással kínálják önmagukat.
Ők, akik a következmények és a körülmények megváltozását, jobbra fordulását ígérik, miáltal a bennük hívő emberek életében valódi újjászületés alapvető, krisztusi változás nem következik be. A felületi, tüneti kezelés ideig-óráig enyhet adhat, aztán egy idő után a harcok, a békétlenség és a rabságok újra láthatóvá lesznek életükben.

Ádvent lényege a ma keresztényének, hogy mindazon bűnöket, mely életeinket, a gyülekezeteket és a társadalmat romlott állapotba, sőt, vészhelyzetbe hozta, kell, és van lehetőség rendezni.
Végre szembesülnünk kell azzal, hogy Jézus nem azért jött, hogy kívánságainkat teljesítse. A Megváltó sem a bűnök következményeitől akar megváltani. Újra hallani kellene az angyali üzenetet: Ő megment bűneinktől.

Fel kellene ismernünk, hogy a ma keresztény embere sok esetben ugyanazt a Jézust várja, mint az akkori zsidó. Őt, aki rendbe teszi földi életünk minden elrontott vagy nehéz dolgát. Őt, akit megzsarolhatunk, úgynevezett imáinkkal irányíthatunk.
Sokan nem értik, hogy Jézustól tovább kell jutni Krisztusig.

Ádvent üzenete: Isten olyan Szabadítót adott e világnak, aki minden rossz előidézőjétől, a bűneinktől akar megszabadítani. Olyan Jézust, aki ezért, valamennyiünkért megfizette a váltságdíjat, megváltott. De meg kell azt is érteni, hogy a Szabadító, aki Megváltó azért jött, hogy Felkent Királyként, Messiásként ÚR legyen az életünkben. Ő az, akinek Úrnak és Királynak kell lenni családunkban, közösségünkben, gyülekezeteinkben, hogy Krisztus Testének tagja lehessenek.

Tegyük teljessé Ádvent üzenetét!

Ádvent üzenete: Jézus megszabadít, a Megváltó megvált a Sátán uralmától, hogy Krisztus uralma alatt újra Isten népe lehessünk. Tegyük ez valóssággá, mely bűnbánatunkkal kezdődik. Megtérésünkkel fogadjuk el a megváltást, és újjászületve Krisztus mindenre kiterjedő uralmát.

Karácsonykor ennek a teljességnek a kezdetét élhette meg a világ, és Húsvétkor ennek teljességét és megbonthatatlan egységét kapta lehetőségként minden ember.

Most Ádventkor mi mit várunk?
Helyzetünk javulását? Terheink csökkenését? Jézus segítségét a mi elképzeléseinkhez?

Hangozzék el tehát újra az angyali üzenet! Ma is azt üzeni számunkra: van lehetőség régi és minden bűneinket rendezni és letenni. Ez az egyetlen út, hogy mi és környezetünk, valamint e világ megváltozzon és békességben éljünk emberrel, Istennel egyaránt.
Akkor élhetjük meg mi is, hogy a harcokból béke lesz, miképpen Láchumból Beit-Lechem lett. Hiszen Láchum egy kananeus hadvezér neve volt és e névből lett a Kenyér Háza, Beit-Lechem.

Ha megértjük Ádvent üzenetét, rendezzük bűneinket, valóságban és mindenben megéljük a megváltást, és életünk felett Úrrá tesszük a Messiás Királyt, megszűnnek a harcok. Többé nem lehetünk elégedetlenek. Mert a Kenyér Házában minden nap meg lehet törni a kenyeret. Krisztus uralmával nemcsak szövetségünk rendeződött Istennel, hanem békénk is. Hiszen a megtört kenyér Krisztus váltságművére, Isten és ember közötti béke szövetségére emlékeztet. A naponta megtört kenyér pedig nem engedi, hogy a bűn gyökeret eresszen, újra megbénítson, megkötözzön, a régi rabság többé nem térhet vissza. Mert a Király ma is szabadít.

Az üzenet ma is ugyanaz: „Ő az, aki megszabadítja az ő népét bűneiből”
Így lehet a Karácsony Isten szeretetének és Isten békéjének ünnepe.

Ezt az örömhírt add tovább másoknak!


Copyright © 2005-2007 SÓFÁR, Jesua HaMassiah-ban hívő ZSIDÓ KÖZÖSSÉG
JHVH NISSZI Szolgálat
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Árvai Emil

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1658
Re:Advent
« Válasz #54 Dátum: 2017 December 08, 13:52:21 »
Kárász Izabella:
Láttuk az Ő csillagát


Mi nem állhatunk meg, mert láttuk,
Láttuk, láttuk a csillagát!
A pusztában hát meg nem állunk,
Megyünk, ahol a csillag állt...

Ott lesz az Élet érkezése,
A bűnbocsánat és az üdv,
Ott lesz a szívünknek békéje,
Ő fog ragyogni minekünk.

Mi, adventek nagy utazói,
Megyünk, hol az a csillag állt.
Oda, és nem tudunk mást szólni,
Csak azt, hogy láttuk csillagát!

(forrás: Kárász I.: Fényből fényességet)

Nem elérhető Árvai Emil

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1658
Re:Advent
« Válasz #55 Dátum: 2017 December 12, 08:04:41 »
Kárász Izabella:
Az Ige: igazság


Simeonnal, Annával várok én,
Adventeknek magasztos idején,
Amíg szívemben csend ül,
És az Ígéret csendül:
Beteljesül...

Mert igazsággá lesz minden ígéret,
Az Örök Ige igazság: testté lesz,
Amit Isten ígér: igaz,
Bánatra jő vigasz,
Mindig is az...

Amíg az Ige igazsággá nem lesz,
Amíg eggyé lesz bennem vég s a kezdet,
Advent után; karácsonyom,
Krisztus Királyt megláthatom,
Magasztalom...

Simeonnal, Annával várok én
Adventeknek magasztos idején
Amíg szívemben csend ül,
És az ígéret csendül:
Beteljesül!

(forrás: Kárász I.: Fényből fényességet)

Nem elérhető Elisabeth

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7213
Re:Advent
« Válasz #56 Dátum: 2019 December 22, 03:06:10 »
Advent sóhaja

Hozsánna Dávid Fia!
Egyenesítsétek az utakat,
Nyissátok ki a kapukat
Kik várjátok az Urat.
Mert nem késik, eljön hamar!

Hozsánna Dávid Fia!
Meg ne keményítsétek sziveteket
Éljétek az első szeretetet,
Kik várjátok a Messiást
Magasztaljátok a Királyt!

Hozsánna Dávid Fia,
Vegyetek olajat böven,
Lámpásotok ne aludjon el,
Kik várjátok Isten szent Fiát,
Legyetek e földön világosság!

Hozsánna Dávid Fia!
Te vagy a Békesség fejedelme,
Erős Isten, Izrael Szentje!
Igéd élő forrás, szent és örök:
„Bizony hamar eljövök”

Hozsánna, könyörülj rajtunk Dávid Fia!

E.H.


Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Árvai Emil

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1658
Re:Advent
« Válasz #57 Dátum: 2020 December 07, 15:56:25 »
Advent

Elsötétült nap és hold,
körbevesz vak éjszaka.
Már csak egy csillag ragyog,
Betlehem szép Csillaga.

(Á. E.)

Nem elérhető Árvai Emil

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1658
Re:Advent
« Válasz #58 Dátum: 2020 December 15, 17:04:29 »
Advent

Készültek a napkeleti bölcsek;
aranyat, tömjént, mirhát is málháztak.

Készült fenn a Fiú. Most többet
nem hozott: váltságul magát. -
Mást vártak.

(Á. E.)

Nem elérhető Árvai Emil

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1658