Szerző Téma: Okkultizmus (agykontroll, bioenergia...stb.)  (Megtekintve 87227 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

ircsi

• Vendég
Re: Okkultizmus (agykontroll, bioenergia...stb.)
« Válasz #120 Dátum: 2008 December 09, 21:21:01 »
Idézet
Derek Prince teológus szerint a romboló szándékú imák, amelyek nem Isten akaratából, nem a Szentlélekkel harmóniában működő emberi szellemből és lélekből származnak, tisztátalan szellemeket energizálnak, és szabadítanak rá arra a személyre, akire az ilyen ima irányul, s ez valóban varázslásnak minősül.
Amit maga Simon mágus is  tett a samáriabeliekkel.
(ApCs 8,9.11),Egy Simon nevû ember pedig már elõbb gyakorolta abban a városban az ördögi tudományt és elámította Samária népét, magát valami nagynak állítván:
Kire mindnyájan figyeltek, kicsinytõl nagyig, mondván: Ez az Istennek ama nagy ereje!
Azért figyeltek pedig rá, mert sok idõn át az ördögi mesterségekkel elámította õket.

Szeretettel Ircsi  :044:

maria

• Vendég
« Válasz #121 Dátum: 2008 December 09, 21:26:13 »
Ircsike, ez oké, csak ő nem volt karizmatikus és még hívő sem akkor. Magdánk pedig a karizmatikus varázslásra kérdezett rá. Vagy én nem értek valamit?  :08: Ez utóbbi időben ez se csoda. Én is érdeklődve várom a választ. Hallottam róla. Én manipulációnak hívom.

Magda

• Vendég
« Válasz #122 Dátum: 2008 December 09, 22:38:54 »
Kedves Mária nem tudom, hogy most a kérdésemre írtad azt, hogy ha jól érted, vagy mire?

Mit hívsz manipulálásnak?

Nagyon szeretném, ha valaki valamit erről tud, az azt le is írná.

Nekem ez fából vaskarika.
 :119:

maria

• Vendég
« Válasz #123 Dátum: 2008 December 09, 23:02:15 »
Nem, Magdám, nem neked írtam, hanem Ircsinek, hogy őt jól értettem -e, mert ezt nálam most nem lehet biztosra venni, hogy jól értelmezem e amit írnak.  :044:

A manipulációra szokták mondani, hogy varázslás, amikor a vezető maga malma alá hajtja elkápráztatva az embereket a gyüliben. Én legalább  is így hallottam. Azt hiszem ez nem csak karizmatikusságra jellemző.

Magda

• Vendég
« Válasz #124 Dátum: 2008 December 09, 23:12:33 »
Kedves Mária jó lenne a dolog mélyére ásni, amennyire képesek vagyunk rá, mert ez a szókapcsolat - gondolatom szerint - SZENT SZELLEM káromlás, és aki ezt használja az a SZENT SZELLEM káromlását követi el.
Persze előfordul, hogy az illető magát nem tartja hívőnek, de ha az Úr Jézus Krisztushoz tartozónak vallja magát, akkor teljesen azt teszi, mint amikor az Úr Jézusra azt mondták, hogy ördög van benne, és az által űzi ki az ördögöket.
 :118:

maria

• Vendég
« Válasz #125 Dátum: 2008 December 09, 23:14:01 »
Találtam Magda egy pár ilyent, a neten, beteszem neked, hátha talász rá választ. Nem olvastam el. Ha találok még akkor ide teszem később. Nem teszem. mert közben bele olvastam. Hát ez csak egy vélemény tőle. Áldja meg az Úr és a nem tudása legyen világossá. Adja meg neki Isten.

http://www.parokia.net/showsubnews.php?id=1729&newspaperid=16

http://csalad-gyulekezet.5mp.eu/web.php?a=csalad-gyulekezet&o=_JhQxU_o90

Javaslatom, hogy igeileg mindenki vizsgáljon meg mindent és akkor nem kerül bajba ha ki is kéri Isten véleményét!!! Egyébként csak azt nem értem, hogy aki nem karizmatikus, soha nem evett húslevest, honnan veszi a bátorságot, hogy ilyen kijelentéseket írjon? Hát... ez abból adódik, hogy ... Istent jobban kellene ismerni.

maria

• Vendég
« Válasz #126 Dátum: 2008 December 09, 23:33:20 »
Kedves Mária jó lenne a dolog mélyére ásni, amennyire képesek vagyunk rá, mert ez a szókapcsolat - gondolatom szerint - SZENT SZELLEM káromlás, és aki ezt használja az a SZENT SZELLEM káromlását követi el.
Persze előfordul, hogy az illető magát nem tartja hívőnek, de ha az Úr Jézus Krisztushoz tartozónak vallja magát, akkor teljesen azt teszi, mint amikor az Úr Jézusra azt mondták, hogy ördög van benne, és az által űzi ki az ördögöket.
 :118:

Magda! Ha mélyére megyünk - a Szent Szellem ajándékait bemocskolni, meghazudtolni, a Szellem káromlása. Még végig olvasni se tudtam. Ekkora tudatlanság, pedig ott van a Bibliába leírva, mik a Szellemi ajándékok és honnan származnak.. Isten ajándékait bemocskolni, amit a Szellemén keresztül osztogat, tudtalanság, vakság. Ezért nem működik sok helyen Isten ajándéka. Kigúnyolják, megvetik.... :08:

Magda

• Vendég
« Válasz #127 Dátum: 2008 December 09, 23:34:47 »
Hát meg kell mondjam, hogy ezek a szerzemények, olyan történést akarnak mindenki számára - hangsúly a mindenki számára - érthetővé tenni, emberi értelemmel felfoghatóvá, ami meghaladja az emberi értelem határait.

Ezért aztán mindent összekevernek és valóban varázslást követnek el, de a karizmatikus szó oda kapcsolása már ISTENKÁROMLÁS.

Ahogy pünkösdkor mondták:"édes bortól részegedtek meg" úgyan azt a jelenséget figyelhetjük meg napjainkban, amikor ezt megcímezik.

Szeretném, ha nem elméleteket próbálnánk ide hozni, hanem a saját személyes tapasztalatunkat megosztani.

Rám mondták, hogy karizmatikus varázslást csinálok, és többszörös agymosásban részesültem, ezért vagyok zavaros és érthetetlen, és ez a kezdeti lépés az elmebetegek otthona felé.

Mivel ezt több hónap elteltével újra megismételte a személy,- aki magát pásztornak titulálja -, ezért gondoltam, hogy megkérdezlek erről benneteket.

Ez a konkét ok!

:2smitten:

maria

• Vendég
« Válasz #128 Dátum: 2008 December 09, 23:42:36 »
Magdám! Ma sem élünk másképpen mint Jézus idejében. Minket se szeret a gonosz! Rázd le magadról és lépj tovább ezen. Te nem vagy varázslott és agymosott sem. Kikérem a nevedben!  :08: Tudom, hogy az az illető nem szereti a karizmatikusokat, de ez az ő baja lesz amikor rájön, hogy Isten ajándékai igen is működnek ma is. Én szeretlek téged és szerintem vagyunk így egy páran, így "agymostottan" is jó fej vagy, na csak néha, nehogy elbízd magad.  :2funny: Mi mindannyian agymosottnak kell legyünk. A régi énünket ki kell mossuk az agyunkból.  :hehe: Csak a kérdés, milyen a "mosógép" és honnan származik.

Magda

• Vendég
« Válasz #129 Dátum: 2008 December 09, 23:50:04 »
Kedves vagy Mária, de itt nem rólam van szó.
Itt arról az emberről van szó, akinek ez meggyőződése, és az hogy ő kit szeret, vagy kit nem szeret ez meghatározza az ő lehetőségét és azoknak az embereknek az életét akik vele egyetértenek.
Azért is vetettem fel a kérdést, mert gondolom nem tudja mit cselekszik, és ha itt szabadon megbeszéljük, akkor talán világosságot kaphat, ha ő nem is, de a hozzá közelállók.
Kiragadni valakit csak így lehet a fertőből - legalább is ezt gondolom, erre vonatkozik, hogy még a ruháját is útálva.

Júd 1,23 Másokat pedig rettentéssel mentsetek meg, kiragadva őket a tűzből, és útálva még a ruhát is, a melyet a test beszennyezett.

maria

• Vendég
« Válasz #130 Dátum: 2008 December 10, 00:04:40 »
Magda írta: Kiragadni valakit csak így lehet a fertőből - legalább is ezt gondolom, erre vonatkozik, hogy még a ruháját is útálva.

Sajnos nem igen hiszik el, hogy ők hibáznak. Figyeld meg arról lehet felismerni, hogy mindig szidnak valakit, ezzel magukat felemelik. Az újjuk mindig mások felé mutat. Nincs bennük sok megbánás csak egy röpke ideig.

Engem támadtak egy párszor, hogy nő nem szolgálhat, nem lehet pásztor.  :020: Ki foglalkozik vele, ha egyszer Istentől van az elhívásom? Amikor ezt látta a gonosz, elkezdett másképpen támadni. A gyülin belül rombolt. Sajnos többé kevésbé sikerrel. Ha a nyájból megtámadják a pásztorukat, - akit Isten rendelt melléjük, az nem igen más mint a Jezabel szelleme. Leuraljuk a vezetőnket, mert ő rossz szellemiség. Majd mi megmondjuk neki mit tegyen, mert ha nem, akkor teszünk róla, hogy híre menjen és a nyájban mindenkinek elmondjuk. Mindig találnak a gyüliben olyanokat, akiket a sátán épített be, de nem ismerik föl őket, mert nagy fülekre találtak, akik meghallgatják őket és a sérelmüket. Olyan csecsemők, hogy el is hiszik a sátánnak, hogy rossz a pásztoruk. -Természetesen hibával bőven rendelkezik én jó magam is, de nem azért lettem pásztor, mert jó vagyok, hiba nélküli, hanem mert Isten annak jelőlt ki- Sajnos ezzel kell sok sok pásztornak szembesülnie. Itt általánosságban írok, mert általános probléma ez. Borzasztó lesz majd amikor szembesülnek a saját romboló munkájukkal, amikor Isten előtt állnak. Föl se fogják, hogy Krisztus Teste ellen mennek! Ezt minden pásztor megéli. Isten tudja miért engedi meg. A nyáj az Ővé.

Így Magda, karizmatikus varázslónak hívnak minket. Nem tudják mit beszélnek és mit cselekszenek. Isten bocsásson meg nekik!

Magda

• Vendég
« Válasz #131 Dátum: 2008 December 10, 00:20:24 »
Az nyilván való, hogy az utolsó időket éljük, és megsokasodik a támadás, és elhitetik a választottakat is, hamis jelekkel is, mert akik nem abban hisznek, hogy MINDENHATÓ és megtudja őrizni az övéit.

Ezt a megőrzést csak azok kapják meg akik hisznek benne, mert:

ISTEN HATALMA ŐRIZ HIT ÁLTAL AZ ÜDVÖSSÉGRE.

Itt emberi értelem, emberi akarás csak annyiban segít, ha azt mondom:

LEGYEN MEG A TE AKARATOD

Amint magamban bízok abban a pillanatban kiesek az Ő HATALMÁBÓL, ettől kell félni és ettől kell reszketni, és folyamatosan ezt kell kérni:

Segíts Uram, hogy BENNED HIGGYEK és ne magamban reménykedjek.

Ámen és Ámen

maria

• Vendég
« Válasz #132 Dátum: 2008 December 10, 00:20:58 »
Idézlek, mert éppen most tetted be.: Ha nem áldozzuk fel a testit a szellemiért, a természeti élet kigúnyolja Isten Fiának életét bennünk és állandóan ingadozóvá tesz. A meg nem fegyelmezett testi életnek mindig ez a következménye.

Rosszul járunk, amikor nyakasan tiltakozunk az ellen, hogy testileg, értelmileg és erkölcsileg fegyelmezzük magunkat. "Engem gyermekkoromban sem fegyelmeztek" - mondod.

Akkor most kell fegyelmezned magadat. Ha nem teszed, Istenért való személyes életedet teljesen szétrombolod.

Isten addig nem áll természeti életünk mellé, amíg mi azt kényeztetjük. De amint kitaszítjuk a pusztába és elszántan féken tartjuk,

Isten vele lesz, forrásokat és oázisokat nyit meg és beteljesíti a természeti számára adott minden ígéretét.

Magda

• Vendég
« Válasz #133 Dátum: 2008 December 10, 08:30:52 »
 Mária által beidézett rész olvasható  Oswald Chambers tollából  - felesége összeállításában - Krisztus mindenek felett c. könyvből, itt a fórumon!

:017: :019:

:099: ti is!

maria

• Vendég
« Válasz #134 Dátum: 2008 December 10, 08:47:16 »
Azért itt ebben a topicban is javaslom, hogy olvassátok el, amit a poklos topicba tettem. Bizony, akik az okkult tudományokkal foglalkoznak, ott vannak, mert nem tértek meg. Akik ezzel foglalkoznak, addig a szívük nem lehet Istené, mert két urat nem lehet egyszerre szolgálni. Bizony a csapda folyton ott van előttünk, emberek előtt. A gonosz nem fedi fel magát, mert hittető szellem és nagyon ügyesen beépül a szívekbe, észrevétlenül. Meggyőzi az embert a maga igazáról. Ezért kell naponta elváltoznunk, megújítani a szívüket, mert sok salak van ám ott.  :020: Az önvizsgálat kell minden nap. Veszélyes vizeken tudunk evezni ha nem vigyázunk. Az Úr megengedi nekünk. Mi azért ettől függetlenül a jobb részt szeretjük választani: Én nem hibáztam semmiben, a legjobb úton haladok. Csapda.