Szerző Téma: Okkultizmus (agykontroll, bioenergia...stb.)  (Megtekintve 88064 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Magda

• Vendég
Re: Okkultizmus (agykontroll, bioenergia...stb.)
« Válasz #135 Dátum: 2008 December 10, 10:52:10 »
Szeretném, ha visszakanyarodva az eredeti kérdésemre a "karizmatikusvarázslásra" kifejtenétek gondolataitokat.

Kedves Mária a belinkelt irományokat elolvastam, nem volt ismeretlen az írója, és az írás sem, és lehet, hogy ő az aki ezt a fogalmat bevezeti.

Pontosan, az Úr példázata, a vetésbe kerülő kétféle magból, jut róla eszembe, amit a világ végén az angyalok választanak szét.
Sok értékes gondolat keveredik benne a szerző alap indulatával, kár, hogy előbb ettől nem tisztult meg, és aztán vetette papirra gondolatait.
(Személyek kapcsolatunkban is ezt sajnáltam,  és  - gondolom - ezért is szakadt meg a kapcsolatunk. Ezt csak most fedeztem fel, akkor hitből cselekedtem. Ezért is jó volt ez a visszatekintés)

Szóval, ha lennétek szivesek kicsit erre is koncentrálni.
Amit utoljára írtál Mária ahhoz,  ha jónak látod teszek fel egy igét megfontolásra a "tegyél fel kérdéseket" témánál.
 :2smitten:

maria

• Vendég
« Válasz #136 Dátum: 2008 December 10, 11:46:01 »
Ismerem én is a szerzőjét az írásai alapján, -igaz személyesen nem, de nagyon meg van tévesztve. Isten igazítsa ki, mert sok romboló munkát végez Krisztus Testében. Hihetetlen felelősséggel jár, ha ellene megy valaki Isten munkájának. Mint írtam, a baj ott van, hogy nem is tudják mit cselekszenek, csak szolgálják a sátánt Isten mögé bújva és az Ő nevét használják föl. Hát bizony az Úr Jézus nem véletlenül mondja, hogy sokan mondják majd nekem: Uram, Uram a Te nevedben cselekedtünk.

Magda! A karizmatikus varázsláshoz talán anyi: A Szent Szellem munkáját káromolni halálos bűn! Ki kell előtte bogózni mi is a Szent Szellem munkája.

- Jézust jelenti ki. Aki nem hisz az Úr Jézusban, az káromolja a Szent Szellemet. Mivel is? Azzal, hogy meghazudtolja a kijelentését, hogy Jézus Isten Fia.
- A Szellemi ajándékok mocskolása a Szent Szellem káromlása

Mik ezek az ajándékok, amire karizmatikus varázslásról beszélnek?

Kor. 12,3-11
Azért tudtotokra adom néktek, hogy senki, aki Istennek Szelleme által szól, nem mondja Jézust átkozottnak; és senki sem mondhatja Úrnak Jézust, hanem csak a Szent Szellem által. A kegyelmi ajándékokban pedig különbség van, de ugyanaz a Szellem. A szolgálatokban is különbség van, de ugyanaz az Úr. És különbség van a cselekedetekben is, de ugyanaz az Isten, aki cselekszi mindezt mindenkiben. Mindenkinek azonban haszonra adatik a Szellemnek kijelentése. Némelyiknek ugyanis bölcseségnek beszéde adatik a Szellem által; másiknak pedig tudománynak beszéde ugyanazon Szellem szerint; Egynek hit ugyanazon Szellem által; másnak pedig gyógyítás ajándékai azon egy Szellem által; Némelyiknek csodatévő erőknek munkái; némelyiknek meg prófétálás; némelyiknek pedig lelkeknek megítélése; másiknak nyelvek nemei; másnak pedig nyelvek magyarázása; De mindezeket egy és ugyanaz a Szellem cselekszi, osztogatván mindenkinek külön, amint akarja.
Ezt a Szent Szellemjelenti ki és aki ez ellen megy, káromolja Isten Szellemét, Isten munkáját.

Nos, ahol ezek működnek, ott az ellenzék varázslásról beszél. Azt is állítják, hogy ezek a sátánnal, más szellemmel szolgálnak. Ez Szellem káromlás! Ő osztogatja ezeket az ajándékokat.

Magda

• Vendég
« Válasz #137 Dátum: 2008 December 10, 12:38:46 »
Ebben az esetben is csak ebből az igéből tudok elindulni:

1Sám 15,23 Mert, mint a varázslásnak bűne, olyan az engedetlenség; és bálványozás és bálványimádás az ellenszegülés. Mivel te megvetetted az Úrnak beszédét, ő is megvetett téged, hogy ne légy király.

Az engedetlenségem megváltoztatja az ÖRÖKKÉVALÓ akaratának beteljesülését az életemben, tehát elváltoztatom azt, más lesz mint eredetileg lenne.

Itt nekem a kulcs szó az ENGEDETLENSÉG.

Tehát keresni kell azt a kapcsolatot ami lehet a SZENT SZELLEM és az engedetlenségem vonatkozásában - azért írom magamra vonatkoztatóan, mert mindég ezt teszem, félre rakva azt a mondást, hogy akinek nem inge ne vegye magára.
Mivel velem semmi nem történik véletlenül, csak az ÖRÖKKÉVALÓ engedélyével, tehát ebben az esetben is úgy kell tekintenem, hogy minden rám vonatkozik.

Nekem ez a kiindulási alapom, innen indul a hitmértékem  :hehe:

Szóljon aki nem érti  :2angel:

ircsi

• Vendég
« Válasz #138 Dátum: 2008 December 10, 14:35:31 »
Drága Mária!

Simon mágusra lehet mondani hogy karizmatikus varázsló, mert olyan trükkökre volt képes amikre általában az emberek nem képesek, és ezekkel a trükkökkel, karizmákkal, állítólagos ajándékokkal kápráztatta el az embereket, és így volt képes uralmat venni rajtuk. Állítólag tudott lebegni az emberek előtt, pl. Persze lehet használni ezt a karizmatikus varázsló szót úgy is, hogy a karizmatikus egyházakra vonatkoztatjuk, olyan emberekre mint aki ha jól emlékszem Lakeland-ben bukott le néhány hónapja, aki azt állította hogy halottakat támasztott fel, közben pedig házasságot tört, elvált, meg hasonlók történtek vele, de hónapokig lázban tartotta Amerikát és a világ jó részét. Így szerintem lehet vallási értelemben is használni a karizmatikus mozgalom miatt, és lehet világi értelemben is használni, világi emberre, az "ajándék" miatt. A szövegösszefüggésből lehet kideríteni hogy most melyikről is van szó tulajdonképpen. A lényeg ugyanaz, mindkettőről kiderül hogy csaló, és igazából az hajtja hogy másokat leuraljon, megigézzen, elérje hogy felnézzenek rá, hogy magát valami nagynak láttassa, és ezzel dicsőséget, pénzt, hatalmat

Szeretettel  Ircsi

Magda

• Vendég
« Válasz #139 Dátum: 2008 December 10, 14:47:44 »
Ircsike, tetszik nekem ez a felnézzen, meg lenézzen, főleg ha összevetem, hogy van ilyen, hogy KDNP most ott mit keres a "K", mert ugye nem azt jelenti, hogy KRISZTUSI.

Szóval ha lehet mi ne tágítsuk ki a szó értelmét.
A Pünködi Karizmatikus Gyülekezet nevéből orozták ki a karizmatikus szót, és használják úton-útfélen, most már az engedetlenségre is, mert a varázslás az engedetlenség.
Gondolom ebben megegyezünk  :2angel:

Mi pedig tudjuk, hogy a szánk beszédével  . . . . kérlek folytasd, ja ez megint nem a találós kérdés  :hehe:

Máté 12,37

Szóval, hogy mit csinált Simon a mágus azt nem tudom, Simonról a Péterről pedig amit megír az Írott Írás.

maria

• Vendég
« Válasz #140 Dátum: 2008 December 10, 14:58:32 »
www. apologia.hu:
Varázslás Ezoterikus természetfölötti erők vagy szellemek varázsigével vagy ráolvasással történő megidézése; a kifejezést általában a fekete mágiára és a boszorkányságra alkalmazzák; varázsló, varázslónő – mágus vagy sámán, aki mágikus varázsigék vagy ráolvasások segítségével szellemeket idéz meg gonosz célokra vagy azért, hogy személyes hatalmát növelje

Értelmező varázs – varázserő, ennek alkalmazása, varázslás; elbűvölő erő, vonzóerő; mesében, babonában: titokzatos, csodatevő természetfölötti erő; varázslat – varázslás; ennek eredménye, hatása; aminek a babona szerint varázsereje van; varázsló – olyan személy, aki a babona vagy kezdetleges hit szerint varázsolni tud […]
Mágikus varázslat – értelemszerűen általában a "népi mágiára" alkalmazták, a goéciára, gonosz hatalmak segítségével végzett alsóbbrendű mágiára, csalásra (szemfényvesztésre) is […]

Magda

• Vendég
« Válasz #141 Dátum: 2008 December 10, 15:02:55 »
Ezek alapján bármelyikünkre ez rámondható  :2tickedoff:

Amennyiben használja az írott írás szövegét, akkor bibliainak is mondható  :2knuppel:

Nem elérhető erdei

• Testvérünk
  • *
« Válasz #142 Dátum: 2008 December 10, 15:19:41 »
Szerintem a varázslást nagyon egyszerű megfogalmazni. Csak én nem tudom, de értem. :08: Azt hiszem.
1Kor 1:27  Hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket;

maria

• Vendég
« Válasz #143 Dátum: 2008 December 10, 15:34:33 »

??? melyikünkre írtad?  :088:

Magda

• Vendég
« Válasz #144 Dátum: 2008 December 10, 15:39:14 »

Mivel még az Úr Jézus Krisztust is megvádolták én nem találok kivételt, de ha te nem így gondolod kedves Mária, akkor szívesen elolvasom.

ircsi

• Vendég
« Válasz #145 Dátum: 2008 December 10, 16:22:14 »
Drága Magda!

Az Úr Jézus nem vádol, mert megbocsájtotta bűneinket, az, aki vádol nem más mint az ördög.  :2tickedoff:

maria

• Vendég
« Válasz #146 Dátum: 2008 December 10, 16:33:02 »

Mivel még az Úr Jézus Krisztust is megvádolták én nem találok kivételt, de ha te nem így gondolod kedves Mária, akkor szívesen elolvasom.

Magda! Ircsinek írtad vagy nekem, hogy "Ezek alapján bármelyikünkre ez rámondható" a varázslásra , amit én tettem ide, vagy a karizmatikusságra, amit Ircsi? és mit akarsz elolvasni? Írd már le, mert nem értem.    :044:

Magda

• Vendég
« Válasz #147 Dátum: 2008 December 10, 18:07:20 »
Szia kedves Tesókák, mind a ketten sót aztán még Erdei is azt írta, hogy ő tudja, de nem tudja leírni, - szóval azokra a reakciókra írtam összességében,de  főleg amit az apológiából idéztél,
arra írtam hogy ezen az alapon mindenkire minden rámondható.

Az pedig, hogy megbocsátja az Úr Jézus nem tudom hogy jön ide, nem tudom mit bocsát meg, mert a SZENT SZELLEM KÁROMLÁST NEM BOCSÁTJA MEG.

Ircsinél egy felnéz-lenéz nyerészkedik alapállásából, a megbocsátás alapállásába nem értem az átváltást.

Egyszónak is száz a vége, engem nem érdekel minek neveznek az emberek, vagy mit gondolnak rólam.

Mert ha embereknek akarnék tetszeni ISTEN SZOLGÁJA NEM LENNÉK.  :hehe:

Az sem érdekel, hogy az apológia okosai mit kutyulnak össze, az viszont nagyon is érdekel, hogy ISTEN AZ ENGEDETLENSÉGET VARÁZSLÁSNAK NEVEZI.

Aki pedig nem követi az ÍROTT ÍRÁST, és nem keresi ISTEN IGAZSÁGÁT, és ISTEN ORSZÁGÁT, az

ENGEDETLEN

Itt pedig már mindenki saját magáról tudja, hogy az atyai hagyományaihoz ragaszkodik, vagy különféle szellemi irányzatok felé vonzódik, vagy a

Pünkösdi Karizmatikus Gyülekezetek indíttatása alapján jár az ÚR JÉZUS KRISZTUS nyomában.

Nem tudom mit nem értetek ebben.
A kérdést is azért vetettem fel, mert a SZENT SZELLEM KÁROMLÁSBA szépen belesétál aki még gondolatban is elítéli azt a munkát amit jelenleg végez a földön
Jeremiás 6,19

maria

• Vendég
« Válasz #148 Dátum: 2008 December 10, 21:03:37 »
www. apologia.hu:
Varázslás Ezoterikus természetfölötti erők vagy szellemek varázsigével vagy ráolvasással történő megidézése; a kifejezést általában a fekete mágiára és a boszorkányságra alkalmazzák; varázsló, varázslónő – mágus vagy sámán, aki mágikus varázsigék vagy ráolvasások segítségével szellemeket idéz meg gonosz célokra vagy azért, hogy személyes hatalmát növelje

Értelmező varázs – varázserő, ennek alkalmazása, varázslás; elbűvölő erő, vonzóerő; mesében, babonában: titokzatos, csodatevő természetfölötti erő; varázslat – varázslás; ennek eredménye, hatása; aminek a babona szerint varázsereje van; varázsló – olyan személy, aki a babona vagy kezdetleges hit szerint varázsolni tud […]
Mágikus varázslat – értelemszerűen általában a "népi mágiára" alkalmazták, a goéciára, gonosz hatalmak segítségével végzett alsóbbrendű mágiára, csalásra (szemfényvesztésre) is […] 

Magda! Ezt miért is lehet mindenkire rámondani?  :03: Én nem a te karizmatikus varázslás kérdésedre tettem ide, hanem az Ircsike Simon mágusára, aki varázsló volt.  :afro:  :hehe: No, majd csak a gordiusi kibogózódik.

Nem elérhető erdei

• Testvérünk
  • *
« Válasz #149 Dátum: 2008 December 10, 21:12:40 »
Tulajdonképpen, érdekes dolog, hogy a farizeusokat, hogyan itéli meg Isten. Mert azért amit itt Magdám ír, az elméletekben tökéletesen igaz. Ezzel a farizeusoknak sem volt gondjuk, mert, hogy az elméleteik, igen csak jók voltak, sőt az "írott írást is" jól ismerték. Még is ott van az a kis "bibi". Ez pedig nem más, mint a cselekedet. Vagyis amit tanítottak, azt nem tartották be, nem cselekedték.
A cselekedetek igen is, hogy fontosak szerintem.
Na most a varázslás, szerintem minden olyan cselekedet (szóval vagy tettel) ami Isten alaptörvényével nem egyezik.
Az Isten szeretetével, és az embertársaink szeretetével ellentétes, ezen szeretetek ellen való kényszer hatás, szóval vagy tettel, vagy ezek ellen való felbujtás, mások kényszerítése ezen szeretetek megtagadására.stb VARÁZSLÁS
Szerintem ez így naggyából, összefoglalva.
 :044: :2smitten:
1Kor 1:27  Hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket;