Szerző Téma: Okkultizmus (agykontroll, bioenergia...stb.)  (Megtekintve 87226 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Hilda

• Vendég
Re: Okkultizmus (agykontroll, bioenergia...stb.)
« Válasz #195 Dátum: 2008 December 15, 11:55:34 »
Nem szokásom, de vannak akik már hívnák a vadászokat...  :2knuppel:

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #196 Dátum: 2008 December 15, 11:58:17 »
A videót már láttam kb: 1.5 éve és akkor is elszomorodtam mint most.  :060:
Ha egy beavatatlan bekerül, vajon mit gondolhatna?

Pál is arra intette a gyülekezetet, hogy minden rendben és illendően történjék. Isten nem a káosz Istene.
Meg van írva, hogy a prófétában levő lélek alárendeli magát a prófétának. Tudjuk azt is, hogy amelyik lélek van a prófétában (Szentlélek) az van mindannyiónkban. Nincs tehát önuralom vesztés.

Ezt én így látom...
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #197 Dátum: 2008 December 15, 11:58:33 »
Nem szokásom, de vannak akik már hívnák a vadászokat...  :2knuppel:
:hehe: :2smitten:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Hilda

• Vendég
« Válasz #198 Dátum: 2008 December 15, 12:03:32 »
És elméne oda Nájóthba, Rámában. És az Istennek lelke szálla ő reá is, és folytonosan prófétála, míg eljutott Nájóthba, Rámában. 
És leveté ő is ruháit, és prófétála, ő is Sámuel előtt és ott feküvék meztelenül azon az egész napon és egész éjszakán. Azért mondják: Avagy Saul is a próféták közt van-é?
Nah ennél nagyobb kontrollvesztés?   :2funny:

Nem elérhető Jules

• Testvérünk
  • *
« Válasz #199 Dátum: 2008 December 15, 12:20:35 »
Sziasztok!

Igy, zöldfülűként én is leirnám a véleményemet:
Az én véleményem szerint az az alap, hogy egy megnyilvánulás Jézusra mutat, vagy embereket magasztal fel, hiszen meg van irva:
"Amikor eljön a Pártfogó, akit én küldök nektek az Atyától, az igazság Lelke, aki az Atyától származik, az tesz majd bizonyságot énrólam" (János 15-26)
Szóval nekem lehet egy megnyilvánulás vagy történés furcsa, de ha tisztán Jézusra, mint Isten Fiára, és Megváltóra mutat és láthatóan jók a gyümölcsei, el tudom fogadni. De csak akkor. Az olyan minisztriket, amik szorosan egy-egy emberhez kapcsolódnak, általában óvatosan kezelem.

Üdv

Jules
"Jól látszik a szívünk állapota abból, ahogy egy olyan valakivel bánunk, aki viszonzásul semmit nem tud tenni értünk."

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #200 Dátum: 2008 December 15, 12:24:01 »
Igen, ismerem jól a történetet. :afro: Új szövetséget kaptunk és más a helyzet mostmár. Ezt nem én találom ki, hanem Pál mondja, hogy nincs önuralom vesztés. Alárendeli magát a lélek az embernek.

Érdekességképpen:
Aháb király idejében Isten úgy akarta intézni, hogy elessen a Rámót gileádi csatában a király.
Négyszáz próféta volt akkor Jeruzsálemben. Isten megkérdezte az egész mennyei sereg előtt, hogy hogyan szedje rá Ahábot, hogy elmenjen és elessen a Rámót gileádi csatában. Erre előlépett egy lélek és azt mondta, hogy hazug lélek lesz az összes próféta szájában és így megtudja téveszteni a királyt.
Isten mondta, hogy így jó lesz és elküldte a lelket.

Talán ez a lelke volt Istennek?

:089:

Amúgy Saul a rossz oldalon állt és ezzel is magyarázható az önuralomvesztés.

Hilda

• Vendég
« Válasz #201 Dátum: 2008 December 15, 12:27:03 »
És az Istennek lelke szálla ő reá is,...

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #202 Dátum: 2008 December 15, 12:30:08 »
Igen és?  :D

Az is egy lélek volt, méghozzá egyenesen Istentől jött!  :hehe:
Vagy a Szentlélek-re gondolsz? Érdemes akkor megnézni a görögben vagy a héberben, hogy Ő-e.
De írtam, hogyha a Szentlélek is az, nem bizonyítja az önkontrol vesztést. Hiszen Saul a rossz oldalon állt és Ószöv is volt akkor.

Nem elérhető Jules

• Testvérünk
  • *
« Válasz #203 Dátum: 2008 December 15, 12:34:36 »
Ez az önuralomvesztés érdekes dolog. Én úgy tapasztaltam, hogy a SzentSzellem önhatalmúlag nem veszi el senki önuralmát, nem kényszerit semmire. Azt az ördög teszi.
Ellenben én dönthetek úgy, hogy odaszánom Neki a testemet, hogy az is Istent dicsőitse (ahogy Dávid is bolond módjára táncolt a Frigyláda előtt), és ebből azért lehetnek érdekes megnyilvánulások.  :D

Ja, és Antee: Pál azt is mondta: "Ha ugyanis révületbe estünk, Istenért történt, ha pedig józanok vagyunk, értetek van." (2. Korintus 5:13)

U.i. Bocsi, de nincs hosszú i a billentyűzetemen....  :08:
"Jól látszik a szívünk állapota abból, ahogy egy olyan valakivel bánunk, aki viszonzásul semmit nem tud tenni értünk."

Nem elérhető Serenus

• Testvérünk
  • *
« Válasz #204 Dátum: 2008 December 15, 12:56:01 »
Huh...megnéztem a videót,és megmondom őszintén: elborzasztott és megijesztett. Számomra ennek semmi köze sem volt Istenhez,annál inkább a másik oldalhoz. Semmi építő jelentőségét nem látom. Biztosan lesznek akik ezzel vitába szállnak/szállnának,de engem ez a látvány taszít...és egyes kábítószeres befolyásoltságokra emlékeztet.

Nem elérhető Jules

• Testvérünk
  • *
« Válasz #205 Dátum: 2008 December 15, 13:01:29 »
Én megint csak azt mondom, hogy ilyen dolgokat nem lehet látszat után megitélni.
Mondjuk én az adott videóra se szeretnék konkrét itéletet mondani, mert nem voltam ott.  :hehe:

Azért gondoljunk arra is, hogy talán nem véletlenül kellett pünkösdkor Péternek az összegyűlt tömeget győzködnie, hogy "nem részegek ezek"  :089:

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #206 Dátum: 2008 December 15, 13:03:20 »
Szerintem nem a dülöngélés miatt mondták azt egyesek, hogy részegek.
Hanem mert nem értették a nyelvet, amit beszélt. Több ezren értették, de sokan nem.

Nem elérhető Jules

• Testvérünk
  • *
« Válasz #207 Dátum: 2008 December 15, 13:07:16 »
Hmmm....nemtom.... ha valaki egy számomra érthetetlen nyelven beszél, de amúgy teljesen kontrolláltan viselkedik, én általában azt gondolom, hogy külföldi, nem pedig azt, hogy részeg.  :06:

Félreértés ne essék, nem vagyok "karizmániákus", csak azt sem tartom helyesnek, hogy előitéletektől vezérelve a gyereket is kiöntsük a fürdővizzel együtt.

Nem vagyok hive a fetrengős-röfögős-visitós-tombólósdinak, de annak sem, hogy a látott rossz példák miatt ne merjünk a Szent Szellemnek szabad kezet adni a gyülekezetben.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #208 Dátum: 2008 December 15, 13:08:27 »

Nem vagyok hive a fetrengős-röfögős-visitós-tombólósdinak, de annak sem, hogy a látott rosz példák miatt ne merjünk a Szent Szellemnek szabad kezet adni a gyülekezetben.

Egyetértek!  :afro:

Nem elérhető Jules

• Testvérünk
  • *
« Válasz #209 Dátum: 2008 December 15, 13:14:21 »
Szuper! :afro:  :2smitten: