Szerző Téma: Okkultizmus (agykontroll, bioenergia...stb.)  (Megtekintve 87220 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

Nem elérhető Serenus

• Testvérünk
  • *
Re: Okkultizmus (agykontroll, bioenergia...stb.)
« Válasz #210 Dátum: 2008 December 15, 13:27:01 »
Bocsánat,hogy megint akadékoskodok...de a videón látottakban...van valami értelme a Szent Szellemnek? Mi az amit ott elvégez? Ha Ő van ott egyáltalán...amiben erősen kételkedem. Tudom: egyszerű halandó számára nem mindig érthető az Úr cselekedete...de ez nekem így sok. És értelmetlen. Mivel visz engem közelebb az Úrhoz,egy ilyen történés? Vagy ne keressek értelmet?

Nem elérhető Jules

• Testvérünk
  • *
« Válasz #211 Dátum: 2008 December 15, 13:32:35 »
A konkrét videóval kapcsolatban már mondtam, hogy nem szeretnék véleményt alkotni, mivel nem voltam ott, de láttam már olyat, hogy egy ilyen jellegű alkalmon valakinek nyomtalanul eltűnt a depressziója, amivel az orvosok éveken át hiába kezelték, sőt, én magam is éltem már meg, az Istennel való kapcsolatom rég várt helyreállását, miközben aki kivűlről nézett, annyit láthatott, hogy a földön fetrengek és röhögök  :2funny:. Nem látunk a szivekbe, hogy mi történik legbelül.
"Jól látszik a szívünk állapota abból, ahogy egy olyan valakivel bánunk, aki viszonzásul semmit nem tud tenni értünk."

Magda

• Vendég
« Válasz #212 Dátum: 2008 December 15, 13:57:35 »
A konkrét videóval kapcsolatban már mondtam, hogy nem szeretnék véleményt alkotni, mivel nem voltam ott, de láttam már olyat, hogy egy ilyen jellegű alkalmon valakinek nyomtalanul eltűnt a depressziója, amivel az orvosok éveken át hiába kezelték, sőt, én magam is éltem már meg, az Istennel való kapcsolatom rég várt helyreállását, miközben aki kivűlről nézett, annyit láthatott, hogy a földön fetrengek és röhögök  :2funny:. Nem látunk a szivekbe, hogy mi történik legbelül.

A kritizálóknak kivétel nélkül küldöm az alábbi igét:

Csel 2,13 Mások pedig csúfolódva mondának: Édes bortól részegedtek meg.

Gondolom ti még nem láttatok részeg embert!

:2smitten:

Nem elérhető Moncsi

• Testvérünk
  • *
« Válasz #213 Dátum: 2008 December 15, 14:07:31 »
Saját megtapasztalás.Utolsó idös terhes voltam,hatalmas pocakkal.Kértem imát a vezetöktől,rám áradt a szent
szellem és (padlot fogtam) :hehe: Az egyik szolgáló fogot meg,hogy meg ne üssem magam,(ezt már késöbb tudtam meg,amikor magamhoz tértem.)Nem emlékszem mi történt,csak arra,hogy felszeretnék kellni,de nem tudok.Kellemes
érzés volt az ébredés,de a testemet nem tudtam mozdítani.A testvérek elmondásából tudom,hogy 10-15 percig feküdtem a földön.Amikor teljesen magamhoz tértem,akkor is még kába voltam és inogtam jobbra,balra(mindha részeg
lennék) :hehe: Elmodhatom nektek,hogy nem játszottam meg magam,és nem én akartam elesni.Hiszitek vagy sem
ez így volt.6 év keresztényként töltött időm alatt 5 alkalommal (fogtam padlot)
Tanúja  voltam szabadulásoknak,amikor hangos sikítással szabadultak a testvéreim a  démontól.
Én is nevettem hangosan az istentiszteleten és nem tudtam abbahagyni.Olyan is volt és van elég gyakran,hogy ásitozok és folyik a könnyem pedig nem lenne muszáj, ásítozni és könnyet ejteni.

Nem ítélem el a videófelvételt,de mindenki véleményét tiszteletben tartom.
Az Úr szegénnyé tesz és gazdagít,megaláz s fel is magasztal. 1Sám2/7

maria

• Vendég
« Válasz #214 Dátum: 2008 December 15, 15:01:36 »
Kár a gúnyolódás, hogy nem láttunk részeg embert, bizony mindenki látott és az egyáltalán nem hasonlít arra, amit tapasztaltunk néhány gyüliben. Pünkösdi jelenséget senki ne hasonlítsa ahhoz, amit manapság látunk egyes gyülikben. Óriási a különbség. Nem hiszem, hogyha Péter brekegett, vagy ugatott, vagy vonaglott volna a földön, akkor a mélyen vallásos zsidók részegnek titulálták volna kedves Magda. Szerintem egyből a bolondok jelzővel illették volna őket. Tudjátok miből gondolom? Mert ha valaki ilyent lát, nem részegnek nyilvánítja, hanem ki éppen aminek. Én sem részegnek láttam amikor ezzel először szembesültem 15 éve. Az embert senki nem ítélheti el, de a cselekedeteit meg kell ítélni! Sőt, a Bibliában nem is olvasunk arról, hogy Péterék vagy akár Pál életében megismétlődött volna. Tehát nekem kell a két- három tanubizonyság erről.

Elmondom nektek, hogy pont Németh Sándor volt az, - a hites tesók állítása szerint, hogy bocsánatot kért a központi gyülibe, hogy nem Istentől volt ez, hanem emberektől. Tudok gyüliket a hiteseknél, ahol elmondta a pásztor a nyájnak ezt és ők is leállították már. Nem mindenhol, de vannak már gyülijük ahol igen. Én voltam az egyikben nem régen és valóban nem engedi már meg a pásztor. Felkelti a földről és az illető leül a helyére. Ott miért is tud olyan nyugisan ülni tovább, ha a Szent Szellemtől van? Moncsi! Az eldölés amiről te írtál, nem arról folyik az eszmecsere.

Senkit nem akarok megbántani ezzel, az igazság úgyis odaát fog kiderülni. Nem üdvösség kérdése. Személy szerint tőlem távol áll nagyon. Én inkább a Szellemi ajándékokra vágyon, ahogy Pál mondta.

Természetesen én senkivel nem fogok hajbakapni, mert ő hisz ebben.

Magda

• Vendég
« Válasz #215 Dátum: 2008 December 15, 15:17:19 »
Látod kedves Mária, te ezt gúnyolódásnak véled, pedig távol legyen tőlem minden gúnyolódás.

Azt a bizonyos örömtáncot, amit lejtettetek, ki inspirálta, távolról szemlélve minnek nézték, és a hangokat mindek hallották.

Én általában nem nézem meg ezeket a videókat, mert 1-2 pillanat sem kell ahhoz, hogy ugyan úgy otthagyjam, mint ahogy a TV adásokat sem nézem, de ez persze nem érdem, mert nem azért hagyom ott, mert én különbnek gondolnám másnál magam, hanem azért, mert az

AJÁNDÉKOZÓT szeretném teljesen befogadni.

Az összejöveteleken pedig ha nem tudom átadni magam NEKI, akkor inkább felkelek és kimegyek, imádkozom egyet, és nem kívánom másnak a testi reakcióját értékelni, de ez megint az előző témát érinti az én részem ebben annyi, hogy keresem VELE  a kapcsolatot, de ez sem belőlem indul.

Mert nem azé aki akarja, és nem azé aki fut, hanem a KÖNYÖRÜLŐ ISTENÉ!

Hilda

• Vendég
« Válasz #216 Dátum: 2008 December 15, 15:28:01 »
"Ki-ki a maga értelme felől legyen meggyőződve"

Tényleg nem üdvösségi kérdés, mert én szolgálhatok Istennek tiszta lelkiismerettel úgy is, ha néha "szellemi részegségig iszom magam"
és lehetek megalkuvó keresztény úgy is, ha minvégig méltóságteljesen, és illendően viselkedem, na és fordítva.

maria

• Vendég
« Válasz #217 Dátum: 2008 December 15, 15:38:50 »
Hildám, mondjuk téged szívesen megnéznélek ebben az állapotban.  Higgyétek el, én nyitott vagyok bármire, ha érzem az Urat benne. De csak akkor.

Hilda

• Vendég
« Válasz #218 Dátum: 2008 December 15, 15:48:04 »
Hidd el kedves Mária, hogy nem ez a lényeg!
Lehet vonzó, vagy taszító, botránykő, vagy bizonyság, a lényeg mindig a gyümölcs!
Meg kell nézni vannak-e, és ha igen milyenek.

(Lehetnek erdei gyümölcsök is, bocsi  :hehe: )

ircsi

• Vendég
« Válasz #219 Dátum: 2008 December 15, 16:10:25 »
Én már nagyon sokszor megtapasztaltam a SZ.L: örömét.
Mindig lágyan érint meg és a belsődből felfakad egy szent nevetés ami a SZ.L. érintésétől van.
Kiárad Isten örömének kenete és bizony "be is lehet rugni "tölle.Amig tart teljesen tudatodnál vagy.
Ez teljesen más mint amikor az ember nevet valamin, vagy alkohóltól mámoros.Ez belülről jön,átkell élni ahóz,hogy összelehessen hasónlítani.Amikor érzed tudod,hogy Isten jelenléte van ott és érzed  fizikai módón is ezt a jelenlétet.
Most a  talimn is volt ilyen megtapasztalásom,az eggyik dícséret alatt érezem,hogy Isten dícsőségének fellege körülvesz és egy lágy nevetés tört fel belöllem.Csodáltos volt az Úr jelenlétét megtapasztalni.
Isten országa igazság,békesség, és SZ.L. való öröm és ha ezt az örömöt tapasztaljuk nyílván elközelgett Isten országa közénk.
Szeretettel  Ircsi

Hilda

• Vendég
« Válasz #220 Dátum: 2008 December 15, 16:18:14 »
Így van Ircsi, úgy van ez, mint a gyógyulással, amíg valakivel nem történik meg, nem érzi a saját bőrén, addig nem tudja miről lehet szó.
Az is eszembe jutott, hogy ez lehet egyfajta vizsga is, mennyire vagyunk nyitottak, és tudjuk levetkőzni amiket eddig belénk "vertek".  :2police:

Magda

• Vendég
« Válasz #221 Dátum: 2008 December 15, 16:31:53 »
Így van Ircsi, úgy van ez, mint a gyógyulással, amíg valakivel nem történik meg, nem érzi a saját bőrén, addig nem tudja miről lehet szó.
Az is eszembe jutott, hogy ez lehet egyfajta vizsga is, mennyire vagyunk nyitottak, és tudjuk levetkőzni amiket eddig belénk "vertek".  :2police:

maria

• Vendég
« Válasz #222 Dátum: 2008 December 15, 16:33:24 »
ircsike! Amit te írsz, azt már én is megtapasztaltam sokszor. Nekem nem ez a furi. De nem fetrengtél a földön mint egy eszelős és nem nyerítettél vagy ugattál. A boldogság az Úr jelenlétében nem is lehet ismeretlen senki számára, akiben benne van Isten Szelleme. A túláradó öröm jelen van, nem lehetünk közönbössek és nem állhatunk egyhelyben mint a faszobrok. Nekem azzal sincs bajom, ha ez egészséges kereteken belül van. Azt hiszem élő példa volt Újkígyóson, hogyha megérzem az Úr jelenlétét, tűzbe jövök tőle. De kontroll alatt teszem.

Hilda

• Vendég
« Válasz #223 Dátum: 2008 December 15, 16:48:07 »
Az önkontroll sem mindig szükséges, sőt örülhetünk, ha teljes átadásban, oldottak tudunk lenni. Nem könnyű higgyétek el!
Kérdés, hogy a nézelődőknek akarok megfelelni, vagy az Úrnak? Nehéz elfeledkezni arról, hogy mások látnak, és mit szólnak.
Az, hogy ez nem mindig vonzó látvány... ez van.
Tudjátok, hogy volt Magyarországon egy ébredés, amíg el nem folytották, úgy hívták őket a REMEGŐK,
ők ezzel okoztak botránykozást, de rengeteg ember tért meg, és újult meg, tehát a gyümölcsei jók voltak.  :063:

maria

• Vendég
« Válasz #224 Dátum: 2008 December 15, 16:57:00 »
Magyarországon a pünkösdi karizmatikus ébredés volt az első ébredés, ami hatalmasan kiáradt az országra. Őket elfolytotta a vallásos rezsim. Abban az időben egy nagy hatalom volt ebben az országban, az egyik öreg egyház. Az idős pünkösdi emberek arról a gyönyörűségről, ami akkor volt, sokat tudnának beszélni. A pünkösdieknél nem volt tiltva a női szolgáló sem. Mára viszont átvették a fériak. Áldott egy ébredés lehetett abban az időben. Ma azt mondják, meg se közelíti ami van. Hát, vágyom rá, hogy legyen mégnagyobb ébredés.

Hilda! Azért az is ott van, hogy ne botránkoztassunk meg senkit, mert jajj annak, aki.... Itt valószínű nem a bözsinéniről van szó, aki mindenen megbotránkozik.  :119: Én kértem az Urat, hogyha Ő jónak látja, akkor töltsön be azzal amit akkor láttam abban a gyüliben ahonann kijöttem, de nem kaptam meg. Ki is halt az is hamar.