Kár a gúnyolódás, hogy nem láttunk részeg embert, bizony mindenki látott és az egyáltalán nem hasonlít arra, amit tapasztaltunk néhány gyüliben. Pünkösdi jelenséget senki ne hasonlítsa ahhoz, amit manapság látunk egyes gyülikben. Óriási a különbség. Nem hiszem, hogyha Péter brekegett, vagy ugatott, vagy vonaglott volna a földön, akkor a mélyen vallásos zsidók részegnek titulálták volna kedves Magda. Szerintem egyből a bolondok jelzővel illették volna őket. Tudjátok miből gondolom? Mert ha valaki ilyent lát, nem részegnek nyilvánítja, hanem ki éppen aminek. Én sem részegnek láttam amikor ezzel először szembesültem 15 éve. Az embert senki nem ítélheti el, de a cselekedeteit meg kell ítélni! Sőt, a Bibliában nem is olvasunk arról, hogy Péterék vagy akár Pál életében megismétlődött volna. Tehát nekem kell a két- három tanubizonyság erről.
Elmondom nektek, hogy pont Németh Sándor volt az, - a hites tesók állítása szerint, hogy bocsánatot kért a központi gyülibe, hogy nem Istentől volt ez, hanem emberektől. Tudok gyüliket a hiteseknél, ahol elmondta a pásztor a nyájnak ezt és ők is leállították már. Nem mindenhol, de vannak már gyülijük ahol igen. Én voltam az egyikben nem régen és valóban nem engedi már meg a pásztor. Felkelti a földről és az illető leül a helyére. Ott miért is tud olyan nyugisan ülni tovább, ha a Szent Szellemtől van? Moncsi! Az eldölés amiről te írtál, nem arról folyik az eszmecsere.
Senkit nem akarok megbántani ezzel, az igazság úgyis odaát fog kiderülni. Nem üdvösség kérdése. Személy szerint tőlem távol áll nagyon. Én inkább a Szellemi ajándékokra vágyon, ahogy Pál mondta.
Természetesen én senkivel nem fogok hajbakapni, mert ő hisz ebben.