Szerző Téma: Okkultizmus (agykontroll, bioenergia...stb.)  (Megtekintve 87217 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Hilda

• Vendég
Re: Okkultizmus (agykontroll, bioenergia...stb.)
« Válasz #240 Dátum: 2008 December 16, 09:52:40 »
Kaptam egy dvd-t, mindegy ki beszél rajta, de szinte minden tetszik amit mond, de egy valami megütötte a fülemet:

Egy felekezetközi Istentiszteletről beszél, és örömmel mondja, mind eljöttek a templomba: vették az Úr testét, és vérét...

Mit gondoltok erről? Ha egy darab ostyával nemtommit csinálnak, attól Krisztus teste lesz? Ez nem varázslás? Csak kérdezem.

maria

• Vendég
« Válasz #241 Dátum: 2008 December 16, 10:04:03 »
Hilda! Én azt gondolom nem értik a vér és a test megemlékezésének a lényegét. A megemlékezés nem arról szól, hogy valóságos testé válik az ostya vagy a bor vérré, mint a kánai mennyegzőn a víz. Én ha megemlékezem egy szerettemről úgy, hogy koccintok rá, nem fog a pohárba lévő pezsgő azonossá válni vele. Sajnos de van félremenés bőven Kirsztus Testében a tanítás terültén. Én az ostyát se értem, de biztosan van rá magyarázatuk. Jézus a kenyeret törte meg és a borral együtt odaadta a tanítványoknak. Az úrvacsora megemlékezés így helyes, mert ennek van bibliai alapja.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #242 Dátum: 2008 December 16, 11:14:44 »
Kaptam egy dvd-t, mindegy ki beszél rajta, de szinte minden tetszik amit mond, de egy valami megütötte a fülemet:

Egy felekezetközi Istentiszteletről beszél, és örömmel mondja, mind eljöttek a templomba: vették az Úr testét, és vérét...

Mit gondoltok erről? Ha egy darab ostyával nemtommit csinálnak, attól Krisztus teste lesz? Ez nem varázslás? Csak kérdezem.

Ez a katolikus tanításból ered. Úgy hiszik, hogy amikor magukhoz veszik a bort és a kenyeret, elfogyasztva átalakul Krisztus testévé.
Azthiszem ebből kifolyólag következik az a tanítás, hogy aki kihagy akár egy ilyen alkalmat, az elveszítette üdvösségét.  :118:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Hilda

• Vendég
« Válasz #243 Dátum: 2008 December 16, 11:19:30 »
Ok, ezzel tisztában voltam, de a kérdésem: Ez a varázslás kategória?

Mert ugye valamiből szertartásokkal egy egészen mást csinálni...

Egyesek szerint ezzel nagyobbá teszik magukat Istennél, mert ő a porból csinált embert, de őt az anyagból csinálnak Istent. Opsz!  :118:

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #244 Dátum: 2008 December 16, 11:27:43 »
Szerintem ez a "Krisztus vére és teste lesz a gyomrunkba" szó szerinti értelmezés nem varázslás, hanem súlyos ismereti hiány és félreértelmezés.
Tévelyegnek.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

maria

• Vendég
« Válasz #245 Dátum: 2008 December 16, 11:55:04 »
Szerintem Hilda, azt kellene definiálni, hogy mi is a varázslás fogalma. Kérdés, hogy a szertartás ami idegen isteneknek áldoznak, az az-e? Kérdés, hogy a félre siklott tanítás az-e? Kérdés, amit Istnnek emlékére teszünk mégha rosszul is, akkor varázslásról beszélünk -e? Talán ezeket kéne kielemezni és akkor közelebb kerülünk hozzá, mint azzal, hogy most csak úgy hasraütve rámondom, hogy igen, ez varázslás. Megmondom őszintén, én nem tudom a választ.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #246 Dátum: 2008 December 16, 12:18:29 »
Varázslásnak szerintem a leginkább az nevezhető, amikor kápráztatás (jelek, csodák) történnek, amely nem Istentől jönnek.
 :118:

Magda

• Vendég
« Válasz #247 Dátum: 2008 December 16, 12:24:54 »
Mi mindannyian, kivétel nélkül el vagyun varázsolva, ebből csak a KERESZT a kimenekedésünk.

NAPONTA a kereszt felvétele, de csak a megváltását elfogadó ember veheti fel, felvenni pedig kell,
mégpedig
NAPONTA.

Aki nem teszi az az elvarázsolt állapotában marad.

:044:

maria

• Vendég
« Válasz #248 Dátum: 2008 December 16, 13:14:35 »
Magda szerintem ez ..... Attól nem vagyok elvarázsolva, mert nem vagyok egyfolytában kenet alatt. Ebben a világban élünk és időnként a világ felé is kell látni. Abban dolgozunk, abban van a környezetünk stb. A keresztet én 1 x vettem föl, de azt végleg. Sohatöbbé senki nem tud meghalni csak 1x. Én inkább szívesen megyek a Trónus elé, ahogy a Bibliába írva van, mint a kereszt lába alá. Ezt valaki kitalálta és szajkózzák mások is. Jézus már nincs rajta! Minek menjek oda? Ő feltámadt és ÉL! Ott van a Trónuson az Atyával. Minek nekem ismét bármit is felvenni a keresztről? Odateszem az Úr lábai elé inkább a nyűgömet, hálámat imádságban. Neharagudj, én ezt mégcsak jelképesen sem fogadom el, mert nem biblikus. Ha van Igéd rá, hogy naponta fel kell venni a keresztet, jöhet és megváltoztatom a véleményemet. Egy keresztény, nincs elvarázsolt állapotban, mert  nem imádkozott. Legfeljebb megtévesztésben lehet.

Magda

• Vendég
« Válasz #249 Dátum: 2008 December 16, 13:43:55 »
Szia Mária, igen VALAKI!  :2angel:

Nem a kereszt lábához, mert azt én sem írtam, hanem feltámadtam a KRISZTUSSAL, és megfeszítem a testem indulataival és kívánságaival, ezt senki nem teszi meg helyettem, és csak a feltámadott ember  teheti meg, ha nem tszi, akkor ENGEDETLEN és az engedetlenség a varázslás  :2knuppel:

:2smitten:

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #250 Dátum: 2008 December 16, 13:46:54 »
Kedves Magda! :05:

Az engedetlenség nem varázslás. Csupán összehasonlította az ige, ha jól emlékszem: olyan az engedetlenség, mint a varázslás bűne!

Magda

• Vendég
« Válasz #251 Dátum: 2008 December 16, 13:52:02 »
Kedves Magda! :05:

Az engedetlenség nem varázslás. Csupán összehasonlította az ige, ha jól emlékszem: olyan az engedetlenség, mint a varázslás bűne!

Bocs én ezt tanultam  :2angel:
Engedetlen aki a saját feje után megy és nem a SZENT SZELLEM vezeti.
Az Írott Írásban mindég azokat nevezi varázslónak, aki az ÖRÖKKÉVALÓ akarata nélkül cselekszik, pl. Egyiptomban a varázslók.
Szóval én ezt tanultam  :2angel:

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #252 Dátum: 2008 December 16, 13:57:07 »
Kikerestem az igét. Összehasonlítja mint a bűn horderejét. Nem pedig azonosítja egymással.

1Sám 15,23a
Olyan az engedetlenség, mint a varázslás vétke, és az ellenszegülés, mint a bálványimádás..."

Nem elérhető ermaha

• Testvérünk
  • *
« Válasz #253 Dátum: 2008 December 16, 14:32:41 »
Jó volna,ha újra beraknátok,hogy én is lássam,elvileg tudom miről van szó,csak a gyakorlatban nem.Mert amikor meg akartam nézni,angol szöveg volt és nem jegyeztem le. :2smitten:
Mert nem a félelemnek szellemét adta nekünk
az Isten,hanem az erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét/Tim:1,7/

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #254 Dátum: 2008 December 16, 14:47:50 »
Mire gondolsz kedves Ermaha? Milyen angol szövegre?

:2smitten: