Szerző Téma: Okkultizmus (agykontroll, bioenergia...stb.)  (Megtekintve 87219 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

maria

• Vendég
Re: Okkultizmus (agykontroll, bioenergia...stb.)
« Válasz #315 Dátum: 2009 Augusztus 02, 20:16:38 »
Azt ne felejtsétek el, elsőre minden ártatlannak látszik, legyen jóga, kopogtatás, akupunktúra, keleti maszlag, küzdősport ... stb. Ez az első lépése a sátánnak.

Nem elérhető Csaba

• Testvérünk
  • *
« Válasz #316 Dátum: 2009 Augusztus 02, 20:55:39 »
Kedves Tesókáim!
Aki nem tudja a biómechanikát szétválasztani a filozófiától, annak nem ajánlom sem a jogát, sem a thai-chit!
Az válassza inkább az ökölvívást, mert ott a makulátlan európai keresztyén kultúra befolyása alá fog kerűlni!
:hehe:
Nos, aki Krisztust
kívánja helyetesíteni,vagy megtalálni egy keleti mozgáskultúrával, annak komoly próblémái lehetnek a hitével!  
:044:
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13

maria

• Vendég
« Válasz #317 Dátum: 2009 Augusztus 02, 21:20:57 »
Daba: Az válassza inkább az ökölvívást,

Egy kihívás jöhet?   Ameddig meggondolod magad, addig bemelegítek   :2funny:

Nem elérhető Csaba

• Testvérünk
  • *
« Válasz #318 Dátum: 2009 Augusztus 02, 21:36:37 »
 Félelmetes a hulahopp karikád!
Nem akarok leégni!
Inkább bedobom a törölkőzőt!

Nem elérhető tothg

• Testvérünk
  • *
« Válasz #319 Dátum: 2009 Augusztus 03, 10:37:01 »
Kedves Tesókáim!
Aki nem tudja a biómechanikát szétválasztani a filozófiától, annak nem ajánlom sem a jogát, sem a thai-chit!
Az válassza inkább az ökölvívást, mert ott a makulátlan európai keresztyén kultúra befolyása alá fog kerűlni!
Nos, aki Krisztust
kívánja helyetesíteni,vagy megtalálni egy keleti mozgáskultúrával, annak komoly próblémái lehetnek a hitével!  
:044:

A probléma ott van, hogy mindenki meg van győződve: "Én tudok vigyázni magamra..."
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

maria

• Vendég
« Válasz #320 Dátum: 2009 Augusztus 03, 10:41:55 »
Gábor: A probléma ott van, hogy mindenki meg van győződve: "Én tudok vigyázni magamra..."

Éppen erre írtam, hogy nem tűnik elsőre problémásnak, tehát teljesen ártatlannak hisznek dolgokat. Épen ilyen a jóga is. Viszont el felejtik, hogy milyen szellem mozgatja ezt! Ebben van a lényeg. A pók pedig beszövi az áldozatát.

Nem elérhető Aata

• Testvérünk
  • *
    • Fontos üzenetek és feljegyzések
« Válasz #321 Dátum: 2009 Augusztus 03, 11:20:43 »
Gábor: A probléma ott van, hogy mindenki meg van győződve: "Én tudok vigyázni magamra..."

Éppen erre írtam, hogy nem tűnik elsőre problémásnak, tehát teljesen ártatlannak hisznek dolgokat. Épen ilyen a jóga is. Viszont el felejtik, hogy milyen szellem mozgatja ezt! Ebben van a lényeg. A pók pedig beszövi az áldozatát.

Azért ilyen alapon nagyon kevés dolgot tehetnénk az életünkben... A Sátán gyakorlatilag az élet minden területén támad, szóval akkor nem csinálhatok semmit? Elég ha csak a szexualitást említem, ami szerintem az egyik legkomolyabb támadási pont. Akkor fel kell hagynia mindenkinek azzal is, mert rosszul is végződhet?

Szerintem a megoldás valóban ott keresendő, amit Gábor is említ: "Én tudok vigyázni magamra..." A lényeg az, hogy ne te akarj vigyázni magadra, hanem Istenre bízd az életed. És akkor látni fogod, hogy az adott sport, harcművészet stb. használ-e, vagy építésedre szolgál-e. Ne magunkra vigyázzunk, hanem hagyjuk és akarjuk, hogy Isten vigyázzon ránk.
I Korintus 13,12-13: Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert az Isten. Most azért megmaradt a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.

ircsi

• Vendég
« Válasz #322 Dátum: 2009 Augusztus 03, 12:03:06 »
Idézet
Azért ilyen alapon nagyon kevés dolgot tehetnénk az életünkben... A Sátán gyakorlatilag az élet minden területén támad, szóval akkor nem csinálhatok semmit? Elég ha csak a szexualitást említem, ami szerintem az egyik legkomolyabb támadási pont. Akkor fel kell hagynia mindenkinek azzal is, mert rosszul is végződhet?

Kedves Aata Pál ezen tanítása jutott eszembe fogadd szeretettel.

1 Kor. 6,9
Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősítők,

1 Kor. 6,10
Se lopók, se telhetetlenek, se részegesek, se szidalmazók, se ragadozók nem örökölhetik Isten országát.
1 Kor. 6,11
Ilyenek voltatok pedig némelyek, de megmosattattatok, de megszenteltettetek, de megigazíttattatok az Úr Jézusnak nevében és a mi Istenünk Lelke által.
1 Kor. 6,12
Minden szabad nékem, de nem minden használ; minden szabad nékem, de én nem adatom valakinek hatalma alá.

1 Kor. 6,13
Az eledelek a hasnak és a has az eledeleknek rendeltetett. Az Isten pedig mind ezt, mind amazokat eltörli. A test azonban nem a paráznaságnak rendeltetett, hanem az Úrnak, és az Úr a testnek.

Nem elérhető Csaba

• Testvérünk
  • *
« Válasz #323 Dátum: 2009 Augusztus 03, 12:06:22 »
Aata tesókám, határozottan fejlődől a hitben!
:igen:
De komolyra fordítva a szót, vannak 'rizikófaktorok', amelyeknek feleslegesen teszi ki az ember magát!
Hidd el tesókám sok igazság van abban, amit Gábor és Mária ír!
Én 20 évig abban éltem és bizony láttam magukat kereszténynek valló embereket, pogány rituális szertartásokat végezni!
Ez bizony kisértetiesen hasonlít izrael azon korszakára, amikor Jehova mellett Baál is jól megfért náluk!  
Ezért újra mondom, aki nem tudja szétválasztani a biomechanikát a filozófiától az ne foglalkozzék ilyesmivel!
Ha pl. valaki egy inszalag feszítésénél nem annak mechanikájában bízík, hanem valamilyen szellemi hatalomban, ami földre kényszerítí az ellenfelet, nos az ilyen ember számomra, nem csak, hogy nem keresztyén, de ostoba is!

Nem elérhető Sándor

• Testvérünk
  • *
« Válasz #324 Dátum: 2009 Augusztus 03, 12:58:54 »
Kedves Aata,

Az idézett 1.kor6.12 egy nagyon tapintatos lelkigondozás bevezető része. Korintus egy nagyon problémás gyülekezet volt. Pál tudja, hogy mit akar mondani - de a címzetteknek pedig tudni kell, mit is jelent. Hosszú levél ez. Korintus az, ami a rituálét, babonaságot, csodavárásokat, és igen masszív romlottságot is produkál. Az a kérdés, hogy az elhívottakból hogy lesznek szentek - és nem az, hogy milyenek ma. A kutyából szalonna. Nem a maga erejéből - hanem a lélek által, Isten igéje munkálja.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

Nem elérhető tothg

• Testvérünk
  • *
« Válasz #325 Dátum: 2009 Augusztus 03, 13:01:48 »

Igen, a paráznaságot mindenképpen. A szexet nem kell, ha házas vagy. Érted? Ami nem jó, azt ne akarjuk ideológiákkal jónak beállítani. Ami nem jó, azt ne csináljuk. Persze mindenki azt csinál és úgy, ahogy akarja, én csak példaképpen írtam le a sztorit. Azért, mert a mozgás jó, attól még nem pont a jógát kezdeném gyakorolni...  :169:
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

Nem elérhető Aata

• Testvérünk
  • *
« Válasz #326 Dátum: 2009 Augusztus 03, 13:20:56 »
Igen, azt hiszem értem is, amire itt gondoltok. Csak azt mondom, hogy
Hidd el tesókám sok igazság van abban, amit Gábor és Mária ír!

Igen, tudom én, hogy jó dolgokat írtak. Csak azt szerettem volna hangsúlyozni, hogy bizony az élet minden színterén megjelenik a gonosz, nem tudom kikerülni. Ha valaki tényleg Istent követi, akkor tudni fogja, hogy hol a határ, ha nem, akkor pedig elbukik. Én pl. már rá kellett jöjjek, hogy a harcművészet nagyon rossz választásom volt, mert csak agresszívvé tett. Ez azonban csak rám vonatkozik, és nem mindenki hitének van itt a határa. Szükség van a hívő sportolókra, mert az ő sportban tanúsított higgadtságuk, szerénységük nagyon erős bizonyságtétel lehet mások számára. De sajnos ez kétélű fegyver, és könnyű eltévedni. A lényeg, hogy Isten hangját hallgasd, és akkor Ő kísér utadon. Ezt tudom csak javasolni azoknak, akik ilyen tevékenységeket űznek. Ha meg vannak arról győződve, hogy Isten ezen keresztül kívánja őket használni, akkor azt csinálni kell.

Egy prédikáción hallottam a következőt: az egyik gyülekezetben volt egy fiú, aki otthagyta gyülit, és beállt a helyi motoros bandába. Azt hiszem nem kell elemeznem, hogy milyen szellemiség vezette ezt a bandát. A helyi lelkipásztor úgy "csalogatta" a fiút vissza, hogy maga is elkezdett motorozni ezért, és igyekezett a közelségébe kerülni. Nem állt be a bandába, és nem vette át a szellemiséget, de a fő tevékenységüket kezdte űzni, csak hogy szolgáljon vele az Úrnak. Mert a motorozással magával nincs gondja az Úrnak, az a kérdés, hogy milyen célra használod.
I Korintus 13,12-13: Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert az Isten. Most azért megmaradt a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.

Nem elérhető Csaba

• Testvérünk
  • *
« Válasz #327 Dátum: 2009 Augusztus 03, 15:05:59 »

Aata írta:

Én pl. már rá kellett jöjjek, hogy a harcművészet nagyon rossz választásom volt, mert csak agresszívvé tett. Ez azonban csak rám vonatkozik, és nem mindenki hitének van itt a határa. Szükség van a hívő sportolókra, mert az ő sportban tanúsított higgadtságuk, szerénységük nagyon erős bizonyságtétel lehet mások számára. De sajnos ez kétélű fegyver, és könnyű eltévedni. A lényeg, hogy Isten hangját hallgasd, és akkor Ő kísér utadon. Ezt tudom csak javasolni azoknak, akik ilyen tevékenységeket űznek. Ha meg vannak arról győződve, hogy Isten ezen keresztül kívánja őket használni, akkor azt csinálni kell.'

Tesókám 20 éven keresztűl gyakoroltam a muay thait és a nihon jiu-jitsut.
Miféle higadságról és Krisztus melletti bizonyságról beszélünk?!

Soha nem gondoltam arra, hogy budhista, vagy shintoista legyek!
Valahogy még sem sikerűlt Krisztusról és Istenről bizonyságot tennem, miközben a könyököm, vagy a térdem az ellenfelem arcába landolt, esetleg az izűleteit csavarva, ínszalagait feszítve a földre kényszerítettem.
Ha gyakoroltál már harcművészetet, tudnod kell, hogy a gyakorlással is fájdalmat okozól másoknak, ez elkerűlhetetlen!
Mond már el nekem, hogy miként teszel itt bizonyságot Jézusról, vagy Isten szeretetéről?!
Az európai ökölvívás csak annyiban rosszabb a keletiharcművészeteknél, hogy ott nem az önvédelem, hanem a siker és a pénz a motivácíó!
Számomra a kűzdősportban és harcművészetben nem a filozófia okozza a próblémát , mert azt nem kell elfogadnunk.
A gond, az embertársunkkal szembeni viselkedés, amely ilyenkor messzeáll Krisztus szeretetétől!
Az Új Teremtésed napja, a 'halálod napja' is egyben, mert meghalsz mindennek, amely Krisztusban nem áll meg!
Kifogásokat keresni persze lehet!
Szeretettel:
Daba

Nem elérhető Aata

• Testvérünk
  • *
« Válasz #328 Dátum: 2009 Augusztus 03, 15:53:23 »
Nem minden harcművészet szól verekedésről és mások veréséről, ráadásul nem is kötelező azt ilyen szinten űzni.

Igen, én is erről beszélek. Nem kell azzá válnod, amik ők, mert akkor már valóban azt a szellemet követed.

Emellett megjegyezném, hogy itt jógáról és hasonló dolgokról is volt szó, ahol nem üt senki senkit.

Nem elérhető Csaba

• Testvérünk
  • *
« Válasz #329 Dátum: 2009 Augusztus 03, 16:04:30 »
Nem minden harcművészet szól verekedésről és mások veréséről, ráadásul nem is kötelező azt ilyen szinten űzni.

Igen, én is erről beszélek. Nem kell azzá válnod, amik ők, mert akkor már valóban azt a szellemet követed.

Emellett megjegyezném, hogy itt jógáról és hasonló dolgokról is volt szó, ahol nem üt senki senkit.

Na erről beszéltem, már keresed is a kifogásokat!

Drága Aatám!
A keleti életfilózófia a tökéletességre törekszik, arra csak hogy Krisztus nélkűl!
Én a jogára és a harművészetekre is azt írtam, hogy lehet őket filozófia nélkűl gyakorolni!

Amúgy mon má e nekem, hogy melyik harcművészet nélkülőzi az :2knuppel:
erőszakot?!
:2smitten: