Szerző Téma: Napi harcok az életünkben  (Megtekintve 115237 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

maria

 • Vendég
Napi harcok az életünkben
« Dátum: 2007 Január 08, 11:14:03 »
Milyen komoly csatára hív ez az Ige bennünket: "Vigyázzatok magatokra! Ha vétkezik ellened atyádfia, figyelmeztesd, és ha megbánja, bocsáss meg neki." Luk.17:3

Felhívja a figyelmünket Jézus, hogy vigyázzunk Magunkra! Mire? Titkoljuk el atyánkfia, -keresztény testvérünk előtt, ha vétkezett velünk eszemben? Nem! Sőt! Inkább azt monjda, hogy figyelmeztesd, hogy vétkezett. Ne mondjuk azt, hogy "Ugyan, nem történt semmi!" Ez hazugság lenne. Kit kell figyelmeztetni? Azt az illetőt, aki ellenünk vétkezett. Mikor kell megbocsátani neki? Ha megbánja! Akkor bocsássunk meg neki! Mi van ha nem bánja meg? Mit tanácsol Jézus? Haragudjunk rá? Nem hinném. Rossz dolgokat terjesszünk róla? Nem hinném, mert ezekben az esetekben már mi is vétkezünk.
Kolosse 3:12. Öltözzetek föl azért mint az Istennek választottai, szentek és szeretettek, könyörületes szívet, jóságosságot, alázatosságot, szelídséget, hosszútűrést;
13. Elszenvedvén egymást és megbocsátván kölcsönösen egymásnak, ha valakinek valaki ellen panasza volna; miképpen a Krisztus is megbocsátott néktek, aképpen ti is;
14. Mindezeknek fölébe pedig öltözzétek föl a szeretetet, mint amely a tökéletességnek kötele.
15. És az Istennek békessége uralkodjék a ti szívetekben, amelyre el is hívattatok egy testben; és háládatosak legyetek.
16. A Krisztusnak beszéde lakozzék ti bennetek gazdagon, minden bölcsességben; tanítván és intvén egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel, hálával zengedezvén a ti szívetekben az Úrnak.

Nem elérhető t.zoli

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 302
 • Vendég
  • www.szomjazokklubja.shp.hu
Re: Napi harcok az életünkben
« Válasz #1 Dátum: 2007 Január 08, 17:16:23 »
Hát igen!!!!
Kedves téma
Sokat Gondolkoztam én is, hogy milyen dolgokat kell leküzdeni a hétköznapokban.
Az biztos, sok van, sokszor félek neki látni néha már csak azt vesszem észre hogy benne vagyok. Ez a gyarló test mig a világ kísértésének van kitéve nem szabad nyugton lenni.
Egy kedves példázat Atíz szűsz esete ahhol a vőlegényt várják (Jézust) mécsessel, mert a szokás ez volt, de Vajon mi is így várjuk az Úrat?
Ha ismerjük a példázatot akkor tudjuk, a történet szomorú végét, ha nem itt megy:1"Akkor hasonló lesz a mennyek országa a tíz szűzhöz, akik fogták lámpásukat, és kimentek a vőlegény fogadására.  2Öt közülük balga volt, öt pedig okos. 3A balgák ugyanis amikor magukhoz vették lámpásukat, nem vittek magukkal olajat, 4az okosak viszont lámpásukkal együtt olajat is vittek korsóikban. 5Mivel pedig a vőlegény késett, mindnyájan elálmosodtak, és elaludtak. 6Éjfélkor aztán kiáltás hangzott: Íme, a vőlegény! Jöjjetek a fogadására! 7Ekkor felébredtek a szüzek mind, és rendbe hozták lámpásukat. 8A balgák így szóltak az okosakhoz: Adjatok nekünk az olajotokból, mert lámpásunk kialszik. 9Az okosak így válaszoltak: Hátha nem lesz elég nekünk is meg nektek is: menjetek inkább a kereskedőkhöz, és vegyetek magatoknak. 10Amíg azok távol voltak vásárolni, megjött a vőlegény, és akik készen voltak, bementek vele a menyegzőre. Azután bezárták az ajtót. 11Később megérkezett a többi szűz is, és így szóltak: Uram, uram, nyiss ajtót nekünk! 12Ő azonban így válaszolt: Bizony, mondom nektek, nem ismerlek titeket." 13"Vigyázzatok tehát, mert sem a napot, sem az órát nem tudjátok!"
Tehát ezen sorok elolvasását tanulmányozva kell nekünk is az okos szűzek mellé állni.
Mert, aki minden nap Harcban van azok megerősödnek, de akik legyengülnek, kicsinyhitűek, mert a korsó:(ami a mi szívünk) fontos, hogy ne a világi megoldásokkal legyen teli hanem a szent lélek által legyen.
Mert csak így tudunk a Harcba menni, van lelkierönk, hitünk és védelmünk, persze sok monden kellene még (alázat szelídség bölcsesség) de ha a többi renben van akkor neked is nyugodt életed van. Persze el is fáradhatunk, "mint az ifjak" de ők is a szentlélek pohrához járulnak és Új erőre kapnak.
Én példázatom amit már letettem az Úrhoz, az a pénteki kapkodásaim, ami már pánik szerű volt, de sokat tanultam belőle, emlékszem ki is zártam magam az albérletből, és sírtam, hogy nem jutok haza időbe és nem tudok elmenni a gyülibe, és imátkoztam ez olyan volt mint amikor kizárjuk az Úrat én is így éreztem nem tudtam bemenni és néha én sem engedtem be. Ki zárni magunkat (kapkodás, idegesség jele) ilyenkor az Úr is háttérbe szorul képessek vagyunk a mi problémánkat nagyobb gondnak venni mint azt, HOGY az Úrral foglalkozzunk, de nálam is jött a csoda az Úr megmentett, időbe eljutottam a gyülibe, ilyenkor Hálát adtam az Úrnak ,mert rá jöttem milyen kis jelentéktelen is vagyok.
Kérlek benneteket aki még nem döntöt az Úrnál az tegye meg mert Ő olyan mint a legjobb tanárunk.
És akinek a korsója még mindig a világból telik meg az dobjon és hagyon el minden bűnös dolgot mert nem tudhatjuk mikor jön el és hogyan vagyunk kész az Ő fogadására, Ne legyünk az 5 balga szűzhőz hasonló mert akkor várhatjuk az Ítéletett. Én félve mondom ki, hogy én készen vagyok, mindnyájjan nézzünk magunkba és ami nem oda való azt gyorsan ki kell dobni!
Ne várjunk tétlenül mert a végzet utolér és ne legyünk fáradtak az Úr igéjét olvasni és építeni a mi épülésünkre!
Kérdezzük meg hányszor kértem a Szent Lélek Bejövetelét a mi életünkbe, vagyis hányszor kétük, hogy az Úr Szent Lelke töltsön fel?
Üdv: Zoli ;)
A szeretet soha el nem múlik. (Mk 14:1-9).

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Napi harcok az életünkben
« Válasz #2 Dátum: 2007 Január 09, 10:22:39 »
Hát igen...

Minden nap részünk van ebben,ezért nem véletlenül mondja Jézus is:

Lk 9,23
"Azután így szólt mindnyájukhoz: "Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel naponként a keresztjét, és kövessen engem."

Sok napi csata van életünkben.
Pl: azzal is kell megvívnunk,hogy legyen időnk Istenre.Mert a sátán rombolni akarja kapcsolatunkat Istennel.
Elhatározzuk hogy bizonyos időt most IStennel töltök,ámde nem mindig megy ez könnyen.
-Éhes vagyok,fel kell mosnom a konyhát,el kell mennem a boltba stb...

Nem azt mondom hogy ne együnk,vagy hogy koszosan éljünk,hanem azt hogy ne bízzuk a véletlenre az időnket!
Határozottan szánjuk oda magunkat Istennek!
Építsük Istennel való kapcsolatunkat!
 
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

maria

 • Vendég
Re: Napi harcok az életünkben
« Válasz #3 Dátum: 2007 Január 09, 10:50:05 »
Új év, új fogadalmak az év utolsó napjaiban. Új lappal indulok jan. 1-től! Ilyenkor az emberek fogadalamt tesznek: - Ettől az évtől leszokok a cigiről. Ettől a naptól, gyülibe járok és Bibliát olvasok. Többet imádkozom. Lefogyok, nem iszom, nem drogozok, új lappal indulok. Nem leszek ideges a munkahelyemen, szeretni fogom a főnököm, Tanulni fogok szorgalmasan... Türelemmel hordozom el a testvéreket a fórumon... Idén adakozóbb leszek minden területen. Szóval, neki vágok a lehetetlennek. Lesz-e hitele a fogadalmamnak? El jön az év első napja. Á, ma nem megy, talán holnap! Holnap, megint felismerem, hogy nem megy, mert rossz volt a hangulatom, bal lábbal ébredtem, nem voltam valami jó formában. Majd holnap.... Majd holnap biztosan menni fog! Nem megy. Majd talán jövőre. Miért van ez így? Hol hibázok? Mit teszek rosszul? Mit tegyek, hogy győzzek?

Róma 12:1-2. Kérlek azért titeket atyámfiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, mint a ti okos tiszteleteteket. És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata.

- Szánjátok oda a testeteket Istennek! Kinek? Istennek! Mit? Testünket!
- Élő szent áldozatkén! Hogyan? Áldozatként rendeljük alá magunkat az Ő akaratának, céljának! Eddig kié volt ez a test? A bűnös vágyaké, kívánságoké... Hogyan áldozom fel ezt Neki? Keresni kell Isten akaratát! Tölts vele időt, amennyit csak tudsz! Foglalkozz a szellemi dolgokkal többet. Mik ezek? Ima, böjt, igetanulmányozás, gyülibe való járás, dicsőítés.... Ezzel áldozod fel magad Istennek. Semmi mással! Előfordul, hogy elvéted és nem fog összejönni azonnal. Lejössz az "oltárról" Ne legyél kétségbe esve akkor sem. Ameddig ebben a világban élsz, lesznek nehézségeid. Isten tudja, hogy a tested ellen fog állni. Mivel? Gyakori, hogy Biblia olvasás közben elalszol. Előfordul, hogy éppen akkor leszel a legszomjasabb, legéhesebb. Lehet, hogy pont akkor jön a barátod, hogy együtt menjetek valahová. Akkor se add fel. Majd holnap sikerülni fog!... Küzdeni kell, harcolni kell a testeddel, mert a szellemed vágyik Istenre. A tested mást akar, mint a szellemed!
- Ne igazodjatok a világhoz! Hová ne igazodjunk? A világhoz! Miért? Mert tele van hazug sikerekkel! Hazug vágyakkal! Válással, gyötrelemmel, kudarcokkal...
Mit kell tennem? Változzatok el a ti elméteknek megújulása által, mondja az Ige, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata! Válltozz meg az elméd megujjulásával! Hogyan tudod ezt megtenni? Az Igével! Már nem is lesz baj a munkáddal, a kilóiddal, a cigivel, a fórummal....

Nem elérhető kzoli

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 33
 • Mert kegyelemből tartattatok meg...
  • Kegyelem Honlap
Re: Napi harcok az életünkben
« Válasz #4 Dátum: 2007 Január 14, 07:05:50 »
Hát igen.... ez egy komoly dolog az életünkben, mert itt a Földön egy harcmezőn élünk...

Nem is élhetjük túl keresztényként másképp, csak ha valóban megfeszítjük magunkat, és hagyjuk, hogy Jézus cselekedjen helyettünk...
Most a napokban szembesültem azzal megint, hogy mekkora gond az, amikor bizonyos gyülekezetek mindent a démonokra fognak... ha egy ember bűnt követ el, akkor azonnal a démonjait akarják kiűzni... (paráznaság démona, vallásosság démona, cigi démona, stb...stb...) Holott ezek mind a testünk cselekedetei... Persze az ördög a fülünkbe súghatja, hogy ezeket tegyük meg, de mi tesszük ezeket meg a saját akaratunkból, és nem a démonok... Így nincs más hátra, mint komolyan venni Jézus szavait...

Lk 9,23
"Azután így szólt mindnyájukhoz: "Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel naponként a keresztjét, és kövessen engem."
Kérlek, hogy finoman mondd meg, ha megbántottalak, mert nem szándékosan tettem... és bocsáss meg nekem...

KEGYELEM honlap

kiscsillag

 • Vendég
Re: Napi harcok az életünkben
« Válasz #5 Dátum: 2007 Január 15, 22:27:10 »
"Azt a törvényt találom tehát magamban, hogy miközben a jót akarom tenni, csak a rosszat tudom cselekedni.Mert gyönyörködöm az Isten törvényében a belső ember szerint,de tagjaimban egy másik törvényt látok,amely harcol az értelem törvénye ellen, és foglyul ejt a bűn törvényével,amely tagjaimba van.
Én nyomorult ember, ki szabadít meg ebből a halálra ítélt testből? Hála az Istennek,a mi Urunk Jézus Krisztus által!" Róm.7.21-25.

Van megoldás a harcban! Azt mondja Pál apostol, hogy Ő is harcol és küzd a teste ellen, a halálra ítélt test ellen.  Isten akarata,hogy szentek legyünk,az Ő szentjei és ezért ruház fel bennünket a Szentlélek erejével,mert egyedül csak kudarcot kudarcra halmoznánk!
Mindennap,amikor apró és "nagy" dolgokban elesünk és a Lélek figyelmezteti szívünk,hogy állj!!, vedd fel a harcot és láss Jézus szemével és szeress Jézus szeretetével, vezetni akar a megszentelődés útján bennünket! Fel lehet állni , el lehet hagyni a bűnt Vele és Általa!!! Van élő szeretet! Mert Jézus él!

Naponként,amikor előtör bennünk a türelmetlenség,az ingerültség,az ellenség nem szeretése,nem azok a látványos "nagy" bűnök,hanem ,amikre talán sokszor legyintünk is...már akkor halljuk meg a Lélek figyelmeztetését!
Mert komoly az Ellenség is! a nyomorba akar dönteni...

DE Istenünk VAN!!!!Nem elérhető h.isro

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 887
Re: Napi harcok az életünkben
« Válasz #6 Dátum: 2007 Január 18, 14:05:31 »
Én gyakran szoktam csatázni,mint minden keresztény!De olyan mértékben,hogy én mindig önmagamat ostorozom és csak most kezdek rájönni,hogy annak semmi értelme,hogy ostorozzam magam,mert mást már ostoroztak emiatt ez az egyik,ami örömet szerez :fel:!Ami még örömet okoz és megnyugtat egy hosszas küzdelem után,hogy Isten harcol nekem csak hagynom kell,hogy Ő harcoljon értem!Mert én egyedül nem bírok a küzdelmeimmel,de Isten igen,mert Ő sokkal hatalmasabb,mint az én harcaim és ezért csak hagynom kell,hogy szeressen és feltekintenem rá,hogy Hogy a harcaim ne menjenek át önmarcangolásba,hanem tudjak győztesen kikerülni egy ilyen harcból!Biztos vagyok benne,hogy Isten szeretete és kegyelme sokkal nagyobbak,mint az én bűneim! :taps: :thanks:!
With God All Things Are Possible= Istennel minden lehetséges!
Ki vagyok szolgáltatva Istennek. Teljesen fegyvertelen és védtelen vagyok, ezért kell, hogy a Szentlélek befedezzen.

maria

 • Vendég
Re: Napi harcok az életünkben
« Válasz #7 Dátum: 2007 Január 18, 15:06:05 »
Jézus azt mondta: “és nem emlékeztek-é?”
A napi harcodban emlékezz! Vagy talán elfelejtetted, hogy Isten Jó? Elfelejtetted, hogy elfogadtad a Fiát és ezzel az Ő gyermeke lettél, Ő pedig a te Atyád? Elfelejtetted, hogy kiváltságban van részed ezáltal? Elfelejtetted, hogy mindent neked adott? Elfelejtetted, hogy Isten irgalma és könyörülete örökké tartó? Elfelejtetted, hogy szerető és aggódó Atya Ő? Elfelejtetted, hogy együttérző, vigasztaló és megbocsátó Isten Ő? Elfelejtetted, hogy nagy az Ő hűsége, türelme, kitartása? Hát akkor emlékezz és örülj, táncolj és ujjongj!

kiscsillag

 • Vendég
Re: Napi harcok az életünkben
« Válasz #8 Dátum: 2007 Január 22, 11:08:12 »
VAN GYŐZELEM !

A győzelem titka az Istennel való bensőséges kapcsolat!

HA.....elfelejtenek vagy elhanyagolnak,ha tudatosan mellőznek, és te mindezt alázattal vállalod és Uradnak hálát adsz minden sértésért és megaláztatásért,akkor...az győzelem.

Ha....a körülötted lévők különcségét, lelki érzéketlenségét, saját hibáik iránti vakságát elnézed,ha másoktól mindenféle üldöztetést elszenvedsz s mind elviseled úgy,amit azt Jézus Krisztus hordozta,akkor...az győzelem.

Ha....sohasem célod beszélgetésben saját személyedet vagy munkádat,sikereidet kiemelni; ha nem vágyol mások ajánlására,dícséretére; ha szeretsz ismeretlen maradni,hogy Krisztusban elrejtett életed legyen,akkor...az győzelem.
Minen nap megharcolni a saját megszentelődésünket,hogy legyünk a Mi Mennyei Atyánk áldott gyermekei!

maria

 • Vendég
Re: Napi harcok az életünkben
« Válasz #9 Dátum: 2007 Január 28, 17:10:55 »
Arról ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van bennetek egymás iránt. János 13:35; CSIA

Ezt a csatát is meg kel vívjuk naponta. Természetesen nem azt jelenti ez az Ige, hogy soha nem eshetsz ki a szeretetből. Hála Istennek, van szószólónk az Atyánál, Jézus!  Amikor nem járunk szeretetben, nem fogják azt mondani, na ez biztosan Jézushoz tartozik. Még a világ is felismeri az alázatos hívőket. Amikor segítőkészek, alázatosak, megértőek, hosszútűrőek vagyunk, akkor tudni fogják, hogy ezek valamitől mások.

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Napi harcok az életünkben
« Válasz #10 Dátum: 2007 Február 07, 10:24:31 »
"Azután így szólt mindnyájukhoz: "Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel naponként a keresztjét, és kövessen engem."
Lk 9,23
 
 
 
 
Naponkénti kereszt,mikor nem a testünk kívánságait követjük.
De itt nem az evésről,pihenésről van szó!

Hanem a testünkből jövő bűnös kívánságokról!Ami falat emel ISten,és énközöttem!
 
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

maria

 • Vendég
Re: Napi harcok az életünkben
« Válasz #11 Dátum: 2007 Február 08, 14:14:41 »
"Azután így szólt mindnyájukhoz: "Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel naponként a keresztjét, és kövessen engem." Lk 9,23

Három dolgot említ itt az Úr. Az ember először is tagadja meg önmagát, majd vegye fel az ő keresztjét, és kövesse Jézust. A világ azt akarja, hogy valósítsuk meg önmagunkat, ne szenvedjünk és kövessük a világ kívánságait. Mondj le magadról és menj a  kereszthez - itt nem egy valóságos golgotai fakeresztről beszél -  ha nem vagy még az Úré, Nála megtalálod a megszentelődésedet. Isten megbocsátott neked. Nem tudsz te felállítani egy keresztet és megtisztítani magad. Tagadd meg a büszkeségedet, önzőségedet és menj az Úrhoz, hogy elmondd neki szükséged van rá és a vezetésére! A kereszt a halál eszköze! Meg kell halnod. Itt sem a fizikai test haláláról van szó. Akkor miről beszélek? Szellemi dolgokról. Nem tudod még az önzőségedet se elhagyni, de még csak felismerni sem Őnélküle! Kövesd Jézust, járj vele! Mit jelent ez? Tagadd meg magad, vagyis mondj le arról, amit eddig tettél és ahogy éltél. Ez az elhatározás. Azután cselekedj! Fordíts hátat a világ dolgainak és mondj igent Jézusnak! Ekkor felvetted a keresztet és meghalsz. A következő pedig, hogy követed Őt. Követed az Ő akaratát. Ez az Út vezet Istenhez. Naponta meg kell halni. Meg kell feszíteni a hústested akaratát. Ez csak az Igével fog menni. Minél többet az Igében vagy, annál áldottabban tudsz növekedni. Azt veszed észre, meghalsz a világ számára és élsz Istennek a Fia által!

Nem elérhető kati

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 152
Re: Napi harcok az életünkben
« Válasz #12 Dátum: 2007 Február 08, 16:53:18 »
 " Van egy titkos barátom" címü írást, olvastam valahol,és miden szava vigasztaló volt számomra.
   Hálát adod annak a testvéremnek aki megtudta fogalmazni azt, amit én csak a szívembe éreztem
   és közzé tette.Hosszabb volt az írás,de én ennyi jegyeztem fel.
   
  Az én titkos barátom azonban mindig tudja  melyik az a pillanat,amikor rám kell zörgetni.
  Ilyenkor igyszól:?

  Fáradt vagy ?
  Gyere hozzám,és és megnyugvást adok neked !
  Még sohasem hallodtam tőle ilyesmit,hogy már összeszedhetnéd magad"vagy"
  elegem van belőled.

  Kiváncsivá tett: Ő sohasem fárad el ? Neki nincs szüksége felüdülésre ?
  Probáltam kilesni,hogy vajon titokban nem keresi-e az erőtől duzzadozó
  tettrekész,életre való emberek társaságát,hogy velük cserélje le az örökké rászoruló
  barátot.
  Nem sikerült rajta kapnom,hogy öszeesküdött volna ellenem,vagy nevetgélt valakivel
  a hátam mögött.

  Mindig olyanok körében találtam rá,akik hasolóan elesettek voltak.
  Azok körében is akiknek lelkén éppen és bűneim ütöttek sebeket.
  Mert az én titkos barátom az Övéké is.
  Igy szól mindnyájunkhoz.
 
 " Jöjjetek énhozzám,akik megfáradtatok,és meg vagytok terhelve,és én megnyugvást adok nektek" 

 
Én pedig Istenhez kiáltok,és az Úr megsegít engem(Zsolt 55:17)
Áldjon meg téged az Úr, és őrizzen meg téged (4Móz 6:24

maria

 • Vendég
Re: Napi harcok az életünkben
« Válasz #13 Dátum: 2007 Február 21, 21:22:42 »
Billy Graham leányával készítettek interjút az egyik rádióműsorban, amelyben Jane Clayson riporternő megkérdezte őt az utóbbi idők borzalmas eseményeivel kapcsolatban: Hogyan engedhette meg Isten, hogy ilyenek történjenek?

Anne nagyon mély, éleslátásra utaló választ adott: Úgy hiszem, Istent nagyon elszomorítja, ami velünk
történik, ám évek óta azt mondjuk neki: menj ki az iskoláinkból, a kormányunkból, és távozz az életünkből. És Ő, amilyen gentleman, csendben hátrahúzódott. Miképpen várhatjuk el Istentől, hogy áldását és védelmét adja, ha egyben arra szólítjuk fel, hogy hagyjon bennünket békén?

O Hare (akit meggyilkoltak, testét nemrég találták meg) panaszkodott, hogy nem akar imádságot az iskoláinkban, és mi azt mondtuk, rendben.

Azután valaki azt mondta, jobb, ha nem olvassuk a Bibliát iskoláinkban: a Bibliát, amely azt mondja: ne ölj, ne lopj és szeresd felebarátodat, mint önmagadat. És mi azt mondtuk, rendben. Azután dr. Benjamin Spock azt mondta, ne fenekeljük el a gyermekeinket, ha rosszul viselkednek, mert a kis személyiségük megsérül, és lerombolhatjuk önbecsülésüket (Spock fia öngyilkos lett). És mi azt mondtuk, egy szakember biztosan
tudja, miről beszél, és azt mondtuk, rendben.

Aztán valaki azt mondta, hogy a tanárok és az osztályfőnök jobb, ha nem fegyelmezik a gyermekeinket, amikor rendetlenül viselkednek. És az iskola vezetői azt mondták, hogy a tanárok inkább meg se érintsék
a diákokat, nehogy ezzel rossz reklámot csináljunk az iskolának, és semmiképpen sem akarjuk, hogy bepereljenek bennünket. És mi azt mondtuk, rendben. Aztán valaki azt mondta, hagyjuk, hogy diáklányaink abortuszt végezhessenek, ha akarnak, és nem kell, hogy ezt elmondják szüleiknek. És azt mondtuk, rendben.

Aztán egy bölcs vezető azt mondta, mivel a fiúk fiúk, és úgyis meg fogják tenni, adjunk fiú diákjainknak annyi óvszert, amennyit akarnak, és nem kell, hogy erről szüleiknek beszámoljanak. És azt mondtuk,
rendben.

Aztán valaki, az általunk jelentős posztra megválasztottak közül azt mondta, hogy nem számít mit teszünk a magánéletben, ha elvégezzük a munkánkat. Újból egyetértve velük, azt mondtuk, nem számít mit tesz valaki
(beleértve az elnököt is) a magánéletben, amíg van munkánk és a gazdaság jól működik.

Aztán valaki egyre tovább lépett ebben a csodálatban, és meztelen gyermekek képeit publikálta, majd tett még egy lépést, és ezeket elérhetővé tette az Interneten. És mi azt mondtuk: rendben, a szabad szólás
joga ezt lehetővé teszi számukra.

És aztán a szórakoztatóipar azt mondta, csináljunk tv- műsorokat és mozifilmeket, amelyek az erőszakot, az erkölcstelenséget és a tiltott szexet reklámozzák. És készítsünk olyan zenefelvételeket, amelyek bátorítanak a
nemi erőszakra, a kábítószer-fogyasztásra, a gyilkosságra, az öngyilkosságra és a különböző sátáni témákat dolgozzák fel. És mi azt mondtuk, ez csak szórakozás, nincs is rossz hatása, és különben sem veszi senki komolyan, úgyhogy, csak hadd menjenek.

Most pedig feltesszük magunknak a kérdést: miért nincs a gyermekeinknek lelkiismerete, miért nem tudnak különbséget tenni jó és rossz között, és miért nem okoz nekik problémát, hogy megöljék az idegeneket,
osztálytársaikat, saját magukat? Talán, ha elég hosszan és keményen gondolkodunk rajta, ki tudjuk találni. Azt hiszem, elég sok köze van mindennek ahhoz a mondáshoz, hogy amit vet az ember, azt aratja.

"Kedves Isten, miért nem mentetted meg azt a kislányt, akit megöltek az osztályban? Tisztelettel, egy Érintett Tanuló" És a válasz? "Kedves Érintett Tanuló! Ki vagyok tiltva az iskolából. Tisztelettel: Isten."

Furcsa, milyen egyszerű az embereknek kivetni, kidobni Istent, zagyvaságnak, értelmetlenségnek tartani üzenetét, aztán csodálkoznak, miért megy a világ a Pokolba.

Furcsa, mennyire elhisszük, amit az újságok írnak, de megkérdőjelezzük, amit a Biblia mond. Furcsa, hogyan mondhatja valaki Hiszek egy Istenben", miközben a Sátánt követi, aki egyébként szintén hisz az
Istenben! Furcsa, milyen gyorsan készek vagyunk az ítélkezésre, és mennyire nem a megítéltetésre. Furcsa, milyen gyorsan továbbküldjük a viccek ezreit és azok bozóttűzként terjednek a köztudatban, de ha az Úrról szóló üzenetekkel tesszük ezt, az emberek kétszer is meggondolják, mielőtt továbbítanák. Furcsa, hogy az erkölcstelen, obszcén, durva és vulgáris dolgok szabadon áramlanak a világhálózaton, miközben az Istenről való nyilvános beszédet elnyomják az iskolákban és a munkahelyeken. Furcsa, hogyan lehet valaki Krisztusért lángoló vasárnap és láthatatlan keresztény a hétköznapokban.

Furcsa, hogy jobban érdekel, mit mondanak rólam az emberek, mint az, hogy mit mond Isten felőlem! Gondolkozol?

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Napi harcok az életünkben
« Válasz #14 Dátum: 2007 Április 01, 10:24:17 »
Egy ördögi terv...

Sátán összehívta a démonokat a világ minden tájáról. A megnyitó beszédében ezt mondta: "Nem tarthatjuk vissza a keresztényeket attól, hogy eljárjanak istentiszteletre. Nem tarthatjuk vissza őket attól, hogy olvassák a Bibliájukat és hogy tudják az igazságot. Még csak attól sem tarthatjuk vissza őket, hogy egy bensőséges kapcsolatot alakítsanak ki a megváltójukkal. Ha egyszer megszerezték ezt a kapcsolatot Jézussal, megtört a hatalmunk felettük. Úgyhogy engedjétek, hogy elmenjenek istentiszteleteikre, engedjétek, hogy magukhoz vegyék az úrvacsorát, de lopjátok el az idejüket annyira, hogy ne legyen idejük arra, hogy igazi kapcsolatot alakítsanak ki Jézus Krisztussal."

"Ezt akarom tenni", mondta a Sátán. "Eltéríteni őket attól, hogy megragadják a kapcsolatot a Megváltójukkal és fenntartsák ezt az éltető kapcsolatot egész napon át!"
"Hogyan tegyük ezt?" kiabálták a démonjai.
"Kössétek le őket az élet mellékes dolgaival és találjatok ki számtalan cselt, amikkel lefoglalhatjátok az gondolkodásukat", válaszolta õ:

a. Kísértsétek őket arra, hogy költsenek, költsenek, költsenek és kérjenek kölcsön, kérjenek kölcsön, kérjenek kölcsön.
b. Győzzétek meg a feleségeket, hogy dolgozzanak hosszú órákat és a férjeket, hogy dolgozzanak 6-7 napot egy héten, 10-12 órát egy nap, így megengedhetik maguknak az üres életformát.
c. Tartsátok vissza őket attól, hogy időt töltsenek a gyerekeikkel. Ahogy a családok darabokra hullanak, hamarosan, az otthonaik többé nem lesznek biztonságos menedékek a munka nyomása alól!
d. Stimuláljátok túl az agyukat, hogy ne legyen képesek meghallani azt a „halk, szelíd hangot.”
e. Csábítsátok őket arra, hogy kapcsolják be a rádiót vagy a magnót, amikor vezetnek... hogy hagyják bekapcsolva a tévét, videót, cdlejátszót és a számítógépet az otthonaikban folyamatosan és gondoskodjatok arról, hogy minden üzletben és étteremben a világon nem biblikus zenét játsszanak folyamatosan. Ez majd bezsúfolódik az agyukba és megtöri a kapcsolatot Krisztussal.
f. Töltsétek fel a dohányzóasztalokat magazinokkal és újságokkal. Nyomjátok bele az agyukba a híreket 24 órán keresztül. Törjetek be a vezetés perceibe hirdetőtáblákkal. Árasszátok el az e-mail postafiókjaikat szeméttel, katalógusokkal, amikből online lehet rendelni, sorsolásos játékokkal és mindenféle hírlevéllel és promóciós ingyenes ajánlatokkal, szolgáltatásokkal és hiú reménnyel.
g. Tetessetek sovány, gyönyörű modelleket a magazinokba és a tévébe, hogy a férjek azt higgyék, hogy a külső szépség a fontos és aztán elégedetlenekké váljanak a feleségükkel. h. Tartsátok fáradtan a feleségeket olyannyira, hogy ne tudják éjjel szeretni a férjüket.
Adjatok nekik fejfájást is! Ha nem adják meg a férjüknek azt a szeretetet, amire szüksége van, hamarosan máshol fogják azt keresni. Ez jó hamar szétszakítja a családokat!
i. Adj nekik télapót, hogy eltérítsd őket attól, nehogy megtanítsák a gyerekeiknek a karácsony igazi jelentését. j. Adj neki húsvéti nyuszit, így nem fognak beszélni az Ő feltámadásról és a bűn és a halál feletti hatalmáról.
k. Még ha el is utaznak pihenni, tegyetek arról, hogy hajszolják ott is túl magukat... hogy kimerülten térjenek vissza. Tartsátok őket túl elfoglaltan ahhoz, hogy kimenjenek a természetbe és Isten teremtményeit csodálják. Küldd el őket inkább vidámparkokba, sporteseményekre, színdarabokra, koncertekre és moziba.
l. Tartsátok őket elfoglaltan, elfoglaltan, elfoglaltan! És amikor lelki találkozóra mennek, nyugtalan lelkiismerettel fognak távozni.
m. Zsúfoljátok tele az életüket sok jó kifogással, hogy ne legyen idejük keresni Jézus hatalmát. Így egy idő után a saját erejükből fognak dolgozni, fel fogják áldozni az egészségüket és a családjukat egy elég jó cél érdekében.

”Működni fog! Működni fog!”

Mekkora terv volt! A démonok buzgón indultak teljesíteni a megbízatásukat, hogy a keresztények minél kevesebb időt hagyjanak Istenre és a családjaikra szerte a világon, és hogy minél kevesebb idejük maradjon arra, hogy beszéljenek másoknak arról, hogy Jézus hatalma hogyan változtatta meg az életüket. Sikeres volt a Sátán ebben a cselben?
Döntsd el te magad!

Szeretném kiemelni ebből a gondolatsorból a FOLYAMATOS szót. Itt nem arról van szó, hogy nem mehetünk moziba, nem hallgathatunk "világi" zenét, nem nézhetünk televíziótt, nem lóghatunk a neten, stb. A lényeg az, hogy keressük a csendet, amikor Isten beszélni tud hozzánk, feltölt. Legyen az Istennel való élő kapcsolatunk folyamatos.
 
 
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)