Szerző Téma: Napi harcok az életünkben  (Megtekintve 123417 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető krisztuskovetoje

• Testvérünk
  • *
Re: Napi harcok az életünkben
« Válasz #30 Dátum: 2007 Július 13, 18:25:37 »
PRÓBAJÁTÉK A HAZUGSÁGGAL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Az egyik  tél vége felé, munkából hazatartva, valamilyen síkos felületre lépve megcsúsztam, s a csúszástól egyensúlyomat vesztve, a lendülettől a munkatáskámat magam elé csapva, átestem a saját táskámon. A járdáról az úttestre estem úgy, hogy a homlokomon a jobb szemem fölött egy kb. 20 forintos nagyságú seb keletkezett. Az orvos a sebet leápolta de nem ragasztotta le, mondván „a friss levegőn gyorsabban gyógyul.”  A seb gyógyulásával nem is volt probléma, ám másnap reggelre a jobb szemhéjamra és környékére,-szinte a fél arcomra- hatalmas  sötétbarna vérömleny húzódott. Néhány napig nem is tudtam emiatt a munkámat elvégezni, táppénzes állományba kerültem. Ám az ilyen sérülések nagyon hosszú idő alatt gyógyulnak a nyomtalanságig. Ezért, amikor újból munkába álltam, az arcom még úgy nézett ki, mint akit megvertek. Természetesen számítottam arra, hogy a munkatársaim nem fogják megállni csipkelődő megjegyzések nélkül. Meg is tették.  „Na mi történt? Nem volt kivilágítva otthon a nyújtófa? Minek jár kocsmába valaki, ha nem tud időben elugrani a kósza pofon elől? Persze, „elestél”. Én is ezt mondanám!” Stb.  Azon nem csodálkoztam, hogy a világ embere így „vigasztal”, de azon már inkább, hogy még néhány – magát keresztyénnek tartó – ember  is hasonlóképpen „vigasztalt.” (Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal!) Róma 12:15.  Megunva a történtek igaz elbeszélése utáni fricskákat, gondoltam, próbaképpen megfordítom a dolgot és egy igaztalan történetet kreáltam. Amikor ezután valaki meglátott és kérdezte,hogy mi történt, ezt mondtam. „Képzeld, tegnap délután megvertek.” Hol? Kicsoda? Hogyan történt?  Tehát a hazugságot azonnal, fenntartás nélkül elhitte.
Így van ez sok általam evangelizált emberrel is. A világ hazugságait azonnal és fenntartás nélkül elhiszi. Ám az Isten igazságát hirdetve neki, nem és nem akarja hinni a valóságot.
És mi, hogy vagyunk ezzel kedves testvéreim?

Fórizs József

Nem elérhető krisztuskovetoje

• Testvérünk
  • *
« Válasz #31 Dátum: 2007 Július 20, 19:10:10 »
A KÍSÉRTŐ

A gonosz orvosilag képzett, idegrendszerünket nagyon jól ismerő, a vallást és a Bibliát tökéletesen ismerő, bukott angyalfejedelem. Okos. Ne becsüld le! A középkorban az ördögöt kigúnyolták. Aki gúnyolja, a csapdájába esik. Nagyon jó dolgunk lenne egy buta, lusta ördöggel. Az ördög azonban nem olyan lusta és nem olyan buta, mint amilyenek az emberek szoktak lenni az Isten iránti kötelességteljesítés terén. A Sátán nem olyan. Szorgalmas, okos, ravasz és türelmesen vár. Tud várni.
   Nem tudjuk megfejteni a Biblia szövegéből, hogy hogyan történik a gonosz színre lépése. Csak azt tudjuk, hogy a negyvenedik napon lép színre. Sokan vitatkoznak, hogy emberi testet vesz-e fel az ördög, vagy a világosság angyalának képében jelenik meg? Mert ő arra is képes. Az antikrisztus majd így fog megtestesülni a végidőkben, és a névleg vallásos embereket így fogja becsapni. Sokan fognak utána futni. Azt fogják hinni, ő a Krisztus. Megjelenik, nem tudjuk hogyan, de látható formában. Én nem tudom elképzelni azt, hogy a gonosz a valóságos lényegét adná. Ő a hazugság atyja. Azt sem tudom elhinni, hogy ronda vagy visszataszító külsőben jelenne meg. A Sátánnak nem az a célja, hogy elborzasszon, elriasszon minket, hanem inkább vonzó álruhát vesz fel.
   Nem is tudom honnan veszik, hogy a Sátán durva vagy ronda. Én azt látom, hogy a bűnt a Sátán mindig vonzó külsőbe öltözteti. Így kívánatos nekünk. Mi is így teszünk, amikor egérmérget teszünk fel a padlásra. Valami finom dologba, sonkába csomagoljuk, amit az egér szeret. Belül méreg, kívül finomság. A külseje vonzó legyen. A gonosz is valahogy így cselekszik. A Sátán veszélyesen szép és veszélyesen szép embereket szokott felhasználni a kísértései során. Ma is szép ajkakon át szokott suttogni látszólag jó dolgokat. Mindig úgy tesz, mintha a mi érdekeinket szolgálná. Ezért bukunk bele a kísértéseibe.
   Figyeljük meg: Jézus kísértésében is a modora választékos. Nem úgy megy oda hozzá, hogy szitkozódna, káromkodna vagy gyalázná az Istent. Udvariasan beszél Jézussal. Egy kis tájékozatlanságot mímel, mintha nem tudná miről is van szó. S látszólag mintha jót akarna Jézusnak, segíteni akarna neki, együttérzést mímel. Szánalommal lép oda Jézushoz és úgy tesz, mintha Jézus érdekében beszélne. Ott van a szavai mögött a látszólagos jóakarat, amit sejtetni akar. Azt mondja: Ó, te szegény! Hát te Isten fia vagy! Nem kell neked így gyötrődnöd! Változtasd a követ kenyérré! – Nem  tagadja itt a Sátán Jézus Isten-fiúságát, sőt, inkább meglebegtet Jézus előtt egy lehetőséget. Ez a kísértés leheletfinom. Látszólag semmi taszító nincs benne, inkább egy kis jóakarat: Gondolj magadra is Jézus! Ne tedd magad tönkre! Ezt az Atya se kívánja tőled. Ha Isten fia vagy, akkor megteheted. Érezzük, hogy a kísértés itt micsoda mestermunka? Ha igen, akkor egy kicsit rendüljünk meg, hogy velünk akkor mi mindent művelhet a gonosz, ha Jézussal ilyen mesterien bánik!
   Nagyon erős a meggyőződésem, hogy az emberi testben lévő Jézus a kísértőt nem az alakjáról, hanem a szavairól ismeri fel. Te is így ismerheted fel. Amikor baráti ajkakról suttog látszólagos jóakarattal, hogy „nem kell azt annyira komolyan venni. Ne tedd magad tönkre Isten szolgálatában, még az emberek is elborzadnak tőle, s akkor mi lesz, nem leszel népszerű”. Látszólagos jóakarattal el akar vonni a komoly Istenkövetéstől. S ezt sokszor baráti tanácsokon keresztül, baráti ajkakon át, nagy „jóakarattal” végzi a gonosz. Nagyon komoly imaéletnek kell lenni ahhoz, hogy valaki ezt felismerje. Amikor a „barátok” azt mondják, hogy „azért neked is jár valami”, finoman biztat, hogy ne bízd magad egészen az Istenre, mert ez túlzás. Igaz, hogy a Biblia így tanítja, de ez túlzás. Neked is meg kell tenned a magadét.
   A Sátánnak jól bevált módszere az is-is keresztyénség. Megosztani. Megosztani a bizalmadat Isten is, meg valami más között is. Ez az is-is keresztyénség ez a Sátántól jön, ez a Sátán evangéliuma. Aki pedig ennek enged, az abban a pillanatban elszakad az Isten követésétől. Megosztott bizalommal nem lehet az Úrban bízni. Aki nem teljesen veti bizalmát az Úrba, az nem bízik az Úrban. Bizalom tekintetében mi nem tudunk két-három féle dologtól függni. Ez lelki tény.
   Jézus válaszából kiderül, hogy mi ebben a bűn. A bűnnek van egy misztériuma amit mi nem értünk. Van a dogmatikának egy olyan fejezete, hogy hamartiológia, azaz a bűnnek a tana. Minden egyházi tanító hangsúlyozza, hogy a bűn egy misztérium. És a bűn mélységét ugyanúgy nem értjük meg, mint ahogy Istent sem értjük meg tökéletesen, mert a bűn emberfölötti dolog. Hogy  a bűn titkából valamit mégis megértsünk, Jézus válaszát kell nagyon komolyan venni.
   Ádám a Sátánnak engedett, kivonta magát Isten gondviselése alól. Önmaga akarta irányítani önmagát. Ez jelentette azt, hogy evett a jó és rossz tudásának a fájáról.  Aki önállósul, az sajnos nem lesz szabad ahogy képzeli, hanem csak az Istentől való függéstől szabadul meg, és teret nyer a feje fölött a Sátán. Ádám a Sátán fennhatósági területére lépett. Isten mondhatta volna, hogy ti akartátok a Sátánt a ti uratoknak, akkor legyen ő a ti uratok, akkor egyétek meg, amit a Sátán ad nektek.  S akkor mi mit ennénk? Semmit. Óriási kegyelme az Istennek, hogy nem ezt tette, nem adott át bennünket egészen a Sátánnak. Mert akkor az egész föld sivatag és puszta lenne, az egész föld nem teremne semmit, akkor már emberiség sem lenne, mert

a Sátán embergyilkos – mondja Jézus.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #32 Dátum: 2007 December 05, 18:50:18 »
Napi harc türelmesnek lenni, szeretetben megmaradni, a bűnön uralkodni.

Mikor lesz már vége? Soha, amíg Istenben maradsz vagy meg nem halsz!
Kik Istenben maradnak, azok nem érzik magukat jól a bűnben. De mi szükség van ezekre a harcokra?
A megszentelődés útján haladnunk kell, hogy Jézus vonásai láthatóvá legyenek rajtunk.

Mal 3,3   
"Ahogyan leül az ötvös, és megtisztítja az ezüstöt, úgy tisztítja meg az ÚR Lévi fiait. Fényessé teszi õket, mint az aranyat és az ezüstöt. Akkor majd igaz áldozatokat visznek az ÚRnak."

Hogyan is tisztítja az ötvös az ezüstöt? Felhevíti az ezüstöt míg folyékony halmazálapotot el nem éri. Az ezüstben levő szennyeződések, salak, a
tetejére feljön, majd ezt az ötvös lemeri. Ekkor kezdődik újra a hevítés...a salak ismét feljön, majd lemeri. Ezt addíg csinálja az ötvös, amíg olyan tiszta nem lesz, hogy meglátja a saját tükörképét benne.

Isten is eképpen vezet minket a megszentelődés útján. Hevít minket, ami fájdalmas. De kell, hogy feljöjjön a szennyeződés bennünk, hogy megláthassuk. Isten már azelőtt is látta, de szükséges, hogy mi is lássuk meg magunkban szennyes szívünket!
Isten ezután lemeri a szennyeződést és újra felhevít. Meddig fogja ezt tenni? Amíg meg nem látja saját tükörképét benne. Isten hasonlatosságára teremtett bennünket...de jött a bűn és az eltorzított minket. Szükséges tehát a tisztítás. De ne lázadozzunk, hiszen szerintem te is azt imádkozod, hogy "Uram, legyen meg a te akaratod".

Engedjük meg, hogy a hevítéskor lemerje bennünk a salakot, hogy hevítése célt nyerjen és hogy előrehaladjunk a megszentelődés útján!

Ámen!

"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

maria

• Vendég
« Válasz #33 Dátum: 2007 December 05, 20:09:10 »
Ezekben a napi harcokban is a szívünk állapotára tekint Isten. Tudja, hogy mennyire vágyunk bizonyos dologból megtérni. Tudja azt is, hogy egyedül nem tudjuk megtenni. Mi pedig tudjuk, hogy minden nap csiszol bennünket és közben formálódunk. Annyira jó azt tudni, hogy bármikor elbukhatok, Ő segítségemre jön. Minél jobban megismerjük az Atyánkat, annál jobban vágyunk arra, hogy ne tegyünk rosszat, de ha mégis elesünk, tudjuk, hogy van szószólónk az Atyánál, Jézus. Odaáll a Trón elé és megmutatja a szegek helyeit, közben ezt mondja:

- Atyám!  :kereszt02: Én meghaltam ..... -ért.  :Jezus02: Nézd a szegek helyét. Szívéből jött most eléd  :pityereg: és Én szeretem őt!   :love: Bocsáss meg neki az Én nevemért!  :kereszt01: ámen

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #34 Dátum: 2007 December 05, 20:14:54 »
Igen, ez így van. :05:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

yeva

• Vendég
« Válasz #35 Dátum: 2007 December 06, 15:15:00 »
Idézet
Mikor lesz már vége? Soha, amíg Istenben maradsz vagy meg nem halsz!

Igaz! A harc, a nagy tusa, életünk végéig tart.

Van egy számomra nagyon kedves ének, amit a reformátusok nagyon gyakran énekelnek. Nem tudom, ismeritek-e? Beirnám.  :05:

Végig megálld a nagy tusát, Erőt Urad, a Krisztus ád.
Nyerd el, neked mit félretett: A koronát az életet.

A célra fuss, hogy mennybe juss; Ott vár reád az égi juss.
Az út oda bizton vezérl, Krisztus az út, Krisztus a cél.

Ne csüggedezz, Ő béfedez, Ő enned ád ölébe vesz.
Ha gondodat mind ráveted, Krisztus lesz majd az életed.

Bízzál, ne félj, a Krisztus él! Ő hűn szeret, Ő megsegél;
Csak higgy s Urad és Mestered Lesz mindenekben mindened.  :05:

Szeretettel:
yeva

Nem elérhető szolgáló

• Testvérünk
  • *
« Válasz #36 Dátum: 2007 December 06, 15:54:18 »
Szia yeva!

Én is szeretnélek köszönteni, szolgáljon építésedre és mindnyájunk épülésére ez a fórum :05:

Bár én nem vagyok református,(nem ez számít) de ismerem az éneket amit beírtál.

Köszönjük!
Dicsérem az Urat, a míg élek; éneklek az én Istenemnek, a míg vagyok.

yeva

• Vendég
« Válasz #37 Dátum: 2007 December 06, 16:04:07 »
Szia, kedves szolgáló!

Köszönöm, és én is szeretettel köszöntelek!  :05:

Persze, hogy nem számit, hogy ki milyen felekezet tagja, bocsánat, nem akartam kihangsúlyozni. :08:
Csak nem tudtam, hogy más gyülekezetekben ismerik-e?

De bebizonyítottad, hogy igen, aminek nagyon örülök!  :05:

Szeretettel:
yeva

Nem elérhető Sándor

• Testvérünk
  • *
« Válasz #38 Dátum: 2007 December 15, 07:15:10 »
Kedves Testvérek,
Azt hiányolom, hogy elhiggyük, hogy Isten szeret. Persze, nem kell leértékelni az ördögöt, de ne értékeljük túl. Egy bukott fejedelem, aki nem akar beletörődni. Embergyilkos volt mindíg. Merjétek elhinni, hogy ha Isten megállított, megbocsátott, gondja van rád - akkor mindíg fel fogsz állni. Isten gyermekei mindíg eggyel többször állnak fel, mint ahányszor elesnek. Ha elkezdte a munkát benned - akkor ebben biztos lehetsz. Soha nem azért engedi az ördög kísértéseit, mert büntet - hanem mert csiszol. Teljes örömnek tartsátok. Mindíg az a cél, hogy az Ő dicsősége meglátszon és az ördög dolgait pitiánernek, nevetségesnek lásd meg végül - és biztos lehess abban, hogy Isten nyitotta a szemed, szabadított és nagyon fontos vagy neki. Annyira, hogy meghalt érted. Meghalt az elkövetett bűneidért és azért is, amiket még sajnos el fogsz követni. Egyetlen áldozatával tett minket megváltottá. Szívedbe írja, az új, hússzívbe. A régi pedig elmúlik. Az új életedet kapod - a régi mellé - de annak kell nőni. (ez nem felszólító mód a számunkra, hanem kijelentés). Tanulmányozni kell az Igét,  és ez változtat meg bennünket. Mikor az Ő kegyelméből megértünk valamit újra meg újra - már nem vagyunk olyanok, mint mikor még nem értettük. Az Ige élő és ható. Olyan ez, mint egy fa - kinn van a napon és nem tudja nem teremni a gyümölcsöt. Az a mi bajunk, sokat vagyunk árnyékban, ezért kicsi a hitünk és savanyú a gyümölcs. Az én kedvenc énekem szintén a Református énekeskönyvben van - a 392. (Az egyháznak a Jézus a fundamentuma) - felekezettől független. Ha el merjük hinni - az mindent megértet és mindent megváltoztat.
üdv.
Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #39 Dátum: 2007 December 15, 16:42:51 »
Kedves Sándor! :05:

Egyetértek a hozzászólásoddal! Köszönöm, ez engem most erősített!

Isten áldjon meg! :05:

Nem elérhető Sándor

• Testvérünk
  • *
« Válasz #40 Dátum: 2007 December 19, 21:38:28 »
Nemes harcot megharcolni - azt hiszem, ezt kellene tisztázni, mit jelent. Összeszedem magam, vagy a kegyelem királyi székénél várom a szabadulást, megigazítást, szemem megnyitását. Mondja Jézus is - kéritek, de rosszul - ezért nem kapjátok.
Azt hiszem a harc - ha már elfáradt valaki - kezdődik a szép része. Addig csak a levegőt csapdosom - a baj belül van.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #41 Dátum: 2007 December 19, 21:43:21 »
2Kor 10,4   
"hadakozásunk fegyverei ugyanis nem testiek, hanem erõsek az Isten kezében erõdítmények lerombolására."

maria

• Vendég
« Válasz #42 Dátum: 2007 December 20, 08:54:13 »
Jakab 4:1-3 Honnét vannak háborúk és harczok közöttetek? Nem onnan-é a ti gerjedelmeitekből, a melyek a ti tagjaitokban vitézkednek? Kívántok valamit, és nincs néktek: gyilkoltok és irígykedtek, és nem nyerhetitek meg; harczoltok és háborúskodtok; és nincsen semmitek, mert nem kéritek. Kéritek, de nem kapjátok, mert nem jól kéritek, hogy gerjedelmeitekre költsétek azt. 

Nem elérhető Sándor

• Testvérünk
  • *
« Válasz #43 Dátum: 2007 December 20, 09:41:33 »
De Jó - jó felé megyünk. Szóval nem testiek a fegyverek - viszont a baj testi. Nos - ó én nyomorult ember, ki szabadít meg engem? Hogy tudok nem testi fegyverrel küzdeni? Hogy csináljam?

kövecske

• Vendég
« Válasz #44 Dátum: 2007 December 21, 21:04:44 »
Én úgy csinálom, hogy felnézek Jézusra...  :2angel:

Még így is el vesztek egy - egy harcot...  :04:
De csak azért, mert közben jobbra, meg balra is tekingetek... kimerészkedek a "rejtekhelyemről"... és akkor már Sátán tűzes nyíla  el is talált... :04:

Péter, amig Jézusra nézett - járt a vízen... de mikor levette tekintetét az Úrról, és a nagy vihart látta, a hullámokat, akkor azonnal süllyedni kezdett...
De milyen jóóó, hogy felkiálthatott: "Uram, ments meg engem!" És Jézus azonnal kinyújtotta  kezét...

De jóóóó, hogy felém - és mindenki felé, aki Hozzá kiállt - kinyújtja átszögezett, megváltó, segítő, szerető kezét... :2police: