Szerző Téma: Az Óemberünk visszaköszön!  (Megtekintve 70252 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Az Óemberünk visszaköszön!
« Válasz #270 Dátum: 2010 Június 23, 10:40:25 »
na...most sikerült, de semmi mást nem tettem, mint azt hogy a "quote " allat két sort leugrottam...szerintem én mindig ezt csinálom, de sokszor elkapkodom...Áldjon az Úr:

pintyó :063:

Meglátod majd megszokod és reflexből a "quote" alá írsz! :afro:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető O.Nikolett

• Testvérünk
  • *
« Válasz #271 Dátum: 2010 Június 23, 18:00:27 »
Igen.A sex is ráér.Viszont ezt az ember akkor érti meg,amikor úgy is érzi szívéből.Sajnos én még gyakran beleesek abba a hibába,hogy az óember visszaköszön.Tegnap is.Elmesélem.
Ott ültünk az orvosnál,én a kis kerekesszékembe,a barátom meg a keresztanyám.Beszélgettünk.
Aztán már nem is tudom miről de elkezdtünk nevetni picit hangosabban.Rajtunk kívül egy fiatal lány volt még a folyosón,és gondolom  nem tetszett neki hogy nevetünk,pont megláttam ahogy elhúzta a száját.Ez nekem nem tetszett és én is ugyanezt tettem.Ráadásul fokozta a haragomat,hogy ezután hangosan a telefonján megszólaltatta a zenéket.Felháborodtam.

Aztán később végig gondoltam,és rájöttem hogy inkább rá kellett volna mosolyogni és imádkozni érte hogy legyen kedvesebb az emberek felé,helyette én is azt csináltam amit ő.
Ma tudom hogy hogyan kellene viselkedni,viszont az adott helyzetbe ezt még nem ismerem fel,csak utólag.
Imádkozom érte,hogy ezek a helyzetek amikor úgymond utólag vagyok okos kevesebbszer forduljanak elő.

Szeretném megköszönni hogy ti is velem együtt örültök a javulásnak,és hogy imádkoztok értem. :2smitten:
"Isten nem vív meg helyettünk minden csatát"

Nem elérhető Pintyó

• Testvérünk
  • *
« Válasz #272 Dátum: 2010 Június 23, 18:47:21 »
Igen.A sex is ráér.Viszont ezt az ember akkor érti meg,amikor úgy is érzi szívéből.Sajnos én még gyakran beleesek abba a hibába,hogy az óember visszaköszön.Tegnap is.Elmesélem.
Ott ültünk az orvosnál,én a kis kerekesszékembe,a barátom meg a keresztanyám.Beszélgettünk.
Aztán már nem is tudom miről de elkezdtünk nevetni picit hangosabban.Rajtunk kívül egy fiatal lány volt még a folyosón,és gondolom  nem tetszett neki hogy nevetünk,pont megláttam ahogy elhúzta a száját.Ez nekem nem tetszett és én is ugyanezt tettem.Ráadásul fokozta a haragomat,hogy ezután hangosan a telefonján megszólaltatta a zenéket.Felháborodtam.

Aztán később végig gondoltam,és rájöttem hogy inkább rá kellett volna mosolyogni és imádkozni érte hogy legyen kedvesebb az emberek felé,helyette én is azt csináltam amit ő.
Ma tudom hogy hogyan kellene viselkedni,viszont az adott helyzetbe ezt még nem ismerem fel,csak utólag.
Imádkozom érte,hogy ezek a helyzetek amikor úgymond utólag vagyok okos kevesebbszer forduljanak elő.

Szeretném megköszönni hogy ti is velem együtt örültök a javulásnak,és hogy imádkoztok értem. :2smitten:

Áldjon meg az Úr Jézus!...

Nem elérhető irene

• Testvérünk
  • *
« Válasz #273 Dátum: 2010 Június 23, 18:48:16 »
Kedves  O.Nikolett  :2smitten:

Csupa jóság és alázat és őszinteség tükröződik ki a bizonyságodból.
Bevallom én is vagyok így sokszor ahogy veled esett.
 Az adott szituban nem mindig tudok helyesen dönteni és előjön az "ó emberem" amire a Szent Szellem figyelmeztet is.
Hála az Úrnak van mindig " idő a helyreálláshoz" mindannyiunknak .  :168:
Imádkozom mielőbbi felépülésedért az ÚR Jézus csodás nevében  :2smitten:
Hited legyen erős és ne rendülj meg soha !
Erősödj az Úrban és bízd az utadat Őreá Ő gondoskodik       
 :2smitten: légy áldott
zsolt 25:8.    Jó és igaz az Úr, azért útba igazítja a vétkezőket.

Nem elérhető Irma

• Testvérünk
  • *
« Válasz #274 Dátum: 2010 Június 23, 19:16:51 »
Drága Niki!

Ha hagyod akkor Jézus átformál, és a legtöbb amit megtehetsz, hogy átadod magad és mivel vágyol rá, Ő elvégzi benned. Legközelebb már eszedbe fog jutni, és mosolyogsz.... Már az is nagyon nagy dolog, hogy vágyódsz azután, hogy Jézushoz hasonló legyél. Légy ádássá nap, mint nap! :033: :033: :033:
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12

Nem elérhető Rozina

• Testvérünk
  • *
« Válasz #275 Dátum: 2010 Július 17, 10:10:26 »
Kedves Testvéreim!

Nem tudom, hogy jó topicba írok-e, de ha nem, akkor majd Antee áttetszi remélem. :01:

Szóval... van nekem egy barátom (Laci), aki nem tagadja, de teljesen semleges Istennel szemben. Nagyon szeretném, ha segíthetnék neki elindulni valahogy, de erőltetni nem szeretném. Vettem neki egy Bibliát, és pár rövidebb könyvecskét, ami segítségére lehet, mert nagyon szkeptikus és tipikus materialista: abban hisz, amit lát. Imádkozom érte minden nap, és kérem Istent, hogy érintse meg Őt.

Szeretném megkérdezni, hogy Ti is biztosan tapasztaltatok ehhez hasonló embereket. Hogyan érdemes segíteni, de ugyanakkor nem "feszélyezni" őket a hit kérdésével?

Másrészről nagy kérés lenne-e a részemről, ha arra kérném azokat, akik olvassák a soraimat, hogy imádkozzanak ezért a fiúért. :08:...hiszen ez jelentené a legtöbbet.

Előre is köszönöm a hozzászólásokat.
Az Úr áldjon meg Titeket!
"Benne van a bölcsesség és ismeret minden kincse elrejtve." /Kol 2:3/

Nem elérhető Gyöngyike

• Testvérünk
  • *
« Válasz #276 Dátum: 2010 Július 17, 10:24:23 »
Drága Rozina! :2smitten:

Gondolom, hogy fiatal lány vagy még. Szép, csinos. Lehet, hogy ennek a fiúnak tetszel is, evvel persze nincs is semmi baj. Lehet, hogy éppen ezért fogadta el tőled a Bibliát, hogy evvel imponáljon neked, nem tudom. Azért írom ezt, mert amikor én fiatal keresztyén lány voltam, nekem is volt egy ilyen fiú ismerősöm, aki nem volt hívő. Akkor én úgy gondoltam, hogy elviszem egyszer egy Biblia órára, el is mentünk. De végig láttam rajta, mintha nem is lenne ott, nem igazán érdekelte. Ezek után soha többé felém sem jött, eltűnt, sajnos Ő nem tért meg. :04:

Hála az Úrnak kaptam Tőle egy hívő férjet. És már van két klassz kamasz fiunk.

Nem is azért írom le, hogy Te is ezt tedd, amit én.  Csak a tapasztalatomat osztottam meg veled. A példamutató, keresztyén életed fogja Őt az Úrhoz vinni, és az imák.
Én is megígérem fogok ezért a fiúért imádkozni. Az Úr kezébe tesszük ezt is.

Csak Te legyél hűséges az Úrhoz, tarts ki erősen, az Úr a legjobbat fogja adni az életedben!

Ezt az Igét küldöm sok-sok szeretettel:

"Gyönyörködjél az Úrban, és megadja néked szíved kéréseit." Zsolt. 37:4. :2smitten:

Nem elérhető Rozina

• Testvérünk
  • *
« Válasz #277 Dátum: 2010 Július 17, 10:57:36 »
Drága Rozina! :2smitten:

Gondolom, hogy fiatal lány vagy még. Szép, csinos. Lehet, hogy ennek a fiúnak tetszel is, evvel persze nincs is semmi baj. Lehet, hogy éppen ezért fogadta el tőled a Bibliát, hogy evvel imponáljon neked, nem tudom. Azért írom ezt, mert amikor én fiatal keresztyén lány voltam, nekem is volt egy ilyen fiú ismerősöm, aki nem volt hívő. Akkor én úgy gondoltam, hogy elviszem egyszer egy Biblia órára, el is mentünk. De végig láttam rajta, mintha nem is lenne ott, nem igazán érdekelte. Ezek után soha többé felém sem jött, eltűnt, sajnos Ő nem tért meg. :04:

Hála az Úrnak kaptam Tőle egy hívő férjet. És már van két klassz kamasz fiunk.

Nem is azért írom le, hogy Te is ezt tedd, amit én.  Csak a tapasztalatomat osztottam meg veled. A példamutató, keresztyén életed fogja Őt az Úrhoz vinni, és az imák.
Én is megígérem fogok ezért a fiúért imádkozni. Az Úr kezébe tesszük ezt is.

Csak Te legyél hűséges az Úrhoz, tarts ki erősen, az Úr a legjobbat fogja adni az életedben!

Ezt az Igét küldöm sok-sok szeretettel:

"Gyönyörködjél az Úrban, és megadja néked szíved kéréseit." Zsolt. 37:4. :2smitten:

Kedves Gyöngyike,
Köszönöm szavaid, és hogy imádkozni fogsz Érte. :2smitten:

Nem elérhető Irma

• Testvérünk
  • *
« Válasz #278 Dátum: 2010 Július 17, 15:50:03 »
Drága Rozina!

Szép dolog, hogy törődsz ezzel a fiúval. De én a helyedben nem kötném le magam vele. Hanem átadnám az Úrnak őt, és nyitott maradnék arra, amit Ő akar nekem adni. Sokszor mi azt gondoljuk, hogy nagyon jól tudjuk mi kell nekünk, de tud az Úr jobbat is adni, érdemes rá várni. Ha nem érdekli Isten és az Ő dolgai, akkor miattad úgyis csak átmenetileg foglalkozna vele. Jobb az ha megvárod, hogy az Úr adjon melléd, hozzádillőt. Mert Ő készített neked egyet, érdemes rávárni.

szeretettel : Irma :01:
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12

Nem elérhető Rozina

• Testvérünk
  • *
« Válasz #279 Dátum: 2010 Július 18, 14:15:48 »
Kedves Mindenki!

Azt hiszem kissé félreérthetően fogalmaztam. Laci, akiről szó volt eddig, nagyon közel áll hozzám-több mint 5 éve alkotunk egy párt.

Én sem régóta léptem Isten útjára-bár mindig is nyitott voltam rá. Természetesen az évek alatt sok minden történt köztünk, jó és rossz dolgok egyaránt. Úgy érzem, hogy kapcsolatunkba be kell engednünk Istent, és így végre teljes lehetne. Ő még hiányzik, ezért vannak dolgok, amik pont az emberi önzés miatt másképp működnek most köztünk. Szeretném ha új úton járnánk, közösen, fogva Isten kezét... 

Ani Kinor

• Vendég
« Válasz #280 Dátum: 2010 Július 18, 14:47:23 »
Szia Rozina,

8 eve vagyok egyutt a parommal.  Amiota az eszemet tudom, mindig is kapcsolatban voltam Istennel.
Isten torvenyei minden ember lelkebe bele vannak 'vesve'.

Nagyon sok hibat kovettem el eletem folyaman, mikor nem Istenre hallgattam, peldaul:
* tul szigoru voltam a munkamban, bar kituno eredmennyel
* parom megkerte a kezem, es en a gyurut elfogadtam, de azt mondtam a hazassaggal varjunk meg
* sajat fejembol akartam megoldani sok mindent az eletben :) :) :)

Igen am, hiaba voltam en olyan okos valahogy meg sem ment, csak akkor, ha Istenhez fordultam. Isten a tenyeren hordott mindig is, tengernyi lelki ajandekot kaptam tole.

Tavaly decemberben mikor szivembol imadkoztam azert, hogy Isten mutassa meg nekem az egyetlen igaz utat elvezetett egy szemelyhez aki megutatta nekem az Evangeliumot! Ez a szemely ket honapot dolgozott velem.
DICSOSEG ES HALA AZ URNAK ERTE!

Majd vegul ez ev marciusaban tertem meg. Letisztult a gondolkodasom, a parkapcslatunkat uj Isteni alapokra helyeztuk, parom is befogadta az Urat, gondolom ertheto szamodra hogy arra gondolok lelki viszonyban vagyunk, a hamarosan megkotesre kerulo hazssagunkig. Meg kell emlitenem, hogy megteresem utan parom is elszantan keresett minden forrast, mely Jezussal osszefuggesbehozhato :)

Nagyon jol vagyunk, boldogok vagyunk es ez draga Rozina, az Ur munkajanaj gyumolcse!

Ismerek egy fiatal holgyet, ferjhezment midketten hivok voltak, szuletett 2 gyermek es a ferje, egyszeruen elhagyta Istent. A csalad egyuttmaradt, a feleseg es  gyermekek hivok maradtak.....majd 10 ev elteltevel a ferj igaz szivbol tert meg!
Nagyon boldogok!

Az Urban bizzal es nala keresd valaszaidat, tole kerj segitseget es a Bibliabol, hogyan elj!!!

Nem elérhető Rozina

• Testvérünk
  • *
« Válasz #281 Dátum: 2010 Július 18, 18:06:20 »
Szia Rozina,

8 eve vagyok egyutt a parommal.  Amiota az eszemet tudom, mindig is kapcsolatban voltam Istennel.
Isten torvenyei minden ember lelkebe bele vannak 'vesve'.

Nagyon sok hibat kovettem el eletem folyaman, mikor nem Istenre hallgattam, peldaul:
* tul szigoru voltam a munkamban, bar kituno eredmennyel
* parom megkerte a kezem, es en a gyurut elfogadtam, de azt mondtam a hazassaggal varjunk meg
* sajat fejembol akartam megoldani sok mindent az eletben :) :) :)

Igen am, hiaba voltam en olyan okos valahogy meg sem ment, csak akkor, ha Istenhez fordultam. Isten a tenyeren hordott mindig is, tengernyi lelki ajandekot kaptam tole.

Tavaly decemberben mikor szivembol imadkoztam azert, hogy Isten mutassa meg nekem az egyetlen igaz utat elvezetett egy szemelyhez aki megutatta nekem az Evangeliumot! Ez a szemely ket honapot dolgozott velem.
DICSOSEG ES HALA AZ URNAK ERTE!

Majd vegul ez ev marciusaban tertem meg. Letisztult a gondolkodasom, a parkapcslatunkat uj Isteni alapokra helyeztuk, parom is befogadta az Urat, gondolom ertheto szamodra hogy arra gondolok lelki viszonyban vagyunk, a hamarosan megkotesre kerulo hazssagunkig. Meg kell emlitenem, hogy megteresem utan parom is elszantan keresett minden forrast, mely Jezussal osszefuggesbehozhato :)

Nagyon jol vagyunk, boldogok vagyunk es ez draga Rozina, az Ur munkajanaj gyumolcse!

Ismerek egy fiatal holgyet, ferjhezment midketten hivok voltak, szuletett 2 gyermek es a ferje, egyszeruen elhagyta Istent. A csalad egyuttmaradt, a feleseg es  gyermekek hivok maradtak.....majd 10 ev elteltevel a ferj igaz szivbol tert meg!
Nagyon boldogok!

Az Urban bizzal es nala keresd valaszaidat, tole kerj segitseget es a Bibliabol, hogyan elj!!!

:2smitten: Drága Ani Kinor,

Köszönöm válaszod.

Nem elérhető O.Nikolett

• Testvérünk
  • *
« Válasz #282 Dátum: 2010 Július 18, 22:15:57 »
Szia Kedves Rozina!

Én is leírom  a tapasztalatomat!Az én családomban a keresztanyámon és rajtam kívül senki nem hívő.Nagyszüleim még úgy ahogy hisznek,a vallásukhoz ragaszkodva,de nem gyakorolják egyáltalán.Anyum pedig túlzás nélkül mondom,nem hogy nem hisz,ráadásul még káromol is.Azt mondja,ha van is Isten,akkor jó nem lehet ha megengedi,hogy ennyi rossz történjen velünk.Nekem is van egy kapcsolatom lassan másfél éve,és ő is elég realista ember,azt mondja majd hiszi Istent,ha látja.Viszont nagyon sokat beszélek neki az Úrról,feldobok témákat és van hogy órákig beszélgetünk,ő elmondja hogy gondolja ő,én meg hogy hogyan én.Eddig még nagy eredményre nem jutottam,de két dologban biztos vagyok.Egyik hogy őt Isten adta nekem,a másik pedig,hogy egy nap megfogja nyitni a szívét.Anyuba egyáltalán nem vagyok biztos.Imádkozom értük,és a te Lacidért is.
 :2smitten:
"Isten nem vív meg helyettünk minden csatát"

Ani Kinor

• Vendég
« Válasz #283 Dátum: 2010 Július 18, 22:48:31 »
Kedves Niki,

en is nagyon orulok, hogy olvashattam a te eseted!

Ani Kinor

• Vendég
« Válasz #284 Dátum: 2010 Július 18, 22:58:00 »
Isten tobb, mint csodalatos, az Ur a legfelsobb gondviselo!
Mindent meg ad a mi Mennyei Atyank, amit teljes szivbol - oszinten, tisztan kerunk.

Harom fontos momentum nalunk:
* parom sulyos gyermekkori traumaja, mely altal elhatarolodott Istentol
* egy delutan hosszasan beszelgettunk ........es utolso / zaro szokent annyit mondtam neki: en erted akar az eletem odaadnam, de mindezek ellenere Istennel jobban teged senki nem szeret! Ekkor konnyes szemmel fordult felem :) :) :)
* es meg ezt megelozoen egyszer elmodtam neki a kovetkezo iget: Ne legyetek hitetlenekkel felemas - igaban!!!