Szerző Téma: Az Óemberünk visszaköszön!  (Megtekintve 70241 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Guti Tünde

• Testvérünk
  • *
    • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Az Óemberünk visszaköszön!
« Válasz #300 Dátum: 2011 Február 17, 13:09:55 »
 :2smitten:
Drága Móni!
Csodálatos volt az előbbi dicsőítés!!!!!!!!!!!!!!!! Messiáshívő zsidók, ugye?  :2smitten:
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
« Válasz #301 Dátum: 2011 Február 17, 13:22:16 »
Drága Móni!
Csodálatos volt az előbbi dicsőítés!!!!!!!!!!!!!!!! Messiáshívő zsidók, ugye?  :2smitten:

Szia Móni én is köszönöm nagyon szívmelengető volt nekem is, csatlakozom Tündéhez.
 :angel2:
Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

:)

Ani Kinor

• Vendég
« Válasz #302 Dátum: 2011 Február 17, 13:26:31 »
Drága Móni!

Csodálatos a dal, ZOLTÁN - egyik moderator testvérunk altal ismertem meg -  tenyleg
nagyon szép, dicsoites, hálaadás  :2smitten:

Ani Kinor

• Vendég
« Válasz #303 Dátum: 2011 Február 17, 13:30:28 »
:igen:  én is örülök!

Egy rövid kis ima ,a fentiekhez is kapcsolódik. "Köszönöm Uram hogy láthatom még mindig tökéletlen vagyok mert így tudhatom hogy még mindig szükségem van a kegyelmedre...."

Máig is sokat gondolkodom rajta vajon miért kell a megszentelődés útja. Miért nem válunk megtérésünk után egyből tökéletessé..

Van egy gondolatom nekem is de először kíváncsi vagyok mit gondoltok. (tudom ez csak bölcselkedés de azért kíváncsi vagyok a gondolataitokra) :08:

Kedves Clio  :088:

Nem egészen ahhoz szólnék, amit írtál, mégis kapcsolódik, úgy érzem!
ISTEN KEGYELMEBOL VAN MINDEN AMI JO AZ ELETUNKBEN, ezzel nyílván egyetért mindenki :037:

A megtérés.....hát......azt vettem észre, nagyon fontos, bármi is torténik az életemben, bármilyen megbízható ember jon, az csak egy ember, mint én, ISTEN, viszont ISTEN, így be kell látnom, a legegészségesebb dolog ami teheto, kovetheto, az ISTEN IGÉJE.
Soha nem szabad emberek szavára adni, csak ISTEN igéreteire, ilyenekkel folgalkozni pedig, hogy most ki mivel bántott meg, egy pillanatra sem szabad.

Az ember legyen ISTENNEL aktiv kapcsolatban, es az IGE. Pedig erre ISTEN is tobbszor felhivta a figyelmem, de nem ertek belole.

Clio, ezt a dalt Neked kuldom! Belolem akkor nem koszon vissza az Óember, ha olyan emberekkel vagyok korulveve, akik az IGE szerint jarnak, egyébkent, hogy oszinte legyek, le sem írom szívesen, hogy milyen beszéd telik ki tolem. Szerintem ebbol érzékelheted....boven...amit leírtam, finoman!
Tehat, nem az óemberre kell koncentralni, vilagiakra meg semmiképpen, hanem az IGÉRE.  :088:  :044:

Valamiért, nagyon orulok Neked, hogy itt vagy kozottunk  :2smitten:

Tehát íme a dal  :2smitten: :2smitten: :2smitten:

PAUL WILBUR - HOLY HOLY HOLY - WORTHY - live

Paul Wilbur az énekes: amerikai szuletesu, igen MESSIÁSVÁRÓ (abban hisz) nincs ekezet, hivo es pásztor. A lánya is énekes.

Ani Kinor

• Vendég
« Válasz #304 Dátum: 2011 Február 17, 13:33:30 »
Kedves Ani Kinor!  :088: Hagy köszönjem meg ezt a dalt. Ebben a szürke hóesésben munkába menet szívet melengető egy ilyen érzelemdús dicsőítő dalt meghallgatni.  :2smitten: Köszönöm az Úr áldjon!

Apropó érzelem.
Annyira csodálatos hogy amikor érzelmileg elszállnék, akár pozitív akár negatív irányba, Isten mindig a helyemre állít. Csodálatos ahogy egyszerre gyöngéd és határozott.  Ahogy megtanítja hogyan legyek ebben józan.

Amikor arra nézek hű ha ,ezt milyen jól csináltam ,akkor kezdek megfeledkezni róla hogy ez az Ő munkája bennem. 
Na ekkor szoktam időnként a nyakamba kapni azt a bizonyos "kanna tejet" .
Amikor pedig a bukásra nézek elkeseredek hogy rajtam még Isten sem tud segíteni annyira  :118: vagyok.

Ekkor emel fel hogy így ahogy vagyok az övé vagyok. Cserépedény akit ő formál. Nyugodjak meg és menjek tovább.

Körülbelül mint amikor a járni tanuló gyerek elesik és elkezdenek sírni a Földön fekve.  Isten ilyenkor engem nem vigasztal ( jaj szegény elesett megütötte magát..stb)  hanem  azt mondja : Semmi baj gyere állj fel ,megyünk tovább!
Nagyon jók az érzelmek de jó ha a józanság kordájában vannak tartva.. ezt gyakoroltatja velem Isten. Dicsőség érte neki és hála!!  :2angel: :01:

Kezd megnyugodni az én lelkem is hogy nem bírálók hanem testvérek között vagyok. Akik épp úgy emberek mint én. Hibázhatnak de aki az Úréi azokat Ő formálja és nem végez soha félmunkát.! :01: :06: :088:

www.maiige.hu  mai január17.-ei igéje és magyarázata pont aktuális ajánlom mindannyiunknak.

Csak igehelyeket emelnék ki , hogy később is olvashassuk: (2Korinthus 4:7)  (Máté 5:16) (1Korinthus 1:27-29) (1Korinthus 4:3) (Filippi 3:12-14) (Titusz 2:14)

Igen, az érzelmek...lehetnek érzelmek, de azért jobb, ha mindig a szeretet marad es az iranyit: nem tudom megtartani, csak leírtam!

Nem elérhető ditte

• Segítő
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #305 Dátum: 2011 Február 17, 20:08:18 »
Nagyon szeretem Paul Wilbur dalait.Köszönöm. :2smitten:
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető ditte

• Segítő
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #306 Dátum: 2011 Február 17, 20:37:59 »
:igen:  én is örülök!

Egy rövid kis ima ,a fentiekhez is kapcsolódik. "Köszönöm Uram hogy láthatom még mindig tökéletlen vagyok mert így tudhatom hogy még mindig szükségem van a kegyelmedre...."

Máig is sokat gondolkodom rajta vajon miért kell a megszentelődés útja. Miért nem válunk megtérésünk után egyből tökéletessé..

Van egy gondolatom nekem is de először kíváncsi vagyok mit gondoltok. (tudom ez csak bölcselkedés de azért kíváncsi vagyok a gondolataitokra) :08:
Drága Clio!
Valóban Isten kegyelméből vagyunk megváltva,nem a  mi "igazságunk" miatt. :2smitten:
Amikor újonnan születünk,a bennső emberünk egy teljesen új teremtmény.Új és szent.Belekapcsolódtunk Isten mennyei "áramkörébe".A Szent Szellem vezet minket.
A testünk és gondolataink azonban még a régiek.Ezt nekünk kell megújítanunk Isten igéjével.Foglyul ejtünk minden gondolatot,hogy engedelmeskedjen a Krisztusnak.
Olyan ez,mint amikor egy ember megszületik:először újszülött.Fejlődnie kell.Fejlődik is,amíg felnőtt nem lesz.Isten gyermekekei is növekednek hitben,amennyiben "jól vannak táplálva".Szükséges is,hogy növekedjenek és megszentelődjenek.
 :2smitten: :2smitten: :2smitten:

"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Clio

• Testvérünk
  • *
    • rineweld
« Válasz #307 Dátum: 2011 Február 18, 12:30:16 »
Hát igen Antee  :08: :08: :pirul: :08: februárt akartam írni. van hogy 2011 helyett még most is 2010-et írok. (nálam megállt az idő :02: :01: :2crazy: )
Ani Kinor Csodálatos ez a dicsőítő dal ma is lehet meghallgatom!

Ditte igen  :2smitten: az új életünk vágyik a szentségre, a növekedésre a szeretet kapcsolatra Istennel.

Pál szavai gondolkodtattak el most. ( 1 korintus 4: 1-3) Nem ítéli el magát és másoknak sem engedi hogy Őt magát ítéljék..
Mégis tart önvizsgálatot és látja van magán formálni alakítani való. Még nem érte el a célt. ( Filippi 3:12-14)

Kikristályosodott előttem.

Mi hívők két irányba tudunk elcsúszni ha a bűnnel való kapcsolatunkra gondolunk.

1 Megbánom és sírok a bűneim felett! Idáig jó és tökéletes! Majd továbbra is bánkódom hogy még mindig ilyen vagyok, vagy ismét indulatos voltam pedig egyszer már megbántam. Vagy Ismét visszavettem valamit amit már Istennek adtam. Például aggódtam a gyerekemért mert elutazik, Isten elé vittem és a kezére bíztam. De ismét azon veszem észre magam hogy megint aggodalmaskodom hogy nem fog -e valami rossz történni vele.  Rágom magam hogy miért vagyok ilyen bizalmatlan Istennel szemben..stb Úgy tekintem magamra bűnösként hogy valahogy a kegyelem háttérbe szorul..

2 Úgy tekintek magamra mint megváltott akinek az Úr nem tulajdonít bűnt. Nagyon helyes! Mert Isten Jézus véréért úgy tekint ránk mint tulajdon fiára. Majd arra a következtetésre jutok hogy bennem nincs bűn. Nem tartok önvizsgálatot. Hiszen úgy gondolom a bün a támadás csak kívülről jöhet.  Igére hivatkozva ( vizsgáljatok meg mindent)  és felhatalmazva Elkezdem a többi hívőt oktatni majd bírálni.  Ha kritika ér elkönyvelem hogy én csak a másik javát akarom.  Bár tudatommal tudom hogy egy hívő is követhet el bűnt mégis úgy gondolom hogy ha engedelmesen fogom Isten kezét én nem bukom el. Miközben észre sem veszem hogy a felfuvalkodottság gőgjének bűnébe estem. Megvakultam a saját bűnömre. Mert úgy gondolom bennem nem lehet bűn.

Az első estben szomorú vagyok és erőtlennek érzem magam. Magam kötöm meg magamat.
A második esetben szeretetlen vagyok és kioktató. ahogy Jézus mondta szálkát akarok kivenni a másik hívő szeméből miközben az enyémben gerenda van.

Egyik esetben sem árad belőlem "Krisztus jó illata" Nem vagyok dicsőségére az Úrnak sem áldására embertársaimnak.

Én az elsőre vagyok hajlamos. De a másodikba is estem már.
"Ne félj Sion ne csüggedj el.  Veled van az Úr  az Istened  Ő erős és megsegít. Boldogan örül neked megújít szeretetével ujjongva örül neked." zof.3 16-17

Nem elérhető ditte

• Segítő
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #308 Dátum: 2011 Február 18, 22:35:52 »
Hát igen Antee  :08: :08: :pirul: :08: februárt akartam írni. van hogy 2011 helyett még most is 2010-et írok. (nálam megállt az idő :02: :01: :2crazy: )
Ani Kinor Csodálatos ez a dicsőítő dal ma is lehet meghallgatom!

Ditte igen  :2smitten: az új életünk vágyik a szentségre, a növekedésre a szeretet kapcsolatra Istennel.

Pál szavai gondolkodtattak el most. ( 1 korintus 4: 1-3) Nem ítéli el magát és másoknak sem engedi hogy Őt magát ítéljék..
Mégis tart önvizsgálatot és látja van magán formálni alakítani való. Még nem érte el a célt. ( Filippi 3:12-14)

Kikristályosodott előttem.

Mi hívők két irányba tudunk elcsúszni ha a bűnnel való kapcsolatunkra gondolunk.

1 Megbánom és sírok a bűneim felett! Idáig jó és tökéletes! Majd továbbra is bánkódom hogy még mindig ilyen vagyok, vagy ismét indulatos voltam pedig egyszer már megbántam. Vagy Ismét visszavettem valamit amit már Istennek adtam. Például aggódtam a gyerekemért mert elutazik, Isten elé vittem és a kezére bíztam. De ismét azon veszem észre magam hogy megint aggodalmaskodom hogy nem fog -e valami rossz történni vele.  Rágom magam hogy miért vagyok ilyen bizalmatlan Istennel szemben..stb Úgy tekintem magamra bűnösként hogy valahogy a kegyelem háttérbe szorul..

2 Úgy tekintek magamra mint megváltott akinek az Úr nem tulajdonít bűnt. Nagyon helyes! Mert Isten Jézus véréért úgy tekint ránk mint tulajdon fiára. Majd arra a következtetésre jutok hogy bennem nincs bűn. Nem tartok önvizsgálatot. Hiszen úgy gondolom a bün a támadás csak kívülről jöhet.  Igére hivatkozva ( vizsgáljatok meg mindent)  és felhatalmazva Elkezdem a többi hívőt oktatni majd bírálni.  Ha kritika ér elkönyvelem hogy én csak a másik javát akarom.  Bár tudatommal tudom hogy egy hívő is követhet el bűnt mégis úgy gondolom hogy ha engedelmesen fogom Isten kezét én nem bukom el. Miközben észre sem veszem hogy a felfuvalkodottság gőgjének bűnébe estem. Megvakultam a saját bűnömre. Mert úgy gondolom bennem nem lehet bűn.

Az első estben szomorú vagyok és erőtlennek érzem magam. Magam kötöm meg magamat.
A második esetben szeretetlen vagyok és kioktató. ahogy Jézus mondta szálkát akarok kivenni a másik hívő szeméből miközben az enyémben gerenda van.

Egyik esetben sem árad belőlem "Krisztus jó illata" Nem vagyok dicsőségére az Úrnak sem áldására embertársaimnak.

Én az elsőre vagyok hajlamos. De a másodikba is estem már.
:05: Fontos,hogy aszerint lássuk magunkat,ahogy isten lát minket,akik Krisztusban vagyunk,hogy úgy lássuk magunkat,ahogy az ige beszél rólunk.
Milyen jó,hogy Isten igéje elérhető számunkra.
Bizony nem helyes a gőg.Jézus is figyelmeztetett minket,hogy ne legyünk képmutatók,mert mindannyian elveszett bűnösök volnánk Isten kegyelme nélkül.
Eszembe jut Jézus példázata a farizeusról és a vámszedőről,akik imádkoztak.Az egyik,a farizeus felmagasztalta magát,a másik,a vámszedő még a szemét sem merte az égre emelni,úgy könyörgött Istenhez.Láttuk,hogy az Úr,hogyan vélekedett róluk.

az van írva az igében,hogy az Úr megtámogat minden elesendőt.Igen.Ő irgalmas,kegyelmes és igaz. :2smitten:

Nem elérhető Torocko

• Testvérünk
  • *
  • kék hegyek
« Válasz #309 Dátum: 2011 Augusztus 17, 05:59:22 »
Az óember visszaköszön - ez a topik címe.
Igen, kezdem én is tapasztalni, a mikor a régi kapcsolatok, érzések mint egy polip csápjai egyszerre nyolc felől nyúlnak utánam.
Sok éves barátságok kezdenek szakadozni, ki haragszik, ki sajnál, ki támad és érvel, ki egyszerűen mellőz, megfeledkezik rólam, mintha nem lennék.  És azok a hamis kedvességek...talán azok a legnehezebbek, mert hamisságot érzek mögöttük, és számítást. Visszaélnek azzal.hogy magányos vagyok, és szükségem van minden jó szóra.  De elsősorban mégis az Úrra van szükségem!!!
Isten velem van, erőt ad és beszél hozzám. Bátorít és úgy érzem, nem enged el, mert én sem akarok elmenni, visszamenni. Ez talán nem elbizakodottság.
Tegnap volt egy komoly beszélgetésem egy Testvérrel, ami nagyon megerősített, és bár fáj,  hogy elfordulnak tőlem,  nem félek már attól, hogy megingatnak.
A Mi Urunk mindig küld számomra valakit, aki segít, mert Testvér, és - ahogy a tegnapi beszélgetőtársam mondta - a barátságok is átrendeződnek. Lesz aki elmarad, de biztosan lesz helyettük új is, Testvér.
Mert az Úr nem hagyja el az övéit.
A harcomat Isten segítségévek megharcolom, és megmaradok a hitben, mert Isten nem engedi el az Őt szeretőket.
"Vessed az Úrra a te terhedet, ő gondot visel rólad, és nem engedi, hogy valamikor ingadozzék az igaz."  Zsoltárok: 55.23

Nem elérhető Irma

• Testvérünk
  • *
« Válasz #310 Dátum: 2011 Augusztus 17, 13:07:14 »
Drága Klárika!

Ez egy átmeneti időszak, ami nem is könny. Neked főleg nem, mert eléggé el vagy szigetelve. Dehát ennek meg kell történnie, és végül úgyis minden a helyére kerül. Akik igaz barátaid azok megmaradnak, a többiek ? Hát.... lesznek akik már nem fogják ápolni a barátságot, de lesznek új barátok is.
Csak ne lenne Csepreg olyan messze Budapesttől!!!!

:016:
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12

Nem elérhető Torocko

• Testvérünk
  • *
  • kék hegyek
« Válasz #311 Dátum: 2011 Augusztus 17, 14:40:51 »
Nincs is olyan messze ÍIrma, hisz minden nap tudok beszélni veletek...ha írásban is vagy éppen hallgatva, de itt vagyok nap mint nap. :2smitten: :2smitten:
"Vessed az Úrra a te terhedet, ő gondot visel rólad, és nem engedi, hogy valamikor ingadozzék az igaz."  Zsoltárok: 55.23

Nem elérhető Arthur15

• Testvérünk
  • *
« Válasz #312 Dátum: 2011 Október 17, 22:55:50 »
"Mert az én óemberem Jézussal eggyüt meg lett feszítve,hogy megsemmisüljön a bűn hatalmában álló test,hogy ne szolgáljunk többé a bűnnek."

"Mert ha valaki Krisztusban van új teremtés az,a régi elmúlt és íme újjá lett minden."

"Mert élek többé nem én,hanem él bennem a Krisztus!"

:igen:

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #313 Dátum: 2011 Október 17, 23:07:29 »
Ámen! :afro:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Shomer ayin

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #314 Dátum: 2011 November 04, 15:33:10 »
"Mert az én óemberem Jézussal eggyüt meg lett feszítve,hogy megsemmisüljön a bűn hatalmában álló test,hogy ne szolgáljunk többé a bűnnek."

"Mert ha valaki Krisztusban van új teremtés az,a régi elmúlt és íme újjá lett minden."

"Mert élek többé nem én,hanem él bennem a Krisztus!"

:igen:
Shalom. Igen testvérem, ez a cél! Bár erről a témáról Pál is így nyilatkozott:Fil.3,12.    
Nem mondom, hogy már elértem, vagy hogy már tökéletes volnék; hanem igyekezem, hogy el is érjem, a miért meg is ragadott engem a Krisztus Jézus.
13.    
Atyámfiai, én enmagamról nem gondolom, hogy már elértem volna...

Szóval a véleményem az, hogy törekedjünk a célunk elérésére Jézus Krisztusban. Mégpedig úgy ahogy Pál is mondja:1Kor 9,24.    
Nem tudjátok-é, hogy a kik versenypályán futnak, mindnyájan futnak ugyan, de egy veszi el a jutalmat? Úgy fussatok, hogy elvegyétek.
25.    
Mindaz pedig a ki pályafutásban tusakodik, mindenben magatűrtető; azok ugyan, hogy romlandó koszorút nyerjenek, mi pedig romolhatatlant.
26.    
Én azért úgy futok, mint nem bizonytalanra; úgy viaskodom, mint a ki nem levegőt vagdos;
27.    
Hanem megsanyargatom testemet és szolgává teszem; hogy míg másoknak prédikálok, magam valami módon méltatlanná ne legyek.
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,