Szerző Téma: Az Óemberünk visszaköszön!  (Megtekintve 69721 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Az Óemberünk visszaköszön!
« Válasz #345 Dátum: 2013 November 18, 14:53:05 »
Én nem így látom Testvérem. :05:
Ha ige ellenes cselekedetet teszünk, akkor mondhatjuk hogy bennünk van Jézus? Az ige nem egyszer int minket, hogy maradjunk Őbenne. Aki pedig Őbenne marad, az fog gyümölcsöt teremni.

Nem úgy működik, hogy Jézus bennem van és akkor már semmit sem kell tennem, mert Ő cselekszik bennem. Ugyanis Jézusnak át kell adni a vezetést, ez pedig nem úgy működik, hogy elengedem magam, hanem hogy beállok a beszéde megcselekvésébe. Mert minden alkalommal dönthetünk életről és halálról, ha pedig Jézus bennünk él, akkor az életet fogjuk választani minden esetben.

Ha azt mondjuk, hogy Jézus él bennünk, akkor azzal azt mondjuk, hogy az ige él bennünk!
Ha pedig nem az ige által cselekszünk, akkor nem élt bennünk Isten igéje, vagyis Jézus.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Jazmin

• Testvérünk
  • *
« Válasz #346 Dátum: 2013 November 18, 15:02:16 »
Rendben Testverem!  :05: Nem kotelezo megegyezni mindenben.  :2smitten: Tulajdonkeppen ugyanazt latjuk csak mas szemszogbol. Legy aldott!  :2smitten:
Az Isten SZERETET. 1 Ján 4:8

Nem elérhető Gabika

• Testvérünk
  • *
    • Imanaplóm
« Válasz #347 Dátum: 2014 Március 09, 19:27:46 »
Udv Testvereim! A Napi harcok az eletunkben topikban tobben is azt irtatok,hogy az oember az meghalt. Itt pedig visszakoszon az  a cim.No mostmar akkor mi van? El vagy nem?  Vagy meghalt,de neha feltamad? Tisztazzuk ezt testverek. :05:
Az enyém még él, pedig nagyon szeretném már a halálát, mert förtelem, amit néha művel.  :(
Ezért fel is magasztalta őt Isten mindenek fölé, és azt a nevet adományozta neki, amely minden névnél nagyobb,
hogy Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és földalattiaké;
és minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsős

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #348 Dátum: 2014 Március 09, 19:42:12 »
Kedves Gabika. Ez nem az a helyzet mikor imádkozni kell, hanem az, amikor cselekedni. Az örömhír az, hogy Jézus bennünk lakozva győzedelemre vihet minket minden kísértés felett, hogy ne essünk bűnbe. Vihet!

János evangéliuma 8,31-36
"Monda azért Jézus a benne hívő zsidóknak: Ha ti megmaradtok az én beszédemben, bizonynyal az én tanítványaim vagytok; És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket. Felelének néki: Ábrahám magva vagyunk, és nem szolgáltunk soha senkinek: mimódon mondod te, hogy szabadokká lesztek? Felele nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek, hogy mindaz, aki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek. A szolga pedig nem marad mindörökké a házban: a Fiú marad ott mindörökké. Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek."

Azért feltételes, mert ehhez nekünk is hozzá kell járulnunk, ez pedig a teljes életünk.

Római levél 12,1
"Kérlek azért titeket atyámfiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, mint a ti okos tiszteleteteket."

Ha mindent átadunk Jézusnak, az életünk minden területét, akkor bennünk lakozva Ő fog győzedelemre vinni bennünket minden kísértés felett. De ez az átadás nem abban merül ki, hogy gondolkozunk felőle, hogy megvalljuk szánkkal, hanem valósággal át kell adnunk magunkat neki, ahogyan a Galata 2,20 is mondja:

Galátzia levél 2,20
"Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem és önmagát adta érettem."

Szeretettel,
Antee
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #349 Dátum: 2014 Március 10, 11:45:05 »
Nem mindig egyszerű az átadás. Teljességünk az Úrban csak akkor lesz, ha az egónk nem vezet többé minket.  Amikor számomra fontosabb lesz a testvéreim érdeke, a felebarátaim érdeke, mint saját magam. Úgy gondolom az egonk akkor tűnik el teljesen és az óemberünk többé nem lehet negatív hatással ránk.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Gabika

• Testvérünk
  • *
    • Imanaplóm
« Válasz #350 Dátum: 2014 Március 15, 12:35:30 »
Kedves Antee!

Én örülök, ha neked gyorsan és tökéletesen sikerült átadni magad és onnan nem is követtél el bűnt. Nekem nem ilyen egyszerű és nagyon kérlek, hogy ne bánts meg azzal, hogy az akaratomat kicsinyled le, miközben semmit sem írtam a belső harcaimról, vagy a mindennapjaimról, vagy bármiről, ami rólam szól.  :060:

Ezért fel is magasztalta őt Isten mindenek fölé, és azt a nevet adományozta neki, amely minden névnél nagyobb,
hogy Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és földalattiaké;
és minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsős

Nem elérhető Shomer ayin

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #351 Dátum: 2014 Március 15, 12:56:49 »
Testvérem Gabika: Ezt mondta volna Anti? Nem érthetted őt félre? Hát erről írt volna tehát?
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető Shomer ayin

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #352 Dátum: 2014 Március 15, 12:58:06 »
Nem kérdezhetted volna meg őt privátban, hogy esélyt adj a tisztázásra, úgy neki - mint magadnak?
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető Shomer ayin

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #353 Dátum: 2014 Március 15, 13:03:41 »
Ugye te arról tettél bizonyságot, hogy nehézségeid vannak, és gyakorta megesik, hogy nem úgy teszel, ahogyan kellene tenned...Anti pedig arra utalt, hogy van egy szint, amíg a te tetteid -döntéseid is szükségesek a változáshoz... Nem bántott téged Testvérem-és nem űzött csúfot belőled.
Ézs 60,19    

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #354 Dátum: 2014 Március 15, 14:05:04 »
Gabika a megszentelődés egy folyamat. van akinél gyorsan megy, van akinél lasabban. De ne csügedj, mert az Úr megadja mindenkinek a lehetőséget akinek nyitott a szíve feléje.
Ahogy erősödünk Jézusban annál kevésbé fogunk  a világi élet és szokások felé fordulni, és hidd el, a Szent Lélek időben figyelmeztet minket. Őt meghallva elfordulhatunk attól ami bűnbe vinne.
Ez valóban nem megy harc nélkül. Le kell győzni gondolatainkat, vágyainkat testiségünket, és hidd el ez megtehető. Ha valiben mégis rendszeresen elbukunk kérhetjük az Úr segytségét és szabadítását.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #355 Dátum: 2014 Március 16, 08:53:54 »
Kedves Antee!

Én örülök, ha neked gyorsan és tökéletesen sikerült átadni magad és onnan nem is követtél el bűnt. Nekem nem ilyen egyszerű és nagyon kérlek, hogy ne bánts meg azzal, hogy az akaratomat kicsinyled le, miközben semmit sem írtam a belső harcaimról, vagy a mindennapjaimról, vagy bármiről, ami rólam szól.  :060:

Kedves Gabika! Mikor regisztráltál a fórumra, elfogadtad a fórum szabályzatát és bizonyára el is olvastad. Ha nem, akkor az nem az én mulasztásom, hanem a tied. A lényegre térve: ilyen viselkedést nem engedhetsz meg magadnak ezen a fórumon, tehát ha a jövőben szándékozol írni, akkor ehhez tartsd magad.

Áldjon az Úr!

Nem elérhető Anoir

• Testvérünk
  • *
« Válasz #356 Dátum: 2014 Március 17, 17:10:26 »
Kedves Gabika,  hoztam Neked ket Iget buzditasul es vigasztalasul. Ahogy Bacsipista is irta, a megszentelodes egy folyamat, teljesen egyet ertek ezzel. Mar az is nagy dolog, ha egyaltalan eszre vesszuk, hogy mi az o es mi az uj emberunk. Ez egyertelmuen Isten Lelketol valo kijelentes. Ha az Ur ezt megmutatta, biztos, nem azert tette, hogy karhoztasson-hanem inkabb, hogy kozelebb vonjon es erositsen hitben, szeretben. Az Ige azt irja, "szuntelen imadkozzatok". 

A Thessalonika ill Predikator, de ezer mas Ige is arra hiv minket-hogy oruljunk es adjunk halat. Annyi minden van, amiert halasak lehetunk, ha a Baranyra tekintunk - bizony minden esetben orom es hala ami a szivunket atjarja, ezzel biztos Te is igy vagy.  :05:

Amikor egy Igevers kijelentesse valik az elmenkben es a szivunkben, es az Ige szerint cselekszunk-akkor tesszuk az Atya akaratat. Ha tehat mi az Ige szerint cselekszunk, akkor tobbe nem mi, hanem a Fiu cselekszik-hiszen az Ige Isten. Igy formalodunk a Krisztus arcara, nap mint nap, tudva; a kegyelem mindig megtart minket, es Isten Fia altal jarulhatunk a Tron ele-ahol Abba Atyank szereto karja fogad minket, aki messzire elveti buneinket-ha kerjuk a bocsanatat!

Ezt tette a Barany ertunk. Isten latja a szivunket, latja a probalkozasainkat, tusainkat-es buszken, szeretve nez rank....Minden nap egy uj lehetoseg, es minden nap egy uj kihivas, de "semmi nem szakithat el minket az O kezebol!".....

Thessalonikabeliekhez írt I. levél 5. rész

" 16. Mindenkor örüljetek.
  17. Szüntelen imádkozzatok.
  18. Mindenben hálákat adjatok; mert ez az Isten akarata a Krisztus Jézus által ti hozzátok.
  19. A Lelket meg ne oltsátok.
  20. A prófétálást meg ne vessétek,
  21. Mindent megpróbáljatok; a mi jó, azt megtartsátok!
  22. Mindentől, a mi gonosznak látszik, őrizkedjetek!
  23. Maga pedig a békességnek Istene szenteljen meg titeket mindenestől; és a ti egész valótok, mind lelketek, mind testetek feddhetetlenül őriztessék meg a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére.
  24. Hű az, a ki elhivott titeket és ő meg is cselekszi azt. "

A prédikátor könyve 3.

" 1. Mindennek rendelt ideje van, és ideje van az ég alatt minden akaratnak.
  2. Ideje van a születésnek és ideje a meghalásnak; ideje az ültetésnek, ideje annak kiszaggatásának, a mi ültettetett.
  3. Ideje van a megölésnek és ideje a meggyógyításnak; ideje a rontásnak és ideje az építésnek.
  4. Ideje van a sírásnak és ideje a nevetésnek; ideje a jajgatásnak és ideje a szökdelésnek.
  5. Ideje van a kövek elhányásának és ideje a kövek egybegyűjtésének; ideje az ölelgetésnek és ideje az ölelgetéstől való eltávozásnak.
  6. Ideje van a keresésnek és ideje a vesztésnek; ideje a megőrzésnek és ideje az eldobásnak.
  7. Ideje van a szakgatásnak és ideje a megvarrásnak; ideje a hallgatásnak és ideje a szólásnak.
  8. Ideje van a szeretésnek és ideje a gyűlölésnek; ideje a hadakozásnak és ideje a békességnek.
  9. Micsoda haszna van a munkásnak abban, a miben ő munkálkodik?
  10. Láttam a foglalatosságot, melyet adott Isten az emberek fiainak, hogy fáradozzanak benne.
  11. Mindent szépen csinált az ő idejében, e világot is adta az emberek elméjébe, csakhogy úgy, hogy az ember meg nem foghatja mindazt a dolgot, a mit az Isten cselekszik kezdettől fogva mindvégig.
  12. Megismertem, hogy nem tehetnek jobbat, mint hogy örvendezzen kiki, és hogy a maga javát cselekedje az ő életében.
  13. De még az is, hogy az ember eszik és iszik, és jól él az ő egész munkájából, az Istennek ajándéka. "

Nem elérhető ditte

• Segítő
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #357 Dátum: 2014 Március 22, 19:58:10 »
Bizony a megszentelődés folyamat. Megfeszítjük a testet, és minen nap felvesszük a keresztünket és követjük a Mestert.
 :2smitten:
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #358 Dátum: 2014 Március 22, 20:06:21 »
:afro: :2smitten:

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *