Szerző Téma: Életjelek  (Megtekintve 171399 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Életjelek
« Válasz #1020 Dátum: 2025 Augusztus 20, 17:55:53 »
Augusztus közepe van. Mostanában a hajnalok gyakran emlékeztetnek a korai őszre. Ablakunk előtt némán peregnek az elsárgult falevelek… Már megszoktuk, gondolom… De azért, ennél mégis több. Kicsit bele is fásultunk a visszafordíthatatlanba. Mert már soha semmi nem lesz ugyanolyan, mint naivan álmodozó, egyszerűségében gondtalan gyerekkorunkban.
Mégsem cserélnék régi önmagammal, és nem kezdeném újra.

Hálás vagyok Istennek a kemény próbákért, a kísértésekben megtanult leckékért, a küzdelmekben szerzett tapasztalatokért és a győzelmekben az Úrra mutató örömökért.
A végidők szentjei átélhetik, szemeikkel láthatják a Biblia lapjairól ismert próféciákat. Mert Isten változhatatlan és örök, igazsága, ígéretei és hűsége szintén. A teremtés hajnalán megígért Szabadító eljött, bevégezte a megváltást a kereszten, és jelen korszakunk végén ítélő Bíróként érkezik vissza. A Bárány haragja kemenceként izzik a bűn miatt. Jogszerűen engedi földünkre büntető csapásait, melyek elől magához ragadja szeretett menyasszonyát, az igazak gyülekezetét.
A ma élő embereknek látni, érzékelni kell a végkifejlet mindent megemésztő borzalmát. Jelenünk háborúi, megmagyarázhatatlan időjárási szélsőségei, a gazdasági összeomlás és a mindent romba döntő, pusztító katasztrófák erre mutatnak. Ahogy Noé napjaiban víz által vitte véghez Isten a globális ítéletet, hamarosan tűz által történik ugyanez.

Hangtalanul peregnek a falevelek… Fáradtan kéklik az ég… Gyülekeznek az első fecskék a villanydrótokon…
A pénzt és élvezeteket hajszoló emberek vajon mit vesznek észre a rájuk váró szörnyűségekből? Szinte semmit. Mert ha felfognák, mindent hátra hagyva rohannának Jézus Krisztushoz, hogy lelkük megmenekülhessen a kárhozattól.
„Azonképpen ti is, mikor mindezeket látjátok, tudjátok meg, hogy közel van, az ajtó előtt.” Máté 24:33.

Guti Tünde – 2025. augusztus 13.
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #1021 Dátum: 2025 Szeptember 10, 15:32:54 »
Köszönöm, hogy magadhoz hívtál és megmentettél! Szolgáltam. Harcoltam. Elbuktam. Beismertem. Győztem. Tovább küzdöttem. Közben mindig vártalak vissza. Szerettem az Igazságot. Látogattam. Tanácsoltam. Igaz istentiszteletet gyakoroltam. Lélekben és igazságban imádtalak. Semmit nem érdemeltem. Örömöt és békét adtál. Próbákat. Kemény támadásokat engedtél. Árulásokat. Álarcokat eldobtam. Földig is lehajoltam másokért. Te tudod, Uram. Ismersz.

Most másképp várlak:

"Uram, nem fuvalkodott fel az én szívem, szemeim sem láttak magasra, és nem jártam nagy dolgok után, erőmet haladó csodadolgok után; Sőt lecsendesítém és elnémítám lelkemet. Amilyen az elválasztott gyermek az anyjánál; mint az elválasztott gyermek, olyan bennem az én lelkem." Zsoltárok 131:1-2.

Guti Tünde - 2025. szeptember 2.
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #1022 Dátum: 2025 Szeptember 10, 15:33:32 »
Micsoda kincs a Példabeszédek könyvében!

Főleg, ha arra gondolok, hogy vajúdik, haldoklik a Föld, hazug, kérkedő világunk a halálban vesztegel. Ebből a halálos állapotból csak az Igazság (Jézus!) tud kiragadni. Azokat, akik befogadták az Igazság szeretetét.

"Nem használ a vagyon a haragnak idején, az igazság pedig kiragad a halálból."Példabeszédek 11:3.

Testvéri szeretettel: Guti Tünde - 2025. szeptember 1.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #1023 Dátum: 2025 Szeptember 10, 15:35:42 »
Vannak, akik életük minden fontos mozzanatát kiposztolják a közösségi oldalakon. Ám vannak, akik még profilképet sem tesznek ki.
Egyesek gyűjtik a nagyszámú ismerőskört a lájkokkal, hosszasan válaszolva a kommentelőknek. Mások inkább visszafogottabban csak lényeges dolgokra reagálnak.
A való életben gyakran félénk és elszigetelődött emberek előszeretettel osztják az észt minden témában, mindenhez (is) értve. Némelyek a fb oldalakon élik ki, hogy „mégiscsak” lehetnek ők valakik.
Minden bántás nélkül, inkább szomorúan írom!

Vannak, akik belefáradtak a vég nélküli, értelmetlen vitákba, felismerték, hogy a gyűlölködő kritika és a képmutató hízelgés egyaránt ártalmas. Főleg, ha még „idegenek” is beszállnak a ringbe, udvarolva vagy egyenesen a halálba kívánva. Átéltem ezeket.
Ez utóbbi csoportba tartozom én is. Nem nagyképűségből blokkolom a hozzászólásokat, hanem önvédelemből. Nincs sem időm, sem energiám arra, ami lehúzza a lelkemet. Ne kelljen már magyarázkodnom! (Párszor említettem, hogy fontolgatom a fb-ról való távozást, máshol sem vagyok fent, csupán egy hitéleti weboldalt működtetek, egyelőre próbálok itt is kevesebbet görgetni…)

Áldott testvéreim igei megosztásait, vigyázásra felszólításait nagyra értékelem! De lehet, hogy eljön a pillanat, amikor már ezek elolvasása is olyan mentális teher lesz, amitől meg kell válnom annak érdekében, hogy Jézushoz tartozásom ne forduljon langyosságba, a rengeteg információ miatt kiüresedésbe, és mécsesemből ne fogyjon el az olaj.

Nincs már sok idő, és felhangzik a kiáltás:
„Íme, a Vőlegény, jöjjetek elé!”
Ne tartson vissza semmi!

Guti Tünde – 2025. szeptember 4.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #1024 Dátum: 2025 Szeptember 20, 15:44:25 »
„Olyanok lesztek, mint az Isten”

Legtöbben azt gondolják, hogy az Antikrisztus gonosz diktátorként, kegyetlen fenevadként lép majd fel. NEM! Ha így lenne, nem hódolnának be előtte önként, odaadó rajongással a megtévesztett tömegek. Nem feltétlen ördögiek a megnyilvánulásai, éppen ebben rejlik a veszély.
Már az édenkertben azzal ámította Évát a kígyó, hogy olyanok lesznek, mint Isten, jónak ér rossznak tudói. Ígér ma is ilyeneket. Látjuk, halljuk, hogyan dőlnek be még a magukat keresztyénnek vallók is annak a legújabb teológiai áramlatnak, hogy „istenek vagytok” és még politikai karrierről is papolnak... Kétségbeejtő!

Minap olvastam egy cikket az Új Apostoli Reformációról. Ismertem már ezt a mozgalmat, de most annyira felháborított, milyen szemtelenül és leplezetlenül változtatják meg az evangéliumot! Az ő ajánlatukban már nem a kereszt, nem Jézus vére, nem az őszinte bűnbánat és megtérés a lényeg, hanem az, hogy „istenek lehettek és a Bibliát nem kell olyan komolyan venni…” - Isten pedig örüljön a teremtményeinek!
Szívek megszaggatása helyett szinte önmegváltást hirdetnek. Szerintük ez a nagy ébredés, a végső aratás, ahol csodákkal nyerik meg a – becsapott – lelkeket.
Mi ez, ha nem Krisztus HELYETT, így Krisztus ELLENI evangélium!?!
Ezért is írtam az elején, hogy az Antikrisztus jó értékeket felmutató programmal, humanista érzelmeket generálva ül a trónra. Az ő száma emberi szám. Az EMBERT EMELI fel Jézus Krisztus helyett.
A fentemlített mozgalom ébredést híresztel. Óvatosan figyelem, mert amikor a fókuszban nem Jézus Krisztus kereszthalála áll, akkor hiába kezdenek el templomba járásról beszélni, bátor vélemény ütköztetésről és keresztyén kultúráról… Számomra az ébredés a bűntől való tényleges elszakadást, a bűn meggyűlölését és Isten Igéje iránti szerelmet jelenti. Így éltem át, nem adom lejjebb az igényt.
Nem helyettesítheti ezt semmiféle konzervatív politizálás, még keresztyén köntösben sem.

A mi Urunk figyelmeztetése:
„Figyeljetek, vigyázzatok, imádkozzatok!”

Guti Tünde – 2025. szeptember 19.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #1025 Dátum: 2025 Szeptember 24, 15:23:23 »
Bágyadt kék a hajnali ég. Ormótlan, ólomszínű felhők között játszanak az erejüket vesztett, rózsaszínbe hajló fénynyalábok. A nap fáradtan mosolyog rám, mint ellankadt harcos a poros, füstös harcmezőn. Utolsó tánca ez még a nyárnak.
Egyre több sárgult falevél hull alá a csendben lélegző földre. Még a fák is görnyedtebbnek tűnnek, ahogy megadóan felkészülnek a nagy változásra.
Lassan, szótlanul terül ránk egy érzés, ami fokozatosan járja át úgy szívünket, tagjainkat, mint a természetet. Így van ez rendjén. Az egyedül bölcs Isten rendelte ezt is. Megnyugszunk, visszaveszünk a rohanásból, kicsit befelé nézünk ilyenkor. Ahogy az őszi eső lemossa a fakuló leveleket, úgy tisztul lelkünk a Teremtő jelenlétében.
Készülődünk valamire. Százával gyülekeznek gondolataink, mint pár hete a hosszú út előtt a dróton sorakozó fecskék. Megérinti bensőnket az elmúlás sóhaja, felszabadul vágyakozásunk igazi otthonunk felé.
Vége a nyárnak, reménységünk erőteljesebben kezd ragyogni, és hitünk céljára fókuszál szemünk. Istenünk kegyelméből (ha megtart, és nem rendelkezik másképp), ezt még jövőre is átélhetjük, az addig eltelt időben pedig megjobbíthatjuk útjainkat, beteljesíthetjük szolgálatunkat.

Közel az Úr!

Guti Tünde – 2025. szeptember 23.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #1026 Dátum: 2025 Október 16, 15:48:57 »
Édesanyám gyakran mesélt régen, legkisebb unokaöcsémnek a mennyei Jeruzsálemről, akinek gyermeki szíve itta a nagymamai "tanítást"…

Még velem is előfordul olykor, hogy vágy fog el a szemem elé táruló égi tünemények láttán…

Táskámban frissen szedett, piros csipkebogyók lapulnak, ahogy úton vagyok hazafelé. Az ősz apró csodái. Alkonyodik. A lenyugvó nap fénye beragyogja a sárgába hajló lombok csúcsát. Szürkésfehér, tépett pamacsfelhőket kerget az októberi szél. Alattuk mintha lángolna a horizont. Szürreálisan világító aranyszínben tündökölnek a légiesen úszó fellegek…

Lelkemben hallom (édesanyám elmesélte) a távoli időben egy tiszta szívű kisfiú önfeledt kiáltását:

"Ott az aranyváros!"

Ahol "Isten sátora az emberekkel lesz" örökké! De várom már! Egyre gyötrelmesebb ebben a hazug, képmutató, kegyetlenül aberrált világban…

Jöjj, Úr Jézus, hamar!

Guti Tünde – 2025. október 6.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #1027 Dátum: 2025 Október 16, 15:49:37 »
Olyanok lesztek, mint az Isten - II.

(első rész a szeptember végi blogomban)

Nem kellene "elájulnunk" attól, hogy mekkorát fejlődött a világ! Bár valóban hatalmasat alkottak a feltalálók, biológusok, tudományos kutatók, de ne felejtsük el, hogy Évát is az ismeretlen tudás megszerzésével kísértette meg a kígyó Édenben. "Olyanok leszek, mint az Isten, jónak és rossznak tudói" – ígérte ravaszul.

Ma mit hirdetnek? Ugyanezt!

Ahogy mindenek Teremtőjének van egy örökkévaló terve a világra nézve, úgy ellenségének, az ördögnek is. Kezdettől. Bukásától arra igyekezett, hogy a Föld őrzésére és művelésére, Isten képére megalkotott embert elpusztítsa, tönkre téve ezzel az Örökkévaló elképzeléseit, rendeléseit.

A teremtés idejétől napjainkig működő tudásvágy egyszerre jó és rossz. Mert ugye, mi lenne velünk pl lakóházak, tiszta ivóvíz és egyéb, a civilizáció alapjait jelentő dolgok nélkül? Ám napjaink z és y generációit, a háborús kegyetlenkedéseket és a morális züllést nézve, lassan visszapörgethetjük az évezredeket… Fokozatosan, észrevétlenül nőtt a tudás, vele együtt az Isten elleni lázadás és a szívek szennye.

Ma már visszafordíthatatlan szintre lépett az emberiség. Rádió, TV, automata háztartási eszközök, mobiltelefon (amik kényelmünket szolgálták "bevezetésként"), majd internet, végül agyba ültethető chipek… "Nincs új a nap alatt". Amit szükséges és áhított tudományos fejlődésnek könyveltünk el az előző évszázadban, annak most láthatjuk a halálos kimenetelét a lélek és a test számára egyaránt.

Olyanok lettünk, mint Isten? Jónak és rossznak tudói?

A Bibliát imádságos szívvel tanulmányozva, az Ige és Igazság követői Jézus Krisztus által szét tudják választani a világosságot és a sötétséget, de a többség jónak mondja a rosszat és a gonoszt üdvösnek állítja be.

A női ruhák egyre rövidebbek, kihívóbbak, hiányosabbak lettek, később az öltözködésen túl a nemi identitás is eltorzult. Közben fullasztó, zajos, nyüzsgő városokba tömörültek a tömegek, lépésenként elszakadva a természettől, elszakadva az Istentől való függés legegyszerűbb módjától. Önimádó önpusztításba torkollott. Sátán e világ fejedelmeként radikális munkát végzett az évezredek során. De csak azért tehette, mert egyedül igaz és szent Istenünk megengedte, jogszerűen járt el vele szemben. Ha nem így lenne, a bűn iránti izzó haragja miatt már rég eltörölte volna a föld színéről az emberiséget. Az Ő trónjának alapja igazság és jogosság, ez igazolódik tökéletes döntéseiben.

Olyanok lettünk, mint Isten?

Levetkőzve és félredobva a mennyei értékeket, már csak nyomokban hasonlítanak Teremtőjükre az Ádámok és Évák. Ahogy Noé napjaiban, most újfent megrontják az eredeti, tiszta genomot. Az özönvíz előtt a bukott angyalok génje keveredett az emberekével, most pedig mesterségesen nyúlnak bele veszélyes módon, míg végül Noah Harari szerint elérik a halhatatlanságot. Mesterséges intelligencia "génjei" kerülnek (kerültek!!!) az emberébe, lásd Elon Musk nyilatkozatait.

"De ez nem is csoda, hiszen maga a Sátán is elhiteti az emberekkel, hogy ő a világosság angyala." II. Kor. 11:14.

Ám mennyei Atyánk irgalmából és kegyelméből élhetünk mi valóban örökké, Jézus Krisztusban elhívottak, akik a keresztnél kibékülhettünk Vele, megtérve és megtisztulva bűneinkből. Szentlelkével elpecsételve, a romolhatatlan Igemag él bennünk, az Igazságból és az Igazság szeretetének befogadásával újjászületve. Felruházva erővel, hogy ellenálljunk a kísértéseknek, megajándékozva azzal a képességgel, hogy leleplezzük a hazugságokat, a jónak beállított gonoszságot és vallásos tévelygést.

"A vége pedig mindennek közel van. Annakokáért legyetek mértékletesek és józanok, hogy imádkozhassatok." I. Péter 4:7.

Guti Tünde – 2025. október 10.