Szerző Téma: Életjelek  (Megtekintve 99680 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Guti Tünde

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4155
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Életjelek
« Válasz #870 Dátum: 2022 Május 17, 20:55:58 »
„Ne bosszankodj az elvetemültekre!” Zsoltárok 37:1.

 

Nekem továbbra is elfogadhatatlan az a stílus, ahogy némely keresztyén (keresztyén!?!) a legcifrább jelzőkkel illeti a számára unszimpatikus politikusokat, elnököket. Egyesek elfelejtik, amit az Igében olvasunk: minden kimondott szóért számot kell adnunk az Úr előtt. Szerintem a leírt szó is ez a kategória. Túl a választásokon, ezt most a háborúzó felekre vetítik ki, botránkoztatva az olvasókat.

Leszögezem: elítélek mindennemű agressziót és a diktatórikus uralkodás minden fajtáját. Ám azt is szem előtt kell tartanunk, hogy Isten gyakran használ nagyhatalmakat tervei bevégzésére. Lásd az ókori Nabukodonozort, aki a rombolás, kegyetlenség és kevélység példája lehet, mégis azt mondja róla Isten, hogy „az én szolgám”. (Jeremiás 27:6.) Miért? Mert őt használta fel népe megleckéztetésére. (Persze később ő is megkapta a maga büntetését, amikor pozíciójával és a kapott hatalommal visszaélt!)

 

Jézus megmondta többek között, hogy lesznek háborúk. Sőt, hallanunk KELL háborúkról és más szörnyűségekről, melynek súlyosságát el sem tudjuk képzelni. Meglehetősen szemellenzősen látjuk a dolgokat. Az emmausi tanítványokhoz hasonlóan vakok és restek vagyunk megérteni Isten tervét, amit régen kinyilatkoztatott prófétái által, és az Ő szava örökkévaló. Minden be fog teljesedni! Ezzel nem azt mondom, hogy üljünk ölbe tett kézzel. De a gyerekes és ideges kirohanások helyett inkább az igei fegyverarzenált kellene használni, amit az Úr adott a kezünkbe! Tudom, hogy „a jövendő a béke emberéé” (Zsoltárok 37:37), és hiszem, hogy Isten mindent felügyel, még ha kaotikus is a helyzet.

 

Nem, a háborúkba nem lehet belenyugodni! Nem erre gondolok. Az orosz-ukrán válság sem hagyhat hidegen. Az összefüggéseket itt és most nem firtatom, de van véleményem. Amikor ezeket a sorokat írom, eszembe jutnak azok a régebbi filmek, amiket szinte végig sírtam. Nagyon is átérzem a szenvedést (legyen az magyar, zsidó, örmény, vietnámi, indián, afrikai, kurd vagy bármilyen rassz), és fáj a szívem a megkínzott vagy meggyilkolt emberek, az elpusztított otthonok és a menekülő civilek miatt! De nagyon nem mindegy, hogy Isten népe ugyanolyan hisztérikusan reagál, mint a világ, vagy bizonyságot tesz reménységéről! Arról, hogy ez átok alatt sínylődő földön csak vándor, és mi hitének igazi célja!

A béke az egyes szívekben kezdődik. Viszont van (lesz!) olyan béke és biztonság, amit a sötétség birodalmából importálnak. Egy világkorszak végén élünk. Jó lenne, ha szívünk, lelkünk s minden megnyilvánulásunk azt az értékrendet követné, akihez tartozónak valljuk magunkat. Méltók vagyunk nevére?

„Amikor az Emberfia eljön, vajon talál-e hitet a földön?” Lukács 18:8.

 

Jézus Krisztus hamarosan visszajön, amikor igaz Bíróként tesz ítéletet minden igazságtalanság, minden nép és minden ember felett. Addig is világítsunk szeretettel és igazsággal az egyre növekvő sötétségben!

„Mert itt az ideje, hogy elkezdődjön az ítélet az Istennek házán: ha pedig először mi rajtunk kezdődik, mi lesz azoknak a vége, akik nem engedelmeskednek az Isten evangéliumának?” I. Péter 4:17.

 

2022. április 28.                                         Guti Tünde
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Guti Tünde

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4155
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Életjelek
« Válasz #871 Dátum: 2022 Május 17, 20:56:54 »
  Saját kívánságok szerinti tanítók

Amikor erősen hiányos vagy veszélyesen téves a gyülekezeti tanítás, a legvadabb elképzelések látnak napvilágot keresztyén körökben. Mint például a szélsőséges törvénykezés és az ugyanolyan szélsőséges kegyelemtan. De most nem ezekről szeretnék írni.
Tegnap finoman szólva meglepődtem, amikor egy hívő testvér posztját láttam facebookon. A következő mondat meredt rám kihívóan: „LESZ-E SZEX A MENNYBEN?”
Pár pillanatra leblokkoltam. Meglepődés és háborgás, csodálkozás és szomorúság kevergett bennem. Megdöbbentett, hogy egyáltalán felmerül ilyen kérdés! Az Úr Jézus megmondta „Tévelyegtek, mert nem ismeritek az Írásokat, sem az Isten hatalmát. A feltámadottak ugyanis nem nősülnek, és férjhez sem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az angyalok a mennyben.” Máté 22:29-30. Nincs nősülés, nincs férjhez menés, tehát nincs szex. Az Ő országa más dimenzió, más törvényszerűségekkel, hiszen „Test és vér nem örökölheti Isten országát” (I. Kor. 15:50.). Nem hústestben, hanem romolhatatlan, megdicsőült testben élünk majd.
Az igaz, hogy a földön kötött házasságot a mennyben is megkötik, de az „örökös társaik az élet kegyelmében”  - látásom szerint erre a földi életre értendő. (Lásd I. Péter 3:7.) A mennyei szférákban is "anyakönyvezik" a házasságokat, tehát sokkal magasabb szintű szövetség, mint ahogy azt sokan gondolják, és ahogy sokan – még keresztyének is – játszadoznak vele. Ezért mondta Jézus, hogy amit Isten egybeszerkesztett, ember el ne válassza!

Felvetődött, hogy a bukott angyalok bementek az asszonyokhoz, és azok fiakat szültek nekik. Egyesek erre vezetik vissza, hogy van szexualitás az angyaloknál. Csakhogy nem a bukottak szültek, hanem az asszonyok!!! Az másfajta szex volt, mégpedig génmódosítással járó, ezért születtek óriások, akik miatt megfertőződött a föld kegyetlenséggel és okkultizmussal. A bukottak MÁR NEM VOLTAK A MENNYBEN, amikor megkívánták a nőket, és mivel emberi alakban is képesek voltak megjelenni, nem angyali „képességként” éltek nemi életet!
Más valaki pedig olyan bizarr dolgot említett, mint mennyei orgazmus. Ezt inkább nem kívánom kommentálni…

Befejezésül megismétlem: az a megdöbbentő, hogy a kezdő kérdés egyáltalán felmerült!

Emlékeztetőként még egy igét hadd említsek, ami messze túlmutat mindenen, ami e földhöz kötött, hiszen Isten országa nem evés, nem ivás, hanem igazság, békesség és Szentlélek által való öröm. Az újjászületett ember teljes szívéből, teljes lelkéből és minden erejéből szereti az Urat, és ez a kapcsolat meghalad minden e földi gyönyört.

„ Amiket szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg se gondolt, amiket Isten készített az őt szeretőknek.” I. Korintus 2:9.


2022. május 17.                                    Guti Tünde
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Guti Tünde

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4155
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Életjelek
« Válasz #872 Dátum: 2022 Május 27, 20:12:59 »
„Gyűlölik azt, aki feddőzik a kapuban, és utálják azt, aki feddhetetlenül beszél.”
Ámós 5:10.„Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljön, így most sok antikrisztus támadt, ahonnan tudjuk, hogy itt az utolsó óra.” I. János 2:18.

Időnként megszólnak, amiért őszintén kiborítom szívemből, ami fáj vagy felháborít. Mondván, hogy világi felebarátaink felé Krisztus szeretetével kell szolgálni. Ez így is van. De ha Isten gyűlöli a bűnt (márpedig gyűlöli!), ellenáll a hazugoknak és kevélyeknek, és csak az alázatosoknak (megtérőknek!) ad kegyelmet, akkor némelyek azt hiszik, hogy ők jobban szeretik az embereket, mint az Úr?! Jézus minden témában fehéren-feketén beszélt az igazságról. Isten is egyértelművé tette, hogy meg kell inteni a tévelygőket. (Lásd Ezékiel 33:8.) Ezután mindenkinek saját felelőssége, hogy befogadja-e az igazságot vagy sem.
„Erről ismerhetők meg az Isten gyermekei és az ördög gyermekei: aki igazságot nem cselekszik, az egy sem az Istentől való, és az sem, aki nem szereti az ő atyjafiát.” I. János 3:10.

Jézus figyelmeztet: „Szeressétek ellenségeiteket…” Máté 5:44. De milyen szeretet az, ami csak simogat, bólogat, de nem szól a halálosan komoly veszélyekről?!

Nem igazi szeretet az, ami eltussolja a világban zajló katasztrofális folyamatokat, keblére ölelve a megvilágosodni nem akaró bűnöst. Nem igazi szeretet az, ami csak Isten jóságáról beszél, ám a bűnök elhagyását és a hazug megtévesztéstől való elfordulás fontosságát elhallgatja. Az sem igazi szeretet, amelyik mindig megérteni, együtt érezni és jótékonykodni akar, de az örök élethez vezető kizárólagos útról csupán homályos képet fest, vagy egyenesen eltakarja azt. Nem igazi szeretet, ami az igazság elhallgatásával akarja fenntartani kapcsolatait, közömbösen nézve, hogy ismerősei testi és lelki halálukba rohannak.

„Figyeltem és hallottam: nem igazán beszélnek, senki sincs, aki megbánja az ő gonoszságát, ezt mondván: Mit cselekedtem?” Jeremiás 8:6.


2022. május 27.                                    Guti Tünde
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Guti Tünde

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4155
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Életjelek
« Válasz #873 Dátum: 2022 Június 04, 14:21:01 »
Pünkösdi gondolatok – 2022.

„Törvényemet az ő belsejükbe helyezem, és az ő szívükbe írom be, és Istenükké leszek, ők pedig népemmé lesznek.” Jeremiás 31:33.

Kezdő hívő koromban még nem tudtam azonnal elhárítani a világ hatásait. Pillanatok alatt bűvkörébe kerített egy-egy érzelmesebb dal, máskor meg az önérzetemet bántó vélt vagy valós igazságtalanság. Ilyenkor hosszú ideig küszködtem, hogy ne fegyverezzen le az a varázslat. Később megtanultam időben hatástalanítani ezeket a „taposóaknákat”, hogy ne okozzanak bajt.

Mi a kulcs? Hit, az Úr iránti szeretet és engedelmesség. Hűség, radikális eltökéltség és önfegyelem. Lehet győzni? Igen!
Pál apostol szerint győzelemre juthatunk, ha elménkben „foglyul ejtve minden gondolatot, hogy engedelmeskedjen a Krisztusnak.” II. Kor. 10:5.  A másik, még az előzőnél is fontosabb, alapvető igazság, hogy mivel Jézus az IGE, legyünk csordultig Vele! A Szentlélek szüntelenül emlékeztet az Úr szavaira, Isten pedig megígérte, hogy szívünk tábláira írja törvényét. Ha az Úr szavaival van „kitapétázva” a szívünk belseje, akkor nem nyomulhat be az ellenség. „Isten Igéje élő és ható”(Zsidók 4:12.), ezért már az ajtóban lefegyverzi a támadót.

A Szentlélek bensőnkbe költözésével minden erőt és hathatós segítséget megkaptunk a bűn, az ómberünk, az ördög és a világ elleni harcban.
„Vesztek erőt, miután a Szentlélek eljön rátok…” Ap. csel. 1:8.

Legyünk eltökéltek, radikálisan hűségesek, és Jézus Krisztus diadalra vezet az Ő neve dicsőségére!


2022. június 4.                                 Guti Tünde
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Guti Tünde

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4155
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Életjelek
« Válasz #874 Dátum: 2022 Június 12, 17:58:29 »
                  Meg kell fizetni az árát!

„Ezsdrás erős szívvel törekedett keresni és cselekedni az Úr törvényét…” Ezsdrás 7:10.

Általános iskola felső tagozatán egy magyar-történelem szakos tanárnő volt az osztályfőnököm. Nagyon magasra tette a lécet azoknak, akik ötöst szerettek volna. (Köztük voltam én is.) Többek között pl versenyeztette a jó tanulókat, ki tud többet megtanulni a Toldiból. Mindnyájan felálltunk irodalom órán, és egymás után mondtuk a következő versszakokat. (Aki nem tudott többet, kiesett.) A 37. után leültem én is, de még egy-két osztálytársam folytatta rövid ideig. Nem kis teljesítmény volt!
Nyelvtanból szintén hatalmas volt az elvárás. Szó szerint kellett bemagolnunk a Magyar Helyesírási Szótár definíciót. Így az ok-okozat összefüggéseket is megértettük, ami segített a helyes nyelvtani logika alkalmazásában. A mai napig is jónak tartom Deák tanárnő módszereit. A kitűnő eredményre törekvők megadták az árát a tudásnak és a jeles osztályzatnak.

Természetesen nem az iskolás emlékeimmel akarok dicsekedni, hanem megosztani azt, ami ezzel kapcsolatban foglalkoztatott ma. Hívő emberként nagyon elszomorít, hogy egyre szélesebb körben részesítik hátrányban vagy utasítják el a keresztyének az Ószövetség olvasását. Mondván, az csak a zsidóknak szól. Azon belül pedig Mózes könyve… Pláne csak Izráelre vonatkozik – mondják savanyú ábrázattal. Pedig nem! Mert:
„A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.” II. Tim. 3:16-17.

A Pál apostol által említett Írás = Ószövetség, ugyanis akkor még messze nem voltak összefűzve az Újszövetség könyvei, a levelek épp azokban az évtizedekben íródtak.

Az iskolában komoly ára volt az év végi ötösnek. Idejében felmértük a költségeit, egész évben megfeszített tempóval küzdöttünk, szó szerint megtanultuk a SZABÁLYOKAT. Mennyivel inkább kívánatos, hogy a hívők magukévá tegyék Isten PARANCSOLATAIT és Jézus tanításait, hogy éretté váljanak hitben!? Most már nem a kitűnő tanulmányi eredmény a tét, hanem Krisztus követése és az örök élet.
Ha olvassuk, megismerjük és szívünkbe fogadva ALKALMAZZUK (megéljük) Isten Igazságát, hitelesek leszünk, s többé nem magunkba vagy emberekbe vetjük bizalmunkat. Így nem téveszthetnek meg sem vallási hamisítványok, sem politikai hazugságok vagy megmentőként érkező báránybőrbe bújt, kegyetlen farkasok.

2022. június 12.                                   Guti Tünde
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.