Ismerkedés > Színház

Jézus Isten volt vagy csak egy áldott ember?

(1/3) > >>

DöNdIkEeE:
Szia! Én egy kereső ember vagyok. Aki nagyon sok minden látott már a világban. Keresem Istent de nem tudom hol kezdjem.  Tényleg Isten volt Jézus vagy inkább csak egy olyan ember, aki képes volt csodákra? Honnan tudod, hogy valóban Isten volt?

Antee:
Szia!

Úgy gondolom, hogy a beszélgetésünk addig labilis lesz, míg nincs egy közös nevezőnk amiben egyetértünk.
El kell fogadnod Isten igéjét (a Bibliát), amiből kiindulhatunk.

DöNdIkEeE:
Értem.

Tegyük fel, hogy elhiszem a Bibliát (részben). De mi van akkor ha nem értek vele mindenben egyet? Számomra nem egyértelmű Jézus Istensége. A Bibliai tudásom nem sok és valószínű, hogy eddig még nem is olvastam e felől. Érdekelne, hogy te honnan tudod biztosan állítani a Biblia hitelességét.

Antee:
Vagy hiszel neki, vagy nem. Nincs értelme egyes részeket elfogadni és mások felől kételkedni.
Hitelességét alátámasztják a kutatások, régészeti feltárások de leginkább Isten Lelke, amely betekintést ad a sorok mögé is.

Több ezer próféciát tartalmaz a Szent írás és ezekből már nagyon sok beteljesedett. Közöttük Krisztus idejének pontos eljövetele,
Izrael szétszóratása és összegyűjtése, amely kb: 60 éve be is teljesedett. Gyakorlatilag a világ már nem is tudja tagadni Jézus földi életét, mert olyan sok bizonyíték van rá, csupán az Istenségét vonhatják kétségbe. Josephus az első századi történetíró sok feljegyzést hagyott az utókor számára! Vagy ott van az özönvíz is, amelynek a megtörténtét a hitetlen tudósok is alátámasztják.

DöNdIkEeE:
Értem.


Ezzel csak egyetérteni tudok. Szeretném, ha mutatnál nekem a Bibliából, Jézus Istenségére vonatkozó, konkrét igéket. 

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése