A korábbi hozzászólásaimban feltettem linkeket,amelyek az általad felvetett témákra válaszokat ad. Ha konkrét kérdést tesz fel valaki,igyekszem legjobb tudásom / tapasztalataim szerint válaszolni. Hogy mit kerüljünk ki,abban a legutolsó hozzászólásomban írtam,-nyilván nem a "teljesség igényével". Persze,lehetne folytatni..... ami jellegzetes hiba a párbeszédnél Jehova Tanúival a következő állítás: "Jehova Tanúi nem hisznek Jézusban!" Az Őrtorony Társulat nagyon sok igazságot elismer Jézus Krisztus személyével kapcsolatban....- Jézus Krisztus "istenségéről" is van tanítása az Őrtorony Társulatnak,-amely nem azonos a Biblia teljes szövegösszefüggésére épülő tanítással. Az Őrtorony Társulat Jézus Krisztus Istenségéről így tanít: >>"Isten egyetlen-nemzett fia,az egyedüli olyan Fia,akit Jehova egyedül teremtett meg. Ez a Fiú az egész teremtés elsőszülöttje. Minden egyéb dolog a mennyben,és a földön általa lett megteremtve. Ő a világegyetem második legnagyobb személyisége. Ezt a Fiát küldte Jehova a földre, hogy váltságul adja az életét az emberiségért,hogy így Ádám utódai közül mindazok,akik hisznek benne, utat nyisson az örök élet számára. Ugyanez a Fiú most Királyként uralkodik mennyei dicsőségben,és felhatalmazása van arra,hogy minden gonoszt megsemmisítsen,és az Atya eredeti,földre vonatkozó elhatározását megvalósítsa. Jézus nevének héber alakja azt jelenti: Jehova a megmentés ; Krisztus a héber Ma.shi.ach [Messiás] szó megfelelője,jelentése: Felkent. "<< (Érveljünk az Írásokból,203.-ik oldal)