Szerző Téma: Jehova tanúi  (Megtekintve 79419 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Jehova tanúi
« Válasz #30 Dátum: 2010 Szeptember 17, 11:20:23 »
Itt Angliában is becsengettek hozzánk. Beszélgettem velük és elmondtam az én szemszögemet az írásról. Érdekes módon nem kötöttek bele, nem mentek bele teológiai vitába. Elfogadták és elköszöntek. :hehe:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Zsotza

• Testvérünk
  • *
  • kistestvér
    • Zsotza kísérleti  web-kunyhója
Jehova tanúi
« Válasz #31 Dátum: 2010 Szeptember 17, 13:57:33 »
Köszönöm,Antee....-így is lehet!  Olvasom az Őrtorony Társulat tavalyi statisztikáit....  (  http://www.watchtower.org/e/statistics/worldwide_report.htm   )    Magyarországon 2009-ben 23706-an tartoztak Jehova Tanúihoz, és az elmúlt esztendőben  812 ember csatlakozott a Szervezethez.  Sok ember számára A(z igazi) Kereszténység a Jehova Tanúi egyházzal egyenlő!  Mert ebben "nőttek fel",  sok esetben választási lehetőség  nélkül,-elszigetelve minden  kritikai információtól!   Ezért is tartom nagyon  fontosnak hangsúlyozni:  nem szabad Jehova Tanúit  ellenségnek tekinteni,hanem segítségre  szoruló felebarátnak!  Minden rideg,elutasító viselkedés-(evangéliumi) keresztény részről  egy újabb  bátorítás  egy Jehova Tanújának: "Igen,milyen igaz,amit az Őrtorony Társulat  tanít....! a hamis "Nagy Babilon"-kereszténység nem képes  megvédeni tanításait,ezért futamodnak meg!"  Minden barátságos reagálás,és bizonyságtétel (nem teológiai agitáció)  egy újabb "bevert szög" lehet az elszigeteltség,és a fanatizmus "koporsójába"!
http://zsotza.fora24.pl/

Személyes,kísérleti honlap

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
Jehova tanúi
« Válasz #32 Dátum: 2010 Szeptember 17, 14:10:34 »
A szemelyes tapasztalatom az, hogy a Jehova Tanui es a mormonok misszionariusai nincsenek annyira felkeszulve, mint pl: a magyarorszagi misszionariusok.

Zsoca Testverem. Ha van idod, leirhatnad a rajuk jellemzo tevtanitasokat, ez altal is fel tudnank keszulni, hogy mit keruljunk ki vagy eppen milyen valaszt adjunk ra.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Zsotza

• Testvérünk
  • *
  • kistestvér
Jehova tanúi
« Válasz #33 Dátum: 2010 Szeptember 17, 15:24:55 »
A  korábbi hozzászólásaimban  feltettem linkeket,amelyek az általad felvetett témákra  válaszokat ad. Ha konkrét kérdést  tesz fel valaki,igyekszem legjobb tudásom / tapasztalataim szerint válaszolni.  Hogy mit kerüljünk ki,abban a legutolsó hozzászólásomban írtam,-nyilván nem a "teljesség igényével". Persze,lehetne folytatni..... ami jellegzetes hiba a párbeszédnél  Jehova Tanúival  a következő állítás: "Jehova Tanúi nem hisznek Jézusban!"  Az Őrtorony Társulat nagyon sok igazságot elismer Jézus Krisztus  személyével kapcsolatban....-   Jézus Krisztus "istenségéről" is van tanítása az  Őrtorony Társulatnak,-amely nem azonos a Biblia teljes szövegösszefüggésére épülő tanítással.  Az Őrtorony  Társulat Jézus Krisztus Istenségéről  így tanít:  >>"Isten egyetlen-nemzett fia,az egyedüli olyan Fia,akit Jehova egyedül teremtett meg.  Ez a Fiú az  egész teremtés  elsőszülöttje. Minden egyéb dolog a mennyben,és a földön általa lett  megteremtve.  Ő a világegyetem  második legnagyobb személyisége.   Ezt a Fiát küldte Jehova a földre, hogy váltságul adja  az életét  az emberiségért,hogy így Ádám utódai közül mindazok,akik hisznek benne, utat nyisson  az örök élet  számára.  Ugyanez a Fiú most  Királyként uralkodik mennyei dicsőségben,és felhatalmazása van arra,hogy minden gonoszt megsemmisítsen,és az Atya eredeti,földre vonatkozó elhatározását megvalósítsa.  Jézus nevének héber alakja azt jelenti: Jehova a megmentés  ; Krisztus a héber Ma.shi.ach [Messiás]  szó megfelelője,jelentése: Felkent. "<<  (Érveljünk az Írásokból,203.-ik oldal)

Nem elérhető Zsotza

• Testvérünk
  • *
  • kistestvér
Jehova tanúi
« Válasz #34 Dátum: 2010 Szeptember 23, 04:03:22 »
Szeretném felmérni,hogyan látjátok  az Őrtorony Társulat  missziómunkáját,az embereket megszólító Jehova Tanúi viselkedését,beszéd-stílusát.  Szavazás Jehova Tanúi missziómunkájáról,és stílusáról--->>  http://zsotza.blogspot.com/2010/06/jehova-tanui-missziomunkajaes-stilusa.html <<---

Nem elérhető Zsuzsa2

• Testvérünk
  • *
Jehova tanúi
« Válasz #35 Dátum: 2010 Szeptember 23, 07:09:13 »
Szeretném felmérni,hogyan látjátok  az Őrtorony Társulat  missziómunkáját,az embereket megszólító Jehova Tanúi viselkedését,beszéd-stílusát.  Szavazás Jehova Tanúi missziómunkájáról,és stílusáról--->>  http://zsotza.blogspot.com/2010/06/jehova-tanui-missziomunkajaes-stilusa.html <<---
ok zsoca!
kösz a linket, belenéztem blogokba, Veressné Ady Anna blogjába is, nagyon tetszik!
Zsuzsa

A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető ditte

• Segítő
  • Testvérünk
  • *
Jehova tanúi
« Válasz #36 Dátum: 2010 Szeptember 23, 07:42:16 »
Kedves Zsoca!
Békesség neked.
Köszönöm a linket.Nagyon érdekes.
Az Úr áldjon meg. :2smitten:
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
Jehova tanúi
« Válasz #37 Dátum: 2010 Szeptember 23, 11:34:04 »

Én is leadtam voksom. :hehe:

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
Jehova tanúi
« Válasz #38 Dátum: 2010 Szeptember 23, 11:38:20 »
Úgy gondolom, hogy van, amiben példaértékűek a Jehova Tanúi. Ez pedig kitartásuk ami a misszió munkáikban jelenik meg.
Bár ők az üdvösségükért harcolnak. Bár nem tudják, hogy értelmetlenül.

Sajnos népszerű a keresztyénség körében az, hogy kegyelemből tartatunk meg és ezért nem kell tenni semmit (ez igaz is).
Nem kell tenni semmit, de azért lehetne kitartóan odaszántan munkálkodni!

Nem elérhető Irma

• Testvérünk
  • *
Jehova tanúi
« Válasz #39 Dátum: 2010 Szeptember 24, 11:35:22 »
Ezen már én is sokat gondolkoztam, hogy miért is van, hogy ők annyira hűségesen, kitartóan tudják végezni a rájuk bizott feladatot? Nekem ez mindig olyan megszégyenítő. Mert ők idejüket nem sajnálják, a megalázásokat fel sem veszik, hanem kitartóan munkálkodnak. Vajon mi miért nem tudunk ilyen elszántak lenni?
Persze nem módszerüket akarnám, sokkal inkább az odaszántságukat, mert az tényleg példaértékü.
Meg az is, hogy milyen készek a tanok megtanulására. Más történet, hogy tévúton vannak. De nekünk is igy kellene tanulmányoznunk az Igét, gondolom én.
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
Jehova tanúi
« Válasz #40 Dátum: 2010 Szeptember 24, 14:22:11 »
Egyetertek! :afro:

Nem elérhető Zsotza

• Testvérünk
  • *
  • kistestvér
Jehova tanúi
« Válasz #41 Dátum: 2010 Szeptember 24, 14:28:45 »
Az  örök élet reménye,esélye függ  attól,hogy mennyire ragaszkodnak Jehova Tanúi az Őrtorony Társulat utasításaihoz.  "Természetesen" a megigazulás,és üdv-bizonyosság ismeretlen fogalmak a Tanúk előtt.   A saját Bibliafordításukban  nem szerepel a kegyelem szó,-helyette a "ki nem érdemelt kedvesség" található.  ("Új Világ fordítás")  Egy ilyen vallási  szervezetben csak a vak  engedelmesség   az  egyetlen út.  Ezért sem tudnak beszélgetni szabadon a hitükről,a kapcsolatukról Jézus Krisztussal,csak a bemagolt teológiai tételeket, Őrtorony-magyarázatokat ismétlik,-tisztelet a nagyon kevés kivételnek,akik legtöbben  kifelé tartanak a Szervezetből. 

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
Jehova tanúi
« Válasz #42 Dátum: 2010 Szeptember 24, 14:34:39 »
Majdcsak ugy mukodnek mint egy vallalkozas. A Brooklyn-i nagykutyak kiadjak a munkat (majd beszedik a penzt) es a "beosztottak" kenytelenek robotkent vegrehajtani. Csak hat a "fizetes" elmarad...

Nem elérhető Zsotza

• Testvérünk
  • *
  • kistestvér
Jehova tanúi
« Válasz #43 Dátum: 2010 Szeptember 24, 15:09:34 »
Majdcsak ugy mukodnek mint egy vallalkozas. A Brooklyn-i nagykutyak kiadjak a munkat (majd beszedik a penzt) es a "beosztottak" kenytelenek robotkent vegrehajtani. Csak hat a "fizetes" elmarad...
   Nagyon jól látod,Antee: ez  tényleg egy  sajtóipari konszern,vallási vállakozás!  Nem is az a nagyobb baj,hogy Jehova Tanúi mennek  házról-házra,hanem hogy ezt a missziós formát kötelezővé teszik a tagoknak!  Erről írt korábban  Gabi,blogger,-és sorstársam,aki JTinfo néven szokott publikálni  az Őrtorony Társulatról,-érdemes  elolvasni! : http://jtinfo.blog.hu/2010/07/18/isteni_uzlet_1

Nem elérhető Zsotza

• Testvérünk
  • *
  • kistestvér
Jehova tanúi
« Válasz #44 Dátum: 2010 Szeptember 26, 12:47:49 »
Örülök,amikor  olyan bloggerek is szolgálnak Jehova Tanúi felé,akik nem voltak tagjai a Szervezetnek.  Clajos publikált egy  tanulmányt  Jézus  Krisztus  Istenségéről,érdemes  elolvasni,alapos  munka!  Idézek  belőle: >>"A Kolossé 1,15-17 szerint Krisztus Isten és minden teremtõje.

A Jehova tanúi ezt az idézetet használják annak alátámasztására, hogy Krisztust Jehova teremtette. Ezt legfõképpen a 15. versben található “elsõszülött minden teremtmény közül” kifejezésre alapozzák. Ha azonban ez a vers azt tanítaná, hogy Krisztus Isten elsõ teremtménye, akkor az “elsõ teremtmény” kifejezést használták volna az “elsõszülött” helyett. Ez a két kifejezés két különbözõ szó a görögben. Az “elsõ teremtmény” görög megfelelõje protoktistos, az “elsõszülötté” pedig prototokos. A Kolossé 1,15 nem az elõbbi, hanem az utóbbi szót használja, ami annyit jelent: örökös, elsõszülött, rangban az elsõ. A Biblia ezzel azt akarja mondani, hogy Krisztus az elsõ minden teremtmény fölött, õ minden örököse és õ minden teremtmény felett áll.

A Jehova tanúinak Új Világ bibliafordítása négy alkalommal hozzáteszi a “minden egyéb” kifejezést a Kolossé 1,15-17 versekhez, így az igeszakasz jelentése úgy módosul, hogy Krisztus teremtett minden egyéb dolgot, kivéve Önmagát. Ennek a hozzáadásnak azonban semmi alapja. Egészen biztos, hogy nem fordul elõ a görög kéziratokban. Ezt az Új Világ fordítás készítõi is elismerik azzal, hogy az “egyéb” szót zárójelbe teszik. Ez a “fordítás” megpróbál ahhoz a feltevéshez igazodni, hogy az elsõszülött elsõként teremtettet jelent. Azonban, ahogy láthattuk, az elsõszülött jelentése nem ez és ezért helytelen az “egyéb” szó hozzáadása. Az egész bibliában nem találunk olyan verset, amely azt állítaná, hogy Krisztust Jehova teremtette.
  A  teljes  post  elolvasható  itt:  http://clajos.wordpress.com/2010/06/07/hogyan-egyeztethetok-ossze-a-jehova-tanui-krisztussal-kapcsolatos-tanitasai-a-bibliaval/#comment-21