Eszembe jutott még két történet, ezek régebbiek, de...
Egyszer bejött egy férfi, ránézésre olyannak tűnt, mint aki lekezeli az embereket, és félő, hogyha esik, akkor az orrába esik az eső

nos, később kiderült, tényleg ilyen, de ami történt, hááát: hosszan nézegette a sütis vitrint, majd rámutatott egy sütire: - Abból a mákosból kérek! - parancsolt. Néztem, már égni kezdett a fejem, mert egész nap nem volt mákos sütink, vajon mire gondol ez a férfi? Láttam én, hogy melyik sütire gondol, de nem mertem elhinni, biztos én értem félre a helyzetet. - Melyiket is adjam? - kérdeztem óvatosan. - Hát abból a mákosból ott! - és csak arra mutatott, amire gondoltam, deeee...az egy kb, 2-3 cm vastagon megtöltött TÚRÓ szelet volt! hűűű... Na ugye a túró fehér, a mák meg a legjobb indulattal is sötét szürke...

Hát, meg volt róla a véleményem... és volt máskor is szerencsénk...

-------------------------------------------------------------------------------------
De ezt überelte egy eset, húsvétkor: egy olyan tenyeres-talpas asszonyság került sorra a tömegben, a szomszéd faluból

és mire észbe kaptam, egy nagy, fekete felmosó vedret tett elém a pultra. Először azt gondoltam, a főnök küldi a vödröt, bár nem kellett, nem is beszéltünk róla, de mit lehet tudni....
DE nem! Azt mondja a nő, hogy ő ebbe kér süteményt! Nézek rá, és mondom neki: - De ez egy felmosóvödör, hogyan tegyek ebbe süteményt? - azt mondja erre: - Most vette, vadi új és ebbe rakjak neki sütit, és ha az aljára már nemfér, tegyek közé papírtálcát és rakjak arra is, de főleg krémest és krémeseket! - na ez kiverte a biztosítékot nálam, de a többi vevőnél is, kuncogás, elfojtott nevetés, kinek mi sikerült, én azt se tudtam, mit tegyek, mert röhögnöm is kellett, meg mérges is lettem, mit képzel, sütit vödörbe, egymás tetejére,hogy fog az kinézni, míg haza ér vele a buszon!

Na aztán sikerült megbeszélnem vele, hogy ne úgy vigye, hanem szépen, erősen becsomagolok neki jó nagy tálcára sütiket. Jó, beleegyezett, engedelmesen.....becsomagoltam, tényleg jól sikerült, fizetett, és mit csinált? Az egészet bele tette az új felmosóvödörbe!

Na mondanom se kell, mikor kiment, nem maradt szem szárazon...

Hálás vagyok az Úrnak, mert megvidámított, eszembe juttatva ezeket a történeteket!