Szerző Téma: Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik  (Megtekintve 35083 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Zsuzsa2

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1336
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #30 Dátum: 2010 December 12, 17:29:20 »
                                                                   Isten minden embert elhívott

A legnagyobb katasztrófa, amely az emberiséget valaha is sújtotta, nem a II.világháború volt,nem is valamelyik légiktasztrófa, vagy bányaszerencsétlenség, hanem a bűnbeesés. A következményei nem ezreket vagy milliókat érintettek, hanem az egész emberiség kapott halálos torpedótalálatot.

A bűnnek van egy nagyon rossz tulajdonsága:az első bűntől fogva terjed, mindent elborítva és halált hozóan, akár egy pusztító járvány. Ez a szörnyű járvány mindenkit megfertőzött! Életünk során számottevően hozzájárulunk a bűn szaporításához. Saját szabadesési törvénye van, így (jelenlegi!) természetünknél fogva nem cselekedhetünk másként. Ezért mondja a Rómalevél 7,19: „Hiszen nem azt teszem, amit akarok: a jót, hanem azt cselekszem, amit nem akarok: a rosszat” (Róm 7,19).

                                                                   Mi a bűn?

Az Istentől való elszigeteltség állapota. A konkrét bűnök ennek az általános bűnnek a következményei. „Minden igazságtalanság bűn” (1Jn 5,17). Az Isten által adott Tízparancsolat (2Móz 20,1-17) tartja nekünk a tükröt, hogy megítélhessük cselekedeteinket.

A Hegyi Beszédben (Mt 5-7) Jézus mélyebben értelmezte a parancsolatokat. Eszerint nem csupán a végrehajtott tett, hanem már a szívünkben megfogant gondolat is bűn. Isten e változatlan mércéjének egyikünk sem felel meg, de az Isten normájától való minden eltérés bűn. Igen, már egy jótett elmulasztása is bűn Isten szemében: „Aki tehát tudna jót tenni, de nem teszi, bűne az annak” (Jak 4,17). Minden hitetlenség bűn, hiszen a Rómaiakhoz írt levél 14,23 versében ezt olvassuk: „Ami nem hitből származik, az bűn”.

Korunkban az okkult praktikák (pl. jövendőmondás, ráolvasás) ijesztő méreteket öltöttek. Sok könyvesboltban nagy a választék ezoterikus irodalomból, és sok olvasó mérgezi vele a lelkét. Isten óv ezektől a visszataszító bűnöktől: „Ne tanuld el azokat az utálatos dolgokat… Ne legyen köztetek olyan, aki a fiát vagy leányát áldozatul elégeti, ne legyen varázslást űző, se jelmagyarázó, kuruzsló vagy igéző! Ne legyen átokmondó, se szellemidéző, se jövendőmondó, se halottaktól tudakozódó. Mert utálatos az Úr előtt mindaz, aki ilyet cselekszik” (5Móz 18,9-21).

Isten szemében azonban az a fő bűn, hogy az emberek nem hisznek Fiában, és nem követik őt. Jézus ezt mondja: „A bűn az, hogy nem hisznek énbennem” (Jn 16,9). A bűn lényegét és hatását jól megvilágítja az Újszövetség által használt görög szó, a hamartia, ami céltévesztést jelent. Bűneink miatt eltévesztjük életünk Isten által megadott célját, hasonlatosan egy nyílhoz, amely nem talál bele a céltábla közepébe. Ha bűneinkkel együtt lépünk be az örökkévalóságba, akkor elveszett emberek vagyunk, mert romlásba és (örök) halálba taszíttatunk (Péld 14,34; Róm 6,23).

Isten azt mondta, hogy egyetlen bűnt sem enged be a mennybe, mert ott „semmi elátkozott nem lesz többé” (Jel 22,3). Ha Isten beengedné a bűnt a mennybe, akkor a dicsőségnek ez a helye is hamarosan tönkremenne. A bűn következményeként – akárcsak a földön – beköltözne a civakodás és a veszekedés, az irigység és a rosszakarat, a betegség és a szenvedés, a szükség és a halál. A mennynek azonban mennynek kell maradnia. Az örök boldogság helye marad, egy olyan hely, ahol mindenki mindenkit szeret. Vajon hány ember szeret minket igazán itt a földön? A legtöbb esetben egy kezünkön meg tudnánk számolni őket. Sőt, ha körkérdést intéznénk az emberekhez, sokan ezt válaszolnák: Senki sem szeret, magányos vagyok.

Isten Jézus Krisztus által maga oldotta meg a bűn problémáját: „Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk” (2Kor 5,21). Egyetlen ember sem lenne képes elhordozni saját bűneit, hiszen a bűnöket sem jó tettekkel, sem vallásos gyakorlatokkal nem lehet jóvá vagy semmissé tenni. A bűn ellen nincs orvosság. De az, aki képes volt eltörölni, véghezvitte. Jézusról írva van, hogy „bűneinket maga vitte fel testében a fára” (1Pt 2,24).

Minthogy ez megtörtént, mindenki számára megnyílt a szabadulás lehetősége, minden korlátozás nélkül!

Ennél átfogóbb megváltás el sem képzelhető. Jézus szereteten és önkéntességen alapuló terve által nem csupán 5, 10 vagy 20 százalék szabadítható meg, hanem 100 százalék. „Mert ő (Jézus) engesztelő áldozat a mi bűneinkért; de nemcsak a mieinkért, hanem az egész világ bűneiért is” (1Jn 2,2). Az emberiség tragédiája az, hogy csak viszonylag kis része tér meg Jézushoz, és nyer ezáltal szabadulást (Mt 7,13-14; Lk 12,32). A többiek a régi, járt úton haladnak, és ezzel feltartóztathatatlanul rohannak a kárhozatba.

folyt.köv.
A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető Zsuzsa2

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1336
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #31 Dátum: 2010 December 13, 19:56:33 »
                                             A Titanic,  a pusztulásba vivő önhittség szimbóluma


A hajózás történetének legismertebb szerencsétlensége a Titanic elsüllyedése volt. Az első útján halálát lelte.Traumája máig hat. A Titanic az akkori több mint 7 millió dolláros építési költségével az addigi  legnagyobb mozgó objektum volt, a hajók között toronyháznak számított, négy házblokk hosszú és tizenegy emelet magas volt. A White Star Line hajózási vállalat különösen büszke volt rá. Ez az óriás óceánjáró és luxushajó az „elsüllyeszthetetlen” keresztnevet kapta. Még ha tizenhat egymástól elzárt rekesze közül kettő meg is telik vízzel, a Titanic akkor is tovább úszna. A biztonsági berendezéseket ezért csak részben szerelték fel. Például csak minden második személy számára volt mentőcsónak a fedélzeten.

1912. április 10-én a Titanic több mint 2200 utassal a fedélzetén Southhamptonból (Dél-Anglia) elindult első útjára New York úticéllal. A fedélzeten tartózkodtak néhányan a világ leggazdagabb emberei közül, de a legszegényebbek közül is, akik Amerikában új életet akartak kezdeni. Az utasok között voltak híres és elfelejtett emberek. Az úszó luxuspalotában egy lakosztály 5000 dollárba került. A fedélzeten kitűnő volt a hangulat,  semmiben sem volt hiány, és az emberek úgy gondolták, hogy a világ leggyorsabb és legbiztonságosabb hajóján utaznak.
A jéghegyekre való figyelmeztetéseket épp ezért (pl. a német Amerika nevű hajóról) figyelmen kívül hagyták, hiszen a Titanic állítólag ellenálló volt a jéghegyekkel szemben. A Titanic erősnek tűnt, eddig az egész valódi kéjutazás volt. Általános bizakodás uralkodott, amit egy utaskísérő igy fejezett ki: „Még Isten sem tudná elsüllyeszteni ezt a hajót!”

A világ első és egyetlen „elsüllyeszthetetlen” hajója április 14-e éjszakáján kb. 400 tengeri mérföldre tartózkodott Új-Fundlandtól keletre.  Ekkor a jobb oldalán végigsúrolta egy hatalmas jéghegy, amely 30 méterre emelkedett ki a vízből.
 A 269 méter hosszú hajótörzsön egy félelmetes, 91 méter hosszú repedés keletkezett, és halálhajóvá változtatta a Titanicot. De ezt senki sem sejtette. A legtöbb utas  aludt és semmit sem hallott.  Mások  kabinjaikban, vagy az étteremben voltak.Az egyhangú utazást megtörve, a zavarra utaló egyetlen jel az volt, hogy a másnapi reggelihez kikészített evőeszközök halkan megcsörrentek. Azok az utasok, akik felébredtek, az ütközést számukra ismerős élményekkel próbálták kapcsolatba hozni. Valaki ezt mondta: „Furcsa… kikötünk!” Egy másik utas azt gondolta, hogy egy nagy hullám ütközött a hajónak.
De már kimondatott a halálos ítélet.
Két és fél óra alatt a hajó orra süllyedni kezdett, míg a kiemelkedő hajófar roppant súlya hirtelen kettétörte a hajót. Az elülső rész levált, és elsőként elsüllyedt. Végül a hajófar csaknem függőlegesen kiemelkedett a vízből, és az is a jéghideg Atlanti-óceán 3821 méter mély fenekére süllyedt. Senki sem tartotta lehetségesnek, hogy ez a pompás hajó az 1912. április 14-éről 15-ére virradó éjszaka egy jégheggyel való találkozást követően elsüllyed az északi Atlanti-óceán jéghideg vizében.

1522 ember veszítette életét, és csak 712 menekült meg.

A hajószerencsétlenség fontos tanulsággal szolgál:

• Néhány órával a süllyedés előtt az emberek még a legnagyobb biztonságban érezték magukat.
• A halálos veszélyben lehetőség volt a menekülésre. Ehhez azonban tudatos átszállásra volt szükség.

Az esemény segít összehasonlítást tennünk egy másik katasztrófával. A legnagyobb tragédiáról van szó, amelyet az emberiség valaha átélt. Ez a bűnbeesés katasztrófája.
A bűnbeesésben az emberiség olyan torpedótalálatot kapott (ill. hasadást a jéghegy által), amely az említett hajókhoz hasonlóan az emberiség hajójának visszavonhatatlan elsüllyedéséhez vezet. Aki ott marad, ahol van – vagyis aki úgy él tovább, ahogy idáig élt –, matematikai pontossággal elsüllyed Isten ítéletében. Ez a bűnök fölötti kárhoztató ítélet, amely az örök kárhozatot vonja maga után: „És amint elrendeltetett, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután pedig ítélet következik…” (Zsid 9,27).
Itt is csak egy mentőcsónak segíthet. Szerencsére létezik ilyen – maga Isten építette! Itt is érvényes: Csak az menekül meg, aki átszáll! 

• Isten egy óriási mentőcsónakot épített, amelyet „Jézusnak” hívnak. Olyan nagyra tervezte, hogy az egész emberiség elférjen benne.
• Ennek a mentőcsónaknak nincs alternatívája (Jn 14,6; Csel 4,12). Ez az egyedüli csónak, mely készen áll.
•Jézus mentőcsónakjától senkit sem vetnek ki.

Amikor Jézus felkiáltott a kereszten – „Elvégeztetett!” (Jn 19,30) –, készen állt a mentőcsónak, a megmentés alapja egyszer és mindenkorra megvettetett.

folyt.köv.

A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető Zsuzsa2

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1336
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #32 Dátum: 2010 December 14, 09:54:50 »
                                                                                              A MENNY


Mit tudunk a mennyről?

Isten egy sor jellemző részletet árult el nekünk:
a Biblia az egyetlen hiteles információforrás – minden más merő spekuláció és az emberi képzelet terméke. A Biblia gyakran beszél erről a témáról, ami az emberiség legfontosabb célja. A menny számos tulajdonsága világossá válik, ha Isten Igéjét olvassuk, és némi logikával megpróbáljuk megérteni. Összehasonlításul, tanulmányunkban időnként hivatkozunk földi életünk idevágó aspektusaira.

Azt, hogy a Biblia igazat mond-e a földi dolgokkal kapcsolatban, könnyen ellenőrizhetjük. Amit azonban a mennyről mond, hit által kell elfogadnunk. Ezért mondta Jézus: „Ha a földi dolgokat mondtam el nektek, és nem hisztek, akkor hogyan fogtok hinni, ha majd a mennyeieket mondom el nektek?” (Jn 3,12).

Lehetetlen felfogni, hogy ez az örök és mindenható Isten szeretné velünk megosztani a mennyet. Elküldi szolgáit, hogy hívjon minden népet és nemzetet, míg mindnyájan el nem jönnek: „Akkor az úr ezt mondta a szolgájának: Menj el az utakra és a kerítésekhez, és kényszeríts mindenkit bejönni, hogy megteljék a házam” (Lk 14,23).

Isten félreérthetetlenül leírta a mennybe vezető utat, nehogy elmulasszuk életünk legnagyobb lehetőségét. Jézus ezt állítja a János 14,6 versben: „Senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam”. Ez az ige a mennyben teljesedik be. Csak azok jutnak a mennybe, akiket az Úr Jézus szabadított meg (Jn 3,36; 1Jn 5,13).

Ha Isten szépség iránti szeretete a teremtett világban megnyilvánul – minden hópehelyben, liliomban, orchideában és a számtalan egyéb virágban vagy egyes madarak pompázatos tollazatában –, mennyivel inkább vonatkozik ez a mennyre, amelynek egyik legfontosabb tulajdonsága a szépség!

Sokan itt a földön keresik a szépséget. Az arcplasztikai műtétet végző sebészek rendkívül keresettek. Virágzik az az iparág, amely a szépségjavító és -megőrző termékek készítésére és eladására specializálódott. Mégis, idővel a világ leghíresebb szépségkirálynőinek szépsége is elhalványul: a földön minden romlandó (Róm 8,20).

Erzsébetet, Ausztria császárnéját és Magyarország királynéját – Sissit  (1837–1898) – a 19. században Európa legszebb nőjének tartották. Olyan hiú volt, hogy a harmincadik születésnapja után nem engedte, hogy megfessék a portréját, nem is beszélve a fényképezésről. Annelie Fried német írónő ezt írja: „A televíziós háziasszonyok lejárati korhatára negyven év. Ezután a foteljében ülő tv-néző a ráncait kezdi számolgatni.”

A Menny ezzel ellentétben az örökké tartó szépség helye. Mindenki, aki odajutott, örökre szép marad. Amikor Jézushoz hasonlóvá válunk (1Jn 3,2), szépségét is örököljük. Az „örök fiatalság” földi fogalma közel sem alkalmas a mennyei ideál leírására.

A menny az a hely, ahol életünk beteljesedik


Az emberiség nagy része a szegénységi küszöb alatt él. Naponta negyvenezer gyerek hal meg, mert nem jut elég élelemhez. Mások gazdagok; ők mindent megengedhetnek maguknak, amit megkívánnak, és mégis boldogtalanok. Sokan szenvednek depresszióban és nyugtalanságban, vagy egyszerűen csak unatkoznak.

Jézus tisztában van az emberek érzelmi és fizikai szükségleteivel. „Amikor látta a sokaságot, megszánta őket, mert elgyötörtek és elesettek voltak, mint a juhok pásztor nélkül” (Mt 9,36). Segíteni akar; ezért nevezi meg eljövetele fő okaként János 10,10-ben: „Én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek.”

A Jézushoz való megtérés olyan gyökeresen megváltoztatja földi életünket, hogy világosan látjuk a régi és az új élet közötti különbséget (Róm 6,4; Kol 2,6; 1Pt 4,3). De életünk csak akkor teljesedik be tökéletesen, amikor bejutunk a mennybe. Ott azonnal tudni fogjuk, mit jelent az élet valódi minősége.

Egy kritikus mondta egyszer, hogy nem szívesen ülne egy felhőn és hárfázna tízezer éven keresztül. Ez egy kiagyalt kép a halál utáni életről, és a Bibliában nem található meg.

A mennyben bőség van mindenből. Ott ismeretlen a hiány fogalma. Semmi sem szorul javításra. Az unalom is ismeretlen, mert a menny tökéletes, és beteljesült életet kínál.

Míg a pokol úgy írható le, mint a beteljesületlen vágyak helye, a mennyben nem lesz többé sóvárgás. Ez nem azt jelenti, hogy a mennyben minden földi vágyunk teljesül, hanem azt, hogy osztozunk a menny gazdagságában – olyan gazdagságban, amit el sem tudunk képzelni – olyan gazdagságban, ami fölöslegessé teszi a földi vágyakat.

Amikor szép pillanatokat élünk át itt a földön, szeretnénk marasztalni őket. Erről beszél Goethe, amikor ezt írja: „Maradj még, hiszen oly szép vagy!” A kamerák és a videók foglyul ejtik a múltat; ezek nem az életet ábrázolják. A menny viszont úgy írható le, mint örökké tartó egyidejűség. Semmit sem korlátoz a halandóság. Minden állandó.

Itt a földön egyszerre csak egy helyen lehetünk. Minden költözés elválaszt minket azoktól, akiket szeretünk. Búcsúzni gyakran fájdalmas. A mennyben sohasem kell búcsúznunk.

A menny mindnyájunk otthona

E világ építészei állandóan új típusú épületeket álmodnak meg. Jörn Utzont, a Sydney Operaház építészét egy meghámozott narancs ihlette meg. Megcsodáljuk a hatalmas üvegpalotákat és az égig érő betontornyokat. Egy építész egyszer azt írta, hogy „az építészet egyesíti a művészet igényeit a műszaki tökéletességgel. Az építészet kifejezi az emberiség sóvárgását az örökkévalóság iránt. Az olyan emlékművek, mint a kínai nagy fal vagy a gizai piramisok, amellett, hogy zseniális építészeti alkotások, az emberi kéz legtartósabb alkotásai közé tartoznak.”

Egy az északi-tengeri Juist szigetén levő tizenkilencedik századi fürdőhelyen teljes felújítás után 1998-ban újra megnyitottak egy különleges épületet. Neve Tengerparti Fehér Kastély, és egy magas dűnén épült. Az ember ezt az épületet pillantja meg először, ha a tenger felől közelíti meg a szigetet. A bálteremmel, étteremmel, gyermekjátszótérrel és exkluzív bárral felszerelt 5 csillagos hotelben magánlakosztályok is rendelkezésre állnak csillagászati áron (egy 80 m2-es lakosztály kb. 850 $US). De még a legfényűzőbb lakosztályok sem nyújtanak egyszerre kilátást a tengerre és ragyogó napsütést. Az északi fekvésű lakosztályokból kilátás nyílik a tengerre, de oda nem süt be a nap. Ha valaki napos lakosztályt szeretne, le kell mondania a tengeri kilátásról. Még ezen a csodásan szép és drága helyen sem kapunk meg mindent.

Amit a világ Teremtője épít, az valami olyasmi, amiről a földi építészek még csak nem is álmodnak!  János 14,2-3-ban Jézus ezt mondja: „Az én Atyám házában sok hajlék van, ha nem így volna, megmondtam volna nektek. Elmegyek, hogy helyet készítsek nektek. És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is.”

Jézus már kétezer éve építi otthonunkat. Milyen csodálatos lehet! Mennyei otthonunk felülmúl minden kényelmet.  Ha a teremtett világban minden hópehely és tölgyfalevél egyedülálló, mennyivel inkább igaz ez a Jézus által épített otthonokra! Nincs ismétlődés; minden arra a személyre van szabva, aki ott fog lakni. Van egy örökkévaló helyünk a mennyben, egy olyan nap alatt, amely sohasem nyugszik le.

folyt.köv.
A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető Zsuzsa2

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1336
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #33 Dátum: 2010 December 15, 08:43:22 »
                                                                      A menny olyan hely, ahol uralkodni fogunk

A menny számunkra a dalolás és örvendezés helye lesz, de kötelességeink is lesznek: „És uralkodnak örökkön-örökké” (Jel 22,5).

A tíz mináról szóló példabeszédben (Lk 19,11-27) a nemesember mind a tíz szolgájának ad egy-egy minát, és meghagyja nekik, hogy kereskedjenek vele. Az első szolga tíz minával növeli az összeget, a második öttel. Amikor Jézus ítélkezik, ezt mondja az első szolgának: „Jól van, jó szolgám, mivel hű voltál a kevésen, legyen hatalmad tíz város fölött” (Lk 19,17). A második szolga is megkapja, amit megérdemelt: „Uralkodj te is öt városon” (Lk 19,19).

Ebből arra következtethetünk, hogy halálunk után Jézus részben átadja nekünk az uralkodás felelősségét. A kijelölt területek nagysága nem lesz azonos, hanem attól függ, milyen szorgalmasan dolgoztunk Isten országáért itt a földön. A mennyben együtt uralkodunk majd Jézussal. Részt kapunk az uralkodásból az örökkévalóságban.

Itt a politikusok mindent megtesznek azért, hogy megválasszák őket. A mennyben automatikusan megkapjuk a kormányzás tisztségét. Ez a feladat sok kreatív és változó kötelességgel jár majd. Kötelességeink teljesítése könnyű lesz, mert a mennyben nem lesz munkahelyi stressz, „szamárlétra” és politika.
                                                                                               
                                                                       A menny az a hely, ahol Jézus lakik

A történelmi találkozásoknak néha messzeható következményei vannak. Például a porcelán előállításának ismeretét a fizikus Tschirnhaus és az alkimista Johann Friedrich Böttger találkozásának köszönhetjük. Még manapság is különleges dolgok származhatnak egy váratlan találkozásból, különösen ha Isten keze van benne. Két ember összejön, akik előtte sohasem találkoztak. Kialakítanak egy közös álláspontot, és ennek megfelelően cselekszenek, aminek aztán jelentős következményei vannak.

A legjelentősebb és legmesszehatóbb következményekkel járó találkozás az, amikor valaki Istennel találkozik. Az illető személy azután örök életre talál Jézusban. A Biblia sok ilyen találkozást említ. Zákeus, a korrupt jerikói fővámszedő, megváltoztatta életmódját, és hívővé vált (Lk 19,1-10). Az etióp kincstárnok Jeruzsálemben kereste Istent, és a sivatagban találta meg. Csak akkor folytatta útját örvendezve, amikor megbizonyosodott az üdvözülésben (Csel 8,26-39). Saulusból Jézus által lett Paulus. Pál, aki korábban a keresztyének üldözője volt, minden idők legjelentősebb hittérítője lett (Csel 26,12-18). Ugyanígy mindenki találkozhat Jézussal, ha nyitott szívvel közelít hozzá. Azok, akik elég bátrak, hogy találkozzanak vele, jutalmul beléphetnek a mennybe.

Jézus a János 17,24-ben így imádkozik Atyjához: „Atyám, azt akarom, hogy akiket nekem adtál, azok is ott legyenek velem, ahol én vagyok.” Ez az ima a mennyben teljesül be. Vele leszünk az idők végezetéig. Ha a hit teljes kinyilatkoztatást nyer, akkor a csodálkozás lép a helyébe. Amikor Sába királynője megérkezett Salamon udvarába, meglepetésében felkiáltott: „még a felét sem mondták el nekem” (2Krón 9,6). A csodálkozás e kifejezése még inkább illik arra a helyzetre, amikor megérkezünk Isten országába. Itt a földön sok égető kérdés van, amelyre választ keresünk. Ott Jézusban mindenre magyarázatot találunk: „És azon a napon nem kérdeztek éntőlem semmit” (Jn 16,23).

Isten és Jézus jelenlétében „éjszaka sem lesz többé” (Jel 22,5). A mennyben nem lesz többé szükségünk alvásra, ezért ágyra sem. A nap örökké sütni fog, de a fényt nem egy égitest sugározza. Az örökkévalóságot nem a teremtett nap, hanem „Isten dicsősége világosítja meg, és lámpása a Bárány” (Jel 21,23). Ézsaiás prófétaként látta az örök napot Isten országában: „Nem a nap lesz többé napvilágod, és nem a hold fénye világít neked, hanem az Úr lesz örök világosságod, és Istened lesz ékességed. Nem megy le többé napod” (Ézs 60,19-20).

Emberek ezrei töltik szabadságukat a túlzsúfolt tengerparti strandokon, hogy süttessék magukat a tűző napon. Legtöbben nem kapnak mást, csupán jól leégnek, és együtt kell élniük a bőrrák veszélyével, aggódva, hogy napolajuk SPF (védőfaktor) értéke elég magas-e a káros sugarak kiszűréséhez. A menny örök napja azonban jót tesz nekünk, és sohasem éget meg. Nem az a perzselő nap lesz, amelyet a föld sivatagaiban megismertünk (Jel 7,16).

folyt.köv-.

A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető Zsuzsa2

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1336
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #34 Dátum: 2010 December 16, 08:24:42 »
                                                                   A menny az a hely, ahol hasonlóvá válunk Jézushoz

Alig merem kimondani, de le van írva 1Jn 3,2-ben: „Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, de még nem lett nyilvánvaló, hogy mivé leszünk. Tudjuk, hogy amikor ez nyilvánvalóvá lesz, hasonlóvá leszünk hozzá.

Mit jelent ez? Isten az embert saját képére teremtette, de ezt az azonosságot a bűnbeeséskor elvesztettük.
A Biblia Jézusra utal, amikor azt mondja, hogy „ő Isten dicsőségének a kisugárzása és lényének képmása” (Zsid 1,3). Ha a mennyben hasonlókká válunk Jézushoz, mi is Isten dicsőségének kisugárzása és lényének képmása leszünk.

A mennyben megtartjuk saját, egyedi személyiségünket, de minőségi fizikai jellemzőinket (szépség, dicsőség, fizikai tökéletesség) Jézustól kapjuk. Azt a testet nem korlátozza majd tér és idő (Jn 20,19).

Itt a földön ritkán találkozunk olyan emberrel, akivel megoszthatjuk gondolatainkat és hitünket. De amikor megtörténik, ezeket a beszélgetéseket nagy becsben tartjuk, és az idő repülni látszik. Az elmondottak ösztönöznek és gazdagítanak, és általában új felfedezésekhez vezetnek, amelyekhez a másik ember hatása nélkül nem jutottunk volna el.

A mennyben gondolataink eggyé válnak Jézuséival. A vele való kommunikáció életünk szerves teremtő elemévé válik. Miután összes földi kérdésünkre választ találtunk, még mindig végtelenül sok új dolog lesz, amin elmélkedhetünk. Mint ahogy azok, akik kedvesek számunkra, minél jobban meg akarnak ismerni minket, mi is meg akarjuk ismerni Isten (Ézs 40,28) és Jézus (Kol 2,3) kimeríthetetlen országát. Isten rögtön az ember megteremtése után azt az alkotó feladatot adta neki, hogy nevezze meg az állatokat (1Móz 2,19-20). Nem következik-e ebből, hogy az Úr a mennyben folytatja velünk ezt a teremtő beszélgetést? A mennybéli kommunikáció nem olyan ismeretek cseréje, amivel egy enciklopédiát megtölthetünk, hanem egy állandóan gazdagító párbeszéd.

                                                                     A menny különleges hely, amelynek előre örülhetünk

Ha Jézus szavainak tartalmát megvizsgáljuk, egy szempontot semmiképp sem hagyhatunk figyelmen kívül. Ő szünet nélkül hívott minket a mennybe. Prédikációját ezekkel a szavakkal kezdte: „Betelt az idő, és egészen közel van már az Isten országa: térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban” (Mk 1,15). Jézus sok példabeszédben próbálta leírni számunkra a mennyet.

„A mennyeknek országa hasonló:

• ahhoz az emberhez, aki jó magot vetett a földbe” (Mt 13,24)
• a mustármaghoz” (Mt 13,31)
• az élesztőhöz” (Mt 13,33)
• a szántóföldön elrejtett kincsekhez” (Mt 13,44)
• a kereskedőhöz, aki szép gyöngyöket keres” (Mt 13,45)
• a tengerbe kivetett kerítőhálóhoz” (Mt 13,47)
• a királyhoz, aki menyegzőt készített a fiának” (Mt 22,2)

A Zákeussal folytatott lelkiismeret-vizsgáló beszélgetés az örök üdvösségre való utalással végződik: „Ma lett üdvössége ennek a háznak… Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megmentse, ami elveszett” (Lk 19,9-10).

Jézus nem ígér a gyermekeknek könnyű életet ezen a földön, de megígéri nekik a mennyet: „Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké a mennyeknek országa” (Lk 18,16).

Amikor Jézus meglátja a bénát, nem azt mondja neki először, hogy „kelj fel és járj”, hanem azt, hogy „megbocsáttattak bűneid” (Mt 9,2). Ez is világosan mutatja, hogy a bűnöktől való megszabadulás a mennybe jutás előfeltétele, és Jézus számára döntő fontosságú.

A Hegyi Beszédet manapság oly gyakran idézik pontatlanul, de fő témája a menny:

• „Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa” (Mt 5,10).
• „De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind megadatnak nektek” (Mt 6,33).
• „Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu, és széles az az út, amely a kárhozatba visz, és sokan vannak, akik azon járnak. Mert szoros az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik azt megtalálják” (Mt 7,13-14).

Amint a tanítványok visszatértek egy térítő útról, örömmel állapították meg, hogy még a démonok is meghódoltak előttük. Jézus emlékeztette őket, hogy ennél sokkal fontosabb okuk van az örömre: „Ne annak örüljetek, hogy engedelmeskednek nektek a lelkek, hanem inkább annak örüljetek, hogy a nevetek fel van írva a mennyben” (Lk 10,20). Jézus abszolút elsőbbséget ad az öröm eme okának. 1Péter 1,8 erre utal, mondván: Ujjongjatok „kimondhatatlan és dicsőült örömmel.”

Ha csak egyetlen embernek is megmutatjuk a dicsőséghez vezető utat, az határtalan örömöt okoz a mennyben: „Mondom nektek, így fognak örülni az Isten angyalai egyetlen bűnös megtérésének” (Lk 15:10).

Ez a következőket jelenti:

• Isten gyermekeinek legfontosabb feladata terjeszteni az Igét, amely az embereket a mennybe vezeti. E mennyei feladata a legelső és legfontosabb.
• Az Úr Jézus visszatéréséig az örök cél a biblikus igehirdetés és a pásztori gondozás kell, hogy maradjon.
• Az a tudat, hogy a mennyben otthonra találunk (Fil 3,20), életünk lényegét kell, hogy alkossa, és örömünkkel másokat is meg kell „fertőznünk”.A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető Zsuzsa2

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1336
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #35 Dátum: 2010 December 19, 19:21:28 »
                                                                                     A      S Z I V   


A szív  több mint egy technikailag zseniálisan megtervezett szivattyú
 Tudtad-e, hogy az emberi szív naponta 100 000-szer ver, tehát 70 év alatt 2,5 milliárdszor? Ezalatt megtölthetne vérrel egy felhőkarcolót. A vér az artériák, vénák és hajszálerek 2 500 km hosszú, sűrűn szétágazó hálózatában – ez megfelel a Párizs–Moszkva távolságnak – áramlik a testünkön keresztül.

A szívnek az a feladata, hogy megfelelően ellássa vérrel az összes működő szervet. Ehhez szállítóteljesítményét az aktuális vérigénynek megfelelően kell változtatnia. Ha nő a vérigény, a szívverési térfogat és a szívfrekvencia (pulzus) növelésével reagál. A szívverési térfogat definíció szerint az egy kamra által szívverésenként kilökött vértérfogat (felnőtteknél ez nyugalmi állapotban kb. 70 cm3). Így percenként 70 szívverés esetén a naponta szállított vérmennyiség 7 000 liter. Ez 40 teletöltött fürdőkádnak felel meg.

Szívünk egy karbantartást nem igénylő szivattyú, amely (általában) pótalkatrészek nélkül egy egész életen át működik.
A szív a véráramlás központi keringető szivattyúja. Változó terhelés esetén a vérkeringésnek a szív működésével szemben támasztott követelményei nagy alkalmazkodóképességet feltételeznek. Például nehéz fizikai munka esetén az egy szívkamra által percenként továbbított vértérfogat 5 literről csaknem 30 literre nőhet. A percenként szállított vérmennyiségre van egy speciális szakkifejezés – ez a szív-perctérfogat. Ezt általában liter per percben adják meg. A bal és a jobb szívfél ugyanazt a vérmennyiséget szállítja. Ha nem így lenne, az egyik vérkörben gyorsan torlódás keletkezne, míg a másik vérhiányban szenvedne.
Egy emberi embrió szíve már 25 nappal a pete-sejt megtermékenyülése után verni kezd. A szív mérete ekkor csupán 2,5 mm, az egész csíráé az anyaméhben pedig csupán 6 mm. 

A szívnek szigorú funkcionális szétválása egy jobb (vénás) és egy bal (artériás) félre csak a születés után jön létre. A magzatnál  a szív két pitvara még csak a foramen ovalén  keresztül van nyitott kapcsolatban egymással.

Tudtad-e, hogy születés után a magzati szív működésének hirtelen átállása megy végbe? A magzati szívnél a két szívfél párhuzamosan van kapcsolva. A pitvarok és a kamrák a magzatnál egyetlen üreges izomként működnek. A vér oxigénnel való dúsítása a placentában (méhlepény) történik. A még funkció nélküli tüdő csak kevés vért igényel, ezért a véráram felosztását tekintve egy mellékáramkörben van (párhuzamos kapcsolás). A születés után a két szívfél egymás után kapcsolódik (soros kapcsolás)Az átkapcsolás a tüdő áramútjának megnyílása, és a bal és jobb pitvar közötti foramen ovale valamint az aorta és az a. pulminalis közötti ductus Botalli 4 elzáródása által történik. A vérkeringésnek a két szívfél párhuzamos magzati kapcsolásáról soros kapcsolásra való átállításával a Teremtő hozzáigazította a szívet az új helyzethez.

A szív és a Biblia:
A szív a vérkeringés központi szerve. A szív szabályos verésétől függ az életünk. Tehát egyenesen az élet hordozója, és az összes létfontosságú szervet képviseli. A Biblia szimbolikus nyelvén a szív az emberi személyiség lényegét és magját jelképezi. A Biblia a levertséget (Zsolt 34,19), a szomorúságot (Jn 16,6), az ijedtséget (Jn 14,1), a bánatot és a félelmet (2Kor 2,4), de az örömöt is (Jn 16,22) a szívnek tulajdonítja, mint az élet lelki központjának. Az ember a szívében tervez (Péld 16,9), ott vannak az akarat és az elszántság gyökerei (Neh 3,38), és a szívében kap helyet a többi ember (2Kor 7,3). A bölcsesség és a hűség, de a balgaság is a szívben lakozik (1Kir 3,12; Zsolt 14,1; Péld 22,15), itt van a központja a személyes vonzalomnak (1Sám 18,1) és gyűlöletnek (3Móz 19,17), és az engedelmességről vagy engedetlenségről hozott döntéseket (Csel 7,39) is a szívnek tulajdonítják, mint az érzelmek jelképes helyének. Miként az orvos elkészít egy elektrokardiogramot (EKG), hogy értékelje a szív működését, úgy készít Isten rólunk lelki EKG-t. Elvégzi a szív alkalmassági vizsgálatát: „Az ezüsthöz tégely kell, az aranyhoz olvasztó kemence, de a szívek vizsgálója az Úr” (Péld 17,3). Csak egyvalaki ismer minket igazán, ezért imádkozik így a zsoltárszerző: „Vizsgálj meg, Istenem, ismerd meg szívemet! Próbálj meg, és ismerd meg gondolataimat!” (Zsolt 139,23).
Werner Gitt
A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető magic_acid

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 29
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #36 Dátum: 2010 December 19, 20:56:50 »
Valóban jó dolog ez a szív de azért van egy két dolog amit elferdít ez a cikk.

"Szívünk egy karbantartást nem igénylő szivattyú".
Erről inkáb meg kéne kérdezni azt a többmillió embert aki naponta szívrohamban hal meg :02:. A szív nagyon is szorulna rendszeres karbantartásra, egy bizonyos kor és életmód után havonta ki kéne söpörni a koszorúereket. Kár hogy erre még nem vagyunk képesek. Gondolom mindenki látott már ábrát az érrendszerröl, amin egyértelműen látszik hogy teljesen kaotikus és "összavissza".

Ez egyébként az egész emberi (vagy éppen állati) testen megfigyelhető jelenség. Kívülről tökéletesnek tűnik, csak azért mert úgy-ahogy működik, de belülről kaotikus, és nem egyszer logikátlan. Csak példaként ott van a gégeideg, ami egy, az agyból lefelé futó idegből ágazik el. Azonban nem ott ahol a várnánk, azaz nem a gégénél, hanem kb 30cm-vel lejjebb a szívnél, hogy aztán a fő aortát megkerülve jusson vissza a gégébe. Vagy ott van az ondóvezeték, ami a herék és a hímvessző között nem a pár cm-es legrövidebb utat választja hanem a húgyvezetékbe belegabalyodva kitérőt tesz. Még a szem is amit annyira tökéletesnek tartunk,  tele van hibákkal. A retina például egész egszerűen ki van fordítva, de ott van a vakfolt is illetve még sorolhatnám. Ezek a jelenségek tökéletesen érthetővé válnak az evolúció szemszögéből.


Magic Acid, hozzászólásodból törölve  lettek  Istenre tett megbotránkoztató kijelentéseid.

Zsuzsa

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #37 Dátum: 2010 December 19, 21:27:41 »
Annyira vak vagy! Ne kritizáld Isten munkáját. Menj inkább el innen.
Szia!
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Kamilla

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1727
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #38 Dátum: 2010 December 19, 21:49:17 »

 Érdekes amit írtál Magic acid!  :044:

 Tudod azt mondja az Úr, hogy az Ő útjai nem a mi útjaink, és gondolatai nem a mi gondolataink.

 Én nem tudom, miért így alkotott meg minket, de biztos oka volt rá, talán látott téged, amint felteszed ezeket a kérdéseket - mivel Ő Mindentudó, Mindenható, mindent előre lát, ért és tud, nem tesz semmit ok nélkül és anélkül, hogy ne tudná, az mire jó - és kiváncsi rá, hogy amikor mi olvassuk, megingunk-e a hitünkben, az Ő teremtőerejében, teremtő mivoltában, és hogy ennek ellenére ébred-e hit a te szivedben... :01:
 
  Jó kis teszt ez, Istennek nagyon jó a humora és Neki nem igen árt az, hogy te és a hozzád hasonló emberek hogyan gondolkodnak Őróla és munkájáról. Ennél "meredekebb" dolgokat is hallott már és nem rendült meg tőle  :2funny:

 Ő köszöni szépen jól van a mennyben, itt csak mi, emberek veszíthetünk, mégpedig sokat.
 Ezért gondold át a dolgaidat, nézz a szívedbe, és engedd, hogy a szíved döntsön, még ha "tökéletlen" is, ami igaz is, csak nem a teremtésre nézve, hanem terád nézve  :06:, érted...  :01:

 Vonz téged az Úr, hiszen elég jól "kitartasz" közöttünk és én például örülök ennek, térj meg és Teremtőd elmagyarázza neked, miért így teremtett meg téged és minket  :169:

     :2smitten:    :2smitten:

Nem elérhető magic_acid

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 29
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #39 Dátum: 2010 December 19, 22:04:59 »

Köszönöm az érdemi választ Kamilla :05:

Bár számomra, ha ez egy teszt, igen kegyetlennek tűnik. Miért szórakozik Isten azzal hogy direkt tévútra vezet engem csak azért mert én személy szerint a tapasztalatnak hiszek, nem a legendának. :117: Ennyi a "bűnöm" nem, más. Ezért fogok a pokolban égni örökre? Mert annak hiszek ami minden bizonnyal az igazság és nem annak amit egy ősi könyv ír? Ha annyira szeret engem, (márpedig ő mindenkit szeret) akkor miért nem csinál valamit hogy ne kárhozzak el?  Miért nem térít meg? Gondolom azért mert nem létezik :2crazy: :118:

Nem elérhető Kamilla

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1727
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #40 Dátum: 2010 December 19, 22:09:31 »

 Drága Barátom!   :01:


 Éppen ezt teszi!   :2smitten: mert tényleg szeret  :169:

Nem elérhető Kamilla

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1727
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #41 Dátum: 2010 December 19, 22:34:28 »

 Még annyit mondanék, hogy megtérni, Istenhez közeledni hitből lehet: elhiszed, hogy Jézus Krisztus Isten Fia, Aki emberré lett, eljött és hirdette Isten Országát, az evangéliumot = az örömhírt, hogy van menekülés a halálból, betegségekből, átkokból, stb, méghozzá az Ő váltságműve miatt = Golgota, a kereszt. Röviden írom, mert máshol meg vannak ezek, gondolom olvasgattad...  :168:

 Egyszerűen oda kell járulnunk az Úr elé, kitárni előtte a szívünket, kérni, hogy mosson meg a Vérével, legyen Úr az életünkben és lehessünk Atyánk igazi gyermekei. Hogy ne nekünk kelljen a gondjainkat hurcolni, megoldásokat keresni, hanem Ő mindenről gondoskodik végtelen szeretetéből. Na és persze nem mindegy, hogy ennyi az élet, vagy van más is?

 Te is ezt keresed, tudva, vagy tudatlanul, mint minden ember, mert mindegyikünknek van a szívében egy hely, ami egyedül Istené, amit senki és semmi nem tud betölteni. Egyesek keresgélnek, mint te, kutatják a természetet, amiérteket, mások isznak, drogoznak, okkult dolgokat tanulmányoznak, és ezerféleképpen próbálják betölteni ezt az űrt. De nem lehetséges, csak az Úr Jézus Krisztus elfogadása által, mint Megváltóéval betölteni ezt a helyet!

 Ha ez megtörténik, akkor az ember érzi, tudja, hogy minden rendben, "hazaért", betöltődött az úr a szívében és jó kezekbe került az élete, és mindjárt elvesztik jelentőségüket a különböző pótszerek, módszerek  :088:
 Minden értelmet nyer, békesség költözik a szívbe és nyugalom. Persze lesnek viharok, küzdelmek, de ezeket már nem nekünk kell megharcolnunk, mert Jézus a Győztes és Ő átsegít mindenen!

 Szóval Barátom, hallgass a szívedre! isten éppen hogy nem kegyetlen, hanem végtelen szeretetében lehajolt hozzád, szólongat, hív, ne mondj Neki nemet!! Mit veszíthetsz?  :01: csak nyerhetsz, nem?

     :2smitten:    :2smitten:    :2smitten:
 

Nem elérhető Zsuzsa2

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1336
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #42 Dátum: 2010 December 21, 07:51:58 »
                                                                                  A     F  Ü  L   

A fül különleges képességei:

A fül az emberi test legérzékenyebb érzékszerve. Hallási tartománya kb. 20 Hz és 16 kHz között van. Az ennél mélyebb frekvenciákat tapintással érzékeljük mint vibrálást. Minden természetes hangesemény rendkívül összetett. Olyan hangok, amelyekben csak egyetlen frekvencia van (szinuszos hangok) a természetben nem fordulnak elő. Viszont mesterségesen előállíthatók, és fontos kísérleti segédeszközök. A hangok és a zajok úgy foghatók fel, mint különböző frekvenciájú és amplitúdójú szinuszos hangok keverékei. A tiszta szinuszos hang a természetes hangok és zajok elemi egysége. Egy 3 kHz-es hang észleléséhez elegendő egy csupán 4 · 10-17 W/cm2-es energiaáram. A hallásküszöb és a fájdalomküszöb közötti intenzitástartomány 10-16 és 10-4 W/cm2 között van...

Az emberi fül egy optimálisan megszerkesztett mérőrendszer, amelynek érzékenysége eléri a fizikailag lehetséges határokat. A hanghullámok nyomáshullámok. A hanghullámok által kifejtett nyomás nagyon csekély. Egy még éppen hallható 1000 Hz-es hang hangnyomása 2 · 10-5 N/m2. Ugyanezen a frekvencián a fül fájdalom-határa a küszöb-hangnyomás kb. hatmilliószorosánál van. Hallószervünk munkatartománya több nagyságrendet fog át.

Az emberi fül halláshatáránál (hallásküszöb) a dobhártya minimális rezgési kitérése (amplitúdója) a csekély hangnyomás miatt csupán 10-10 cm. Hogy fogalmat alkothassunk erről a szélsőséges érzékenységről, egy szokatlan hasonlathoz kell folyamodnunk: Ha az ember testhosszát 200 milliószorosára nagyítjuk, megkapjuk a föld-hold távolságot. A dobhártya kitérése még ekkora léptéknagyítás esetén is csupán 2 mm lenne.

Tudtad-e, hogy az emberi fül frekvenciatartománya 10 oktáv? A C és C’ hang között (ugyanígy A és A’ vagy G és G’ között) egy oktáv van. Az oktáv szó itt nem a frekvenciaarányra vonatkozik: a frekvencia egy oktávon belül megduplázódik. Két oktáv (pl. C és C’’ között) tehát az f1 frekvenciától a négyszeres f2 = 4 · f1 frekvenciáig terjed; három oktáv ennek megfelelően az f1 kiindulási frekvencia nyolcszorosáig terjed: f3 = 23 · f1. Az ember 10 oktávos hallási tartománya a frekvenciára vonatkozóan 210 = 1024 ≈ 1000 szorzótényezőt jelent – a hallási tartomány 20 Hz–20 kHz.

Bámulatosan jó az a képességünk, amivel a hangmagasságokat meg tudjuk különböztetni. Az 1000 Hz körüli optimális tartományban képesek vagyunk két frekvenciát megkülönböztetni, amelyek csak 0,3%-kal, vagyis 3 Hz-cel térnek el egymástól. Ha két mérőjel olyan közel van egymáshoz, hogy érzékszerveink még éppen meg tudják őket megkülönböztetni, eltérésüket különbségküszöbnek nevezzük. A frekvencia különbségküszöbe ezek szerint csupán 3 Hz.

A hangerősség, az időbeli lefolyás és a frekvencia-összetétel az a három jellemző, amely egy hangesemény lényegéről és eredetéről informál minket. Ezenkívül fontos az az irány is, ahonnan a hang érkezik. A hang forrásának lokalizálása olyan probléma, amit a Teremtő a két füllel való hallás révén oldott meg. Egy hang-forrás lokalizálása szempontjából két fontos tényező van: a különböző intenzitás és a terjedési idők különbsége.

A beszéd megértése:
A beszéd adománya egyedülálló az élőlények között. A Teremtő csak az embert látta el ezzel a rendkívüli kommunikációs rendszerrel. Ebben lényegében négy, egymástól függő szervrendszer vesz részt:

• A gégefő állítja elő a hangot (fonáció, hangképzés).
• A száj-garat tér a gégefőtől érkező hangból érthető magán- és mássalhangzókat formál. Ezt a mechanizmust artikulációnak nevezik.
• A gégefő hangképzését és a száj-garat tér artikulációját központilag az agy motoros nyelvközpontja szabályozza.
• A rendezett folyamat folyamatos ellenőrzéséhez szükség van a fiziológiai hallásfunkcióra; hallás-beszéd körről beszélünk. Ez a kör biztosítja a fül, a hallópálya és a szenzoros nyelvközpontban történő nyelvérzékelés zavartalan működését, a psziché és az intelligencia bevonásával.

Ebből nyilvánvaló: A fül több mint egy műszakilag megtervezett fizikai mérőrendszer.
A fül szerves alkotórésze egy rendszernek, amelyben jelentést hordozó információról, a zene szépségéről, gondolatokról, eszmékről és intelligenciáról van szó.[/color]


A Biblia a fülről:

b] eredete:[/b] Vajon honnan származik a fül (és a szem) zseniális konstrukciója?
A zsoltárszerző megadja a rövid és találó választ: „Aki a fület alkotta, az ne hallana? Aki a szemet formálta, az ne látna?” (Zsolt 94,9).
Ugyanezt a kijelentést megtaláljuk a Példabeszédek 20,12 versében is: „A halló fület és a látó szemet egyaránt az Úr alkotta.” A fül nem egy evolúciós folyamatból származik, hanem egy zseniális teremtési aktusból. Jézus boldognak nevezi azokat, akik hallják Isten Igéjét (Mt 13,16), a körülállókat pedig arra inti, hogy jól figyeljenek: „Akinek van füle a hallásra, hallja!” (pl. Mt 11,15; Mt 13,9.43). Azok az üzenetek, amelyeket a felmagasztalt és feltámadt Jézus Krisztus intézett a hét kisázsiai gyülekezethez, mind ugyanazzal a nyomatékos mondattal végződnek: akinek füle van, hallja!” (Jel 2,7.11.17.29; Jel 3,6.13.22).

A Teremtő a fület mint nélkülözhetetlen szervet ajándékozta nekünk, hogy ebben a világban akusztikus úton információt gyűjtsünk és azt feldolgozzuk. Legfőképpen az a kívánsága, hogy Igéje illő fogadtatásban részesüljön.
/Werner Gitt/

folyt.köv.
A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető Zsuzsa2

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1336
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #43 Dátum: 2010 December 22, 07:37:20 »
Valóban jó dolog ez a szív de azért van egy két dolog amit elferdít ez a cikk.

"Szívünk egy karbantartást nem igénylő szivattyú".
Erről inkáb meg kéne kérdezni azt a többmillió embert aki naponta szívrohamban hal meg :02:. A szív nagyon is szorulna rendszeres karbantartásra, egy bizonyos kor és életmód után havonta ki kéne söpörni a koszorúereket. Kár hogy erre még nem vagyunk képesek. Gondolom mindenki látott már ábrát az érrendszerröl, amin egyértelműen látszik hogy teljesen kaotikus és "összavissza".

Ez egyébként az egész emberi (vagy éppen állati) testen megfigyelhető jelenség. Kívülről tökéletesnek tűnik, csak azért mert úgy-ahogy működik, de belülről kaotikus, és nem egyszer logikátlan. Csak példaként ott van a gégeideg, ami egy, az agyból lefelé futó idegből ágazik el. Azonban nem ott ahol a várnánk, azaz nem a gégénél, hanem kb 30cm-vel lejjebb a szívnél, hogy aztán a fő aortát megkerülve jusson vissza a gégébe. Vagy ott van az ondóvezeték, ami a herék és a hímvessző között nem a pár cm-es legrövidebb utat választja hanem a húgyvezetékbe belegabalyodva kitérőt tesz. Még a szem is amit annyira tökéletesnek tartunk,  tele van hibákkal. A retina például egész egszerűen ki van fordítva, de ott van a vakfolt is illetve még sorolhatnám. Ezek a jelenségek tökéletesen érthetővé válnak az evolúció szemszögéből.


Magic Acid, hozzászólásodból törölve  lettek  Istenre tett megbotránkoztató kijelentéseid.

Zsuzsa

A sziv   s e m m i f é l e   karbantartást nem igényelne, ha az ember az isteni előirás szerint élne úgy testét, mint lelkét-szellemét illetően!
Ami a "kaotikus, összevissza, logikátlan", "belegabalyodott, kiforditott" stb. szerveket, testet illeti,  csodák csodája, mégis tökéletes egységben működik!  Már az is egy csoda, hogy reggel felkelsz és elindulsz...Ezt a csodát  nagyon értékelné  a béna, torz testében vegetáló univerzumkutató tudós   Stewe Hawking,  aki  közismerten ateista, büszkén tagadja a teremtő Isten létét....
A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető magic_acid

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 29
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #44 Dátum: 2010 December 22, 14:05:20 »

Szóval Stephen Hawking állapota is Isten büntetése? :2funny:

Egyébként inkáb csodálni kelle azt az embert, mert bár szinte teljes mértékben lebénult, még így sem adta fel, hanem a világ egyik legjobb és legelismertebb tudósa lett, aki arra áldozta az életét hogy felnyissa az emberiség szemét. NEm kevés sikerrel. EMber legyen a talpán aki utána csinálja. :061:

"A sziv   s e m m i f é l e   karbantartást nem igényelne, ha az ember az isteni előirás szerint élne úgy testét, mint lelkét-szellemét illetően!"

Hát akkor miért nem úgy éli? Legalább ti keresztények... hiszen az "isteni előírás" ott van a Bibliában.  :05: