Szerző Téma: A beszéd  (Megtekintve 20619 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Shomer ayin

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
Re:A beszéd
« Válasz #15 Dátum: 2011 Január 08, 13:47:02 »
Shalom testvérek. engedtessék meg nekem, hogy egy-két Igét megjelöljek, ami számomra rendkívül fontos irányadás- és mérték
a beszédet illetőleg.I.;Mt 26,73    
Kevés idő múlva pedig az ott álldogálók menének hozzá, és mondának Péternek: Bizony te is közülök való vagy; hiszen a te beszéded is elárul téged.
Mennyire csodálatos dolog ez: Ha a beszédem is arról tesz bizonyságot, hogy Jézus követője vagyok, Akkor már minden jó!
 / bevallom ez még szerintem odébb van.../
II;24.    
És onnét fölkelvén, elméne Tírus és Sídon határaiba; és házba menvén, nem akará, hogy valaki észrevegye, de nem titkolhatá el magát. Ez is a beszéd miatt volt, mert a tanítványok, a meggyógyultak, a szabadultak, a vígasztalást vettek bizonyságot tettek róla,beszéltek róla semmivel és senkivel nem törődve bizonyságai voltak...
/ én is így szeretnék élni../

Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető zoltan

• Testvérünk
  • *
  • Testvér
« Válasz #16 Dátum: 2011 Január 08, 13:57:20 »

Köszönöm. Somer ajin.

Ezek is értékes gondolatok.

Lehet belőle tanulni. Vajon beszédünk elárulja, kihez tartozunk, kinek a tanítványa vagyunk, ki a Mesterünk.

:2smitten:
Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető Shomer ayin

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #17 Dátum: 2011 Január 08, 14:03:22 »
Csak egy gondolat az előzőekben említett "tévtanítókról" Fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy Jézus az abszolút mérőkötél!
Mindenkinek van szentírása, minden tanítás közben,után az Igével kell egybevetni a halottakat!
nem hivatkozhat majd senki arra : nekem ezt tanították"...ez nem lehet mentség.
sok ember adta azért az életét,hogy mi ma olvashassuk az Igét. fontos Igehely:Róma 15,4Mert a melyek régen megirattak, a mi tanulságunkra irattak meg: hogy békességes tűrés által és az írásoknak vígasztalása által reménységünk legyen.
Tehát azért lett megírva, hogy olvasása által útmutatást,vígasztalást vegyünk...
A tanítóknak valóban nagy felelősségük van, de szilárd meggyőződésem, hogy nincs olyan hívő tanító:aki a saját érdeke-vagy dicsősége miatt ki merné forgatni az Írást. Rendkívül erős figyelmeztetés: V.Móz.4,2 ; V Móz.12,32 ( Csia féle fordítás esetén 13,1) :   
Semmit se tegyetek az ígéhez, a melyet én parancsolok néktek, se el ne vegyetek abból, hogy megtarthassátok az Úrnak, a ti Isteneteknek parancsolatait, a melyeket én parancsolok néktek.
A tanító a szolgálók között a legkisebb. ő csak az első lépéseknél segít, de az utat mindenkinek saját magának kell! megjárnia. A tanító megnyit egy ajtót, és biztatja azokat akik kint állnak: lépjetek be!; kutassátok át; találjátok meg a rejtett kincseket; soha ne elégedjetek meg...stb.
Az igazi és jó tanító arról ismerszik meg, hogy a hallgatóság " felnő" mellette!
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető zoltan

• Testvérünk
  • *
  • Testvér
« Válasz #18 Dátum: 2011 Január 08, 14:09:24 »
 :afro: :2smitten:
Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
« Válasz #19 Dátum: 2011 Január 08, 14:37:49 »

Köszönöm. Somer ajin.

Ezek is értékes gondolatok.

Lehet belőle tanulni. Vajon beszédünk elárulja, kihez tartozunk, kinek a tanítványa vagyunk, ki a Mesterünk.

Igen elárulja!
Mert a szív teljességéről szól a száj, és aki  az én Istenem az jelenik meg a mondandómban.
Kis "i" - vel kellene írni, mert mindenki a maga istenéről beszél.

A VAGYOK mondja Mózesnek a csipkebokornál:
Áron lesz neked száj gyanánt, te pedig leszel neki Isten gyanánt.
Mózes mondja meg Áron mit mondjon.

Aki a szívemben lakozik az irányítja a beszédem.
 :2funny:

Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

:)

Nem elérhető Shomer ayin

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #20 Dátum: 2011 Január 08, 14:55:36 »
Rm 10,10    
Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az idvességre.
Ézs 60,19    

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
« Válasz #21 Dátum: 2011 Január 08, 18:52:11 »
Rm 10,10    
Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az idvességre.

Ámen

Idézet
Zsolt 119,108 Szájamnak önkéntes áldozatai legyenek kedvesek előtted Uram! és taníts meg a te ítéleteidre.

Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
« Válasz #22 Dátum: 2011 Január 23, 09:51:44 »
 :059:

Igei ez a közmondás?

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna?

Nem elérhető Zsuzsa2

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #23 Dátum: 2011 Január 23, 10:35:54 »

Igei ez a közmondás?

Igen, pl.: Péld.10.19.    
A sok beszédben elmaradhatatlan a vétek; a ki pedig megtartóztatja ajkait, az értelmes.
A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető Guti Tünde

• Testvérünk
  • *
    • www.gutitunde.eoldal.hu
« Válasz #24 Dátum: 2011 Január 23, 11:35:30 »
"Ugyanígy a nyelv is milyen kicsi testrész, mégis nagy dolgokkal kérkedik. Íme, egy parányi tűz milyen nagy erdőt felgyújthat: a nyelv is tűz, a gonoszság egész világa...
Ezzel áldjuk az Urat és Atyát, és ezzel átkozzuk az Isten hasonlatosságára teremtett embereket: ugyanabból a szájból jön ki az áldás és az átok. Testvéreim, nem kellene így lenni ennek."  Jakab 3:5-10.
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
« Válasz #25 Dátum: 2011 Január 23, 12:15:48 »
Bocs én nem így gondolom.

Azt gondolom, hogy amikor hallgatok és azt a látszatot keltem, hogy tudom, és azt gondolják, milyen okos vagyok, akkor nem Istennek tetsző módon cselekszem.

Ha nem mondom ki a gonoszságokat, hanem rejtegetem, akkor soha sem tudom meg igazán mi van a szívemben, és nem is tudom megkérni az Úr Jézust, hogy tisztítsa meg a szívem a gonosz gondolatoktól.

A szív teljességéről szól a száj, de ha nem azt mondja, mert tudja, hogy azt nem hallják szívesen,
akkor
azt gondolom
akkor képmutató.

:pirul:

Nem elérhető Irma

• Testvérünk
  • *
« Válasz #26 Dátum: 2011 Január 23, 14:08:02 »
Egyszer a drága Gyökössy Bandi bácsi / református lelkész professzor volt, azoknak akik nem ismerik véletlenül / mondta el hogy hogyan járt azt elmondott prédikációjával. Az történt, hogy az egyik fia baleset következtében meghalt, és ő mint minden édesapa összetört, nagyon kemény volt számára ez a helyzet és úgy érezte, hogy nem tudja folytatni a szolgálatát. Mig nem kapott egy levelet Egyiptomból egy testvérnőtől. Aki elküldött neki egy legépelt prédikációt a következőkkel: Tisztelt Lelkész Úr! Mélyen együttérzek Önnel abban a mély fajdalomban, amin most átmegy. Nemrégen én is átestem egy hasonlón, amikor két kis unokámat ért baleset a Nilus partján, és akkor Isten engem ezzel a prédikácóval vigasztalt meg, amit most vigasztalásul elküldök Önnek. És akkor döbbent rá Bandi bácsi, hogy azt a prédikációt ő mondta el valahol, és mélyen elszégyelte magát Isten előtt, mert ugye felmerült a kérdés: hiszek-e abban, amiről prédikáltam. És könnyek között mondta el Bandi bácsi, hogy akkor megfogadta az Úrnak, hogy sokkal alázatosabb lesz, amikor másoknak prédikál, mert a szavaknak sokkal nagyobb az ereje, mintsem azt fel tudjuk mérni.

Én is úgy gondolom, hogy a beszédünkre nagyon-nagyon kell vigyáznunk, mert lehet vele építeni, de ölni is.
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
« Válasz #27 Dátum: 2011 Január 23, 14:18:57 »

Igei ez a közmondás?

Kedves Irmuska :2angel:
Erről mit mondasz?

Nem elérhető Shomer ayin

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #28 Dátum: 2011 Január 23, 15:33:15 »
   Péld 17,28    
Még a bolond is, amikor hallgat, bölcsnek ítéltetik; mikor ajkait bezárja, eszesnek.
Ézs 60,19    

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
« Válasz #29 Dátum: 2011 Január 23, 15:36:14 »
   Péld 17,28    
Még a bolond is, amikor hallgat, bölcsnek ítéltetik; mikor ajkait bezárja, eszesnek.

Kérdés az, hogy kitől ítéltetik bölcsnek, és kitől eszesnek?   :2funny: