Szerző Téma: Pünkösd  (Megtekintve 17310 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Csaba

• Testvérünk
  • *
Re: Pünkösd
« Válasz #15 Dátum: 2009 Május 31, 21:23:33 »
'Emil'!
Tesókám, ha ilyen a 'laikus hívő', akkor nekem tetszik ez az állapot!
:hehe:
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13

Nem elérhető Árvai Emil

• Testvérünk
  • *
« Válasz #16 Dátum: 2009 Június 14, 19:56:57 »
Füle Lajos: PÜNKÖSD FÉNYÉBEN

Pünkösd... Fényedben élek,
teremtő égi LÉLEK,
erőd gerjeszti lelkem.
Felfogni szent csodádat
nem tudhatom, de áldlak
megújult életemmel.

Az Ige, mint zsarátnok,
hűlt szívemben lángot
lobbantott, hála érte!
Követségében járok,
ahogy a tanítványok,
rajtam a KRISZTUS vére.

Dicsőítsd ŐT ma bennem,
KI nem vetett el engem,
illesse hála, hála,
KI - érte mit se várván -
megváltott vére árán
ISTENNEK, az ATYÁNAK.
--------------------------------------
Füle Lajos: A SZENTLÉLEK ÁLTAL

A Szentlélek által Jézus van velem,
a Szentlélek által bővölködhetem.
A Szetlélek nélkül egyedül vagyok,
meglepnek s legyőznek a hétköznapok.
--------------------------------------
Füle Lajos: LELKE ÁLTAL

LELKE által élünk, ha élünk,
általa van élő reményünk,
láncok közt is erőnk, hatalmunk*,
ATYÁNK örök pecsétje rajtunk.

(* János ev. 1:12)

Nem elérhető Árvai Emil

• Testvérünk
  • *
« Válasz #17 Dátum: 2009 Június 21, 17:09:25 »
PÜNKÖSD
Csodás mennyei terv volt,
nem emberi ötlet.
Tagadó száj Igét szólt;
hősködőből hős lett.

Nem elérhető Árvai Emil

• Testvérünk
  • *
« Válasz #18 Dátum: 2009 November 12, 14:54:23 »
"Hintek reátok tiszta vizet, hogy megtisztuljatok,
minden tisztátalanságotoktól és minden bálványotoktól megtisztítlak titeket.
És adok néktek új szívet és új lelket adok belétek,
és elveszem a kőszívet testetekből, és adok néktek hússzívet.
És az én Lelkemet adom belétek,
és azt cselekszem, hogy az én parancsolataimban járjatok
és az én törvényeimet megőrizzétek és betöltsétek."

(Ezékiel próféta könyve 36. részből)

Nem elérhető Árvai Emil

• Testvérünk
  • *
« Válasz #19 Dátum: 2010 Március 08, 18:15:19 »
Leleszi Balázs Károly: ÖSSZEKULCSOLT KEZEK

Minden erőm az imára kulcsolt kezemben van. Aprócska templom, az egyetlen immár, ami csak az enyém, amit a hústestem még nem rabolt el tőlem, a falánk ragadozó. Itt a boltozatokat betölti az alázat-lehelet, itt egy reszkető szív harangoz szakadatlan dobogásban. Majd vágyam kiáltássá válik, szörnyű kiáltássá, egeket ostromlón: Mi lesz velem, ha győz a bűn felettem, jaj, a lelkemmel mi lesz, Uram? Mert kialudt a lámpásom, a hit elvesztette reménységét, a békesség a szeretet örömüzenetét.
És ekkor hirtelen zúgó szélvihar támadt. Az ilyen szélviharokban szoktak a lelkek Isten trónusa felé fordulva könyörögni, és megértettem: valaki érettem esedezik, hogy ne kápráztasson el a csúf hamisság, a cifra világ; azért imádkozott, hogy megmaradjon még az utolsó lehetőség, az összekulcsolt kezek temploma, a végső menedék.
S jól imádkozott, mert éreztem: miként jár át az Isten kegyelme, a tiszta nyugodt erő; miként teríti szét rajtam, az elesetten, a bennem lakozó angyal, hálát adva, az Úr pásztorköpönyegét.
Aztán, egyszerre csak – a lámpa ég és sugárzik belőle a békesség s a remény… Ó, visszanyert világosság! Ó, visszanyert hit!
----------------------------------------------
(internetről - GothArt)

Nem elérhető Guti Tünde

• Testvérünk
  • *
    • www.gutitunde.eoldal.hu
« Válasz #20 Dátum: 2010 Március 08, 19:24:27 »
 :2smitten:
Nagyon-nagyon szép! Gyönyörű, mély gondolatok!
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Guti Tünde

• Testvérünk
  • *
« Válasz #21 Dátum: 2010 Május 20, 11:22:17 »
IMÁDSÁG PÜNKÖSDKOR

Uram, kérlek, tüzedet most
izzítsd fel bennem!
Lángra gyúlva világítson
parázsló életem!
Emésszen meg minden bűnt,
mit gyűlöl Szellemed,
hadd lehessek érted élő,
égő gyermeked!

2010. május 19.           Guti Tünde
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!

Nem elérhető ditte

• Segítő
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #22 Dátum: 2010 Május 20, 19:18:08 »
Ámen!
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Guti Tünde

• Testvérünk
  • *
« Válasz #23 Dátum: 2010 Május 20, 21:20:13 »
PÜNKÖSD ELÉRKEZETT!

Elmúlt a régi, hát sohase bánd!
Lobbanjon új tűz és égjen a láng!
Gyulladjon végre
élő reményre
szíved, mert pünkösd elérkezett!

Elmúlt a régi, most ne nézz vissza!
Kiszáradt szíved szomjasan issza
az élet vizét,
testté lett Igét
Jézust, mert pünkösd elérkezett!

Elmúlt a régi, fordulj előre!
Nagy szükséged van az új erőre!
Engedd, hogy védjen,
lelkedben égjen
a tűz, mert pünkösd elérkezett!

2010. május 20.                Guti Tünde

Nem elérhető ditte

• Segítő
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #24 Dátum: 2010 Május 22, 09:07:02 »
Halleluja!
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Gyöngyike

• Testvérünk
  • *
« Válasz #25 Dátum: 2010 Május 22, 11:31:04 »
Halleluja!!!

Nem elérhető Zsuzsa2

• Testvérünk
  • *
« Válasz #26 Dátum: 2010 Május 22, 11:42:44 »
PÜNKÖSD ELÉRKEZETT!

Köszi Tünde!!!!  :044: :2smitten:
A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető Guti Tünde

• Testvérünk
  • *
« Válasz #27 Dátum: 2010 Május 22, 11:47:48 »
                PÜNKÖSD A SZÍVÜNKBEN

Tegnap este elbeszélgettünk házi csoportban a pünkösd jelentőségéről, mai aktualitásáról. Abban megegyeztünk, hogy valami hiányzik, ami volt és ez egy olyan dolog, amit mi nem tudunk emberi erővel kicsikarni magunkból.
   A hét elején tomboló vihar kapcsán elgondolkodtam a pünkösdi szélről. „Sebesen zúgó szél zendüléséről” ír az Ap. csel. 2. része. Micsoda morajlás lehetett! Áradat, ami végig söpört a házon süvítve, elfújva az itt-ott lerakódott finom szemcsés közel-keleti port, és vele együtt a félénk, megfáradt múltat is!
   A zúgás betöltötte az épületet, nyomában friss levegő üdítette fel az Úr ígéretére váró, imádságra egybegyűlteket. TŰZBEN szállt le a Szent Szellem, az apostolokon lángnyelvek jelentek meg. Az egykor félénk tanítványok beteltek örömmel, bátorsággal, erővel  és ismerettel. Péter első igehirdetésére (aki mellesleg foglalkozása szerint halász volt) 3000 ember tért meg, bemerítkezett és a gyülekezethez csatlakozott.
   A PÜNKÖSDTŐL ELVÁLASZTHATATLAN AZ EVANGÉLIZÁCIÓ! Az apostolok későbbi szolgálata során is, amikor a pogányoknak prédikáltak, bűnbánatra és megtérésre jutott tömegekre szállt le a Szent Szellem úgy, ahogy kezdetben. „A hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által.” Isten mindig cselekszik! Jézus is mindvégig munkálkodott, amíg „elvégeztetett”! Ha Ő betölt minket a maga helyett közénk küldött Szent Szellemmel, ez a Pártfogó, a Vigasztaló olyan szeretetre gyújtja a szívünket Krisztus iránt, hogy nem tudunk többé nem cselekedni Őérte!
   Ezt az első szeretetet keresi Jézus a szívünkben 2010. pünkösd napján is:
„De az a mondásom ellened, hogy az első szeretetedet elhagytad. Emlékezzél meg azért, honnan estél ki és térj meg, és az előbbi cselekedeteket cselekedd, ha pedig nem, eljövök ellened!” Jelenések 2:4-5.

Nem aludhat el a láng! Ha már csak pislákoló tűz vagy parázs az életünk, valljuk be alázatosan, és szánjuk oda szívünket az Úrnak, aki maga a TŰZ! Kérjük, hogy tisztítson és ÚJÍTSON MEG Szent Szelleme által, és az első szeretet dinamikusan törjön fel bennünk! Lelkem mélyén beismertem, hogy Jézusra van szükségem, minden Róla szól!  Nem vagyok képes nélküle semmire!
   AZ ÉBREDÉS BENNED ÉS BENNEM KEZDŐDIK.
       Az első szeretet tüzében égő forradalom Jézusért!

2010. május 22.                                        Guti Tünde

Nem elérhető ermaha

• Testvérünk
  • *
« Válasz #28 Dátum: 2010 Május 23, 06:21:05 »
Kenneth Hagin: 10 ok, amiért nyelveken kell szólni

Központi igazság: a nyelveken szólás egy folyam, aminek soha nem szabadna kiszáradnia. Ez gazdagítja a szellemi életedet.
Apcsel 2,4
1 kor14,4
Ján14,16-16
Róm 8,26
Júdás 20

Pál apostol hosszan írt és beszélt a nyelveken szólásról. Nyilvánvalóan gyakorolta is, amit prédikált, hiszen az 1kor14,18-ban azt írta: „hála Istennek, én is rendszeresen szólok nyelveken, és kívánom, hogy minden hívő tudja meg, milyen áldás és milyen erőforrás ez a napi életében.

Célom az, hogy bemutassam azokat az alapvető okokat, amelyeknek alapján állítom, hogy minden kereszténynek szükséges nyelveken szólnia. További célom, hogy segítsem a keresztényeket abban, hogy meglássák azokat az áldásokat, melyek az övéik lehetnek a Szent Szellem ereje által.

1.ok Apcs 2,4: És megtelének mindnyájan Szent Lélekkel, és kezdének szólni más nyelveken, amint a Lélek adta nékik szólniok.

A nyelvek egy jel. Isten Igéje azt tanítja, hogy amikor a Szent Szellem betölt minket, más nyelven beszélünk, ahogy Isten Szelleme adja nekünk. A nyelvek egy azonnali nyilvánvaló jele a Szent Szellembe való bemerítkezésnek. Tehát az első ok, amiért a hívőknek más nyelveken kell szólniuk az, hogy ez természetfeletti bizonyítéka annak, hogy a Szent Szellem a hívőben lakozik.

Nagyon építő írása Kenneth E. Haginnek,a többit itt elolvashatjátok,nagyon hosszú.
Fordította:Orbán Tibor
http://www.mindenlehetseges.hu/
Mert nem a félelemnek szellemét adta nekünk
az Isten,hanem az erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét/Tim:1,7/

Nem elérhető Csaba

• Testvérünk
  • *
« Válasz #29 Dátum: 2010 Május 23, 08:42:50 »
Szép reggelt Tesókáim!

A nyelveken szólásnak valóban rendkívűli jelentősége volt a Szent Szellem kiáradásának napján, s bizonyára mondja az Írás, hogy építő hatása van a hívőember életében.
Na de ez alapján karizmatikus dogmatikát gyártani és 'KELL'- kifejezést használni némiképpen ellene mond az igének és komoly torzúlásokat okozott már több gyülekezetben!

Isten Szellemével való betöltekezésnek azért vannak egyéb jelei is:
'Azért tudtotokra adom néktek, hogy senki, aki Istennek Lelke által szól, nem mondja Jézust átkozottnak; ÉS SENKI SEM MONDHATJA ÚRNAK JÉZUST, HANEM CSAK A SZENT LÉLEK ÁLTAL.'

1Kor. 12:3

Sokaktól hallottam már, hogy Jézust Krisztusnak, Messiásnak, az Isten Fiának mondották, de csak kevesektől hallom, hogy Jézust Úr Jézus Krisztusnak vallják meg!

A 'KELL'-re pedig válaszoljon az ige:
 'És pedig némelyeket rendelt az Isten az anyaszentegyházban először apostolokul, másodszor prófétákul, harmadszor tanítókul; azután csodatévő erőket, aztán gyógyításnak ajándékait, gyámolokat, kormányokat, nyelvek nemeit.
Avagy mindnyájan apostolok-é? Vagy mindnyájan próféták-é?
Avagy mindnyájan tanítók-é? Vagy mindnyájan csodatévő erők-é?
Avagy mindnyájoknak van-é gyógyításra való ajándéka? VAGY MINDNYÁJAN SZÓLNAK-É NYELVEKEN?
Vagy mindnyájan magyaráznak-é?'
1Kor. 12:28-30

Szóval ez a 'KELL'- egy szélsőséges karizmatikus bla-bla, amely csak arra jó, hogy szakadásokat szítson az egyházban!

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13