PÜNKÖSD A SZÍVÜNKBEN
Tegnap este elbeszélgettünk házi csoportban a pünkösd jelentőségéről, mai aktualitásáról. Abban megegyeztünk, hogy valami hiányzik, ami volt és ez egy olyan dolog, amit mi nem tudunk emberi erővel kicsikarni magunkból.
A hét elején tomboló vihar kapcsán elgondolkodtam a pünkösdi szélről. „Sebesen zúgó szél zendüléséről” ír az Ap. csel. 2. része. Micsoda morajlás lehetett! Áradat, ami végig söpört a házon süvítve, elfújva az itt-ott lerakódott finom szemcsés közel-keleti port, és vele együtt a félénk, megfáradt múltat is!
A zúgás betöltötte az épületet, nyomában friss levegő üdítette fel az Úr ígéretére váró, imádságra egybegyűlteket. TŰZBEN szállt le a Szent Szellem, az apostolokon lángnyelvek jelentek meg. Az egykor félénk tanítványok beteltek örömmel, bátorsággal, erővel és ismerettel. Péter első igehirdetésére (aki mellesleg foglalkozása szerint halász volt) 3000 ember tért meg, bemerítkezett és a gyülekezethez csatlakozott.
A PÜNKÖSDTŐL ELVÁLASZTHATATLAN AZ EVANGÉLIZÁCIÓ! Az apostolok későbbi szolgálata során is, amikor a pogányoknak prédikáltak, bűnbánatra és megtérésre jutott tömegekre szállt le a Szent Szellem úgy, ahogy kezdetben. „A hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által.” Isten mindig cselekszik! Jézus is mindvégig munkálkodott, amíg „elvégeztetett”! Ha Ő betölt minket a maga helyett közénk küldött Szent Szellemmel, ez a Pártfogó, a Vigasztaló olyan szeretetre gyújtja a szívünket Krisztus iránt, hogy nem tudunk többé nem cselekedni Őérte!
Ezt az első szeretetet keresi Jézus a szívünkben 2010. pünkösd napján is:
„De az a mondásom ellened, hogy az első szeretetedet elhagytad. Emlékezzél meg azért, honnan estél ki és térj meg, és az előbbi cselekedeteket cselekedd, ha pedig nem, eljövök ellened!” Jelenések 2:4-5.
Nem aludhat el a láng! Ha már csak pislákoló tűz vagy parázs az életünk, valljuk be alázatosan, és szánjuk oda szívünket az Úrnak, aki maga a TŰZ! Kérjük, hogy tisztítson és ÚJÍTSON MEG Szent Szelleme által, és az első szeretet dinamikusan törjön fel bennünk! Lelkem mélyén beismertem, hogy Jézusra van szükségem, minden Róla szól! Nem vagyok képes nélküle semmire!
AZ ÉBREDÉS BENNED ÉS BENNEM KEZDŐDIK.
Az első szeretet tüzében égő forradalom Jézusért!
2010. május 22. Guti Tünde