Szerző Téma: Gondolatok  (Megtekintve 6733 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
Gondolatok
« Dátum: 2011 Január 19, 17:30:44 »
Kedves Testvéreim!
Ebbe az új topicba igyekszem azokat a gondolatokat leírni,amiket az Úr ad nekem.
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Gondolatok
« Válasz #1 Dátum: 2011 Január 19, 17:31:55 »
Szeretettel és örömmel várom! :2smitten:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #2 Dátum: 2011 Január 19, 17:42:38 »
Novemberben történt.Már hamar sötétedett,bár még csak délután négy óra körül járt az idő.Mentem valahová.Egy parkos részen haladtam keresztül,amely felettébb sötét volt.Távol volt a lámpa.

Elgondolkodtam,hogy régen,abban az időben,mikor még nem volt közvilágítás,amikor az emberek sötétben jártak-keltek,lámpást vittek magukkal,mert másképp könnyen elbotolhattak volna.

Eszembe jutott,hogy az Úr igéje lámpás lábaimnak,és világosság ösvényemen.

"Az én lábamnak szövétneke a te igéd,és ösvényemnek világossága."Zsoltárok119,105.

Bizony isten igéje nélkül botorkálnánk a sötétben és elesnénk.Hála Istennek az Ő igéjéért és,hogy az Ő írott igéje,a Biblia elérhető számunkra.
Dicsőség az Úrnak!!!

"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Kamilla

• Testvérünk
  • *
« Válasz #3 Dátum: 2011 Január 19, 17:53:14 »

ámen, Ditte!   :igen:

:2smitten:

Ani Kinor

• Vendég
« Válasz #4 Dátum: 2011 Január 19, 18:20:13 »
Novemberben történt.Már hamar sötétedett,bár még csak délután négy óra körül járt az idő.Mentem valahová.Egy parkos részen haladtam keresztül,amely felettébb sötét volt.Távol volt a lámpa.

Elgondolkodtam,hogy régen,abban az időben,mikor még nem volt közvilágítás,amikor az emberek sötétben jártak-keltek,lámpást vittek magukkal,mert másképp könnyen elbotolhattak volna.

Eszembe jutott,hogy az Úr igéje lámpás lábaimnak,és világosság ösvényemen.

"Az én lábamnak szövétneke a te igéd,és ösvényemnek világossága."Zsoltárok119,105.

Bizony isten igéje nélkül botorkálnánk a sötétben és elesnénk.Hála Istennek az Ő igéjéért és,hogy az Ő írott igéje,a Biblia elérhető számunkra.
Dicsőség az Úrnak!!!

Ez, gyonyoru Ditte, nagyon koszonom, és szívbéli orommel olvasom a topic-od!

:2smitten: :2smitten:  :D

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #5 Dátum: 2011 Január 19, 19:35:41 »
Nagyon örülök,hogy nektek is épülésetekre szolgált. Dicsőség Istennek! :05:

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #6 Dátum: 2011 Február 22, 13:40:54 »
Kedves Testvéreim!
Még Januárban volt ez valamikor,amikor még későn világosodott.Korán kellett boltba mennem.még sötét volt.Mintha csak éjszaka lenne.
Az jutott eszembe,olyan mintha éjszaka lenne.Semmi jele annak,hogy valaha világos lesz.De tudjuk,hogy kb egy fél óra múlva már világosodik és egyre világosabb lesz.
Ahogy a hitbeli életben is,bár gyakran úgy tűnik éjszaka van,olyan sötét van,de mi tudjuk,nemsokára eljön a hajnal és világos lesz.Nagy nehézségek lehetnek életünkben,de hiszünk és az Úrban bízunk.Ő felhozza  ami igazságunkat miként a delet.
Milyen rossz egy hitetlen embernek.Csak azt látja,hogy sötét van,nincs reménysége.

"Az igazak ösvénye pedig olyan,mint a hajnal világossága,mely minél tovább halad,annál világosabb lesz a teljes délig.(Példabeszédek4,18.)

Áldott legyen az Úr neve!

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #7 Dátum: 2011 Február 22, 14:51:48 »
Dicsoseg Istenunknek! :2smitten:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Zsuzsa2

• Testvérünk
  • *
« Válasz #8 Dátum: 2011 Február 22, 15:50:48 »
Kedves Testvéreim!
Még Januárban volt ez valamikor,amikor még későn világosodott.Korán kellett boltba mennem.még sötét volt.Mintha csak éjszaka lenne.
Az jutott eszembe,olyan mintha éjszaka lenne.Semmi jele annak,hogy valaha világos lesz.De tudjuk,hogy kb egy fél óra múlva már világosodik és egyre világosabb lesz.
Ahogy a hitbeli életben is,bár gyakran úgy tűnik éjszaka van,olyan sötét van,de mi tudjuk,nemsokára eljön a hajnal és világos lesz.Nagy nehézségek lehetnek életünkben,de hiszünk és az Úrban bízunk.Ő felhozza  ami igazságunkat miként a delet.
Milyen rossz egy hitetlen embernek.Csak azt látja,hogy sötét van,nincs reménysége.

"Az igazak ösvénye pedig olyan,mint a hajnal világossága,mely minél tovább halad,annál világosabb lesz a teljes délig.(Példabeszédek4,18.)

Milyen igaz! ÁMEN.
A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #9 Dátum: 2011 Február 22, 22:17:13 »
 :2smitten:

Nem elérhető Guti Tünde

• Testvérünk
  • *
    • www.gutitunde.eoldal.hu
« Válasz #10 Dátum: 2011 Február 23, 09:05:26 »
Kedves Testvéreim!

Ámen!  :044:
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
« Válasz #11 Dátum: 2011 Február 28, 10:36:23 »
Igen és Ámen
Idézet
2Pt 1,19 És igen biztos nálunk a prófétai beszéd is, a melyre jól teszitek, ha figyelmeztek, mint sötét helyen világító szövétnekre, míg nappal virrad, és hajnalcsillag kél fel szívetekben;

Jel 19,10 És leborulék annak lábai előtt, hogy imádjam őt, de monda nékem: Meglásd, ne tedd; szolgatársad vagyok néked és a te atyádfiainak, a kiknél a Jézus bizonyságtétele van; Istent imádd, mert a Jézus bizonyságtétele a prófétaság lelke.

:2angel:
Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

:)

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #12 Dátum: 2011 Február 28, 14:42:33 »
Ámen.

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #13 Dátum: 2011 Április 11, 12:25:52 »
Évek óta bennem van ez a gondolat,hogy fontos imádkozni egységért a Krisztus Testében.Úgy látom,sokaknak a szívére helyezte az Úr ezt a "terhet".
Nagyon elszomorít a széthúzás,ami még sok esetben jelen van,a gyanakvás,az hogy gyakran a testvérek nem tisztelik egymást.Gyakran még nem is tartják testvérnek a másikat,vagy lekicsinylőek a másikkal.
Itt nem arra gondolok,amikor építő intés van.Nem is arra,hogy szintén építőleg felhívjuk a figyelmet egy testvér,vagy akár gyülekezet(ek) hibáira,hiányosságaira az Úr szeretetével.Hála Istennek ez gyakran így történik.
Ugyanakkor sokan,sok különböző gyülekezetben elhatárolódnak a más gyülekezetekben lévőktől.Megosztottság van sok esetben egység helyett.Pedig Krisztus Testében egymásért munkálkodnak mind a tagok.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #14 Dátum: 2011 Április 11, 14:20:49 »
Igen Ditte, teljesen egyetertek!