Szerző Téma: A gyógyítás ajándéka  (Megtekintve 7116 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Kamilla

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1727
Re:A gyógyítás ajándéka
« Válasz #15 Dátum: 2011 Január 29, 08:25:24 »
 Nyelveken szólásról

Apcsel 2:
1.  És mikor a pünkösd napja eljött, mindnyájan egy akarattal együtt voltak.
2.  És lőn nagy hirtelenséggel az égből mintegy sebesen zúgó szélnek zendülése, és eltelítette az egész házat, a hol ültek..
3.  És megjelentek előttük kettős tüzes nyelvek és ült mindenikre azok közül.
4.  És megteltek mindnyájan Szent Lélekkel, és kezdtek szólni más nyelveken, a mint a Lélek adta nékik szólniuk.
5.  Lakoztak pedig Jeruzsálemben zsidók, istenfélő férfiak, minden nép közül, melyek az ég alatt vannak.
6.  Minekutána pedig ez a zúgás lőn, egybegyűlt a sokaság és megzavarodott, mivelhogy mindegyik a maga nyelvén hallá őket szólni.
7.  Álmélkodnak pedig mindnyájan és csodálkoztak, mondván egymásnak: Nemde nem Galileusok-é ezek mindnyájan, a kik szólnak?
8.  Mimódon halljuk hát őket, kiki közülünk a saját nyelvén, a melyben születtünk?
9.  Párthusok és médek és elámiták, és kik lakozunk Mesopotámiában, Júdeában és Kappadócziában, Pontusban és Ázsiában,
10.  Frigiában és Pamfiliában, Égyiptomban és Libiának tartományiban, mely Cziréne mellett van, és a római jövevények, mind zsidók, mind prozelitusok,
11.  Krétaiak és arabok, halljuk a mint szólják a mi nyelvünkön az Istennek nagyságos dolgait.

    A pünkösdi nyelveken szóláskor azért szóltak a tanítványok általuk nem ismert, nem tanult nyelveken, mert mint olvassuk is, a szétszóratásban (galut) élő zsidóknak, akik a nagy zarándok ünnepre érkeztek Jeruzsálembe, hallaniuk kellett az evangéliumot, Isten nagyságos dolgait és érteni is, és ez volt a JEL számukra, hogy itt valami természetfeletti, isteni csoda történik, ez nyitotta meg a szívüket, és emiatt tudtak úgy figyelni Péter prédikációjára, hogy meg is tértek, több mint 3 ezren és elvitték hazájukba a tüzet!
 Olvassuk, hogy „megzavarodott” a sokaság, vagyis kizökkentek a megszokott dolgaikból, az ünnepi előkészületekből, felfigyeltek arra, ami történt, és oda is figyeltek, nagyon érdekelte őket, így váltak nyitottá az örömhír előtt!

  Nekünk, nemzetekből valóknak, az Apcsel 10-ben, Kornéliusz házában történtek leginkább a JEL, és ott nincs írva, hogy értelmes, emberek által is beszélt nyelveken szóltak, hanem „csak” nyelveken.
Máté 21:16 16. És mondának néki: Hallod, mit mondanak ezek? Jézus pedig monda nékik: Hallom. Sohasem olvastátok-é: A gyermekek és csecsemők szája által szereztél dicsőséget?
Zsolt 8:3 3.  A csecsemők és csecsszopók szájával erősítetted meg hatalmadat a te ellenségeid miatt, hogy a gyűlölködőt és bosszúállót elnémítsd.

  Pál azt mondja (1Kor 14), hogy aki nyelveken szól, nem embereknek szól, hanem Istennek, mert senki nem érti ( ő sem), hanem szellemben beszél titkos dolgokat az Úrnak! Ez egy mennyei nyelv köztem és Isten között a Szent Szellem által. Beemel egy isteni atmoszférába, Isten jelenlétébe, kiemel önmagamból és a környezetemből is. Személyes, intim közösséget hoz létre Atyánkkal, Krisztussal.
És bizonyíték arra, hogy meg vagyok telve Szent Szellemmel: "És megteltek mindnyájan Szent Lélekkel, és kezdtek szólni más nyelveken, a mint a Lélek adta nékik szólniuk. "
Senki más nem érti, az ellenség sem, nem tudja meghiúsítani, befolyásolni sem!
Senki sem érti, én sem, nem tudom elrontani, felülbírálni, túl variálni, bőbeszédűségbe esni, okoskodni benne, hiábavalóságokat mondani, stb.
Ez a nyelv az egyetlen tökéletes nyelv, nincs benne, magában a mondanivalóban emberi, tehát tökéletlen, tisztátalan, mert ez a Szent Szellem nyelve, és Ő nem hibázik, Ő tökéletes, nem beszél túl sokat, nem mond semmi helytelent, csak olyat, ami Atyánknak tetszik és Ő el is fogadja azt! Míg amit értelemmel mondunk…nos, hát, abban jócskán akadhat kivetnivaló…
Ráadásul tud a Szent Szellem használni is engem, úgy ahogy Ő akarja, és előfordul, hogy közbenjárok valakiért, nem is tudom, csak esetleg utólag. És ez a közbenjárás biztosan nem lelki, hanem szellemi, nem manipulatív, nem beavatkozás más életébe, nem az én elgondolásom, jóakaratom szerinti, hanem Isten szerinti. Egészen biztos, hogy a másik ember javát szolgálja!

Amikor nyelveken imádkozom az értelmem gyümölcstelen, „értetlenkedik”, de nem érdekel, megfeszítem és egy idő után teljesen „lenyugszik”, megpihen az Úr jelenlétében és fel is frissül. Utána jobban „veszem” a mennyei adást, tisztábban hallom az Úr hangját és értem is, mert a „zavaró zajok” el lettek tüntetve, olyan mint egy alapos nagytakarítás az elmében.
Ilyenkor van az, hogy teljesen átadja az ember a kontrollt, a kormányrudat, a vezetést a Szent Szellemnek, rábízza magát, kifejezi azt, hogy ő senki és semmi, és minden legyen úgy, ahogy az Atya akarja. Tényleg Ő az Úr az életünkben. Ezért is hasonlítja az Ige az embert a csecsemőkhöz, kisgyermekekhez…
Így építjük önmagunkat = tulajdonképpen ekkor a Szent Szellem épít, tisztít, szentel meg bennünket, ahogyan Ő látja jónak, teljes átadottságban!

  ámen    :2smitten:    :2smitten:    :2smitten:

Nem elérhető zoltan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1594
 • Testvér
Re:A gyógyítás ajándéka
« Válasz #16 Dátum: 2011 Január 29, 10:10:35 »
Köszönöm Kamilla, hogy megosztottad ezt velem.  :2smitten:

Az este még gondolkoztam a nyelveken szóláson, és valami ilyesmit akartam kérdezni, mármint, hogyan tapasztalod meg, a nyelveken szólás építő munkáját.

Ha van még valami amit elmondhatnál, kérlek oszd meg velem, vagy ha van másnak kiegészíteni valója, ossza meg, érdekelne.
Köszönöm.

 :2smitten:
Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

 Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető Magda

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2531
Re:A gyógyítás ajándéka
« Válasz #17 Dátum: 2011 Január 30, 00:48:37 »
 :angel2:

Egy régi beszámoló, nem én írtam, én csak másoltam
 :2smitten:

Elsősorban a bibliában kezdtem kutakodni, valamiért kiváncsi lettem, hogy mit is mond a biblia a karizmákról.

Már meg voltam térve egy jópár éve, és egy nagyon fájdalmas időszakon mentem keresztül. (szerelmes voltam sokáig egy keresztény lányba, de ő mással jött össze, és nekem látni is kellett őket töbször is.Ez nem tűnik nagy próbatételnek, de amikor bennevoltam iszonyúan szenvedtem.)

Ebben a helyzetben az Úr világosan értésemre adta, hogy adjak hálát neki, hogy az a lány mással jött össze.
Mint később kiderült az Úrnak igaza volt, mert nekem jobbat szánt (mármint aki jobban hozzám illik)

Nagyon nehéz ilyen helyzetbe hálát adni, de azt is megértettem, hogy nem a saját érzéseimre kell figyelnem, hanem az Úr akaratára.

Amikor sirva térdre borultam az Úr előtt, és rászántam magam, hogy márpedig hálát adok, ha Ő ezt akarja,akkot tényleg elkezdtem hálát adni és dicsérni az Úrat, hogy nem nekem adta azt a lányt hanem másnak.

Úgy éreztem ekkor, hogy egy bálvány omlik össze bennem, végre az Úrra kezdtem jobban figyelni, nem a saját elképzeléseimre.

Egy nagyon-nagy felszabadulást éreztem, mintha egy nagy bálványkő esett volna le a szívemről.Ezt a történetet azért mondtam el, mert ezek után jobban ki lettem éhezve az igére, éreztem, hogy a Szentlélek szabadított fel az egyik bálványomból, és abba az irányba vezet, hogy jobban be legyek töltekezve vele, és hogy jobban az ige szerint éljek/gondolkozzak/beszéljek/cselekedjek.


Otthon a biblia olvasás közben "szíven ütött" az ige, hogy "búzgón kérjétek a lelki ajándékokat..."

Már máskor is olvastam biztos ezt az igét, de ugy látszik eddig elsiklottam felette.

Komolyan mondom olyan hatással volt rám az ige, mintha egy lepel lehullott volna és kivilágosodik minden.

Meg voltam győződve, hogy az Úr szólitott meg az ige által, és amikor megszólitott öröm jött a szivembe.

Engedtem az igének és el kezdte buzgón kérni a nyelvekenszólást, és meg is kaptam.

A ige tanulmányozását persze ezzel nem fejeztem be, a többi karizmára (és másra is) kiváncs voltam, hogy a biblia mit mond róla.

A Szentlélek azt nagyon a szivemre helyezte, hogy mindenről az legyen a véleményem amit a biblia mond.Még ha jónak tünő dolgokat is hallok lelkészektől, vagy más testvérektől akkor is a biblián fényébe tegyem oda a hallottakat, megáll e az ige mérlegén.

Ezt sok lelkész, és más keresztény testvér is elmondja, hogy a biblia szerint beszélnek vagy tanítanak, de sajnos én sok esetbe tapasztaltam, hogy akármennyire is bölcsnek tűnik az amit mondanak, előfordulnak benne nemegyszer tévedések, féligazságok amelyekből akár hazugság is kikerekedhet (még ha senki észre sem veszi)

TERMÉSZETESEN ÉN SEM TUDOK MINDENT, ÉS NEKEM IS MÁR TÖBB TÉVEDÉSEMET KIJAVITOTT AZ IGE ÉS A SZENTLÉLEK!

Sokszor az a baj, hogy ugy olvassuk a bibliát, olyan nézőpontból ami a gyülekezetünkben ránkragadt.Néha persze ez a ránkragadt nézőpont lehet helyes is, de sokszor ránkragad olyan nézőpont is amit helyesnek látunk, de ha jobban utánnajárnánk a bibliában az adott témának, minden igét megnéznénk azzal a témával kapcsolatban és még a szövegkörnyezetüket is megvizsgálnánk, érhetnének meglepetések.

Ha igét olvasunk, érdemes üres cserépedényként odaülni az igéhez, hogy az Úr töltse belém azt az igét, ahogy az valójában a bibliában van, nem pedig ugy hogy az igét is magambatöltöm, de hozzágondolom azokat is amiket erről az igéről hallottam. (vagy igy-ugy gondolok)
Persze még az is lehet jó amit erről az igéről hallottam másoktól, de nem mindig jó hiába gondoljuk annak.
Lehet imádkozni is , hogy "Uram, te világositsd meg az igédet a Lelked által,én most nem gondolok hozzá semmiféle magyarázatot, hogy én vagy mások, hogy magyarázták sokszor ezt az igét, te világositsd meg Uram mit akarsz felfedni igéd által.Ámen"

Nagyon jó példa erre a korábban már emlitett mondat:
"Bibliai értelemben vett nyelvekenszólás ma már nincs, mert az akkor adatott jelnek a zsidóknak."

Ezt is sok lelkész mondja, bölcsnek is hangzik, és még féligazság is van benne, sok gyülekezeti tag el is hiszi, de végül is hazugság.

Namost, hogyha ezt elhiszi egy keresztény testvérünk, akkor rögtön ezzel a tévhittel fogja olvasni a bibliát, és ha a nyelvekenszóláshoz ér, nem azt fogja gondolni róla amit a biblia mond, hanem amit a lelkésze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Tehát végül is én nem a főiskolán tanultam ezeket meg, nem is más gyülekezetek tanításaiból, HANEM OTTHON A BIBLIÁBÓL.
Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

:)

Nem elérhető Zsuzsa2

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1336
Re:A gyógyítás ajándéka
« Válasz #18 Dátum: 2011 Január 30, 07:15:25 »
Köszi Magda, hogy ezt elővetted, mert most is aktuális!
Igy kellene minden  hivőnek hozzáállni -  akkor a gyülekezeten a pokol kapui se vehetnének erőt! azonban az átlag gyülekezeti tag egyszerű "fogyasztó": bizalommal megeszi, amit eléje raknak. Másszóval, beveszi. Ezért a lényeg, hogy tényleg mindent megpróbáljunk az ige tükrében, és ami jó, azt tartsuk meg.
A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető Magda

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2531
Re:A gyógyítás ajándéka
« Válasz #19 Dátum: 2011 Január 30, 07:43:43 »
Idézet
Mindenkor örüljetek.
Szüntelen imádkozzatok.   
Mindenben hálákat adjatok; mert ez az Isten akarata a Krisztus Jézus által ti hozzátok.
A Lelket meg ne oltsátok.   
A prófétálást meg ne vessétek,   
Mindent megpróbáljatok; a mi jó, azt megtartsátok!   
Mindentől, a mi gonosznak látszik, őrizkedjetek!   
Maga pedig a békességnek Istene szenteljen meg titeket mindenestől; és a ti egész valótok, mind lelketek, mind testetek feddhetetlenül őriztessék meg a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére. ÁMEN.
1Tessz.5.16->

A prófétálást meg ne vessétek,    Mindent megpróbáljatok; a mi jó, azt megtartsátok!   

Érdemes lenne ezt is körül járni a Szent Szellem világosságában

 :2angel:
Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

:)

Nem elérhető Irma

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1935
Re:A gyógyítás ajándéka
« Válasz #20 Dátum: 2011 Január 30, 14:49:09 »
Visszavonom a hozzászólásomat.
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:A gyógyítás ajándéka
« Válasz #21 Dátum: 2011 Január 30, 17:38:06 »
Szeretném jelezni, hogy a topic címe a "Gyógyítás ajándéka". A további Lelki ajándékkal kapcsolatos hozzászólásoknak lehet külön topicot nyitni.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)