Szerző Téma: Szabadulás a fantázia kötelékéből  (Megtekintve 25866 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
Re:Szabadulás a fantázia kötelékéből
« Válasz #30 Dátum: 2011 Március 27, 17:23:38 »
Hogyan Szabadított meg Isten.. befejező rész.

köszönöm mindenki figyelmét aki végigolvasta! Várok észrevételeket, hasonló bizonyságokat, és kérdéseket!  :168: :06:
Clio, nagyon megrázó a történeted! A scifi néhány fajtája is okkultizmus, de nem tanácsos egyik területével se ilyen mélységig foglalkozni.
1Kor 6,12:" Minden szabad nékem, de nem minden használ; minden szabad nékem, de én nem adatom valakinek hatalma alá." Az okkultizmus átkot hoz az emberre. Gyakoriak a pszichés zavarok egészen az elmebetegségig.  Az ilyen  felfokozott érdeklődés, hosszú időn át tartó odaszántság előbb-utóbb az ellenség "hatalma alá" kerüléshez, "megkötözöttséghez" vezet. A szenvedéseid erre utalnak. De Isten csodálatos kegyelméből személyes vezetést kaptál tőle, és meg is szabaditott, dicsőség legyen neki! Mert akit a fiú megszabadit, valóságosan szabad. Kösz hogy ezt közreadtad, sokak tanulságára!
Az Úr áldjon meg és őrizzen!
Zsuzsa :2smitten:
Teljesen egyet értek veled kedves Zsuzsa, még az olvasó is úgy olvassa, "vigyázat méreg", mert aki már szabad annak is vigyázni kell hogy el ne essen.

Volt már eset, hogy az alkoholistát megszabadította az Úr, de aztán túl biztos volt a dolgában, vagy más szenvedély betegnél is ez megtörtént.
Aberrált szexualitásnál is hallottam, hogy menthetetlenül belebonyolódott, mert nem volt ereje a szabadulás kérésére.

Nagyon keskeny útra hívott el bennünket egyen-egyenként Isten.
Járatlan ösvény, csak egyedül járunk rajta a VEZETŐ nyomában.
A széles úton sokan mennek.

:060:
Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

:)

Nem elérhető Irma

• Testvérünk
  • *
« Válasz #31 Dátum: 2011 Március 27, 17:34:09 »
Drága Clio!

Csodálatos a i Istenünk! Milyen fantasztikus módon és hatalmas kézzel szabadított ki téged! Nagyon jó, hogy megmaradtak számodra ezek az Igék, mint az útjelzők! Csodálatos, amikor Isten visel gondot, akár még az érzelmeinken is, hisz végülis az is hozzánk tartozik. Köszönöm, hog megosztottad, nagyon a szivemhez szólt, még a könnyem is kicsordult : örökkévaló szeretettel szerettelek.....! Ne múlandó földi szeretettel! Nagyon jó! Nagyon jó az Isten! :2smitten:
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12

Nem elérhető Clio

• Testvérünk
  • *
    • rineweld
« Válasz #32 Dátum: 2011 Március 27, 22:50:21 »
Kedves Testvérek köszönöm bátorító soraitokat!  :05:

A sci-fi terjed és az új generáció oda van érte szinte falja. Ahogy mindent ami természetfelett.i  Minden természetfeletti  úgy vonzza az embert  mint a mágnes!
Nem tudjuk eltiltani a fiatalokat. És igazából nincs is értelme. Nálam sem vált be.
Akkor mit tehetünk?  Megismerjük az ellenséget! Olyanok segítségével akiket megszabadított az Úr! Én itt vagyok bárki nyugodtan kérdezhet.

Nagyon fontos tudnunk!
Akik Jézus váltsághalálát elfogadták.  Hiszik hogy Jézus személyes bűneikért meghalt, hogy testet öltött valóságos Isten!
Azok nem fognak kiesni a kezéből. Van hogy kemény próbákon vagy viharokon mennek át de Jézus megőrzi őket. Mind a testüket mind az elméjüket.

Ha a cselekedetekért vagy az engedelmességért lenne megtartatásunk én már nem lehetnék a megváltottak között. De azt hiszem egyikőnk sem.

Lehet furcsán fog hangzani amit leírok de a pszichiátriai osztályokon nem a sci-fi fantáziálásban szenvedők vannak.

Hanem a vallási élménykeresztények.  Akik természetfölötti megtapasztalásokra vágytak. Jézust a kellemes élmény miatt keresték.  Volt akiből ördögöt űztek és utána került a pszichiátriai osztályra. Vagy állítólag a Szentlélek szállta meg és érthetetlen nyelven prófétált! a mondatai Magyarul is zavarosak voltak és kuszák. Ide oda csapongó.
Kórházi lelkésznek panaszkodtak az orvosok hogy lépjenek fel a "szektákkal" szemben mert miattuk mindig teltház van!

Az Ördög van hogy egy képzeletbeli lény képében csábít de van hogy Jézus képében jelenik meg.
Azt akarja hogy az élmények eltereljék a figyelmet a valóságról, arról hogy kegyelemre szoruló bűnösök vagyunk!
az Ördögnek mindegy hogy egy számítógép monitorja előtt űlve kárhozik el valaki vagy éppen egy gyülekezet  összejövetelén.

Ha egy fiatalnak azt mondjuk hogy ne érj hozzá mert ártani fog akkor azt is el kell tudnunk neki mondani hogy miért.
A másik dolog, ha nem akarunk bűnös dologhoz érni ki kéne menni a világból sőt önmagunkból is.  Ez meg lehetetlen. Éppen ezért ismerjük meg az ellenséget de nem kerüljünk a befolyása alá!

A szó a miénk de Istennél van a fegyver! Jézus menedék! De nem a nevének skandálásával vagy meleg érzelmek eltöltése után lesz menedék hanem egy Józan valóságos döntés után.  Meglátom majd Elismerem  hogy bűnös vagyok és Jézus vérére van szükségem. Ennyi !! Nem kell semmi több! Sem szertartás sem forró élmények semmi több!

Mielőtt még valaki nekem támadna hogy a karizmatikus mozgalmak ellen vagyok, akkor ki kell hogy józanítsam : NEM VAGYOK ELLENE!
Ami ellen vagyok az a karizmániákusság.  De leginkább amit lerombolni szeretnék azok a hazugságok amit az Ördög emel az emberek szemében a hitről a megtérésről az engedelmességről a kegyelemről.
Istenről kialakított hamis képet szeretném lerombolni. Ez a harcom itt a Földön. Mind a kutyás hobbimon keresztül mind a sci-fi múltamon keresztül!
Nem a másik ember bűneivel van dolgom és dolgunk. A mi dolgunk megélni a hitet a hétköznapokban az Úr bizonyságaiként!

még magamról: Meglepetésemre egyszerűen már nem érdekelnek olyan sorozatok amikért régen lelkesedtem. ezt nem én erőszakoltam ki magamból.  Nem ragadtam meg egy szellemi ostort és ostoroztam magamat hogy megutáljam. NEM! Nem gyötörtem a lelkem!
Van amit még most is megnézek és az Urral felfedezem azokat a buktatókat amit előtte nem láttam.

Továbbra is kérem Urunkat hogy leplezze le ezeknek a dolgoknak a rejtett mérgeit. Ő pedig meg is teszi!

utógondolatként:Akár vallási szenvedély akár sci-fi vagy egyéb  mondjuk sport vagy játék szenvedély. Mi nem tudjuk embertársunkat kidumálni a szenvedélyéből!  Nem tudjuk szavakkal meggyőzni.
Nálam sem működött pedig megpróbálták! Bűntudatot , haragot, és még nagyobb tehetetlenséget éreztem miattuk.
Többet ért egy semleges terület ahol az Úr négyszemközt beszélt velem. Egy nyaralás és a Balaton egy keresztény tábor!

"Ne félj Sion ne csüggedj el.  Veled van az Úr  az Istened  Ő erős és megsegít. Boldogan örül neked megújít szeretetével ujjongva örül neked." zof.3 16-17

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
« Válasz #33 Dátum: 2011 Március 28, 07:52:08 »
 :2smitten:

Idézet
Clioutógondolatként:Akár vallási szenvedély akár sci-fi vagy egyéb  mondjuk sport vagy játék szenvedély. Mi nem tudjuk embertársunkat kidumálni a szenvedélyéből!  Nem tudjuk szavakkal meggyőzni.
Nálam sem működött pedig megpróbálták! Bűntudatot , haragot, és még nagyobb tehetetlenséget éreztem miattuk.
Többet ért egy semleges terület ahol az Úr négyszemközt beszélt velem. Egy nyaralás és a Balaton egy keresztény tábor!

Kicsit felborítottam az idézésben a sorrendet  :060:

Idézet
ClioAmi ellen vagyok az a karizmániákusság.  De leginkább amit lerombolni szeretnék azok a hazugságok amit az Ördög emel az emberek szemében a hitről a megtérésről az engedelmességről a kegyelemről.
Istenről kialakított hamis képet szeretném lerombolni. Ez a harcom itt a Földön. Mind a kutyás hobbimon keresztül mind a sci-fi múltamon keresztül!
Nem a másik ember bűneivel van dolgom és dolgunk. A mi dolgunk megélni a hitet a hétköznapokban az Úr bizonyságaiként!

Azért kérdeztem:
Hogyan Szabadított meg Isten.. befejező rész.

köszönöm mindenki figyelmét aki végigolvasta! Várok észrevételeket, hasonló bizonyságokat, és kérdéseket!  :168: :06:
Clio, nagyon megrázó a történeted! A scifi néhány fajtája is okkultizmus, de nem tanácsos egyik területével se ilyen mélységig foglalkozni.
1Kor 6,12:" Minden szabad nékem, de nem minden használ; minden szabad nékem, de én nem adatom valakinek hatalma alá." Az okkultizmus átkot hoz az emberre. Gyakoriak a pszichés zavarok egészen az elmebetegségig.  Az ilyen  felfokozott érdeklődés, hosszú időn át tartó odaszántság előbb-utóbb az ellenség "hatalma alá" kerüléshez, "megkötözöttséghez" vezet. A szenvedéseid erre utalnak. De Isten csodálatos kegyelméből személyes vezetést kaptál tőle, és meg is szabaditott, dicsőség legyen neki! Mert akit a fiú megszabadit, valóságosan szabad. Kösz hogy ezt közreadtad, sokak tanulságára!
Az Úr áldjon meg és őrizzen!
Zsuzsa :2smitten:
Teljesen egyet értek veled kedves Zsuzsa, még az olvasó is úgy olvassa, "vigyázat méreg", mert aki már szabad annak is vigyázni kell hogy el ne essen.

Volt már eset, hogy az alkoholistát megszabadította az Úr, de aztán túl biztos volt a dolgában, vagy más szenvedély betegnél is ez megtörtént.
Aberrált szexualitásnál is hallottam, hogy menthetetlenül belebonyolódott, mert nem volt ereje a szabadulás kérésére.

Nagyon keskeny útra hívott el bennünket egyen-egyenként Isten.
Járatlan ösvény, csak egyedül járunk rajta a VEZETŐ nyomában.
A széles úton sokan mennek.

:060:

Az Írott Írás olvasása talán még sem tesz mániássá azt pedig, hogy én magam mit gondolok hitnek, befolyásolhatják a körülöttem levők, de ha eredendően külső kontrollos vagyok, akkor nehezen fogom megérteni,  - mert ez nem értelmi kérdés - , hogy a bennem lakozó Szent Szellem, engem vezet el minden igazságra, és nem a mellettem levőt vezeti el ugyan úgy, ugyan abban az időben az IGAZSÁG ugyanolyan mélységére.

Szerintem nem a mérget kell kóstolgatni, és ízlelgetni, mennyi méreg van benne, hanem az IGAZSÁG beszédét kell hittel olvasni.

Mindenki megkapja amit kér, de nem biztos, hogy neki az hasznos is.

Ez pedig mindenkinek hasznos:
Júdás levél:
Idézet
Szeretteim, mivelhogy minden igyekezettel azon vagyok, hogy írjak néktek a közös üdvösség felől, kénytelen voltam, hogy intőleg írjak néktek, hogy tusakodjatok a hitért, amely egyszer a szenteknek adatott
Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

Nem elérhető Irma

• Testvérünk
  • *
« Válasz #34 Dátum: 2011 Március 28, 11:57:14 »
Hát ezt vajon hogy gondolod :

"....Mindenki megkapja amit kér, de nem biztos, hogy neki az hasznos is...."
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
« Válasz #35 Dátum: 2011 Március 28, 12:22:40 »
Hát ezt vajon hogy gondolod :

"....Mindenki megkapja amit kér, de nem biztos, hogy neki az hasznos is...."

Kedves Írma, úgy ahogy a többit is  :hehe:

Nem elérhető Irma

• Testvérünk
  • *
« Válasz #36 Dátum: 2011 Március 28, 14:39:15 »
Ugyanis ennek a mondatnak nincs Igei alapja.

Nem elérhető m.ági

• Testvérünk
  • *
  • gyermek
« Válasz #37 Dátum: 2011 Március 28, 14:51:08 »
Kedves Clio!
Történetednek a fordulópontja az, amikor
testvéri szeretettel elkezdtek inteni téged,
- nehogy kutyákkal foglalkozz - 

"A gyülekezetben azonban egy testvér nagyon lehangolt. Kerek perec kijelentette hogy a kutyás hobbi hiúságra épül ezért bűn. Én összezavarodtam és elszomorodtam."

ez nagyon megérintett engem, mert úgy érzem,
nagyon sok minden másképp alakult volna, ha
akkor, ott, a testvérek igaz szeretettel tudtak volna
lenni feléd.

Isten, hallgasd meg az én imádságomat, figyelmezz az én szájam beszédeire
zsolt 54.4

ági
Isten, hallgasd meg az én imádságomat, figyelmezz az én szájam beszédeire
zsolt 54.4

Nem elérhető Clio

• Testvérünk
  • *
    • rineweld
« Válasz #38 Dátum: 2011 Március 28, 18:16:15 »
Kedves Ági ! A mi lett volna ha az már a múlt és nem is érdemes rajta gondolkodni. mivel megváltoztatni nem tudjuk.  Mivel az idő lineáris és előre halad. De valóban nagyon fontos hogyan beszélünk egy testvérünkkel. Oktatójaként vagy mint valóban testvére úgy mint aki szintén nem tévedhetetlen.

Nagyon sok téves kép van Istenről sok hitetlen ismerősöm gondolja úgy hogy ha megtér Isten meg fogja fosztani a kedvenc dolgaitól. Ami így nem igaz. Sokáig én is így gondoltam. Ebből fakadt egyrészt az izzadságszagú hívő életem. Azt hittem hogy kimenni a világból azt jelenti hogy csak az a helyes ha misszionáriusok vagy igehirdetők vagyunk.  Minden más dolog felesleges.
De vajon tényleg így van? Hát bizony nem! Miért teremtett volna Isten ennyi színt? Vagy ennyi formát? Miért akarják a hívők egymást sablonossá változati? Miért akarnak újra a törvény alá lépni amikor szabadságunk van Krisztusban! Mennyi ítélkezés és mennyi szomorúság származik ebből. Van hogy az ítélkező sablonos keresztények miatt egy kereső más vallás felé megy inkább.
Pedig a hit nem korlátoz be. Az már más kérdés hogy a hívők miért akarják bekorlátozni magukat.

Meggyőződésem hogy mivel Isten az egész utunkat látja számára a jövőnk már történelem így semmi nem lepi meg velünk kapcsolatban. Sem az mi hogy döntünk sem az mit mondanak nekünk. Bukásaink is a formálódásunk részévé válik. Mivel minden a javukra van azoknak akik Istent szeretik. 

Magda butaság az hogy Isten mindent megad nekünk amit kérünk. Egyrészt nem igei másrészt nem igaz. Ki ne tapasztalta volna meg hogy kért valamit buzgón és nem kapta meg.. Isten meg nem egy automata aki az imára kiadja az amit kértünk.
De ha mégis félünk attól hogy valami nem helyénvalót kérünk akkor kérjük úgy ahogy Jézus is kérte.  Elmondjuk mit szeretnénk majd kérjük hogy ezen felül az legyen meg amit Ő akar . Hiszen nem látunk a jövőbe és ami most jó dolognak tűnik nem biztos hogy az. 

A mániákusság pedig ugyan úgy lehet vallásos méghozzá bibliával a kézben! Igeverseket bemagolva!
Éppen ezért nem szabad senkit lenézni aki valamilyen mániában szenved. Nem kell arra gondolni hogy azért van így mert buta vagy kevésbé intelligens vagy gyenge stb.. Jézus az alap hogy ki mit épít rá az majd el fog dőlni. De aki Krisztust megváltójának tarja az üdvözül.

Jézuson kívűl semmi biztos talajunk nincs. Sem a bibliai tudásunk sem az igeértelmezésünk sem az engedelmességünk. Egyik sem alap.
Nem mondhatjuk azt hogy üdvözülsz ha hiszel Jézusban és.....  (bármi ideírható.  például engedelmeskedsz mert az engedelmeskedés is cselekedet és nem cselekedetek miatt van üdvösségünk hogy senki nem dicsekedjék!)   De akkor már nem csak Jézus az alap ha a Hit mellé odateszünk még valamit mint feltétel!

Hogy ez mit jelent?
 Egyrész Nem vagyunk tévedhetetlenek.
Másrészt Jézus megtartja az övéit.
Nem azért fogunk üdvözülni mert engedelmeskedünk megtérésünk után.  Hanem azért engedelmeskedünk mert meg vagyunk váltva és vágyunk arra hogy Urunk akaratát tegyük ez a Szentlélek munkája bennünk!

Mire hivatkozhatok majd Isten trónja előtt ha az üdvösségemről van szó ? Arra hogy engedelmes keresztény voltam? Vagy arra hogy sok lelket vezettem az Úrhoz? Vagy amennyire tudtam elkerültem a bűnt? Vagy a lelki ajándékaimat jól kamatoztattam?
NEM! EGYIKRE SEM!
Kizárólag Jézusra! nincs semmi ami üdvözít! Csak Ő!

Isten trónja előtt csak az mondhatom majd. Jézus az én belépőm én nem hoztam semmit.

Akkor azok a munkák amit végeztünk itt a Földön talán nem számítanak? Dehogynem! Ezekért fogunk jutalmat kapni. ki ki a magáét. Nem az üdvösségünk múlik az engedelmességünkön hanem a jutalmazásunk és az amit majd az Úr ránk bíz, hiszen vele együtt fogunk uralkodni ahogy megígérte.

Igéket idézhetnék sőt jó dolog emlékezni rájuk. De vajon jól értjük -e az igét? Nem használjuk -e fel saját meggyőződésünk alátámasztására.
Magda most ne sértődj meg mert ezt mindannyiónknak írom. Magamat is beleértve.  :2angel:

"Ne félj Sion ne csüggedj el.  Veled van az Úr  az Istened  Ő erős és megsegít. Boldogan örül neked megújít szeretetével ujjongva örül neked." zof.3 16-17

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
« Válasz #39 Dátum: 2011 Március 28, 18:53:03 »
 :044:

Lehet, hogy butaság - te tudod  :hehe:

A lényeg a "hasznos" szón volt, persze még az Írott Írásból is előfordul, hogy valaki homlok egyenest ellenkezőt olvas ki.

De ezt Péternél már rég megírta a Szent Szellem

Nem elérhető Clio

• Testvérünk
  • *
    • rineweld
« Válasz #40 Dátum: 2011 Augusztus 09, 12:08:24 »
Különös dolog történt velem , olyan amit nem hittem volna el ha egy évvel ezelőtt mondja valaki.

Ugyebár én 2 évvel ezelőtt minden kapcsolatomat  felégettem az egykori fantazy Tf fórumos barátaimmal, eltüntettem mindent és töröltem mindent a gépemről. Megtagadtam, rá sem néztem többé, az elmúlt 2 évben

3 esetre emlékszem amikor nagyon intenzíven ismét eszembe jutott a vágyakozás, a fejemben írt regény és fórumos simerősök után, kísértésként gondolva rá először elutasítottam.  Majd Isten elé vittem és vártam az útmutatására.  Nem kaptam választ, megnyugodtam abban hogy várnom kell. Amúgy is az kötött le hogy egy egy napot túléljek félelem rossz hagulat nélkül.
Még haragudtam is magamra hogy nincs okom a félelemre és mégis érzem. Mint amikor begörcsöl az izom és fáj, ilyen érzelmi kibicsaklástól szenvedtem 2 évig.

mostanában kezdtem jobban lenni, jött egy film bemutatója ( egy trilogia lezárása) amire 2 évvel ezelőtt már kíváncsi voltam amikor beharangozták a folytatást, azonban ahhoz a fantazy témakörhöz tartozott amit úgy gondoltam nekem tabu téma.

Isten elé vonultam és elsírtam magam neki. Tegyen velem valamit mert én nagyon szeretném ezt megnézni, ha nem akarja hogy megtegyem akadályozzon meg benne, fordítsa el a tekintetem, tüntesse el a vágyat a kíváncsiságot. De nem történt semmi. Megnéztük a filmet. Ami csalódás volt , mégis boldog voltam hogy a ott volt velem Jézus. Azon a napon nyoma sem volt a rosszulétnek sőtt hálásan beszélgettem Istennel éreztem mennyire megértő.

Bátorságot véve kiöntöttem neki a lelkem. Uram te tudod hogy én magamtól nem tudom megváltoztatni az érzéseimet a vágyaimat. Kérlek én nem tudok úgy megtagadni valamit hogy nem értem meg a miérteket, úgy hogy nekem kell nekifeszülnöm a kívánságnak. Olyan mintha tartanám a hátammal a gátat. egyszer csak áttörik és a fejemre zúdul a víz.

Sőtt neked Uram semmi sem lehetetlen, kérlek vizsgáld meg a regényt amit a fejemben írtam és a fantasy motívumokat hogy miért tetszenek. Ne csak a NEM-et lással hanem hagy zsugorodjanak össze a fals vágyaim a fals képeim a te fényednél. Gyözz meg a szereteteddel, világítsd át a gondolataimat.

Mindig bennem volt hogy ezen a területen akarsz használni, mennyire a dicsőséged szerint való volna ha ott ahol én a  saját erőmből elbuktam te szárnyakat adnál. Mert tudnám nincs benne nekem semmi érdemem.

Ne keljen visszafojtva megtagadnom valamit, hagy vigyem inkább eléd darabonként hogy megtisztuljon vagy végleg elhamvadjon a vágy.

Magam is hitetlenkedtem rajta de választ kaptam:

5 Mózes 1/21  lásd eléd tárta ezt a földet Istened az Úr. Vonulj ellene, és vedd birtokba...

Visszakérdeztem: Uram mi lesz ha elsodor az ár? Régi szenvedélyek megkötnek újra?

Ismét megkaptam a  napi igeszakszban a választ: János 10/27-28 az én Juhaim hallgatnak a hangomra és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Én örök életet adok nekik és nem vesznek el soha. mert senki nem ragadhatja ki őket az én kezemből.

Majd ismét visszakérdeztem:
Nem csak én képzelem ezt be, túl szép hogy igaz legyen, még ilyet eddig nem tettem.Eddig mindig hátat fordítottam és fogakat összeszorítva visszatartottam nem mertem eléd vinni a regényem részleteit..
És ha túlságosan belemerülök és nem veszem észre hogy elsodródtam mellőled?

Ő pedig ismét válaszolt.
János 11/9 Ha valaki nappal jár nem botlik meg, mert látja a világ világosságát.."  Jézus a világosság és én vele járok.  Napi igeolvasás és tanulmányozás nyitott szívvel, napi imakapcsolat! Így járunk a világosságban.

Ismét kérdeztem: ez olyan terület ahol nincsenek hívők mert érinthetetlen területnek tartják. biztos Uram, hogy ide küldesz? Én örülök neki mert még meghódítatlan rész és mennyire a dicsőségedet szolgálja ha azt tiporhatom el ami egykor megkötött..

Ismét válaszolt: Józsué1/7
Csak légy igen erős és bátor, Őrizd meg és tartsd meg azt a törvényt, melyet Mózes az én szolgám parancsolt neked! Ne térj el attól se jobbra se balra, hogy boldogulj mindenütt ahol csak jársz!"

konzekvencia: Istennek semmi sem lehetetlen. egykor saját szórakozásomra foglalkoztam ezekkel , most vizsgálat céljából viszek mindent Isten elé mert megértettem hogy az eddigi módszereim  a saját erőmre támaszkodtak.
Amit Isten pedig kér tőlünk ahhoz nem kell fogcsikorgatva nekifeszülni és gyötörni magunkat, ahhoz megjön a vágy az akarat és a lendület.

Óvatos vagyok de többé nem félek! Isten előtt nincs lehetetlen! Vele járom ezt az utat és szeretném meglátni hogyan győz és hogyan hajt előtte térdet minden! Én pedig örömmel dícsőítem őt ! :igen:

Nem elérhető Irma

• Testvérünk
  • *
« Válasz #41 Dátum: 2011 Augusztus 09, 15:31:29 »
Kedves Clio!

Előre bocsájtom : nagyon nem szeretném ha félreértenél!

Én hiszek abban, hogy Isten olyan területeken is használni akar bennünket, amelyek eddig talán el voltak zárva előlünk. De ilyen esetben mint a tied én ezerszeresen is vizsgálnám az indíttatást, mert hogy ez neked korábban kisértés volt. Ott ahol már korábban elestünk, nem biztos, hogy harcba tudunk szállni. Nem tudom, hogy te hogy kaptad ezeket az Igéket, de az Igék csoportosításával sok mindent lehet igazolni. Azt csak zárójelben kérdezem, hogy miért is olyan fontos, hogy ebbe a világba te mint keresztény ott legyél?

Nem elérhető Torocko

• Testvérünk
  • *
  • kék hegyek
« Válasz #42 Dátum: 2011 Augusztus 09, 17:06:14 »
Ha Isten tehetséget adott, bűn lenne azt nem használni.

Ha Istent nem engeded el, ha Isten maga lesz a "lektorod",  nem tud felszippantani a világ.
De ha a vágyat, hogy írj /mert ha jól értettem, arról van szó/ nem tudod magadban elfojtani, pedig imádkozol, az már jelez valamit... :afro:

Az írás is lehet evangelizációs eszköz.
"Vessed az Úrra a te terhedet, ő gondot visel rólad, és nem engedi, hogy valamikor ingadozzék az igaz."  Zsoltárok: 55.23

Nem elérhető Clio

• Testvérünk
  • *
    • rineweld
« Válasz #43 Dátum: 2011 Augusztus 09, 23:45:46 »
Kedves Irma!
Nagyon kedves tőled hogy aggódsz értem. Az igéket nem én kerestem hanem rendszeresen olvasom a bibliát a bibliaolvasó kalauz szerint pont ezek az igék követték egymást. Ezért is kérdeztem vissza. Mivel magam sem hittem el először. Tudom hogy ez olyan terület ami előtte nekem bukást okozott. De eddig azt a stratégiát követtem hogy ezeket megtagadva kikapcsolva az agyamból próbáltam úgy élni mintha ezek legyőzött ellenségek lennének. Nem gondoltam rájuk. Imádkozva és könyörögve bűnbánatokat tartva ha mégis eszembe jutott. De valahogy olyan volt mintha ez kudarcra lenne ítélve.

Most szembenézek a szörnnyel de nem egyedül. Mert elegem van abból hogy rám vadászik. Kiirtom a gyökerét és újra nő egy másik ága. Szeretnék tisztán látni ez ügyben és már azt is kezdem látni hogy miben tévedtem.  Nincs semmi amire hivatkozhatnék csak Isten aki megadja a bölcsességet.
A sorozatos bukások figyelmeztetések voltak. Így most olyan irányba indultam el ami felé eddig nem mertem. Nem mertem erről Istennel beszélgetni.
Nem mertem a szörnyet Isten elé vinni.

Kedves Torocko! Neked is nagyon köszönöm a biztatást. Én továbbra is óvatos vagyok, itt Isten épít utakat azt tesz a regénnyel amit akar, együtt szeretném megvizsgálni vele..  Nem áll többé az utamba a félelem a kishitűség a hitetlenség.  Nem szégyelem többé és nem takargatom a vágyaimat többé Isten előtt. Ki más lenne aki ezeket tudja kezelni? Aki engem formálni tud.  már régóta tudom hogy tehetséget kaptam tőle csak nem tudom még hogy akar használni.

Nem elérhető Clio

• Testvérünk
  • *
    • rineweld
« Válasz #44 Dátum: 2011 Augusztus 10, 10:28:26 »
Tegnap már késő volt és nem válaszoltam a kérdésedre kedves Irma!

"Azt csak zárójelben kérdezem, hogy miért is olyan fontos, hogy ebbe a világba te mint keresztény ott legyél?"
Nagyon jók ezek a kérdések mert így meg tudja vizsgálni az ember az indíttatásait.

Miért is? Mert eddigi hátatfordítok módszer nem vált be. 20 év alatt 3x buktam el ebben. Isten ezt a területet meg akarja tisztítani de nem úgy ahogy eddig gondoltam.
Olyan mintha az ember kapna egy jó énekhangot és magát az éneklést tartaná bűnnek. Tudom ez egy primitív példa és sántít is egy kicsit.

Nos belegondolva nekem mindegy mi lesz ezzel én csak egyet akarok hogy ott ahol vagyok boldog lehessek és soha nem szakadjak el Istentől. Így állok elé..

Különben ma is megerősített és bíztatott, ne nézzek a múltra most valami újat kezd velem mert velem van.