Szerző Téma: Épitő tanitások  (Megtekintve 14417 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető ditte

 • Segítő
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4504
Re:Épitő tanitások
« Válasz #15 Dátum: 2011 Március 15, 07:32:16 »
Drága Zsuzsa!
Köszönöm szépen. :2smitten:
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Zsuzsa2

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1336
Re:Épitő tanitások
« Válasz #16 Dátum: 2011 Március 15, 08:08:11 »
Drága Zsuzsa!
Köszönöm szépen. :2smitten:

Szivesen Ditte,  erőteljes, felrázó üzenet  :05: :2smitten:
A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető Moncsi

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1454
Re:Épitő tanitások
« Válasz #17 Dátum: 2011 Március 15, 15:23:32 »
Drága Moncsi,

már hallgatom, nagyon tetszik, a Predikator, szeretetteljes, bizonyságokban gazdag embernek hangzik  :2smitten:
Koszonom szépen  :2smitten:

Téged is áldjon az ÚR gazdagon    :037:A M E N ! ! !


Moncsi köszönet hogy  feltetted!

Kedves Testvéreim!Az Úré a köszönet!
Az Úr szegénnyé tesz és gazdagít,megaláz s fel is magasztal. 1Sám2/7

Ani Kinor

 • Vendég
Re:Épitő tanitások
« Válasz #18 Dátum: 2011 Március 15, 16:49:05 »
DEREK PRINCE: FÉRJEK ÉS ATYÁK

http://keresztenyfilmek.com/tanitasok/derek-prince/6-derek-prince.htmlZsuzsa,

ez egy tokeletes predikacio, foként az elhangzottakat tekintve! Megorzom!

:037:

Nem elérhető ditte

 • Segítő
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4504
Re:Épitő tanitások
« Válasz #19 Dátum: 2011 Március 15, 18:56:48 »
Köszönöm.Nagyon szeretem Derek Prince tanításait. :2smitten:
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Zsuzsa2

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1336
Re:Épitő tanitások
« Válasz #20 Dátum: 2011 Március 21, 06:41:16 »
Rick Joyner: „A meglátogatás idejében” élünk

    A tanítványai

A mozgósítás kulcstényezőinek egyike az, hogy legyen valami ügy, ami mellé felsorakozunk. Jó okkal kell tenniük a mozgósítást azoknak, akik mozgósítanak. Az ügy döntő fontosságú, és a vezetőség is, aki felhív a mozgósításra. Az ügy legyen igaz, azonban az emberek azt is tudni akarják, hogy akik vezetik az ügyet, eléggé megbízhatóak-e, hogy kövessék őket.

Soha nem lesz nagyobb ügy az evangéliumnál, és nem lesz megbízhatóbb vezet, mint maga az Úr. Ha az Úr Jézus ma hirdetné az evangéliumot, akkor őt követni a legnagyobb cél lenne, hogy így ennek dolognak részese lehessünk ebben az életben. Azonban Ő még mindig itt van és hirdeti az evangéliumot, csakhogy ezt most emberei által cselekszi. Amióta ügyét a tanítványok kezére bízta, az ő tanulmányozásuk megértendő dolgunk.

Gondoljunk csak az új megtérők döntésére pünkösd napján, ahogy hallgatták Péter hozzájuk intézett szavait. Figyelemreméltó csoda történt, mert mindnyájan a saját nyelvükön hallhatták az üzenetet, és az üzenet nyilvánvalóan megérintette őket.

De hát nem ez a fickó árulta el az Urat alig néhány héttel korábban? És a Péterrel együtt ott álló apostolok vajon nem azok voltak-e, akik elfutottak Tőle és nem voltak ott Vezetőjük mellett, amikor a leginkább szüksége lett volna rájuk? Még ha maga Jézus állt volna ott, az se tette volna könnyebbé a döntést, de hogyan követhettek ilyen vezetőket?

A Szentlélek miatt sorakoztak fel az ügy mellé, és nem az apostolok miatt. Jézus azonban nem ezekre az emberekre bízta az egyháza vezetését, hanem a Szentlélekre, akiben nekünk is bíznunk kell és követni Őt. Ez nem maguknak az embereknek az ügye volt, hanem a Szentléleké, akik megszólalt általuk. Mind a mai napig nem embereket követnek azok, akik követik az Urat – hanem a kenetet illetve annak adóját.

    A meglátogatás ideje

A másik meggondolandó tény az, hogy nagyon súlyos a meglátogatás idejének elmulasztása miatti ítélet. Az Úr megsiratta Jeruzsálemet, hogy kő kövön nem marad, mert nem ismerte fel meglátogatása idejét. Hasonlóképpen az öt bolond szüzet is azért zárták ki, mert nem készültek fel az Úrra, amikor megérkezett. Ez azért van, mert szívünk és odaszánásunk biztos jele az, ahogy válaszolunk vagy nem válaszolunk a Szentlélekre, amikor Ő mozdul.

Ahogy a Prédikátor 3. fejezetében olvassuk, mindennek rendelt ideje van, de eltévedünk akkor, ha eljön az idő, és mi nem válaszolunk. A megtévesztés több helytelen tanításokhoz való ragaszkodásnál – a megtévesztés az, hogy nem vagyunk benne Isten akaratában. 

Minden keresztény próbába kerül, amikor itt a meglátogatás ideje, és nyilvánvalóvá lesz, hogy mire építette az életét. Milyen tragikus lett volna Izraelben élni akkor, amikor Jézus itt járt a földön, és nem menni ki, nem látni és nem hallani Őt, és nem követni Őt. Hasonló tragédia az is, amikor Isten mozgása ott megy el mellettünk, és mi nem válaszolunk rá. 

Éppen most a meglátogatás ilyen idejét éljük Amerikában és más helyeken, ami felfoghatatlan áldás, de próba is – először az egyház vezetőségének, aztán mindenkinek. Keresztények ezrei, ha nem milliói vannak tudatában e mozdulásnak, és válaszolnak is rájuk. Sokan mások azonban elmulasztják, vagy azért, mert túlságosan elfoglaltak, hogy felismerjék, és részévé váljanak, vagy pedig egyszerűen nem ismerik fel, hogy ez mi akar lenni.

A többség azonban azért mulasztja el az Úr meglátogatásait, mert nem ismerik fel annak, és nincsenek olyan állapotban, hogy várjanak ezektől valamit, vagy elismerően szóljanak róluk. A langyosak lazán elmulasztják ezeket, a hidegszívűek viszont felkelnek, és harcolnak ellenük, mint tárzuszi Saul, egészen addig, amíg a fény ki nem üti őket a nyergükből. Saul megvakult természetes szinten, hogy látni tudjon Szellemben. Ez az a minta, ahogy az Úr működött földi élete során, és ugyanez történik minden sajátos meglátogatás alkalmával, tehát nem kell felettébb meglepődnünk ezen.

      Isten mozdulásai

Életem nagy részét azzal töltöttem el, hogy tanulmányoztam Isten mozdulásait a történelemben, és megpróbáltam legalább belekóstolni mindegyikbe napjainkban. Megvallom, hogy tartok a Isten meglátogatásainak elmulasztásától a következmények bibliai intései miatt. Az utánuk való keresésem fő motivációja azonban az, hogy nem tartok semmit fontosabb eseménynek annál, amit Isten cselekszik, éppen ezért nem akarok elmulasztani semmit sem azokból, amit Ő tesz.

Nem tudok semmi olyanról, ami jobban a lényem mélyére hatolt volna, mint az, hogy ott vagyok az Úr megnyilvánult jelenlétében. Ehhez képest minden más elhomályosodik ezen a világon. Ő még ma is megteszi mindazt, amit megtett, amikor itt járt a földön; figyelni mozdulását és ott lenni az emberek mellett, még ma is a legnagyobb tapasztalat, amit valaha átélhetek. Megvallom, függök ezektől, jobban mondva Tőle. És ez az a függőség, amit szándékomban áll táplálni. 

Napjainkban az Isten mozgásában való részvétel megkívánja azt, hogy felismerjük Őt azokban az emberekben, akiket használ; ahogy Ő mondja: „mostantól fogva nem láttok engem, amíg azt nem mondjátok; „áldott, aki jön az Úr nevében”” (ld. Mt 23,39).

Ez egy próba, mert Ő majdnem mindig olyanokban jön el, akik mindenkinek botránykövek, mert ők külső megjelenés vagy más előítélet szerint döntenek, vagy a büszkeség valamilyen végső alakja szerint, ama elgondolás szerint, hogy Isten olyan, mint mi. Megvan a véleményünk arról, Ő hogyan mozdul, kiket használ, azoknak hogy kell kinézniük.

Az emberi idealizmus a humanizmus egyik formája, és a vallásos szellem Isten minden igazi mozgásának első számú ellensége. Isten kegyelmet ad az alázatosoknak, és az igazi alázat legalapvetőbb jellemvonásainak egyike a     t a n i t h a t ó s á g    – nem a hiszékenység, a rászedhetőség, hanem a taníthatóság.

Illés lista 2008 szept. 14

Ford zl.

A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető Zsuzsa2

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1336
Re:Épitő tanitások /KÖZEL AZ IDŐ!!!/
« Válasz #21 Dátum: 2011 Március 21, 08:28:47 »
Kedves Testvérek, biztos ti is érzitek szellemetekben, hogy Rick Joyner irása a meglátogatás idejének közelségéről  ma a legaktuálisabb üzenet! Tegnapi istentiszteletünkön is erről volt  tanitás, pár gondolat ezzel a témával kapcsolatban, ami biztos mindnyájunkat foglalkoztat.  Mert minden mozog és változik  (arab világ felbolydulása, Japán, előzőleg Haiti és a mindennapi hirek más tragikus eseményei).  KÖZEL AZ ÚR! Globális, mindenre kiható, de  a mi személyes, egyen-egyenkénti meglátogatásunk ideje is! Ismerjük fel az idők jeleit, és eszerint is éljünk. Ne csak beszéljünk róla, hanem tegyük. Mert nincs más alternativa:  c s a k  az fog megmaradni, ami a Kősziklára épült! Minden összeomlik, ennek a világnak vége lesz, de Isten Beszéde, és akikben az Ige lakozik, örökre megmaradnak.
Jézusban maga Isten látogatta meg övéit, olyan szeretettel, bölcsességgel és hatalommal tanitott, amilyet addig még nem hallottak, jelekkel, csodákkal,  mégsem ismerték fel a meglátogatásuk idejét!  Elhomályositotta őket előitéletük, vallásos berögződéseik, rendszerekben, törvényekben gondolkozásuk. Felháborodtak Jézus  szombatnapi gyógyitásain, mert nem látták meg benne  magát a szombat teremtőjét, magát a gyógyitót.  Mi most vajon megismerjük a meglátogatás idejét? Van-e bennünk alázat, hogy egész valónkat  az Ő  keze alá hajtsuk? Első helyre tesszük életünkben Isten Szavát? és engedelmeskedünk Neki?  Ha hiszek  az igének, aszerint cselekszem. Jak.2.2o: "Akarod-é pedig tudni, te hiábavaló ember, hogy a hit cselekedetek nélkül megholt?" Ebben segit a Szent Szellem. Készüljünk istenfélelemmel, és szent várakozással a nagy találkozásra, személyes meglátogatásunkra, tisztitsuk meg a szivünket, elménket, beszédünket, kezeinket, és tegyük Isten akaratát.Vigyázzunk és imádkozzunk. 
Azt olvastam egyik hsz-ben, hogy az egyház már  most tökéletes. Micsoda elbizakodottság. Hát nézze meg kiki a maga gyülekezetét, meg a saját állapotát, és azután állitson ilyent, aztán  nehogy az Úr is úgy találjon bennünket ha visszajön, mint Pál a korintusiakat:  2Kor.12.21-22:"... versengések, irígységek, indulatoskodások, visszavonások, rágalmazások, fondorkodások, felfuvalkodások, pártoskodások lesznek köztetek...és sokakat megsiratok azok közül, a kik ezelőtt vétkeztek és meg nem tértek a tisztátalanságból, paráznaságból és bujaságból, a mit elkövettek." Mennyire vesszük komolyan mi, hogy a testünk a Szent Szellem temploma? és Jézus a szivünkben lakik? mert ránk is igaz, ha naponta meg nem térünk a bűneinkből: "Az én házam imádságnak háza; ti pedig azt latroknak barlangjává tettétek"  Lk.19.46. Szentek legyetek mert én szent vagyok. 1Pét-1.16.
1Tessz.4.3.3.   Mert ez az Isten akaratja, a ti szentté lételetek.
 Ez felszólitás - mert  ha már most a tökéletes -szeplő és sömörgősés nélküli- állapotban lennénk, nem kéne semmit tennünk. Hogy lehetünk szentek?  Hit által. Hiszünk az Igének, és megtesszük amit tőlünk kér. De ezt csakis a Szent Szellem segitségével tudjuk véghezvinni, "Nem erővel, sem hatalommal, hanem az én Szellememmel"/Zak.4.6./,   h i t   által:  "Krisztus Jézusban sem a körülmetélkedés nem ér semmit, sem a körülmetélkedetlenség, hanem a szeretet által munkálkodó hit".gal.5.6.
Isten kegyelme árad a földre.  Elér mindenkit, de mégis, kié a kegyelem?  Aki hisz, és hitét cselekedetekre váltja.
A kegyelem isteni rész, a hit cselekedete pedig az emberi rész. Ez a kettő csakis és kizárólag együtt működik.

Jel.22-12.  És ímé hamar eljövök; és az én jutalmam velem van, hogy megfizessek mindenkinek, a mint az ő cselekedete lesz.
Maran atha!
A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető ditte

 • Segítő
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4504
Re:Épitő tanitások
« Válasz #22 Dátum: 2011 Március 21, 08:40:26 »
Drága Zsuzsa!
Nagyszerű tanítás!
Dicsőség az Úrnak!
Jöjj Urunk!Maranatha!
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Guti Tünde

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4215
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Épitő tanitások
« Válasz #23 Dátum: 2011 Március 21, 11:51:25 »
 :2smitten: Köszi Zsuzsa!  :2smitten:

Ámen!

"Mert nincs más alternatíva:  c s a k  az fog megmaradni, ami a Kősziklára épült! Minden összeomlik, ennek a világnak vége lesz, de Isten Beszéde, és akikben az Ige lakozik, örökre megmaradnak."
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Clio

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 255
  • rineweld
Re:Épitő tanitások
« Válasz #24 Dátum: 2011 Március 23, 20:37:50 »
"1Tessz.4.3.3.   Mert ez az Isten akaratja, a ti szentté lételetek.
 Ez felszólítás - mert  ha már most a tökéletes -szeplő és sömörgőzés nélküli- állapotban lennénk, nem kéne semmit tennünk. Hogy lehetünk szentek?  Hit által."  :afro: :2smitten:
"Ne félj Sion ne csüggedj el.  Veled van az Úr  az Istened  Ő erős és megsegít. Boldogan örül neked megújít szeretetével ujjongva örül neked." zof.3 16-17

Nem elérhető Shomer ayin

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3211
Re:Épitő tanitások
« Válasz #25 Dátum: 2011 Március 23, 21:33:50 »
3Móz 11,45    
Mert én vagyok az Úr, a ki felhoztalak titeket Égyiptom földéből, hogy Istenetekké legyek néktek; legyetek azért szentek, mert én szent vagyok.
   Mt 5,48    
Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes.
Testvéreim ezek is felszólítások!
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető Magda

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2531
Re:Épitő tanitások
« Válasz #26 Dátum: 2011 Március 23, 22:01:46 »
Kedves Zsuzsa nagyon elgondolkodtató amit Írsz.
Valóban felfuvalkodottság, egekig hatoló felfuvalkodottság - ezt tette maga az ős-ellenség is - ha valaki magától gondolja, hogy tökéletes.

Az Egyházról pedig csak ezt mondhatjuk. mert az egyházba, csak az az 5 szűz tartozik, akik bementek az Úr Jézussal, akik kinn maradtak is 5-en voltak és ők is szüzek voltak; mégsem tartoztak HOZZÁ

Sokan sok dolgot cselekedtek az Ő NEVÉBEN, hatalmas dolgokat, de mégsem ismerte őket az Úr Jézus.

Miért?

Pedig ők aztán tényleg akarták, de mit akartak(?)!

Csak az Úr Jézus Krisztusban való Élet szellemének törvénye szabadít meg a bűn és a halál törvényétől.

Vagy meghaltam és élek többet nem én, hanem él bennem az Úr Jézus Krisztus, vagy hiába tisztogatom magamat percenként, nem ér semmit, mert nem vagyok BENNE, rajta kívül az Ő NEVÉVEL a magam dicsőségét keresem, a szabad akarat zászlaját lengetve.

Az EGYHÁZ csak azért tökéletes, mert nem emberektől függ a tökéletes volta.

Az egyházat alkotó emberek tökéletessége sem a maguk jó cselekedeteitől függ, hanem attól, hogy elfogadják: "meghaltam a világnak, és élek Istennek".

Csak ebben gyakorolhatjuk magunkat.

 :2angel:
Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

:)

Nem elérhető Clio

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 255
  • rineweld
Re:Épitő tanitások
« Válasz #27 Dátum: 2011 Március 24, 13:19:49 »
3Móz 11,45    
Mert én vagyok az Úr, a ki felhoztalak titeket Égyiptom földéből, hogy Istenetekké legyek néktek; legyetek azért szentek, mert én szent vagyok.
   Mt 5,48    
Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes.
Testvéreim ezek is felszólítások!


Bizony! Teljesen egyetértek!
Vizsgáljuk meg az indulatainkat a dolgainkat, mert észre sem vesszük és könnyen kisiklunk. Ezért szorulunk kegyelemre. Nem tekinthetünk úgy magunkra hogy a megtérés után már nincs dolgunk a saját bűnnel.  Az énünk az egónk trónkövetelő.. jó ha résen vagyunk.
Ezért is a felszólítás.
"Ne félj Sion ne csüggedj el.  Veled van az Úr  az Istened  Ő erős és megsegít. Boldogan örül neked megújít szeretetével ujjongva örül neked." zof.3 16-17

Nem elérhető Magda

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2531
Re:Épitő tanitások
« Válasz #28 Dátum: 2011 Március 24, 15:13:14 »
3Móz 11,45    
Mert én vagyok az Úr, a ki felhoztalak titeket Égyiptom földéből, hogy Istenetekké legyek néktek; legyetek azért szentek, mert én szent vagyok.
   Mt 5,48    
Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes.
Testvéreim ezek is felszólítások!

Idézet
2Tim 2,20 Nagy házban pedig nemcsak arany- és ezüstedények vannak, hanem fából és cserépből valók is; és azok közül némelyek tisztességre, némelyek pedig gyalázatra valók.

 :062:
Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

:)

Nem elérhető Zsuzsa2

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1336
Re:Épitő tanitások
« Válasz #29 Dátum: 2011 Március 28, 09:16:26 »
C. H. Spurgeon

Isten ígéreteinek tárháza
Március 28.

V E Z E T   A Z   Ú T O N


 „Elsővé tesz téged az Úr, nem utolsóvá" (5Móz 28,13).

 Ha engedelmeskedünk az Úrnak, Ő még ellenségeinkkel is megláttatja,
hogy áldás van rajtunk. Noha ez egy ószövetségi ígéret, érvényes Isten
népére az új szövetségben is, mivel Jézus Krisztus eltörölte az átkot,
de az áldást megerősítette.

 A hívők dolga, hogy szent életükkel mutassák az utat a többi
embernek. Ne a menet végén haladjanak, az emberi befolyások hatására
ide-oda tévelyegve. Nem szabad meghódolnunk a korszellemnek, sőt, arra
kell indítanunk korunkat, hogy az hódoljon Krisztusnak. Ha az Úr velünk
van, nem arra törekszünk, hogy az evangéliumot megtűrjék a világban,
hanem arra igyekszünk, hogy az első helyre kerüljön a társadalomban.

Avagy nem pappá tette Isten az Ő népét? Tehát a tanítás a hívők dolga,
és nem a hitetlen filozófiákból való tanulás. Avagy nem lettünk
Krisztusban királyokká? Hogyan lehetünk akkor bűnös szokások rabjai és
emberi vélekedések kiszolgáltottai?

Drága barátom, helyes az Isten ügyéhez való hozzáállásod?
Túl sokan  hallgatnak szégyenlősségből vagy éppen gyávaságból.
Miért engedjük,  hogy az Úr Jézus neve a háttérben maradjon?
 
Jó az, ha hitvallásunk  hátul vonszolja magát, mint valami farok?
Nem inkább az első helyre  kellene kerülnie, bennünk és másokban is
a meghatározó erővé válnia ?!    Ámen.
A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.