Szerző Téma: Kijelentések,álmok,látomások  (Megtekintve 25090 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
Kijelentések,álmok,látomások
« Dátum: 2011 Március 16, 09:40:34 »
Kedves Testvéreim!
Az Úr az évek alatt adott néhány álmot,kijelentést,amit szívesen megosztanék veletek.Néhányat Magda blogjában is közlök.
Hiszem az Úr nem véletlenül adja ezeket.Épülhetünk általuk,persze mindig igei alapon.Nem is másképp. :2smitten:
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
Re:Kijelentések,álmok,látomások
« Válasz #1 Dátum: 2011 Március 17, 09:05:13 »
Áldott a mi Urunk.Még mielőtt az anyaméhben megalkotott,már ismert minket.

A Biblia azt mondja Isten szólhat az embernek álmában.

"Hiszen szól az Isten egyszer vagy kétszer is,de nem ügyelnek rá!
Álomban,éjjeli látomásban,mikor mély álom száll az emberre,és mikor ágyasházokban szenderegnek;
Akkor nyitja meg az emberek fülét,és megpecsételi megintetésöket."(Jób 33,14-16.)

Mi Isten gyermekei vagyunk és a Szent Szellem vezérel minket.

Azonban Isten adhat megerősítést igével,kijelentéssel,próféciával,álommal,látomással.

"És lészen azután,hogy kiöntöm az én lelkemet minden testre,és prófétálnak a  i fiaitok és leányaitok;véneitek álmokat álmodnak;ifjaitok pedig látomásokat látnak."(Jóel 2,28.)

"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #2 Dátum: 2011 Március 17, 09:27:27 »
Első álmomban mikor megszólított,illetve hívott az Úr,akkor történt,amikor először olvastam kiadósan bibliai történeteket.Engem nem neveltek hitben.Valakitől kaptunk kölcsön egy szép képes Bibliát.Sokat olvastam belőle.Nagyon megfogott Jézus személye.Ekkor még azonban nem annyira és nem olyan módom,ahogy kellett volna.De a mi kegyelmes Urunk már próbált megszólítani.Talán 15-16 éves lehettem.
Erre az álomra még ennyi idő elteltével is tisztán emlékszem.Pedig akkor még évekig (amíg meg nem ismertem az Urat személyesen) nem tudtam,hogy ez egy Istentől való álom.

Egy szép erdei tisztást láttam.Csodálatosan sütött a nap.Reggel volt a nap állásából ítélve.Minden szép és békés volt.Egyszer csak egy kristálytiszta forrást pillantottam meg,amely mintha csak a "levegőből",a "semmiből" fakadt volna.

Emlékszem,amikor felébredtem valami olyasmit gondoltam,hogy biztosan egy másik dimenzió létezik. :063:
Végül is nem tévedtem.Megtérésemre persze csak évekkel később került sor.De még többször is adott ilyen illetve később már,mikor még inkább kerestem őt,konkrétabb hívó álmokat az Úr.

:2smitten: :2smitten: :2smitten:

Ani Kinor

• Vendég
« Válasz #3 Dátum: 2011 Március 17, 09:37:51 »
Áldott a mi Urunk.Még mielőtt az anyaméhben megalkotott,már ismert minket.

A Biblia azt mondja Isten szólhat az embernek álmában.

"Hiszen szól az Isten egyszer vagy kétszer is,de nem ügyelnek rá!
Álomban,éjjeli látomásban,mikor mély álom száll az emberre,és mikor ágyasházokban szenderegnek;
Akkor nyitja meg az emberek fülét,és megpecsételi megintetésöket."(Jób 33,14-16.)

Mi Isten gyermekei vagyunk és a Szent Szellem vezérel minket.

Azonban Isten adhat megerősítést igével,kijelentéssel,próféciával,álommal,látomással.

"És lészen azután,hogy kiöntöm az én lelkemet minden testre,és prófétálnak a  i fiaitok és leányaitok;véneitek álmokat álmodnak;ifjaitok pedig látomásokat látnak."(Jóel 2,28.)

Nagyon szép bevezeto, az ÚR vezetése legyen a témán  :2smitten: :2smitten: :2smitten:

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #4 Dátum: 2011 Március 17, 10:00:16 »
Köszönöm szépen. :2smitten:

Ani Kinor

• Vendég
« Válasz #5 Dátum: 2011 Március 17, 10:05:24 »
Első álmomban mikor megszólított,illetve hívott az Úr,akkor történt,amikor először olvastam kiadósan bibliai történeteket.Engem nem neveltek hitben.Valakitől kaptunk kölcsön egy szép képes Bibliát.Sokat olvastam belőle.Nagyon megfogott Jézus személye.Ekkor még azonban nem annyira és nem olyan módom,ahogy kellett volna.De a mi kegyelmes Urunk már próbált megszólítani.Talán 15-16 éves lehettem.
Erre az álomra még ennyi idő elteltével is tisztán emlékszem.Pedig akkor még évekig (amíg meg nem ismerte az Urat személyesen) nem tudtam,hogy ez egy Istentől való álom.

Egy szép erdei tisztást láttam.Csodálatosan sütött a nap.Reggel volt a nap állásából ítélve.Minden szép és békés volt.Egyszer csak egy kristálytiszta forrást pillantottam meg,amely mintha csak a "levegőből",a "semmiből" fakadt volna.

Emlékszem,amikor felébredtem valami olyasmit gondoltam,hogy biztosan egy másik dimenzió létezik. :063:
Végül is nem tévedtem.Megtérésemre persze csak évekkel később került sor.De még többször is adott ilyen illetve később már,mikor még inkább kerestem őt,konkrétabb hívó álmokat.

:2smitten: :2smitten: :2smitten:

Kedves sorok, koszonom Neked, drága testvérem!  :2smitten:

feszter

• Vendég
« Válasz #6 Dátum: 2011 Március 17, 13:53:53 »
Kedves Ditte én is megosztanék veled- veletek egy látomást ami nemrég Istentisztelet alatt történt velem héthete.

Vasárnap reggel  arra ébredtem, hogy dícsérem az Urat.- Nem tartod számon bűnömet elvetted minden szégyenem -dícsivel ,amikor imádkoztam az Úr állandóan azt hozta fel nekem, hogy bűneid megvannak bocsájtva, hát nem igazán értettem mert eddig én ezt hittel elfogadtam.
Az igehírdetés is erről szólt, hogy Jézus vére lemosta a bűneinket és ezt hitálltal elkell vennünk, mert ha nem tesszük  vádlások szokszor megkisérthetnek, /gondolom veletek is előfordult már ilyen/  és nem tudjuk elvenni amit Jézus elkészített számunkra.
Sokszor előfordul, hogy teljesen alkalmatlannak tartom magam bizonyos dolgokban ,némely  régi bűnök miatt. Ekkor értettem meg,hogy Jézus véglegesen eltörölte és nincs semmi kárhoztatásuk azoknak akik Jézusban vannak.
Az Ő vére véglegesen lemosta, felvitte oda a keresztfára, és élek már nem én hanem él bennem a Krisztus,megtísztítva, megigazítva.Az ördög már nem vádolhat és nem sutoghatja, a régi bűneimet.MERT ELTÖRŐLTETTEK!
Halleluja , dícsőség az Urnak!Az Urvacsorai alkalmon is megerősített az Úr, olyan hatalmas kenetet éreztem, alig tudtam állva maradni.
Szellemben pedig láttam, hogy a felemelt poharamba Jézus vérét csepegtette.
Testvérek nagyon felemelő érzés volt, hogy az Úr ilyen sok dolgon keresztűl megerősített engem.

Hála, dícsőség, magasztalás néki!        :2smitten:

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #7 Dátum: 2011 Március 17, 14:14:07 »
Hallelujah!Dicsőség az Úrnak!
Milyen jó az Úr!
Köszönöm,hogy elmesélted ezt.
Az Úr jelenléte ott volt veled erősen. :2smitten:

Ilyen csodálatos a mi Urunk.megerősít minket!!!

Hallelujah! :058:

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #8 Dátum: 2011 Március 17, 14:16:38 »
Nekem is volt olyan,néhány hete,hogy egy dalnak erre a sorára ébredtem: "Jelenlétedre ébredtem"
És tényleg éreztem az Úr jelenlétét. :2smitten:
Hallelujah!

Ani Kinor

• Vendég
« Válasz #9 Dátum: 2011 Március 17, 15:13:20 »
Nekem is volt olyan,néhány hete,hogy egy dalnak erre a sorára ébredtem: "Jelenlétedre ébredtem"
És tényleg éreztem az Úr jelenlétét. :2smitten:
Hallelujah!

Ez csodalatos  :2smitten: :2smitten: :2smitten:

Nem elérhető Shaly

• Testvérünk
  • *
  • Az Úr szolgája
« Válasz #10 Dátum: 2011 Március 17, 15:30:01 »
Nekem az a csodás reggel, mikor az Úr dalt rak a szívemben és az végig kíséri a napom!
"Ekképpen azért most is van maradék a kegyelemből való választás szerint."
Róma 11, 5

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #11 Dátum: 2011 Március 18, 21:52:37 »
Az valóban csodálatos. :2smitten:

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
« Válasz #12 Dátum: 2011 Március 18, 22:38:20 »
Nekem az a csodás reggel, mikor az Úr dalt rak a szívemben és az végig kíséri a napom!

Ez nekem úgy hat, hogy Ő énekel bennem.
Távolról nagyon hallkan indul a hang,
de az ige is így indul, bennem kezd el csendben hallkan szólni, és nagyon összekell szedjem magam, hogy felerősödjön.
Aztán egyszer csak érthetően de nem a fejemből, hanem valóban a szívemből szól.

Amikor probléma helyzetben vagyok, akkor erősen és egyértelműen jön fel az IGE.
Nem kérdés, hogy azt teszem, akár milyen értelmetlennek látszik is.
Aztán megértem miért kell azt cselekedni.

:2smitten:
Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

:)

Ani Kinor

• Vendég
« Válasz #13 Dátum: 2011 Március 18, 23:01:37 »

Kijelentések c. szó alatt írnék.

Az ÚR, ISTEN, minden ember mogott ott áll,

az ember szívétol fugg, hogy meghallja e

és ot valasztja e !

:kereszt02:

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
« Válasz #14 Dátum: 2011 Március 19, 05:50:00 »

Kijelentések c. szó alatt írnék.

Az ÚR, ISTEN, minden ember mogott ott áll,

az ember szívétol fugg, hogy meghallja e

és ot valasztja e !

:kereszt02:

Igen ez az első lépés, a legfontosabb lépés, mert ebből következhet csak a többi.
Lépések sokaságát tette meg Ábrahám is, József már ezeknek a lépéseknek a következménye  :01:
József lépései különösen figyelemre méltóak, sőt elmélkedésre, sőt ezt már ki-ki maga gondolja végig.

Eszter és József között csak a nemük tesz különbséget - úgy gondolom - de a viszonyulásuk ugyan az.

:2smitten:
Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

:)