Szerző Téma: Kijelentések,álmok,látomások  (Megtekintve 25088 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
Re:Kijelentések,álmok,látomások
« Válasz #15 Dátum: 2011 Március 19, 07:40:39 »
Drága Testvéreim!
Valóban így van,ahogy mondjátok.Olyan jó,hogy elmondjátok tapasztalataitokat.
 :2smitten: :2smitten: :2smitten:
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Shaly

• Testvérünk
  • *
  • Az Úr szolgája
« Válasz #16 Dátum: 2011 Március 19, 07:46:15 »
Mert egymás hite által épülünk!
"Ekképpen azért most is van maradék a kegyelemből való választás szerint."
Róma 11, 5

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #17 Dátum: 2011 Március 19, 08:04:17 »
Ámen!
 :2smitten:
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Ani Kinor

• Vendég
« Válasz #18 Dátum: 2011 Március 19, 08:39:00 »

Kijelentések c. szó alatt írnék.

Az ÚR, ISTEN, minden ember mogott ott áll,

az ember szívétol fugg, hogy meghallja e

és ot valasztja e !

:kereszt02:

Igen ez az első lépés, a legfontosabb lépés, mert ebből következhet csak a többi.
Lépések sokaságát tette meg Ábrahám is, József már ezeknek a lépéseknek a következménye  :01:
József lépései különösen figyelemre méltóak, sőt elmélkedésre, sőt ezt már ki-ki maga gondolja végig.

Eszter és József között csak a nemük tesz különbséget - úgy gondolom - de a viszonyulásuk ugyan az.

Testvérem IGEI alátámasztás  :D

"Akit nekem ad az Atya, az mind énhozzám jő. És aki énhozzám jön, azt semmiképpen ki nem vetem."
JÁNOS   6 , 37

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #19 Dátum: 2011 Március 19, 08:52:15 »
Ámen!

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #20 Dátum: 2011 Március 20, 07:36:38 »
Ezt az álmomat akkor álmodtam,amikor már többet hallottam Krisztusról.Még csak később tértem meg.Ezt az álmomat is csak keresztényként értettem meg. :05:
Ami érdekes,hogy ezekre az álmokra sok év távlatából is emlékszem.

Egy sötét folyosón mentem.Mintha valaki kísért volna.Kicsit engem az isztambuli bazár egyik folyosójára emlékeztetett,de álmomban nem voltak boltok,inkább barlang szerű volt.
A valóságban a folyosó jobbra kanyarodott,de a kanyar előtt volt egy nagy kapu,ami kivezetett valahová.Ez álmomban is ott volt,acélszürke kapu,álmomban zárva volt.Nem volt hívogató egyáltalán.
Befordultam jobbra.Ez egy rövidke néhány méteres rész volt.Jobb oldalt mint egy barlang kijárata,de ajtó formájú (téglalap alakú) volt.Ömlött be rajta a fény kintről.
Észrevettem,talán már korábban is,hogy a folyosón emberek vannak a falhoz láncolva.Mint egy börtön.Ami különös volt számomra,hogy akik az "ajtó" közelében voltak,mintha észre sem vették volna és azt sem,hogy nappali világosság jön be.Rá sem hederítettek.Csak ültek egykedvűen.
Odamentem az "ajtónyíláshoz".Kinéztem.Gyönyörű napos idő volt.Talán délelőtt.Egy folyó folyt előtte.A túlsó partról,ami nem volt nagyon messze, egy fiatal férfi integetett nekem,hogy jöjjek.Az arca nem volt látható.
Menni akartam.De láttam,ott a folyó.Hogy menjek át?Ezen gondolkodtam.Egyszerc sak a folyó olyan lett,mint az időszakos folyók,illetve megapadt.Itt ott voltak vízfoltok.Én meg szépen átszökdécseltem  a túlsó partra.
El is indultunk valahova.Ahogy mentünk egy hídhoz közeledtünk,ami egy folyó felett ívelt át.Felfüggesztett híd volt (mint az Erzsébet híd,de inkább egy bagdadi hídra hasonlított,bár ez itt nem érdekes).Lehet hogy itt a "felfüggesztett" a lényeges.A túlsó parton egy hegy volt (kb, Gellérthegy magasságú),szép zöld fákkal és egy pirosas színű vár volt rajta.Olyan volt,mint Heidelbergben (csak pirosabb).
Oda tartottunk.

Isten gyakran a saját képeinket is használja álmunkban. :05:
Szóval ez is egy hívó álom volt az Úrtól. :2smitten:

"Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából és általvitt minket az ő szerelmes Fiának országába;(Kolossé1,13.)

Hallelujah!Dicsőség az Úrnak!

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #21 Dátum: 2011 Március 20, 10:21:18 »
Ezt az álmomat akkor álmodtam,amikor már többet hallottam Krisztusról.Még csak később tértem meg.Ezt az álmomat is csak keresztényként értettem meg. :05:
Ami érdekes,hogy ezekre az álmokra sok év távlatából is emlékszem.

Egy sötét folyosón mentem.Mintha valaki kísért volna.Kicsit engem az isztambuli bazár egyik folyosójára emlékeztetett,de álmomban nem voltak boltok,inkább barlang szerű volt.
A valóságban a folyosó jobbra kanyarodott,de a kanyar előtt volt egy nagy kapu,ami kivezetett valahová.Ez álmomban is ott volt,acélszürke kapu,álmomban zárva volt.Nem volt hívogató egyáltalán.
Befordultam jobbra.Ez egy rövidke néhány méteres rész volt.Jobb oldalt mint egy barlang kijárata,de ajtó formájú (téglalap alakú) volt.Ömlött be rajta a fény kintről.
Észrevettem,talán már korábban is,hogy a folyosón emberek vannak a falhoz láncolva.Mint egy börtön.Ami különös volt számomra,hogy akik az "ajtó" közelében voltak,mintha észre sem vették volna és azt sem,hogy nappali világosság jön be.Rá sem hederítettek.Csak ültek egykedvűen.
Odamentem az "ajtónyíláshoz".Kinéztem.Gyönyörű napos idő volt.Talán délelőtt.Egy folyó folyt előtte.A túlsó partról,ami nem volt nagyon messze, egy fiatal férfi integetett nekem,hogy jöjjek.Az arca nem volt látható.
Menni akartam.De láttam,ott a folyó.Hogy menjek át?Ezen gondolkodtam.Egyszerc sak a folyó olyan lett,mint az időszakos folyók,illetve megapadt.Itt ott voltak vízfoltok.Én meg szépen átszökdécseltem  a túlsó partra.
El is indultunk valahova.Ahogy mentünk egy hídhoz közeledtünk,ami egy folyó felett ívelt át.Felfüggesztett híd volt (mint az Erzsébet híd,de inkább egy bagdadi hídra hasonlított,bár ez itt nem érdekes).Lehet hogy itt a "felfüggesztett" a lényeges.A túlsó parton egy hegy volt (kb, Gellérthegy magasságú),szép zöld fákkal és egy pirosas színű vár volt rajta.Olyan volt,mint Heidelbergben (csak pirosabb).
Oda tartottunk.

Isten gyakran a saját képeinket is használja álmunkban. :05:
Szóval ez is egy hívó álom volt az Úrtól. :2smitten:

"Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából és általvitt minket az ő szerelmes Fiának országába;(Kolossé1,13.)

Hallelujah!Dicsőség az Úrnak!

Az Úr kihívott a sötétségből az ő világosságára,hogy vele járjak,hogy átmenjek a hídon,amely Krisztus: aki fára lett függesztve értünk.Az Úr a mi várunk.

Nem elérhető Shomer ayin

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #22 Dátum: 2011 Március 20, 16:13:01 »
Testvérem. A látásod-álmod első része, a nyomorúság-kilátástalanság útvesztője. ebben sokan eltévedve, ettől való megkötözöttségben élik napjaikat.Azt mondja az Úr igéje:Ézsaiás könyve 9,2

2 A nép, amely sötétségben jár vala, lát nagy világosságot; akik lakoznak a halál árnyékának földében, fény ragyog fel fölöttök!
Ezt láttad a kapuban!
A folyó! A folyóról az Úr a Jordánt hozta elém. Népét száraz lábbal vezette az ígéret földjére.Jósúa ( Jozsué) 3.
hogy azon átkeltél száraz lábbal, annak jelentése:Jób könyve 11,16

16 Sőt a nyomorúságról is elfelejtkeznél, és mint lefutott vizekről, úgy emlékeznél arról. Feltételes mód, mert:
bemenni azonban az ígéret földjére és örökül bírni, az két különböző dolog. meg is kell küzdeni érte!
Láttad a hegyet, melynek tetején egy vár állt.Ézsaiás 33,15.    
A ki igazságban jár és egyenesen beszél, a ki megveti a zsarolt nyereséget, a ki kezeit rázván, nem vesz ajándékot, a ki fülét bedugja, hogy véres tervet ne halljon, és szemeit befogja, hogy gonoszt ne lásson:
16.    
Az magasságban lakozik, kőszálak csúcsa a bástyája, kenyerét megkapja, vize el nem fogy.
17.    
A királyt ékességében látják szemeid; látnak széles országot.
18.    
Szíved elgondolja a mult félelmét: hol az író, hol a mérlegelő, hol a tornyok összeírója?
A Hegy tetején levő vár címét jól látom...Gal.2,20! / postai küldeményeket nem fogadnak, mindenkinek magának kell oda eljutni! kitaposott ösvény nincs, minden út egyszer használatos! A feljutás személyre szabott!/

Van itt még valami ami a nemrég történtekkel összecseng! Az arctalan vezető! Hogy érthető legyen amit az arctalanságról mondani szeretnék: forduljunk az Úr Igéjéhez! Ézs 6,2    
Szeráfok állanak vala felette: mindeniknek hat-hat szárnya vala: kettővel orczáját fedé be, kettővel lábait fedé be, és kettővel lebegett!
Tehát hat szárny, kettővel az arcukat rejtik el! Azért mert az Úr visszatükröződése kell hogy meglegyen, hisz minden más csak elvonná a figyelmet arról AKI A LÉNYEG!!!
Kettővel a lábukat takarják el! Mert a Zsidó hit szerint ez az egyetlen testrész (optimális esetben) ami érintkezik a földdel így tisztátalanná lesz!
Ezért a lábmosás hagyománya, ezért tette és mondta az Úr:Jn.13,1.    
A husvét ünnepe előtt pedig, tudván Jézus, hogy eljött az ő órája, hogy átmenjen e világból az Atyához, mivelhogy szerette az övéit e világon, mindvégig szerette őket.
2.    
És vacsora közben, a mikor az ördög belesugalta már Iskáriótes Júdásnak, a Simon fiának szívébe, hogy árulja el őt,
3.    
Tudván Jézus, hogy az Atya mindent hatalmába adott néki, és hogy ő az Istentől jött és az Istenhez megy,
4.    
Felkele a vacsorától, leveté a felső ruháját; és egy kendőt vévén, körülköté magát.
5.    
Azután vizet tölte a medenczébe, és kezdé mosni a tanítványok lábait, és megtörleni a kendővel, a melylyel körül van kötve.
6.    
Méne azért Simon Péterhez; és az monda néki: Uram, te mosod-é meg az én lábaimat?
7.    
Felele Jézus és monda néki: A mit én cselekszem, te azt most nem érted, de ezután majd megérted.
8.    
Monda néki Péter: Az én lábaimat nem mosod meg soha! Felele néki Jézus: Ha meg nem moslak téged, semmi közöd sincs én hozzám.
9.    
Monda néki Simon Péter: Uram, ne csak lábaimat, hanem kezeimet és fejemet is!
10.    
Monda néki Jézus: A ki megfürödött, nincs másra szüksége, mint a lábait megmosni, különben egészen tiszta; ti is tiszták vagytok, de nem mindnyájan.

Tehát az arc azért nem látható, mert annak láthatósága az olyan mintha valaki meglopná az Istent.Amennyiben akárki szolgálata áldásos az őt hallgatók számára, azoknak Istent kell meglátni, és nem a szolgálót, aki Istentől kapta a vezetést, az erőt, a kitartást a szolgálathoz. Hisz nem a magáét osztja meg az érintettekkel, hanem Isten ajándékát közvetíti. Ez az oka annak, hogy a Zsidó rabbik nem engedik a fényképezést, nehogy óhatatlanul is őket is lefényképezzék!
És így érthetővé vált a szeráfok kijelentése Ézsaiás könyvében:Ésa 6,3.    
És kiált vala egy a másiknak, és mondá: Szent, szent, szent a seregeknek Ura, teljes mind a széles föld az ő dicsőségével!
Mert nem magukra figyeltek, nem is a környezetre, hanem Isten dicsőségén át látták a földet! Mert Isten dicsősége visszatükröződik az Ő teremtményein!
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #23 Dátum: 2011 Március 20, 17:25:48 »
Kedves Somer Ajin!
Köszönöm,amiket írtál.
Én is hasonlóképpen látom.  :05: Amikor keresztény lettem már teljesen érthető volt miért is adta az Úr ezt az álmot.

Bizony az első része pontosan olyan,ahogy leírtad.A folyóról nekem is a Jordán jutott eszembe.
Köszönöm az igéket. :2smitten:
Nagyon jól alátámasszák az álmot.
Amit az ígéret földjéről és a birtokba vételről írtál nagyon igaz.
A hegy tetején levő vár.Oda tényleg mindenkinek magának kell eljutni.

"Krisztussal együtt megfeszíttettem.Élek pedig többé nem én,hanem él bennem a Krisztus;amely életet pedig most testben élek,az isten Fiában való hitben élem,aki szeretett engem és önmagát adta értem."(Galata2,20.)

Köszönöm ezt az igét.

Nagyon jó,amit az "arctalanság"-ról írtál!!!Az Úré minden dicsőség!!!

Nagyon köszönöm amit  a lábakról és a lábmosás jelentőségéről írtál.Nagyon tanulságos volt nekem.

Áldjon meg az Úr.

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #24 Dátum: 2011 Március 24, 09:26:41 »
http://wikitravel.org/en/Heidelberg

Egy kép a várról,Heidelbergben.Álmomban a vár pirosabb volt.Természetesen szerintem a vár szimbolikus.Az Úr a mi kővárunk.
A híd nem ilyen volt,hanem "függesztett",(hasonló az Erzsébet hídhoz,de mégsem olyan).A híd Krisztus.Ő fára lett függesztve értünk.A hídon,Krisztuson keresztül jutunk az Atyához.
Régi álom ez már.Kb 1984 körülálmodtam.Hívó álom az Úrtól.
Sokat gondolkodtam,miért pont Heidelbergi emlékeket tett az Úr álmomba szimbólumokként.
Jártam ott többször gyermekként,mert rokonaim éltek,élnek a környéken.
Akkor amikor álmodtam,még nem igen tudtam,de úgy tudom a reformáció idején sok magyar diák tanult Heidelbergben.

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #25 Dátum: 2011 Március 26, 10:23:17 »
Az álom,amelyet leírok most,szintén régi.Több,mint 25 éve álmodtam.Már akkor amikor hallottam Krisztusról.Az álmok gyakran igen szimbolikusak.Ezekre az álmaimra még évek múltán is tisztán emlékszem. :05:

Egy szűk csiga lépcsőn jutottam fel valami vár,vagy erőd egy helyiségébe.Sárgás villanyfény volt,de nem túl erős.Egyszer csak két fekete kutya támadt rám.Valaki (nem láttam ki,mert csak nyaktól lefelé láttam) tartotta őket pórázon.Nagyon ijesztőek voltak.Szét akartak tépni.A kezeimet mardosták.
Azonban nagyon érdekes volt,hogy bár éreztem a harapásukat,egy karcolás sem volt rajtam és semmiféle seb.Nem tudtak ártani nekem.
Menekülni kezdtem.Egy széles csigalépcső vezetett le és ki ebből a helyből.Szaladtam.A lépcsőkön kis akadályok voltak.Olyanok,mint kis zikkuratok (az ókorban Babilonban sok ilyen volt).Nappali világosság ömlött be a magasban levő ablakokból.Itt már nem volt sötét,vagy gyenge világosság.
Kissé bukdácsoltam a lépcsőn levő kis akadályokban.Eszembe jutott,hogy ez a vár a Bábel tornya.Menekültem.
Egyszer csak megláttam egy üveg ajtót (mint amilyen a lépcsőházban van).Kiszaladtam rajta.Megkönnyebbültem,nagy békesség járt át.Megmenekültem.

Ez is egy hívó álom volt az Úrtól.Persze igen gyakran még évek múlva is találok mondanivalót az ilyen álmokban.

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #26 Dátum: 2011 Március 27, 16:11:57 »
Kérlek kedves testvéreim,ti is írjatok:kijelentéseket,álmokat stb. amiket az Úr adott nektek.Nagyon örülnék neki,ha elmondanátok

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #27 Dátum: 2011 Március 27, 17:11:38 »
Írok akkor én is kedves Ditte! :2smitten:

Egy látást kaptam az Úrtól még régebben:

Akik Isten gyermekei, azok egytől-egyig cserépedények. Ezek a cserépedények különféle dolgokkal vannak megtöltve. Vannak üresek is, de a legtöbben van valami. Félig és teli töltöttek. Sajnos sok olyat éreztem, amelyek az írott igékkel voltak megtelve, csak a saját értelmezésük és nem az Isten szerintiekkel. Voltak amelyekben szemét volt, valamelyikben Isten igéje, csak felhígítva. Azt "láttam", hogy Isten mindegyikbe próbálna önteni, de valamelyikből kifolyik (mert már telve van szeméttel), valamelyikbe ugyan fér, de összekeveredik a tisztátalan tartalommal. Azok az edényeknek, amelyeknek a tartalma nem Istentől valók, ki kell ürülniük! Odamehetnénk és felfordítva megpróbálhatnánk kiszórni a szemetet, de vagy nem engednék, vagy maradna az alján, vagy épp visszapakolnák. Mindenkinek saját magának kell kiürítenie az edényét!

"Nem hatalommal és nem erővel, hanem az Én Lelkemmel -mondja a SEREGEK URA!"
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
« Válasz #28 Dátum: 2011 Március 27, 17:30:04 »

Akik Isten gyermekei, azok egytől-egyig cserépedények. Ezek a cserépedények különféle dolgokkal vannak megtöltve. Vannak üresek is, de a legtöbben van valami. Félig és teli töltöttek. Sajnos sok olyat éreztem, amelyek az írott igékkel voltak megtelve, csak a saját értelmezésük és nem az Isten szerintiekkel. Voltak amelyekben szemét volt, valamelyikben Isten igéje, csak felhígítva. Azt "láttam", hogy Isten mindegyikbe próbálna önteni, de valamelyikből kifolyik (mert már telve van szeméttel), valamelyikbe ugyan fér, de összekeveredik a tisztátalan tartalommal. Azok az edényeknek, amelyeknek a tartalma nem Istentől valók, ki kell ürülniük! Odamehetnénk és felfordítva megpróbálhatnánk kiszórni a szemetet, de vagy nem engednék, vagy maradna az alján, vagy épp visszapakolnák. Mindenkinek saját magának kell kiürítenie az edényét!

Nagyon hálás vagyok, hogy leírtad, mert nekem meg ma azt mondta az Úr, hogy nem kell szégyelni, szégyelnem, újra megtérni, ha azt látom, hogy eltévedtem, vagy valakire néztem és őt követtem, ő volt a példám.

Mindég előlről kezdhetem, mert különben is, NÁLA minden nap új nap, és mindég mindent előlről kezd.

Mindég csak üres edénybe tölt, ha a tegnapi nappal van tele az már állott, a manna is megposhadt, ha tárolták.

Az Úr kiürisedése napi példánk kell hogy legyen, hogy frisset újat kaphassunk.

Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

:)

Nem elérhető ditte

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #29 Dátum: 2011 Március 27, 19:05:04 »

Kedves Antee!
Köszönöm,hogy elmondtad milyen látást adott neked az Úr.Csodálatos a mi Urunk,hogy így tanít minket!
Saját magunknak kell odaszentelnünk magunkat az Úr szolgálatára,kiürítve minden szemetet,hogy az Úr edényei lehessünk.
Arra is emlékeztet ez a látás,példázat,hogy mindenkinek a munkája nyilvánvalóvá lesz és hogy minden féltett dolognál jobban őrizzük szívünket.

Dicsőség az Úrnak!